Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Kauza Ján Budaj. Agent tajnej služby Štátna Bezpečnosť ŠtB. Šialené klamstvá Budaja. Novinári sa prebudili príliš neskoro

(Toto video vzniklo pomocou softvéru prevodu textu na reč).
V tomto videu / článku podrobne rozoberieme to, ako sa Ján Budaj Kompromitoval sám pred sebou. Upozorním na viacero faktov a spojitostí, ktoré si iní nemuseli všimnúť.
 
Celé Slovensko je naprosto šokované a otrasené. Vo verejnom priestore sa odhalilo a ukázalo, že Ján Budaj je bezcharakterný klamár a intrigant. Na svojej tlačovke, kde vysvetľoval svoju spoluprácu s ŠtB sa až tak veľmi zamotal do bláznivých klamstiev, že to by mu neuveril žiaden ani trochu príčetný človek. Verejnosť zostala v absolútnom šoku z toho, ako je možné to, že z údajne najlepšieho ministra životného prostredia a z jedného údajne z najschopnejších politikov sa vykľul jeden z najväčších lumpov, klamárov slovenskej politiky.
Všetci zostali v absolútnom šoku, len nie odborníci my na ekológiu, respektíve naša odborná komunita v oblasti ekológie a ochrany prírody. My máme na Budaja stále rovnaký názor od prvých mesiacov jeho ministrovania. Média majú obrovskú moc porovnateľnú s politikmi. Média zákerne manipulujú kolektívnym vedomým a verejnou mienkou. Preto aj my ochranári prírody, naša komunita, je veľmi vďačná, že média sa konečne aspoň trochu zmenili a prestali cenzúrovať otrasné škandály Jána Budaja aspoň čo do spolupráce s ŠtB. Média a novinári počas funkcie Budaja vytvárali úplne iného Jána Budaja aký skutočne bol. Mediálny a skutočný Ján Budaj boli dve veľmi odlišné osoby až do dnešného dňa, kedy si už aj novinári povedali, že klamstvá o Budajovi sú neudržateľné. Zákerná manipulácia médii spočíva aj v tom, že čo do vyjadrení o Budajovi dali priestor len drobnej menšine asi jedno percento z našej odbornej komunity, darebákom a zradcom ako sú My sme les, Michal Wiezik a podobným bláznom a ľavicovým extrémistom, ktorým ide len o rozkrádanie eurofondov na fingovanú ochranu prírody. Považujem za naprosto zákerné, že média jedno percento polobláznov z našej komunity prezentujú akoby reprezentovali celú ochranu prírody. (Myslím tým falošných ochranárov, ktorí podporovali politiku Jána Budaja). Je to rovnako zákerné ako zverejňovať len názory lekárov antivaxerov a prezentovať to ako väčšinový názor lekárov.
                        A bohužiaľ média sa pri Budajovi spamätali príliš neskoro, pretože stihol napáchať tak obrovské škody z ktorých sa bude príroda a Slovensko spamätávať aj desiatky rokov.
                        Ale to som sa nechal trochu uniesť. Teraz späť k jadru veci. Podrobnejšie rozoberieme klamstvá Jána Budaja o spolupráci s ŠtB. Vymenujem aspoň tie jeho najväčšie klamstvá.
     Ako prvé túto informáciu zverejnili média. Všetka česť, že nájdu sa aj čestní novinári. Neskôr sa veľmi zaujímavo vyjadril k Budajovi v TA3 český historik Prokop Tomek, ktorý síce Budajove dokumenty objavil, ale v TA3 sa snažil význam Budajovej spolupráce s ŠtB zmenšovať. Ťažko povedať prečo k tomu došlo. Sú dve možnosti. Buď jeho rozhovor zamestnanci TA3 účelovo zostrihali alebo bol Prokop Tomek vydieraný a zastrašovaný RTVS. Prokop Tomek má z najväčšou pravdepodobnosťou s RTVS zmluvný pracovný vzťah a jeho finančné prijímy sú závislé aj od RTVS. Nuž a ako je verejne známe riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj je blízky priateľ Jána Budaja a mali spoločnú firmu. Podiel vo forme neskôr Budaj prepísal na syna.
