Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Čo sú to kresťanské spoločenstvá? Sekty oficiálne podporované Katolíckou cirkvou

Upozornenie: nezamieňajte si názov samostatnej sekty "Kresťanské spoločenstvo Milosť" so slovným spojením "kresťanské spoločenstvo", ktoré má omnoho širší význam. Tzv. kresťanské spoločenstvá fungujú aj priamo v štruktúrach Katolíckej cirkvi.
 
Všetci vieme čo to znamená "sekta". Málokto si však uvedomuje že najnebezpečnejšie sekty sú tie ktoré patria pod Katolícku cirkev (a iné väčšie protestantské cirkvi). Tie majú totiž certifikát dôveryhodnosti a sú plne integrované do riadnej oficiálnej Katolíckej cirkvi. Ide o tzv. kresťanské spoločenstvá. Háčik je ale v tom, že kresťanské spoločenstvá sú v podstate sekty a používajú silné metódy manipulácie.
Každé kresťanské spoločenstvo má svojho autoritatívneho vodcu, môže to byť buď certifikovaný laik alebo kňaz. V niektorých budovách sa stretávajú a vedú spoločné modlitby a rozhovory. Manipulatívny autoritatívny rečník má aj slovo. Je to často doprevádzané aj hudbou, tzv. chválami.
Medzi najviac manipulatívne kresťanské spoločenstvo patrí napr. Koinonia Ján Krstiteľ.
 
Kresťanské spoločenstvá nie je nič čo by sa dalo bagatelizovať. Počet členov v kresťanských spoločenstvách je relatívne vysoký a má to závažný demografický význam.
Najviac sa tomuto náboženskému primitivizmu v Slovensku darí v oblastiach v Bratislave (dobre počujete: bohužiaľ) a na Orave.
 
Ak daný človek do tejto sekty vstúpi (ľahko je do nej vstúpiť a ťažko vystúpiť) tak je veľmi oklamaný - daný človek verí, že sa tak priblíži k Bohu. V skutočnosti sa daný človek nielen vzdiali od Boha, ale urobia z neho zmanipulovanú psychickú trosku.
 
Medzi autoritatívneho fanatického kazateľa v kresťanských spoločenstvách patrí aj Pavol Strežo. Pozrite si ukážku jeho kázania. Je to úplne psychopatické. Je z toho cítiť negatívne energia, človek z toho aj intuitívne cíti niečo nedobré, odpudivé, oplzlé a nečisté. Za tohoto človeka ručí a nesie zodpovednosť Katolícka cirkev (konkrétne miestny biskup). Je smutné ako je vedenie katolíckej cirkvi tolerantné k tomuto extrémistovi.
https://www.youtube.com/watch?v=g8B3uhZBLm8  (mimochodom všimnite si, že na pozadí je namaľovaný čert. Aspoň je vidieť komu tento človek slúži a čo je jeho symbol - rozhodne temné sily)
https://www.youtube.com/watch?v=d25MZfc2wag
https://www.youtube.com/watch?v=8Q9Z3kN7_jQ
 
Kresťanské spoločenstvá majú veľmi silný a manipulatívny egregor. Prvok manipulatívnej davovej psychózy je tiež veľmi silný. Davová psychóza je veľmi silná vec. Kto to nezažije na vlastnej koži (ako ja), nepochopí aká je v tom veľká manipulatívna sila.
 
Ak raz daný človek vstúpi do kresťanského spoločenstva, nie je možné z neho vystúpiť. Pravidelný návštevník spoločenstva si tam rýchlo nájde priateľov - tí robia medvediu službu. Ak sa daný človek pred inými členmi spoločenstva (alebo kamarátmi so spoločenstva), že mu na náboženstve niečo vadí a že mu náboženstvo nič nedáva, tak ho slovne sa všetci budú presviedčať aké je to náboženstvo úžasné, a ak vás budú všetko dookola presviedčať, že červená je modrá a modrá červená, tak nakoniec tomu aj uveríte - spracujú vás, zmanipulujú vás.
Keby sa aj niekto pokúsil so spoločenstva vystúpiť, nakoľko by sa mu sprotivil náboženský fanatizmus a náboženský hnus, tak bude to mať veľmi ťažké. Vystúpiť je nemožné. Daný človek sa bude svojím priateľom báť (a nebude mať odvahu a bude mať "ohľady") zveriť s tým, že je taký "slaboch", ktorý už prestal "veriť" v náboženstvo a že odchádza. Budú sa ho snažiť spracovať zmanipulovať a prehovoriť, aby neodchádzal. Odísť dokáže len človek s veľmi silnou osobnosťou a takých je málo.

