Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Mentalita Rusov a ich spôsob rozmýšľania: kedy už bude konečne tá vojna s USA?

(Aj napriek tomu, že táto stránka je o témekresťanstvo, vložil som tu článok o inej téme):
Rusi majú úplne inú mentalitu ako my tu v strednej či západnej Európe.
Kým v Európe sa výmena názorov, odlišné názory riešia slovne, v Rusku sa výmena názorov rieši veľmi drsne bitkou - a nie hocijakou bitkou ale veľmi drsnou bitkou, ktorá najčastejšie vyžaduje lekárske ošetrenie. Existujú stovky až tisíce videí kolujúce na internete, ktoré ukazujú ako sa rieši výmena názorov v Rusku: naozaj veľmi hrubo.
Videl som tiež mnoho videí z Ruska, kedy vznikla bitka aj rôznych bezdôvodných zámienok, kde si dotyčný len potreboval riešiť svoj komplex.

Rusi trpia kolektívnym komplexom menejcennosti: veľmi túžia dokázať že niečo znamenajú. A to že niečo znamenajú si snažia dokázať hrubou silou. Ak chce dokázať, že niečo znamená Európan, tak sa snaží byť čo najviac úspešní vo vzdelaní, kariére či podnikaní. Ak chce dokázať, že niečo znamená Rus, tak sa to snaží hrubou silou a hneď vysvetlím ako konkrétne:
v žiadnej inej krajine sa média netočia okolo témy armády a zbraní tak ako v Rusku. V Ruských televíziách beží nespočetné množstvo seriálov o technických parametroch zbraní o neustálom porovnávanie amerických a ruských zbraní v armáde. Tieto seriály o zbraniach a armáde patria v Rusku medzi najviac sledované.
Najviac ruských videí na Youtube je práve o téme zbraní a armády. Videá o tejto téme majú tiež najväčšiu sledovanosť, dokonca viac ako populárni speváci. Bohužiaľ mentalita v Rusku je taká, že prostí Ruskí ľud sa už nevie dočkať, kedy už konečne vypukne tá vojna s Amerikou, keď tak neustále snívajú o vojenských zbraniach: radi by ich aj naostro použili. Naozaj nie je prehnané povedať, že Rusi sa tešia na vojnu s USA - tešia sa ako budú môcť ponížiť a ukázať svoju dominanciu nad USA. Na Ruských politikov je vytváraní veľmi silný tlak zo strany verejnosti, aby už konečne začali tú jadrovú vojnu s USA. Ak politici neodolajú tomuto tlaku, môže to skončiť katastrofou. Tiež by to skončilo katastrofou ak by umierneného Putina nahradil iný politik s bežnou Ruskou mentalitou - bežný rusky zmýšľajúci človek by jadrovú vojnu s USA už dávno začal!!
Ak by Ruskí politici chceli, tak už dávno by vedeli ukončiť vojnu na Ukrajine - je to v ich plnej kompetencii. To si ale Putin nemôže dovoliť, pretože ľudia by sa proti nemu vzbúrili a jeho popularita by radikálne klesla - na budúce by ho za prezidenta nezvolili. Putin robí len to čo je populárne.

Veľmi populárne video sociálneho experimentu dvoch gayov tiež dokazuje spôsob myslenia v Rusku: ľudia davajú svoj názorový nesúhlas extrémne hrubo. Rusi sú veľmi hrubí ľudia. Od hlasného pokrikovania vulgarizmov na ulici až po fyzické útoky: https://www.youtube.com/watch?v=wgm3lb9JUU0

Rusi trpia kolektívnym komplexom menejcennosti a veľmi chcú západu dokázať že niečo znamenajú: nechcú to však západu dokázať že niečo znamenajú vo vede či technike ale o že niečo znamenajú chcú pred svetom dokázať silou, dominantnosťou.

Ruská elita (politici) samozrejme veľmi dobre vycítila mentalitu Rusov a aby sa za každú cenu udržala pri moci, snaží sa byť pre ľudí populárna, snaží sa ľuďom zapáčiť a preto je veľmi výhodné pre provládnu Ruskú propagandu živiť v ľuďoch armádnu aj všeobecnú dominantnosť a nadradenosť nad západom. Prechádza to aj k pestovaniu a živeniu nenávisti proti západu.
Pod pojmom vlastenectvo, ktoré sa v Rusku silne pestuje, sa skrýva nadradenosť a dominancia nad západom a nenávisť proti nemu.
Tak si politici zvýšia svoju popularitu pred voličmi. Tak Ruskí politici odpútajú pozornosť od vlastných vnútorných ekonomických problémov, ktoré sú v Rusku naozaj vážne.
Ku zvlátnej mentalite Rusov patrí aj to, že krutovládca a strachovládca Stalin má v Rusku stále dosť veľa oddaných obdivovateľov a obhájcov, ktorí sú jednoznačnými popieračmi Stalinovho holokaustu. Je to veľmi smutné, keď stále takto v myšlienkach podporujú Stalina - myšlienkovo podporovať zločiny v minulosti znamená sťahovať na seba rovnako zlú karmu akoby človek konal a spolupodielal sa na konaní zločinov reálne v prítomnosti.

