Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Žiaden kresťan sa pre kresťanstvo nerozhodol slobodne. Manipulačné programy náboženstva

V poslednom čase som sa na tejto stránke venoval téme alternatívnych médii, ale o kresťanstve som už dlho nič nenapísal. Tak teraz je tu článok o kresťanstve.
Tento článok je dosť dlhý. Nájdite si na neho dostatok času, urobte si pohodu a čítajte :).
 

Náboženstvo sa oháňa pojmom "boh"

Najviac zákerné klamstvo kresťanstva je to, že sa oháňa pojmom „boh“. Kresťanov do určitej miery musíme chápať že sa stali obeťou náboženstva, pretože naleteli veľmi rafinovanej lži, ktorou veľmi úspešne klame cirkev ľudí už tisíce rokov. Áno je pravda že Boh existuje ale skutočný Boh sa od náboženskej predstavy „boha“ radikálne líši. Kresťanská predstava „boha je paródia so skutočného Boha – je to niečo neskutočne primitívne. Ľudská hlúposť je fascinujúca, že ľudia veľmi hlúpo naletia cirkvi len z toho dôvodu, že sa oháňa pojmom „boh“. To že náboženská predstava „boha“ je len úbohá fantázia už nikomu nedôjde.
Je veľmi smutná ľudská hlúposť, nakoľko drvivá väčšina ľudí stále verí v to, že buď Boh neexistuje, alebo ak existuje, tak ide o primitívnu náboženskú kresťanskú predstavu „boha“ – Božskú trojicu. Prečo ľuďom nedochádza že môže byť pravda niečo tretie? Prečo si ľudia myslia, že môže byť pravdivé len niečo z týchto dvoch možností? Prečo sú ľudia tak hlúpi?
Dal si niekedy nejaký kresťan otázku, že skutočný Boh môže byť niečo iné ako je kresťanská predstava?
Súčasná doba, posledných 5 rokov, je dobou kedy rapídne stúpa počet aktívnych členov cirkvi. Je veľmi dôležité šíriť osvetu medzi ľudí, aby sa prebudili, aby sa naučili rozmýšľať a boli oboznámení s uvedenými vecami.
Viac sa tejto téme venjem v tomto článku: Prečo náboženstvo a cirkev nie je cesta k Bohu? Náboženská predstava Boha vs. skutočný „Boh“ http://krestanstvo.czweb.org/clanky/preco-nabozenstvo-a-cirkev-nie-je-cesta-k-bohu-nabozenska-predstava-boha-vs-skutocny-boh
 

Čo bude po smrti?

V krajinách s kresťanskou kultúrou ako je napr. Európa a severná a južná Amerika 99% ľudí verí v to, že po smrti človeka sa bude diať to čo hovorí kresťanská alebo materialistická filozofia (kresťanské nebo peklo očistca vs materialistický úplný zánik človeka keďže sa vychádza z toho, že človek nemá dušu). Prečo sú ľudia tak hlúpi? Prečo sú ľudia tak stádovití? Prečo ľudí nenapadne, že ani jedna ani druhá možnosť nemusí byť pravdivá? Že môže existovať aj nejaká tretia možnosť? Prečo ľudí nenapadne že môže existovať aj šamanský pohľad na svet?
Kresťania po fyzickej smrti budú extrémne smutní a frustrovaní, že to po smrti vyzerá úplne inak ako si predstavovali. Prídu na to, že náboženské dogmy im boli úplne k ničomu, že nebudú odmenený za to koľko krát sa zúčastnili náboženských obradov a budú veľmi sklamaní z toho že verili na falošnú predstavu Boha.
 

