Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Ježiš nebol Žid ale Európan. Veľmi seriózna teória. Pátranie po Ježišovom pôvode

. Medzi ovládané územie Rímskej ríše patrila aj Judea, územie súčasnej Palestíny a Izraela. Existujú dve veľmi pravdepodobné verzie pôvodu Ježiša. Ježiš mal čistý Európsky pôvod: bol nechcené dieťa Rímskeho vojenského dôstojníka (stotníka) a jeho manželky. Dieťa bolo vyhodené na ulicu a Mária si ho zobrala a začala na verejnosti prehlasovať, že je to jej dieťa, ktoré splodila s Jozefom. Treba si uvedomiť, že vyšší vojenskí Rímski dôstojníci si do Judei mohli vziať aj manželku (napr. aj v Biblii sa spomína, že Poncius Pilát mal so sebou svoju manželku).

Oficiálny jazyk Izraela neo-hebrejčina je syntetický jazyk

Čo je pre bežných ľudí naprosto nová a šokujúca informácia je to, že súčasná izraelská hebrejčina je z 85% syntetický a umelo vytvorený jazyk. Izraelská neohebrejčina by mala byť zapísaná v Guinessovej knihe rekordov ako najmladší jazyk na svete. Vznik tohto jazyka možno datovať maximálne tak 25 rokov dozadu. Dôrazne pripomínam, že izraelská neohebrejčina a stará hebrejčina nemajú prakticky nič spoločné – sú to veľmi veľmi odlišné jazyky.

Skutočný pôvod Židov

Ľudia ktorí sa v súčasnej modernej dobe nazývajú Židia majú na prvý pohľad jasne Európsky vzhľad, preto o ich semitskom pôvode nemôže byť ani reči. Sú to potomkovia Chazarov – európskeho germánskeho národa, ktorý prijal Židovské náboženstvo. Za Semitu môže byť považovaný iba človek s čiernymi vlasmi, tmavý očami a tmavšou pokožkou ako majú Európania. A to sa nedá o ľuďoch, ktorý si hovoria Židia v žiadnom prípade povedať.

Keď chce byť ezoterika komerčnejšia ako komercia

Ja toho veľa znesiem, ale toto je už aj na mňa prisilná káva. V Českej republike sa to s komerciou v ezoterike extrémne preháňa. Mať platené reklamy na Facebooku na reklamovanie si svojho ezoterického biznisu tak to je naozaj moc. Na jednej strane do kresťanských kostolov sa chodí zdarma - bez vyber…