Samozrejme nemožno hádzať všetkých Rusov do jedného vreca: aj medzi nimi sa nájde veľa takých, ktorí netrpia komplexom menejcennosti, ktorí prekukli propagandu Kremľa a rázne odmietajú propagandu "vlastenectva" za ktorým sa skrýva pestovanie nadradenosti a dominantnosti nad západom. Mnohí ľudia v Rusku nie sú len slepé stádo oviec a sú si vedomí toho Kremeľ svojou sa chce "vlasteneckou" politikou len zapáčiť ľuďom a robiť len to čo je populárne a odpútať pozornosť od vnútorných ekonomických problémov, korupcie a problému ekonomických oligarchov. Podpora Putina v Rusku čo sa týka zahraničnej politiky síce je okolo 80%, ale čo sa týka vnútornej politiky za neriešenie korupcie má Putin podporu len 30%.

Riešenie konfliktov v Európe a Rusku

Kým propaganda alternatívnych médii hovorí o skazenom, bezbožnom, nemorálnom západe (Západnej Európe) a o Rusku ako o kresťanskej morálne založenej krajine opak je pravdou. Idealizujú a vychvaľujú Rusko len tí ľudia, ktorí v Rusku nikdy neboli. Jeden môj kamarát, ktorý v živote veľa cestoval, žil 2 roky v Rusku. So žiadnym iným národom nemal tak negatívne skúsenosti ako s Rusmi. Kým v Európe sa výmena názorov rieši na slovnej úrovni, v Rusku aj sa pohádajú dvaja ľudia, rieši sa bitkou – a nie hocijakou, ale veľmi drsnou a hrubou bitkou, tvrdé päste sú mierené do hlavy a vždy bitka skončí bezvedomým jedného z bitkárov. Otras mozgu a zranenie hlavy je s lekárskeho hľadiska veľmi nebezpečná vec, ktorá bez lekárskej starostlivosti môže skončiť smrťou alebo doživotnými následkami. Na to v Rusku ešte neprišli.
Rusi majú veľmi často medzi sebou vážne konflikty aj kvôli drobným hlúpostiam a to hlavne vtedy ak sú posilnení alkoholom, ktorí tak veľmi milujú.
Neexistuje viac morálklamať a hovoriť o Rusku ako o symbole dobra a morálky. To už aj v moslimských krajinách majú ľudia k sebe väčšiu úctu ako v Rusku.
*****************************************************
Putina možno vnímať ešte stále ako relatívne liberálneho prozápadného politika, ktorý nechce napätie s USA a nechce vojnu. Ak by ale na jeho mieste bol človek s bežnou Ruskou mentalitou jadrová vojna, 3. svetová vojna by už dávno vypukla. Ruská mentalita je totiž veľmi negatívna a deštruktívna, plná vášní a nenávisti. Vyplýva to s rozhovoru bývalého slovenského premiéra Jána Čarnogurského, ktorý sa zúčastnil na Valdajskom klube, kde sa osobne rozprával s ruskými politikmi. Istý ruský generál sa pochválil/chlubil ako Ruské liedadlá provokovali americkú armádu. Putin tieto provokácie Ruskej armády tvrdo kritizoval https://www.youtube.com/watch?v=WS7l_HfPqVE

Víťazstvo Donalda Trumpa v prezidentských voľbách je pre Ruskú vládnu propagandu obrovskou porážkou. Čím si budú udržiavať ruskí politici svoju popularitu, keď teraz už nie je možné strašiť a psychologicky manipuovať ľudí nepriateľom USA? To je veľký prúser a problém. Nie nadarmo tesne po zvolení Trumpa, Ruská tajná služba zinscenovala už druhý pripravovaný útok Ukrajinských diverzantov, aby si aspoň touto cestou Ruská vláda udržala popularitu!
http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/410484-ruska-tajna-sluzba-zadrzala-ukrajinskych-diverzantov-na-kryme/

Takéto primitívne biky sú možné len v Rusku https://www.youtube.com/watch?v=dDdtnHpddFg
http://www.mojevideo.sk/video/2955b/kadial_mas_chodit_ked_nie_po_chodniku_(rusko).html
http://www.mojevideo.sk/video/e2f2/opat_z_nieco_z_ruska_kladivo_vs_lopata.html
http://www.mojevideo.sk/video/2743d/vysvetlim_ti_to_po_lopate_(najlepsi_kamosi).html