     Materiály o Jánovi Budajovi zverejnila aj Facebooková stránka ÚPN. Na Facebookovej stránke som zverejnil informácie o Jánovi Budajovi, že sa od spolupráce s ŠtB nezmenil k lepšiemu a zverejnil som jeho korupčné aféry. Vzhľadom k tomu, že média úmyselne a zlomyseľne manipulovali verejnú mienku a cenzúrovali desiatky jeho afér, vytvorili úplne iný mediálny obraz o Budajovi aký skutočne bol, boli reakcie na moje komentáre veľmi agresívne, nenávistné. Napríklad bol som označený za plateného trolla, či voliča Smeru a Republiky. Samozrejme tieto nenávistné komentáre sa zrazu úplne zastavili potom ako RTVS zverejnila šokujúci dokument o Budajovi a potom ako sa Budaj sám seba kompromitoval na tlačovke zúfalými vyhláseniami. Ľudia sa prebudili.
     Neskôr sa v relácii v TA3 vyjadruje Peter Zajac, ktorý sa vyjadril tak, že je síce pekné, že ŠtB s Budajom ukončila spoluprácu z dôvodu nespoľahlivosti donášania, ale nevieme či tak tomu nebolo len posledné mesiace spolupráce. Zajac pripúšťa možnosť, že Budaj mohol byť určité obdobie aj spoľahlivým donášačom.
                        Obrovský šok nastal potom ako v RTVS zverejnili dokument o Jánovi Budajovi ako spolupracoval s ŠtB. Samozrejme že dokument nebol objektívny kvôli Ľubošovi Machajovi, ale bol zaujatý v prospech Jána Budaja. Avšak aj tak je veľký zázrak, že Machaj dal aspoň čiastočnú slobodu svojim podriadeným a v relácii bolo aj dosť objektívnej kritiky na Jána Budaja. Dali tam emocionálne vyjadrenie Martina Šimečku, ktorý tvrdí že sa cíti byť Budajom oklamaný a podrazený, keď mu zatajil tak dôležitú vec ako spolupráca s ŠtB. Zamestnanci RTVS predložili zjavne nepripravenému Budajovi novo objavené dokumenty. Na poradu s marketérmi tak ako na iných tlačovkách už Budaj nemal priestor. Šokovaný, roztrasený a vystresovaný Budaj sa nezmohol na nič iné len si v zúfalstve na poslednú chvíľu vymyslieť trápne klamstvo, že spoluprácu podpisoval z dôvodu aby si mohol vybaviť pas. Neskôr toto bláznivé klamstvo musel opakovať aj na tlačovke, pretože na vymyslenie novej verzie už bolo neskoro. Ale na tlačovke sa už príliš zaplietol do svojich klamstiev a to sa mu vypomstilo.
Prečo je Budajova verzia o vybavení pasu hlúpe klamstvo? Len slaboduchý človek môže naletieť na Budajovi šialenú verziu že ŠtB a celý komunistický režim boli naivní hlupáčikovia, ktorí by mu boli ochotní dať pas potom ako sa pokúsil utiecť za hranice. Nehovoriac o tom, že omnoho jednoduchšie by sa mu dal vybaviť pas vo veľvyslanectve v niektorom zo západných štátov.
Ale aby som sa vrátil späť k dokumentu RTVS o ŠtB, tak za najväčšiu manipuláciu relácie považujem úvodnú časť, kde moderátor doprevádzajúci reláciu, tváriaci sa ako nezaujatý, o konšpiračnej teórii Jána Budaja ako o fakte, ktorú tvrdí len on a nikto iný, že lustrácie sa zneužívali na kompromitáciu mnoho ľudí a špeciálne Budaja. V tejto časti je jasne vidieť zásah Ľuboša Machaja ktorý svojmu kamošovi Budajovi pomohol. Ja som už od začiatku bol mimoriadne znepokojený voľbou riaditeľa Ľuboša Machaja ako riaditeľa RTVS kvôli väzbám na Budaja a moje obavy sa potvrdili.
                        A to najlepšie vyvrcholenie ešte len prišlo na Budajovej tlačovke. Túto Budajovu tlačovku by som nazval ako seba-kompromitujúcu tlačovku. Z tlačovky bolo cítiť naprosté zúfalstvo. Do svojich klamstiev sa zaplietol až tak veľmi, že sa tomu prestal rozumieť Budaj sám. Tak bláznivé klamstvá, ktoré tam Budaj hovoril by mu neuveril žiaden aspoň trochu príčetný človek. Vyhovárať sa že podpísal spoluprácu s ŠtB, že nechcel na hranici so strelnou zbraňou v ruke strieľať po eštebákovi tak to bol teda dobrý vtip na ktorom som sa smial ešte veľmi dlho. To si ešte menej logické bláznovstvo vymyslieť nemohol.
Ďalej Budaj nevysvetlil ako je možné, že vzhľadom k tomu, že tak veľa energie investoval na získanie pasu, sa nakoniec za hranice nepokúsil emigrovať.
