Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Cisár Konštantín, Katolícka cirkev a Nikejský koncil

Cirkev ako nástroj politickej moci a Nikejský koncil. Pápež sa koncilu nezúčastnil Pohanský prvok splodenia bohov Nicejskom vyznaní viery. ... Ututlali pohanské prvky: zlý preklad Nicejského vyznania do slovenčiny a češtiny. Prvý carihradský koncil alebo prvý konštantínopolský koncil: Ježiš ako nie plnohodnotný Boh. Odvážna teória: naozaj verili kresťania v jedného Boha? Alebo verili vo viacero bohov?. Cirkev ako nástroj politickej moci – historický vývoj po cisárovi Konštantínovi a Theodosiusovi. Primát / prvenstvo rímskeho biskupa

Hlboký morálny úpadok českej ezoterickej komunity

V Českej ezoterickej komunite prišiel nový módny trend: fanatická obhajoba pochybných ezoterických šarlatánov. Obhajoba toho ako je „etické“ a „správne“ to, že pochybný liečiteľ šarlatán, ktorý je podvodník a namýšľa si svoje schopnosti (takých je bohužiaľ 95% - realita je naozaj drsná) si vypýta za svoje služby nehorázne veľké peniaze.

Campfest: akcia kresťanských siekt, na ktorej sa zúčastnilo 6500 mladých ľudí

Ďalej mladým ľuďom je nasľubované, ako sa úžasne a krásne ich život zmení k lepšiemu, ako úžasne budú „znovuzrodení“, „premenení“ a „prebudení“ ak prejdú na náboženský fanatizmus. Pýtam sa: ako sa môže brániť mladý človek tejto sektárskej manipulácii, keď mu nikto nepovedal, že ide o zákernú sektársku manipulatívnu akciu? Kto varuje mladých ľudí, aby sa nestali obeťami týchto fanatických kresťanských siekt? Veď ich nemá kto varovať. Sekty zneužívajú dezorientovanosť a neinformovanosť mladých ľudí.