Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Egregory. Ako funguje náboženstvo a politická propaganda

00:00 úvod. Téma egregorov je veľmi dôležitá téma – týka sa každého z nás – každý deň. Plávame v oceáne energií, ktorý nás ovplyvňuje, ktorý si sami vytvárame. Prečo ľudia dokážu pod vplyvom propagandy spochybňovať vojnové zločiny Putina? Na to psychológia nemá odpoveď ale egregory áno. Viera na propagandu nie je o problematike nevedomosti alebo zlých informácii – nežijeme v ideálnej spoločnosti kde stačí na základe racionálnych argumentov niekoho presvedčiť aby na propagandu neveril – je to silný potenciál manipulatívnosti egregoru.
Kresťanská predstava Boha – veľmi silný energetický program – veľmi silné energetické pole, ktoré si ľudia vytvorili a ľuďmi dokáže veľmi silne manipulovať. Ľudia si vytvorili akúsi pseudo-bytosť Boha – pri náboženských obradoch dávajú do tohto egregoru veľa energie. Egregor kresťanského Boha je silná mágia a dokáže aj robiť tzv. zázraky – napr. uzdravenie v oblasti fyzického zdravia – druhý problém je to, že si to vždy viac energie z komunity zoberie ako dá. Nekresťania sa na prvých kresťanov dívali ako na bláznov ako na recesistický satanistický kult – symbolika eucharistie, uctievanie mŕtveho tela na kríži, uctievanie mŕtvoly – neskôr to spoločnosti prišlo pod manipulatívnym vplyvom egregoru ako normálne. Konzervatívny silne praktizujúci kresťania vnímajú kritiku kresťanstva veľmi osobne a sú z toho veľmi podráždený, pretože identita ich „ja“ je zrastená a zjednotená z egregorom náboženstva.
Egregor náboženstva aj egregory všeobecne majú veľmi silnú energetickú ochranu – prejavom toho, je to, že extrémne málo ľudí sa zaoberá filozofickou kritikou náboženstva.
Náboženstva je pasca – človeku dá povrchné odpovede na vážne filozofické otázky spôsobom aby oklamalo ľudí.
Egregory dokážu manipulovať ľuďmi ešte viac efektívne ako ak by ľudia boli na diaľku ovládaní neurologicky cez mozog prostredníctvom čipu v mozgu. Neviditeľný nepriateľ je najviac nebezpečný nepriateľ.
14:30 úskalie egregorov. Nie každý väčšinový názor verejnej mienky je správny názor. Často vidíme konflikty medzi verejnou mienkou a odborníkmi: napr. témy ekológia, COVID19.
Egregry veľmi úzko súvisia s médiami. Média silne ovplyvňujú verejnú mienku. Problematika objektivity médii na Slovensku.
Propaganda v oblasti falošnej ekológie. Umelá hviezda z médii Greta Thunbergová, ktorej aktivizmus vychádza z ťažkej psychiatrickej diagnózy obsedantno-kompulzívna porucha. Obsessive–compulsive disorder. Odborníci vedci v oblasti klímy toľko priestoru v médiach nedostanú. Propaganda ekologického hnutia v Nemecku vs mediálna propaganda nemeckých médii. Eko aktivisti sú zranené duše, nevyliečené psychologické zranenia z detstva. Komplex menejcennosti. Pocit spasiteľského syndrómu, pocit zachraňovania planéty na základe falošnej ekológie, ktorá napácha viac škody ako úžitku.
26:40 egregor manipulácie propagandy COVID antivaxerstva, ruskej propagandy a popierania vojnových zločinov Putina. Ľudia, ktorí veria na túto propagandu majú tiež rôzne komplexy a zranenia z detstva. Komplex menejcennosti. Komplex z toho, že neboli spoločnosťou docenený. Svoje neúspechy zhadzujú na ostatných.