Ďalej Budaj nevedel povedať, či jeho rukopis, ktorý sa našiel s českom archíve bol naozaj jeho. Keby mal Budaj čisté svedomie a keby neklamal, tak by narovinu povedal, či to bol jeho rukopis alebo nie.
     A čo ma už naprosto dorazilo bolo totálne zúfalstvo Budaja, keď prehlásil, že sa bude súdiť s ÚPN podobným spôsobom ako Babiš. Mimochodom veľmi podrobne si naštudujte Babišov súdny spor s ÚPN. Budaj argumentoval v mnohom podobne ako Babiš. Budaj tvrdí, že chce aby bol z ÚPN zmazaný ako agent tajnej služby, pretože podľa neho podľa vtedajších zákonov ho ako agenta eštebáci zapísali nezákonným spôsobom v rámci vtedajších komunistických zákonov.
     Časté odbáčanie od témy Budaja na tlačovke tiež nepotrebuje komentár a nepôsobí to dôveryhodne.
     A na čom som sa zabával asi najviac je to, ako Budaj utiekol pred novinármi s tlačovky. Istá novinárka sa sťažovala, že by mala na Budaja viacero otázok, že 7 minút na otázky je veľmi málo. Budaj povedal, že „žiaden problém, môžeme mať aj hodinu otázok“. Nakoniec Budaj nenápadne povedal slovo „ďakujeme“ a bez rozlúčenia z tlačovky zdupkal. Budaj klamal, a v priebehu sekúnd svoj sľub porušil. Sľub nedodržal ani na pár sekúnd.
Týmto klamaním Budaj prekvapil mnohých novinárov a laickú verejnosť, keď odhalil svoju pravú tvár, ale naša odborná komunita ochrany prírody prekvapená nie je vôbec. Agresívne klamal na tému ochrany prírody na väčšine tlačoviek a iných mediálnych vyjadreniach. Ján Budaj bol taký vždy počas ministrovania.
                        Ďalšie šialené vyjadrenie Jána Budaja bolo na TA3. Zaujímavé že sa „mečiarovec“ Budaj vyjadroval o téme lustrácii veľmi podobne ako sa vyjadroval Mečiar v poslednom dokumente seriálu o ŠtB na RTVS. Nie nadarmo, Budaj a Mečiar majú toho veľa spoločného a rovnaký morálny charakter.
Ďalej sa v relácii v TA3 Budaj správa ako blázon presne tak ako ho pozná naša odborná komunita z jeho ministrovania ako boli napríklad agresívne útoky na odbornú komunitu a všetkých ľudí čo majú iný názor. Budaj agresívne zaútočil na Fedora Gála a Petra Zajaca, vymyslel si bláznivú konšpiráciu, a obvinil ich že sa sprisahali proti nemu, že ho politicky zničili, že zneužili kompromitujúce materiály z archívov ŠtB proti nemu. Budaj je nebezpečný blázon, ktorý sa ministrom nemal nikdy stať. Napáchal obrovské škody a jediné čo mu išlo je manipulácia a marketing.
                        Veľmi zaujímavo sa vyjadril o Budajovi istý opozičný poslanec, ktorý sa venuje ekológii. Poslanca nebudem menovať. Mnoho mesiacov dozadu hovoril v jednom videu, že počul o Budajovi klebetu, že dôvod prečo chce obrovské škodlivé legislatívne zmeny v národných parkoch za každú cenu aj cez mŕtvoly proti vôli a veľkému odporu celej odbornej verejnosti, ktorá sa postavila proti nemu je ten, že Budaj je veľmi ctižiadostivý, chce sa veľmi zapísať do dejín a že verí, že pred sídlom TANAPu raz bude jeho socha ako veľkého „hrdinu“. Môžeme sa posmievať z opozičných poslancov, že sú klamári ale v tejto konkrétnej veci mal podľa mňa pravdu. Budaj si vo svojej ctižiadostivosti a nezdravom egu v nezdravom sebavedomí nie celkom uvedomil, že jediný kto podporuje jeho politiku sú len drobná a menšinová časť odbornej verejnosti ako sú rozkrádači eurofondov ktorým umožnil kradnúť a krajne ľavicoví extrémisti. Títo blázni budú uctievať Budaja ako svojho hrdinu, ale väčšina odbornej verejnosti má na Budaja silne negatívny názor.
Ďalej túto klebetu potvrdzuje aj rozhovor TV JOJ s Gabrielom Levickým, na ktorého mal donášať Budaj. Levický potvrdil, že vie si predstaviť, že by Budaj spolupracoval s ŠtB, čo je jasný dôkaz toho, že Levický nepovažuje Budaja za človeka z morálnymi etickými zásadami. Ďalej Levický tvrdí, že Budaja pozná ako nezdravo ctižiadostivého, čo sa nezávislo zhoduje s príbehom opozičného poslanca.
 
