Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Psychológia kresťanských spoločenstiev / siekt. Analýza

Obrovskou zákernosťou je to, že do sekty typu katolícke kresťanské spoločenstvo je veľmi ľahko vstúpiť, ale je nemožné vystúpiť. Nakoľko sa jedná o spoločenstvo, ktoré oficiálne patrí pod katolícku cirkev, nikomu neblikajú žiadne červené kontrolky, že tu si treba dávať veľký pozor. Daná obeť si o sebe môže namýšľať že je tam šťastná a že je tam úplne slobodná. Obeť však už nemá svoj vlastný rozum, ten je úplne potlačený. Obeť pracuje na kolektívnej mysli, obeť sa stala súčasťou kolektívnej energetickej siete. Kolektívna myseľ hovorí obeti čo je správne čo je nesprávne, čo je „klamstvo“ čo je „pravda“, čo ju má robiť šťastnou, čo ju nemá robiť šťastnou, k čomu má pociťovať negatívne emócie a k čomu má pociťovať pozitívne emócie. Kolektívna myseľ obeti prikáže, že v spoločenstve sa musí cítiť šťastná, tak to, že je v spoločenstve šťastná si dokáže do mysle vsugerovať a falošné šťastie si vytvoriť. Kolektívna myseľ si obeť stráži. Strata vlastného rozumu, vlastnej slobodnej vôle, je hlavným atribútom člena kresťanského spoločenstva.

Psychológia: Katolícka cirkev je sekta, dôkazy. Anna Kolesárová ako ukážkový príklad

Na ukážkovom príklade kauzy Anny Kolesárovej pomôže pochopiť patológiu náboženstva, patológiu náboženského človeka. Základ katolíckej viery je totiž vojna proti sexualite ako takej. Katolícka viera zakazuje zo sexuality naprosto všetko: zakazuje antikoncepciu, masturbáciu, predmanženský sex, ejakuláciu mimo vagíny, orálny sex, prerušovanú predĺženú súlož, rozvody, akékoľvek sexuálne pomôcky, homosexualitu. Praktizujúci veriaci na dodržiavanie týchto pravidiel dávajú všetku svoju energiu. Jediné čo katolícka cirkev dovoľuje je sex výlučne za účelom rozmnožovania a aj to len v manželskom zväzku požehnaným katolíckym obradom. Nech mi niekto povie, že medzi sektou a náboženstvom je nejaký rozdiel!!!

V národných parkoch sa veľa rúbe. O ochrane prírody

Ochrana prírody by bola veľmi dobrá vec ak by sa tretí sektor správal naozaj racionálne. Áno zo začiatku sa to zdal ako zaujímavý experiment, nechať smrekové monokultúry na samovývoj, bez zásahu čo to spraví. Tiež bola silná snaha opičiť sa vo všetkom po západe, ísť po vzore nemeckého Bavordského lesa.