Kresťan sa pre kresťanstvo nerozhodol slobodne. Manipulačné programy náboženstva

O tejto téme píšem viac tu Egregory - základ náboženstva - kolektívne manipulatívne myšlienkové pole http://krestanstvo.czweb.org/clanky/egregory-zaklad-nabozenstva-kolektivne-manipulativne-myslienkove-pole
Najzásadnejšia vec ktorú by mal kresťan o kresťanstve počuť je to, že náboženstvo je egregor - manipulačný energetický program, ktorý človeka úplne ovláda a robí ho neslobodným. Zamyslel sa niekedy nejaký kresťan nad tým, že sa nerozhodol pre kresťanstvo vďaka slobodnej vôle? Zamyslel sa nejaký kresťan, že sa kresťanom stal proti svojej slobodnej vôli? Uvedomuje si kresťan, že ho náboženské energetické programy robia neslobodným? Takéto otázky treba dávať kresťanom veľmi často. Hoci kresťania pod vplyvom manipulačných programov si myslia, že sú slobodní, opak je pravdou – zdanie klame a to je to zákerné na náboženstve.
Ja sám ako bývalý fanatický kresťan, nie z teórie ale reálnej praxe hovorím, že manipulačné programy náboženstva sú veľmi silné a dávajú človeku zdanlivý pocit slobody. Osobne som presvedčený v to, že človek sa pre kresťanstvo nerozhoduje slobodne ale pod vplyvom manipulačných programov.
                  Krst a chápanie kresťanstvu: Kresťania tvrdia, že nie každý má dar viery, že nie každý má dar chápať kresťanstvu. Zastavme sa pri slove „chápať“, pretože je to veľmi dôležité. „Dar viery“ resp. „chápať kresťanstvu“ neznamená nič iné ako byť pod vplyvom manipulačných energetických programov náboženstva. Keď je človek pod vplyvom manipulačného potom sa mu jasné že lepšie chápe absurdným náboženským nezmyslom. Manipulačný program ktorý je v človeku podobne ako vírus v počítači je energeticky prepojený s egregorom náboženstva.
                  Pri krste, je vkladaný do dieťaťa, (ktoré má ešte veľmi slabú auru a slabé ochranné energetické mechanizmy) kňazom vkladaný manipulačný energetický program, ktorý bude ovplyvňovať myslenie dieťaťa po celý zbytok života. Dieťa je pokrstené čo najskôr po narodení – taká je tradícia. Aj keď nie je žiadna garancia toho, že každý pokrstený človek bude fanatickým alebo aktívnym kresťanom, isté je to, že spôsob myslenia daného človeka bude viac kresťanské, viac bude prepojený s kresťanským egregorom ako nepokrstený človek a viac bude „chápať“ kresťanstvu.
 
Mozog kresťana si môžeme predstaviť ako mozog, ktorý je napadnutý inteligentnými baktériami alebo vírusmi, ktoré dokážu človeku ovplyvňovať myslenie, avšak s tým rozdielom, že všetko je na energetickej úrovni.
 

Veriť na šialenú kresťanskú predstavu boha musela byť prisilná káva aj na polyteistických pohanských Rimanov a Grékov. Kresťanstvo v Rímskej ríši muselo byť v spoločnosti presadené veľmi násilnou cestou, pretože dobrovoľne by nikto na také šialenosti veriť nechcel. Históriu píšu víťazi a 95% zločinov cirkvi z historických písomných prameňov vymazané. Len ťažko si je možné predstaviť koľko krvi muselo pretiecť aby sa presadilo kresťanstvo.

Náboženstvo je nelátková závislosť. Kresťanstvo je toxikománia

Oficiálna psychológia uznáva, že existuje nelátková závislosť na sekty / kulty. Aj to je aspoň niečo avšak nelátková závislosť by sa mala rozšíriť aj na všetky náboženstvá. Na takýto pokrok v psychológii si budeme musieť ešte niečo počkať.
Psychologické slovné spojenie „nelátková závislosť“ je veľmi správne – áno náboženstvo je droga. Náboženstvo človeka ničí a napriek tomu ľudia náboženstvu otročia. Na náboženstvo existuje aj abstinenčný syndróm. Poznám náboženských fanatikov, ktorí by sa po psychickej stránke úplne zbláznili a mali by ťažké depresie, ak by mali čo i len pomyslieť na to, že sa dlhší čas nebudú zúčastňovať náboženských obradov. Je veľmi smutné sa dívať na takého psychické trosky – úplne zničených ľudí.
              Kresťania sú šialenci: môžeme ich prirovnať k fajčiarom, ktorí si za vlastné peniaze nakúpia balíky cigariet a všetkým ľuďom naokolo s „dobrým úmyslom“ násilne dávajú cigarety do úst a zapaľujú ich hovoriac že cigarety že liekom na všetko, že cigarety sú najlepšia vec na všetko. To je obrazné prirovnanie ku kresťanskej evanjelizáciu – šírenie svojej viery – šírenie náboženskej toxikománie.
Kresťanského rodiča možno prirovnať k fajčiarovi ktorý násilne núti svoje deti fajčiť cigarety.