Ako dopadli média, ktoré najviac agresívne obhajovali politiku bezcharakterného Jána Budaja?
Ako som už spomínal na iných videách a na webstránke, tak Aktuality.sk mali obrovský škandál, že prijali úplatok od rozkrádačov eurofondov, združenie BROZ, ktoré si ťahali za nitky s Budajom. Keby som to nevidel na vlastné oči, nikdy by som neveril, že sa Aktuality.sk ponížia až na takúto extrémnu šialenosť. Je to obrovský pľuvanec do tváre pamiatky Jána Kuciaka. Nič bláznivejšie si človek nevie predstaviť, ako keď investigatívny denník ktorý píše články proti kradnutiu eurofondov, sám prijíme úplatok z kradnutých eurofondov. To že Aktuality.sk aj reálne prijali peniaze mi potvrdila aj istá zamestnankyňa Aktualít, ktorej ďakujem za informácie. Je to podobne bláznivý škandál ako keby katolíckeho kňaza ktorý má horlivé kázne proti gayom, samého načapali pri homosexuálnom pohlavnom styku s mužom. Aktuality.sk vodu kážu a víno pijú. A prirovnanie ktoré som použil je maximálne trefné.
                        Novinárka známa dezinformátorka Soňa Mäkká Denník N obdržala predžalobnú výzvu od protikorupčného aktivistu Jozefa Bednára, pretože príliš agresívne obhajovala zločinca Pavla Majku šéfa TANAPu, použila príliš veľa dezinformácii. Súdny spor Mäkká nemá šancu vyhrať. Neviem ako to nakoniec dopadlo. Je kľúčové ako sa k tejto afére zachová šéfredaktor a či sa poučí zo svojich chýb a zabezpečí aby korupčníci nepodplácali jeho novinárov.
                        Viac informácii sa dozviete v iných článkoch a videách.
 