Kňazi manipulátori
Medzi sektárskymi manipulátormi sú aj kňazi, ktorí nie sú členmi žiadneho spoločenstva.
Poznám istého nemenovaného extrémne fanatického a extrémne prísneho katolíckeho kňaza. Je veľmi prísny: od rodičov ktorí si schnú dať pokrstiť dieťa vyžaduje, aby 6 mesiacov pred krstom chodili v nedele do kostola - zaujímavé že aj mnohí úplne nenáboženskí ľudia a najväčší "pohania" sú takí "debili", že naozaj sú ochotní len kvôli krstu to dodržať.
Od rodičov prvoprímajúcich detí vyžaduje aby rok chodili v nedele do kostola. A oni ho ako debili poslúchajú - daný pán farár má úžasný talent na manipuláciu.
Kázne máva tento kňaz extrémne fanatické, veľmi cholericky sa rozkrikuje, má silný hlas a silne kričí. Nechýba ani zastrašovanie, diablom, peklom a strachom. Je smutné, že takéhoto blázna vôbec Katolícka cirkev toleruje vo svojich radoch.
 
Čo je bohužiaľ veľmi smutné na miesto toho aby to ľudí odradilo, na miesto toho, aby ľudia začali z kostola ochládzať a začali chodiť do iných kostolov okolitých farností, do kostola tohoto psychopatického kňaza chodí čím ďalej tým viac ľudí. Kostol sa čím ďalej tým viac zaplňuje. Neuveriteľné!!! To je skutočný príbeh na Slovensku. Je neuveriteľné, že to čo by malo ľudí odpudzovať, ich naopak priťahuje - lepšie povedané manipuluje. Sila manipulácie tohto kňaza je obrovská. A čo je smutné, rozhodne nie je jediný.
 
Nie nadarmo tak nebezpečnému a fanatickému náboženstvu plnému strachu -islamu - sa tak veľmi darí. Je to najrýchlejšie sa šíriace náboženstvo (nie je ním kresťanstvo!!!). Fanatizmus a zastrašovanie, to je tá najsilnejšie manipulácia.

Sekty sa začali rozmáhať po 2. vatikánskom koncile

Po 2. vatikánskom koncile došlo k značnej liberalizácii Katolíckej cirkvi v tom zmysle, že Katolícka cirkev dala zelenú rôznym cirkevným združeniam a spoločenstvám, čo dovtedy nebolo možné. Roztrhlo sa vrece s vodou. Ako ukázala prax, začali to zneužívať hlavne rôzne sekty a sektárske hnutia. Dnes je taká situácia, že hocijaká šialená sekta môže získať od Katolíckej cirkvi certifikát, že je jej oficiálnou súčasťou ak sekta formálne prehlási, že bude sa riadiť oficiálnym učením Katolíckej cirkvi (v praxi to ale nikto nekontroluje). Takto infiltrujú do Katolíckej cirkvi rôzne šialené sekty, ktoré nevymývajú mozgy ľuďom v o nič menšej miere ako svedkovia Jehovovi. Dnes si môže založiť sektu patriacu pod Katolícku cirkev hocijaký blázon, ktorý trpí túžbou ovládať a manipulovať druhými. Sekta bude všade naokolo vykrikovať, že my nie sme žiadna sekta, my len patríme pod Katolícku cirkev. Pre ľudí je to veľmi na pomýlenie – práve tento druh siekt je najviac nebezpečný, pretože oni o sebe prehlasujú, že sú súčasťou Katolíckej cirkvi, ale v skutočnosti len zneužili Katolícku cirkev aby do nej infiltrovali a vymývali ľuďom mozgy, zotročovali ich a často aj žmýkali z nich peniaze. Všade sa argumentuje náboženskou slobodou – štát je bezmocný s tým niečo urobiť. Náboženská sloboda je veľmi bezpečná a zneužiteľná vec, ktorú veľmi radi využijú všemožné sekty. Kde boli tie nostalgické staré dobré časy socializmu? Vtedy boli takéto sekty aspoň trochu regulované a obmedzované!