Liečebná metóda z choroby kresťanstvo

Vyliečiť veriacich z choroby kresťanstva je možné na dvoch úrovniach:
a) kresťan sa plnohodnotne zbaví náboženstva
b) kresťan síce bude aj po terapii otročiť náboženstvu, ale aspoň príde na tieto veci:
- „kresťanstvo mi škodí a uvedomujem si, že som na neho závislý“
- „uvedomujem si, že proti svojej vôli otročím náboženstvu“
- „kresťanstvo vnímam ako škodlivú vec ktorú nebudem šíriť ďalej a nebudem ho nanucovať svojim deťom, ale naopak budem deti od neho chrániť rovnako ako fajčiar chráni deti pred cigaretovým dymom“

Kresťan by mal pochopiť, že náboženstvo určite nie je niečo na čo by mal byť hrdý ale naopak mal by si uvedomiť, že to je tá najväčšia slabosť.

V rámci diskusie s kresťanmi si uvedomujem, že pre kresťana je omnoho jednoduchšie si uvedomiť že náboženstvo je škodlivá droga ako by sa ho mal úplne zrieknuť.

Terapeutická metóda
Veľmi účinná terapeutická metóda môže spočívať v tom, že kresťan si dá za predsavzatie každý deň rozjímať / porozmýšľať aspoň na 2 minúty nad nasledovnými otázkami: „naozaj som sa slobodne rozhodol vyznávať svoje náboženstvo? Alebo len bežím na manipulačných energetických programoch? Čo mi spôsobuje moju vieru? Slobodné rozhodnutie alebo silne manipulatívny energetický program náboženstva?“.
              Pri každej modlitbe by si mal dať kresťan otázku: „Na akého Boha sa to vlastne vylaďujem? Na skutočného Boha alebo len na egregor – ľudské predstavy – energetický zhluk vytvorený ľuďmi?“
              Každý kresťan sa po položení týchto otázok prebudí a príde na to ako bol zmanipulovaný a oklamaný, ak si položí tieto otázky aspoň 50 krát a aspoň 2 minúty bude nad týmito otázkami každý krát rozmýšľať / rozjímať.
*******************************
Na celej tejto webstránke vysvetľujem, že kresťanstvo znamená veriť, že 1+1=4. Mnohí kresťania sú až tak silne zotročení manipulatívnymi energetickými programami náboženstva, že aj po prečítaní tejto stránky budú stále veriť na šialené nezmysli náboženstva, že 1+1=4. Náboženskí fanatici sú úbohé ľudské trosky.

Kresťanstvo znamená vylaďovať sa na negatívne energie

Najviac trefná definícia kresťanstva je, že ide o náboženstvo vylaďovania sa na negatívne energie. Ústredná téma kresťanstva je boh. Ale čo si predstaví kresťan pod pojmom Boh? Trpiaceho Krista na kríži. Ak sa kresťan vyladí na kresťanskú predstavu Boha, vyladí sa na negatívnu energiu.
                   Čistiť sa od negatívnych energií je pekná vec. Negatívne energie sú v kresťanskej terminológii hriech hriechy. Ale ako sa kresťania čistia od hriechov? Cez krv a utrpenie Ježiša Krista – teda cez negatívnu energiu. Čistiť sa od negatívnej energie negatívnou energiou nie je možné. Kresťanstvo nemá v sebe žiaden prvok, ktorý by umožňoval sa očistiť od negatívnej energie.
******************************
Čo si kresťan predstaví pod pojmom Boh? Bezmocnú mŕtvolu na kríži. Ako môžu kresťania veriť na mŕtvolu a tomu hovoriť Boh? Nie je to primitívne?
predstavu Boha, vyladí sa na negatívnu energiu.
******************************
Hoci kresťania hovoria, že majú lásku ku Kristovi, v skutočnosti kresťanstvo najviac zneucťuje Krista tým že ho zobrazujú ako mŕtvolu na kríži.
 

Prečo psychológia nespochybňuje náboženstvo?

Dôvod je veľmi jednoduchý. Psychológia je spomedzi všetkých vied najviac stagnujúca veda. Kým všetky ostatné vedné odbory ako napr. neurológia, farmakológia, medicína, IT technológie, a technické odbory sa za posledných 60 rokov posunuli radikálne dopredu, psychológia sa prakticky nepohla z miesta a prešľapuje na mieste. Ak by išla psychológia ako veda rovnako rýchlym tempom ako napr. farmakológia či IT technológie, tak náboženstvo by bolo oficiálne psychológiou vyhlásené ako niečo škodlivé ľudskej psychike.
                Som si istý v tom, že o 500 rokov sa vedy ako psychiatria a psychológia posunú dopredu natoľko, že náboženstvo budeme vnímať ako chorobu. Chorobu, ktorú dokážeme liečiť. Nebude sato liečiť farmakologicky liekmi, ale energeticky. Odborníci bu,dú z aury a zanesených čakier vyťahovať kresťanom rôzne negatívne energetické programy, ktoré ich robia neslobodnými, ktoré ich úplne ovládli. Po ukončení terapie sami kresťania nebudú seba spoznávať ako pod vplyvom manipulačných programov mohli veriť na tak absurdné náboženské nezmysly.
 