Teraz napíšem niečo o sebe.
Som spirituálne založený človek, ktorý častejšie zotrváva v meditácii v zmenených stavoch vedomia. Vždy som videl dva kroky dopredu. Už keď som založil YouTube kanál, tak som kritizoval média, prečo nebojujú proti ruskej propagande. Chvíľu trvalo kým som bol pochopený časťou spoločnosti. Môj Youtube kanál od roku 2016 inšpiroval prvých novinárov, a mimovládne organizácie, ktorí sa spamätali asi až po 3 rokoch aby sa začali venovať prvým dezinformáciám. Obaja páni novinári vedia, ktorí sú to.
       Neskôr som sa začal venovať boju proti korupcii a dezinformáciám v téme ochrany prírody. Tiež som rovnako kritizoval novinárov. A mal som aj vízie, že novinári sa raz spamätajú tesne pred skončením Budajovho mandátu ale už bude príliš neskoro. Stihol napáchať veľa škody. Už v minulosti som mal také vízie že sa to stane a stalo sa.
 
Poznámka na záver.
Nie som oficiálny zástupca odbornej komunity na tému ochrany prírody a ekológie, som však človek, ktorý má na odborníkov, odbornú verejnosť úzke kontakty, dlhodobo sa zaoberám témou boja proti korupcii v ochrane prírody. V prípade potreby ma môže kontaktovať ľubovoľný novinár a môžem dať kontakty na odborníkov, ktorí sú zástanci väčšinového názoru na tému ochrany prírody. Je trestuhodné zo strany väčšiny médii že dávajú väčšinový priestor okrajovým pseudoodborníkom a dezinformátorom a korupčníkom v téme ochrany prírody.
 
Odkazy, zdroje informácii
Mal by odstúpiť, reagoval na Budajov podpis k spolupráci s ŠtB Pčolinský. Matovič ho posiela pred novinárov https://www.ta3.com/clanok/257845/mal-by-odstupit-reagoval-na-budajov-podpis-k-spolupraci-s-stb-pcolinsky-matovic-ho-posiela-pred-novinarov
 
Bol Ján Budaj eštebák? / Politika po rozpade koalície https://www.ta3.com/relacia/27372/bol-jan-budaj-estebak-politika-po-rozpade-koalicie
 
FOTO: Na Budajovu spoluprácu so štátnou bezpečnosťou reagoval Ústav pamäti národa
 
Dubček a Mikloško podľa Zajaca videli Budajov spis. ŠtB podvádzal, tvrdí Miklovič https://www.ta3.com/clanok/257883/dubcek-a-miklosko-poda-zajaca-videli-budajov-spis-stb-podvadzal-tvrdi-miklovic/2
 
Historik, ktorý našiel Budajov spis: Nevyplýva z neho, že by bol aktívnym spolupracovníkom https://www.ta3.com/clanok/257862/historik-ktory-nasiel-budajov-spis-nevyplyva-z-neho-ze-by-bol-aktivnym-spolupracovnikom
 
Opozícia požaduje odchod Budaja z postu ministra: Ak na niekoho donášal, v politike nemá čo robiť, reaguje Koziak https://plus.noviny.sk/745903-opozicia-pozaduje-odchod-budaja-z-postu-ministra-ak-na-niekoho-donasal-v-politike-nema-co-robit-reaguje-koziak
 
Ostrý kritik Budaja je Fedor Gál. Považuje ho za eštebáka darebáka. Zamlčaná vina alebo dvojaká morálka Jána Budaja? Fedor Gál.
 