Všeobecne to aby sa človek nestal obeťou akýchkoľvek negatívnych egregorov existuje riešenie: metódy meditačných techník energetického čistenia – veľmi silné a účinné riešenie – je to spôsob očistenia oslobodenia sa od egregorov a od psychologických komplexov, zranení, ktoré robia človeka zraniteľným.
https://youtu.be/jnWWWHqBxTU
https://youtu.be/vCJzEBKyotg
https://youtu.be/UoB-XCqZwK4
Západné tajne služby tvrdia, že ruská propaganda sa snaží preniknúť do náboženstva konzervatívnou anti-LGBT propagandou a tak sa snažiť rozdeľovať spoločnosť. Na Slovensku sa to úspešne podarilo. Matovičovi konzervatívni kresťania (piata kolóna) vs aktuálne politické udalosti. Napriek tomu, že sa náboženstvo ku transgender ľuďom nevyjadruje, politickú ideológiu náboženskí konzervatívci považujú za neoddeliteľnú súčasť náboženstva hoci tomu tak nie je. Ukážkový príklad farizeizmu – kresťania si vytvárajú viac zákazov ako im káže náboženstvo. Znovu sa dostáva do konfliktu odbornosť, odborníci vs propaganda egregoru. V oblasti ekológie existujú tiež konflikty medzi odbornou a laickou verejnosťou – odborníci na energetiku, ochranu prírody vs zmanipulované skupiny ľudí propagandou.
Antivaxerstvo vs odborníci. 1% odborníkov podporuje antivaxerstvo. Podobne je to aj v ochrane prírody – média dajú omnoho väčší priestor jednému percentu okrajových odborníkov, ktorí šíria dezinformácie o ochrane prírody ako serióznym odborníkom. Všeobecne pozorujem neúctu k odborníkom.
45:30 psychológia je najviac zaostalá veda so všetkých vied. V porovnaní s ostatnými vedami už 100 rokov prešľapuje na rovnakom mieste. Bez teórie o egregoroch nie je možné vysvetliť mnoho vecí – psychológia na mnohé otázky nedokáže dať odpoveď.
Kým ľudia tisíce rokov dozadu neboli možno vyspelí tak technologicky zato boli veľmi vyspelí a omnoho vyspelejší od nás v psychologicko filozofickej stránke.
Nacionalizmus ako propaganda.
Systém egregorov: Ľudia sú omnoho viac tolerantní ku kresťanstvu ako k ezoterike – je to z dôvodu, že kresťanstvo má omnoho silnejší egregor ako ezoterika.
1:00:00 Propaganda nacionalizmu vs Maďarsko a Orbán
Egregor vs ochota prijať nepríjemnú pravdu. Niekedy je príjemnejšie byť oklamaný ako prijať pravdu – za takýchto okolností sa človek ťažko zbaví propagandy.
O mieste na pohorí Tribeč kde meditujem – paranormálny jav. Lidar vs skutočnosť. Lokalita asi 100x100 metrov kde došlo k záhadným skresleniam.
O sile kresťanských egregorov. Podľa prieskumu verejnej mienky 85% ľudí je proti sprísňovaniu interrupcií, a v parlamente sprísňovanie interrupcií prejde. Kresťania sa veľmi efektívne vedia presadiť v politike – najmä v sekulárnych stranách.
Egregory – pravda môže byť aj niečo iné ako si ľudia predstavujú – ochrana prírody je o niečom inom ako si predstavuje bežný laik – veľa vecí funguje inak ako si predstavuje kolektívne vedomie.
Chorí eko aktivisti a ich psychologické komplexy a zranenia. O pobláznenej eko aktivistickej ekoteroristickej novinárke.
O nacistickej propagande egregore – spoločenské akcie nacistov podobné náboženským rituálom – heilovanie, spoločné pohyby, spoločné pokriky, spoločné uniformy, spoločná symbolika. Nacistický egregor dokázal efektívne sfanatizovať obyvateľstvo a vojakov, ktorí boli ochotní položiť život za Hitlera v bojoch.