Chýbajúci aktivisti na šírenie osvety o kresťanstve

Od roku 2012 sa náboženskému úpadku enormne darí z dôvodu, že dobrí ľudia sú pasívni. Stačí ak dobrí ľudia budú nečinní a nevedomí kresťania budú veľmi aktívni, tak potom logicky že zlo zvíťazí, a zlo a nevedomosť bude ťahať sa dlhší koniec.
Som veľmi frustrovaný a úprimne smutný z toho, že napriek tomu že táto stránka má relatívne slušnú sledovanosť, neevidujem žiadnych aktivistov, ktorý by osvetu z tejto stránky šírili ďalej. Prečo sú ľudia tak pasívni a nečinní? Ja už viac nevládzem – ja robím zo svojej strany čo sa len dá, ale prečo mi iní ľudia nepomáhajú? Na webstránke otvorene vyzývam k šíreniu osvety.
Keby boli ľudia tak aktívni v šírení osvety o kresťanstve ako sú aktívny v šírení nenávistnej propagandy alternatívnych médii proti názorovým oponentom, tak verte mi, že to by sa začali aj katolícki kňazi prebúdzať a hromadne vystupovať z cirkvi!!
            Po roku 2012 z vesmíru dostávame silné energie ktoré mám dávajú silu zlikvidovať kresťanstvo šírením osvety o ňom, ale my potenciálne tejto energie ignorujeme a nevyužívame ho. Prečo sú ľudia tak úpadkoví? Prečo nie sú ľudia aspoň trochu normálni? Prečo sa ľudia neriadia aspoň trochu zdravým rozumom?
            Existujú dnes aj nejakí „proti-kresťanskí aktivisti“? Áno existujú. Ide o ateistické organizácie. Avšak rôzne ateistické organizácie sú paródiou a výsmechom z „proti-kresťanského“ aktivizmu. Kresťania si z materialistov robia akurát tak dobrý deň, pretože proti materializmu sa filozoficky argumentuje veľmi ľahko. Materializmus je presvedčenie proti zdravému rozumu – je to primitívna filozofia. Nezmysly sa nezmyslami nedajú vyvrátiť. Klamstvo sa klamstvom nedá vyvrátiť.
Na druhej strane treba povedať, že materializmus je zo šamanského hľadiska energeticky omnoho menej škodlivý. Materializmus je niečo neutrálne a neškodné. Preto je ateistickým aktivistom veľmi fandím a bol by som veľmi rád, ak by náboženskí fanatici prešli aspoň na materialistické presvedčenie, ale to je žiaľ ťažko reálne. Argumentovať materialistickou filozofiou je nemožné.
 

Naozaj robí náboženstvo človeka lepším?