Budajov spis a otázka viny. Martin M. Šimečka. https://dennikn.sk/3218177/budajov-spis-a-otazka-viny/?ref=inc
 
Tlačovka
 
Denník N. Minúta
 
SaS dostala Matoviča z vlády. Čo ďalej? / Klamstvo za slobodu Jána Budaja https://www.ta3.com/relacia/27384/sas-dostala-matovica-z-vlady-co-dalej-klamstvo-za-slobodu-jana-budaja
 
 
Riaditeľ Archívu Ústavu pamäti národa Peter Mikle spochybnil hlavný bod obhajoby Jána Budaja, Budajove šialené klamstvá, že eštebáci si vymysleli, že s nimi spolupracoval a že všetky dokumenty mu ŠtB sfalšovala. Interview :24 Štvrtok 2.02.2023 17:30 https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/19412/384014
 
 

Dodatočne pridaný obsah, ktorý nie je súčasťou videa

Andrej Kiska a Ján Budaj majú toho veľa spoločného v tom ako sa k nim zachovali média

Andrej Kiska a Ján Budaj majú spoločné to, že hoci sú obaja bezcharakterní darebáci, sú miláčikovia médii, ktorým média kryjú všetky škandály.
Novinár Miro Kern dokonca zašiel až tak ďaleko, až tak veľmi zmenšoval daňové podvody Andreja Kisku, že z neho urobil martýra a ak sa dopustí daňových podvodov miláčik Kiska, tak to už pomaly prestáva byť trestný čin. Byť šéfredaktorom, konateľom, majiteľom Denníka N, by som nedopustil aby meno môjho denníka poškodzoval akýkoľvek novinár, ktorý zmenšuje vážnosť trestných činom, akoby pomaly daňové podvody trestným činom neboli. Nuž ale ak sa niektoré média chcú takto seba-kompromitovať tak nech sa páči. Zaváňalo to už až otvoreným schvaľovaním trestného činu.
                     Tiež na Andreja Kisku v rámci predvolebnej kampane bolo vytiahnuté kompromitujúce video, kde sa Kiska sám priznal, že si za lacné peniaze kúpil pozemok, o ktorom vedel že bol kradnutý navyše od nedôveryhodného človeka o ktorom sa vedelo, že nie je dôveryhodný a má mafiánsku povesť. Áno video bolo v rámci z predvolebného boja, ale bolo pravdivé. Napriek tomu mnohé média aj naďalej o Kiskovi hovorili ako o čestnom a dobrom politikovi a tvárili sa, že veľmi rýchlo na túto kauzu zabudli.
Veľké šťastie, že sa Kiska sám dobrovoľne stiahol z politiky zo zdravotných dôvodov. V opačnom prípade ak by sa stal ministrom by určite kradol rovnako alebo viac ako priemerný smerácky minister a viem si predstaviť, že by mu to média kryli a cenzurovali podobne ako pri Budajovi a s najväčšou pravdepodobnosťou by sa tak aj média zachovali. Kiska by si mohol dovoliť kradnúť aj päť krát viac ako priemerný smerácky minister a média by mu aj tak všetku korupciu podporovali.
     Tiež radšej nekomentujem neetické Kiskove podnikanie, ktoré zanechalo mnoho exekúcii.
     Niekto si možno povie, že ten Andrej Kiska je predsa len dobrý človek, pretože je to veľký filantrop s veľkým srdcom. Jedná sa o dezinformácie a nie je to pravda. Kiska nedáva žiadne peniaze na charitu, avšak založil len platformu Dobrý Anjel, cez ktorú môžu iní ľudia podporiť postihnuté deti. Založiť webstránku cez ktorú môžu ľudia finančne podporiť postihnuté deti, zas nie je tak veľký prejav dobročinnosti, ktorým by si čo i len z malej časti dorovnal Kiska svoju zlú karmu.
 

Porovnanie Andreja Kisku a Borisa Kollára. Obaja „mafiáni“

To som už odbočil od témy, ale je to zaujímavá téma. Existuje klebeta, že vraj Boris Kollár mal nejaké obchodné vzťahy s mafiánmi. O čo je ale potom lepší Andrej Kiska, ktorý kúpil od človeka s mafiánskou povesťou pozemok o ktorom vedel že je kradnutý? Tiež o Borisovi Kollárovi nie je známe to, že by charakter jeho podnikania bol neetický, čo sa o Kiskovi nedá povedať.
Nechcem si nijako zastávať Borisa Kollára ale prístup médii ku Kiskovi a Kollárovi bol diametrálne odlišný, napríklad lynčovanie Kollára za návštevy v nemocnici a podobne.
 