Ja ako bývalý fanatický kresťan, ktorý vyrastal v silne náboženskom prostredí hovorím, že náboženstvo človeka robí horším. A budete prekvapení nie nebudem ohovárať druhých kresťanov (čo by pri takejto argumentácii kresťania asi najviac očakávali) ale budem hovoriť priamo o sebe.
Kresťanstvo hovorí o láske. Avšak keď som bol kresťanom, bol som schopný byť za určitých okolností veľmi pomstychtivý a zlý, ak ma niekto nahneval. A to bez akéhokoľvek preháňania. Odkedy som za zbavil náboženstva, som naplnený láskou a harmóniou.
Kresťanstvo síce hovorí, o ušľachtilej veci odpúšťať nepriateľom, ale v tejto veci sa mi podarilo byť úspešný až odvtedy ako som sa zbavil ťažkých energií náboženstva.
Zaujímavé je tiež to, že odkedy nie som kresťanom nie som tak urážlivý ak som v kontakte so zlými arogantnými ľuďmi. Odkedy som sa zbavil energetickej záťaže kresťanstva, nepríjemní arogantní ľudia ma jednoducho nenahnevajú. Naopak neustále počujem ako kresťania nepríjemných ľudí neustále ohovárajú a sťažujú sa – ale ja sa do takýchto debát nikdy nezapájam – vysáva to zo mňa energiu.
Navzdory nemalým nepríjemnostiam s kresťanmi nakoľko som od nich odišiel, mám s nimi v celku harmonické vzťahy a menej často sa s nimi hádam ako oni sami medzi sebou.
             Ďalej šamanský filozofický systém a šamanské meditácie ma toho veľa naučili aj v tom, že človek nemá tak slobodnú vôľu ako sa zdá – človeka silne ovládajú rôzne energetické programy a to mi ešte viac pomáha byť trpezlivý a neuraziť sa pri arogantných protivných ľuďoch, pretože chápem, že ich ovládajú zlé energetické programy a nie so slobodnej vôle sú zlí. Toto je ďalšia vec, ktorá mi pomáha v tom, že urážky protivných a zlých ľudí nikdy neberiem osobne.
            Prečo je tomu tak, žekresťanstvorobí človeka horšímaj napriek tou že hlása lásku a odpustenie? Nad touto otázkou som sa aj ja dlhšie zamýšľal. Nakoľko som aj ja bol kresťanom dokážem to pochopiť. Háčik je v tom, že náboženstvo človeku znižuje vibrácie a plní človeka špatnými energiami a to robí človeka horším. Preto ateisti, materialisti, či ľudia s ezoterickým presvedčením budú v láske a odpustení vždy lepší ako kresťania.
                 Vždy keď sa nejaký náboženský fanatik zachová v nejakej situácii horšie ako nenáboženský človek, tak sa táto vec medzi veriacimi buď ignoruje úplne alebo sa pripíše len k „náhode“ alebo individuálnemu zlyhaniu. Skutočnosť je taká, že o žiadne náhody tu neide ale o pravidlo. Samotní veriaci sa nikdy nezamysleli nad tým, že náboženstvo ich robí horšími. Je to skutočná a tvrdá realita. Žiaľ na túto tému sa nerobili psychologické štatistické výskumy, ale tie by určite potvrdili, že náboženstvo robí človeka horším aj po etickej stránke.
                 Toto je len malá drobná ukážka toho, v ktorej sa náboženskí fanatici zachovali podstatne horšie akoby sa zachovali nenáboženskí ľudia v rovnakej situácii ku psychicky chorému aktivistovi. Trpezlivosť ani kresťanská láska z tých ľudí naozaj nešla https://www.youtube.com/watch?v=hLVDQy884GM Náboženskí fanatici boli plní nenávisti. Ak ukážete takéto video náboženskému fanatikovi, tak celú situáciu bude bagatelizovať, budú všemožne zmenšovať vážnosť situácie a bude hovoriť len o individuálnom zlyhaní jednotlivcov. V skutočnosti však naozaj autenticky robí náboženstvo človeka horším.
 

Moja osobnostná transformácia po zbavení sa kresťanstva (pokračovanie)

Po zbavení sa kresťanstva, potom ako som sa odpojil od silne zaťažujúceho energetického poľa (egregoru) náboženstva. Znovu som sa narodil a zbavenie sa náboženstva bol veľmi pozitívny moment v mojom živote.
                 Kým som bol zaťažený energiou náboženstva, bol som plný závisti a skrytej nenávisti, tak ako aj ostatní kresťania. Známy liečiteľ Ján Pravda hovorí, že závisť a nenávisť sú tie najhoršie a najvážnejšie vlastnosti človeka. A skrytej nenávisti a skrytej závisti je u kresťanoch mnoho.
                 Kým som bol kresťanom tak bol som hercom, ktorý sa navonok hrá na lásku, ale vnútorne som v sebe nemal lásku. Kresťania sú ľudia, ktorí na jednej strane vedia druhým nezištne pomôcť (hrajú sa na lásku), ale na druhej strane v myšlienkach sú plní nenávisti a závisti. Kým som bol kresťanom, tak navonok som sa tváril (hral som to ako herec), že nieje vo mne žiadna závisť ale závisti k úspešným ľuďom som mal mnoho.
                 Odkedy som sa odpojil od energií náboženstva tak nemusím sa lásku hrať ako herec, ale vnútorne a úprimne cítim myslím a vyžarujem lásku. A odkedy nie som kresťanom, tak na základe napojenia sa na skutočného Boha – Absolútno, na skutočne čisté energie, som naplnený prajnosťou k úspešným ľuďom (opak závisti) a nemusím to neúprimne navonok hrať a pretvarovať sa ako herec, že nemám závisť a som prajný.
                 Kým som bol kresťan tak mal som takú vlastnosť, že veľmi som sa bol schopný uraziť pri protivných, zlých ľuďoch, cítil som sa zranený a potom aj nahnevaný na takýchto ľudí. Rovnakú vlastnosť pozorujem aj na iných kresťanoch. Avšak po osobnostnej transformácii, keď som za zbavil zlých energií kresťanstva, sa pri zlých ľuďoch neurazím, veci neberiem tak vážne. Nemusím sa hrať na herca (ako mnohí kresťania), že sa neurazím, ale skutočne a úprimne ma protivní ľudia neurazia. Osobnostná transformácia po zbavení sa kresťanstva bola naozaj veľká.
                 Kým som bol kresťanom tak bol som pri komunikácii s ľuďmi často vzťahovačný, domýšľavý, veci som pochopil / interpretoval si v zlom kontexte (hoci nie vždy boli na to objektívne dôvody). Ale odkedy som sa zbavil kresťanstva, tak rovnaké situácie chápem vždy v tom pozitívnom kontexte a to naozaj úprimne a nemusím sa na to hrať ako herec ako je to u kresťanov.
 

Môže sa Katolícka cirkev reformovať?

Katolícku cirkev nie je možné reformovať pretože ide o organizáciu v ktorej sú stále silné energie inkvizície a energie strachu. Nesúhlas s náboženskými dogmami ni je možný.
            Zoberme si už len to, že kedy a ako cirkev vznikla. Všetci historici sa zhodujú, že katolícka cirkev bola už od samotného začiatku nástrojom vojensko-policajno-politickej moci cisára. Už cisár Konštantín pochopil, že cirkev môže použiť ako úžasný názor moci, kedy otvorene podporil kresťanstvo a dal ho zákonom na rovnakú úroveň s Rímsko-gréckym pohanským náboženstvom. Cisár Theodosius zakázal pohanstvo a uzákonil kresťanstvo ako jediné náboženstvo. Pred nástupom cirkvi ako politickej moci jednotlivé časti Rímskej ríše spravovali prefekti – vysokí rímski úradníci (v Palestíne bol takýmto správcom svojho času Poncius Pilát). Zavedením kresťanstva úlohu prefektov nahradili biskupi, kardináli ako predĺžená ruka cisára. Katolícka cirkev bola prísna vojenská organizácia v ktorej bolo jedinou úlohou poslúchať príkazy z hora a nemať otázky. Dodnes sa v katolíckej cirkvi hovorí o slepej poslušnosti hierarchickému nadriadenému v cirkvi ako o tej najväčšej cnosti (to ja ako bývalý kresťan hovorím bez najmenšieho preháňania)
            To som trošku odbočil, teraz sa znovu vrátim k jadru problému. V katolíckej cirkvi je zakázané mať otázky. V katolíckej cirkvi jediné čo je dôležité je slepo poslúchať, slepo dodržovať pravidlá cirkvi. Každý veriaci a kňaz má povinnosť veriť v oficiálne učenie cirkvi a verejne hlásať niečo iné má prísne zakázané pod hrozbou vážnych trestov. Oficiálne diskutovať vo vnútri cirkvi o témach na mojej stránke je prísne zakázané, pretože diskutovať rovná sa byť kacírom a kacírov cirkev upaľuje. Viď kacírsky kňaz Ján Hus, ktorý verejne hlásal iný názor ako má cirkev bol upálený. Rovnako by skončil ako katolícky kňaz kacír Martin Luther keby mu lokálny panovník neposkytol vojenskú ochranu za hradbami.
Ak by sa aj našiel nejaký veľmi odvážny kňaz (čo silne pochybujem) ktorý by otvorene chcel šíriť osvetu v cirkvi a otvárali by medzi kňazmi témy na tejto stránke, okamžite by dostal padáka a stratil by ekonomicky veľmi výhodné povolanie kňaza a zostal by ako bezdomovec na ulici. Mimochodom počul som aj o jednom kňazovi bezdomovcovi – je to reálny človek – cirkevní hodnostári ho potrestali na neposlušnosť.
******************************
Kým od roku 2012 zaznamenávame obrovský návrat k úpadku náboženstva, v roku 1990 boli v spoločnosti úplne iné energie. Spevák Jaromír Nohavica sa otvorene vysmieva náboženským nezmyslom https://www.youtube.com/watch?v=H1SJDxBQ4qU