O korupčných schémach médii

Zaujímavé prečo sa média hlavného prúdu boja nahlas povedať, že alternatívne média sú platené ruským veľvyslanectvom. Boja sa to povedať preto, lebo sami robia to isté. Možno nemajú zdroje financovania z až tak temných zdrojov ako ruské veľvyslanectvo, ale média nepriznajú že tiež slúžia skupine určitých oligarchov. V prípade médii patriacich Pente, tak je to ešte najviac transparentné pretože vieme o akých témach tieto média asi nebudú objektívne, ale v prípade iných médii sa môže jednať o ďaleko viac skrytých a oligarchov a podnikateľské skupiny, ktoré si ďaleko viac sofistikovane ťahajú za nitky s médiami.
     Aj to, že vôbec prešla aféra na Jána Budaja je menší zázrak, ktorý museli schváliť presne tí istí oligarchovia, ktorí doteraz všetky Budajove aféry nariadili cenzúrovať. A veľmi zaujímavé ako média kritizovali Budaja nie za korupciu ale za spoluprácu s ŠtB. To asi nebude náhoda. Ak by kritizovali Budaja za korupciu, tak by bola ohrozená celá korupčná schéma v ochrane prírody. Hoci zlodejom sa spolupracovalo s Budajom veľmi dobre, aj títo zlodeji sú realisti, a vedia, že Budaj už nemá politickú budúcnosť za zdravotných dôvodov a z dôvodu vysokého veku. Korupčníkom až tak neprekáža ak budú média kritizovať Budaja za ŠtB, pretože ich samotných to neohrozí.
     Tiež bol vydaný jeden veľmi kvalitný článok od zástupcu šéfredaktorky denníka SME o téme početnosti medveďov, kde sa novinár vyjadril veľmi kriticky k tomu, že medveďov podľa budajovho ministerstva ubúda. Všetko tam novinár spomenul, len zabudol spomenúť tú najdôležitejšiu vec, že peniaze na sčitovanie medveďov boli rozkradnuté a že je to korupčný super biznis. Podľa kvality článku si musel novinár študovať problematiku niekoľko desiatok hodín takže musel natrafiť aj na informácie, že peniaze sa kradli, ale záhadne sa tomu v článku vyhol. Mne to príde akoby korupčné skupiny ktoré ťahajú s médiami za nitky ešte nejako horko ťažko tolerovali, že Budaj je kritizovaný, ale slovo korupcia v envirorezorte spomenúť nesmú.
 

Agentúra SITA, Webnoviny

Niektorí šéfredaktori sa môžu vyhovárať, že my nič my muzikanti, my nemôžeme zabrániť dezinformáciám o ochrane prírody pretože nemáme na to novinárov, ktorí by sa čestne a transparentne zaoberali touto témou. Ani takáto výhovorka platiť nemôže, pretože Agentúra SITA respektíve Webnoviny sú ako jediné čestné médium, v ktorom majú redaktori v oblasti ochrany prírody slobodu a je to médium, ktoré ako jediné má zmysel pre regióny a okrem dezinformátorov budajovcov a korupčníkom dávajú priestor aj nezávislým a slobodným odborníkom, ktorých je v odbornej komunite väčšina.
Agentúra SITA je presne na to určená aby jej články preberali iné média, takže za nízky poplatok môže článok skopírovať ktorékoľvek médium. Žiaľ smutné je že samotná agentúra SITA nemá vysokú sledovanosť, nemá veľký vplyv na verejnú mienku a iné média preberajú ich články na rozdiel od TASR sporadicky.
Aj navzdory tomu, že Budaj končí na ministerstve, stále sú tieto informácie dlhodobo aktuálne a verejne vyzývam šéfredaktorov aby konali podľa uvedených rád ak im to ich oligarchovia aspoň trochu dovolia. Nie je žiadna samozrejmosť že Budajov nástupca bude čestný a protikorupčný minister a problémy môžu byť podobné.