Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Korupcia na ministerstve životného prostredia. Aktuality

Obsah

  1. Spoločné memorandum Samuela Vlčana a Jána Budaja
  2. Čo mohlo motivovať Samuela Vlčana k tomuto Judášskemu memorandu?
  3. Ladislav Miko
  4. Hoaxy ministerstva ŽP za posledný čas
  5. Protikorupční investigatívni aktivisti
  6. Dezinformácie novinárov
  7. Pralesy Slovenska. Prečo je to podvod?
  8. Prečo by Budajov návrh na deformu národných parkov napáchal viac škody ako úžitku?
  9. Ján Budaj. Väčší darebák a hulvát ako Slota, Mečiar a Fico dokopy
  10. Ján Budaj zákerne a zlomyseľne oklamal ministra financií Igora Matoviča, premiéra Eduarda Hegera a poslancov!!!
  11. Ján Budaj ako agent ŠtB
  12. BROZ - bratislavské regionálne ochranárske združenie
    1. Priame dôkazy na korupciu: Budaj hneď prvé mesiace svojho vládnutia nalial 11 miliónouv eur svojim ľuďom z BROZu. Média zbabelo mlčia
  13. Združenie BROZ si dosadilo do Vodohospodárskej výstavby svojho človeka
  14. Šéf inšpekcie životného prostredia Ján Jenčo. Kto to je?
  15. Šikanuje polícia protikorupčného aktivistuvykonštruovanýmalebo účelovýmobvinením?
  16. Protest lesníkov a vidiečanov pred NRSR fotografie, 3.11.2021
  17. Prieskum verejnej mienky vs. národné parky
  18. Deforma národných parkov v parlamente schválená. Analýza tejto udalosti. (14.12.2021)
  19. Bezzásahový režim je nesprávna forma ochrany prírody
  20. Ekoterorizmus v Európe. Elektrické autá, zákaz spaľovacích motorov, brojenie proti jadrovej energii
  21. Účelový mediálny lynč proti ministerstvu pôdohospodárstva a Lesom SR
  22. Škandály ministerstva ŽP v súvislosti s neriešením environmentálnych záťaží
  23. O lesných ekosystémoch všeobecne
  24. Národní park České Švýcarsko
  25. Holandskí vidiečania môžu byť inšpiráciou aj pre nás Slovákov v odvážnom boji proti ekoterorizmu
  26. Škandály ochranárov vo Veľkej Fatre
  27. Kauza šéf TANAPu Pavol Majko
  28. Oficiálne stanovisko Slovenskej lesníckej komory ku návrhu združenia Vlk vyhlásiť Košické lesy za bezzásahové
  29. Spochybnenie hoaxov ministerstva životného prostredia o rozkradnutých peniazoch na obojky 5200 eur/ks
  30. Regionálne voľby vyhrala politická strana bojujúca za záujmy vidieka a farmárov, ktorá je proti ekoterorizmu, proti ľavicovému extrémizmu v ochrane prírody a v ekológii
  31. Plemeno koňa s dlhoročnou tradíciou, národná hrdosť Slovenska Norik Muránsky na Muráni končí! Vďaka "deforme" slovenských národných parkov
  32. Premnožené medvede
Nielen články o filozofii ale aj články o politike korupcii v ochrane prírody sa môžete dočítať na tomto portáli.
V tomto článku budeme hovoriť o aktuálnych udalostiach v ochrane prírody a na ministerstve životného prostredia. Budeme tiež hovoriť o dezinformáciách, ktoré za posledný čas šírilo ministerstvo životného prostredia (MŽP).
Článok je bohato vyzdrojovaný odkazmi.
 

Spoločné memorandum Samuela Vlčana a Jána Budaja

Najsilnejšia udalosť, ktorá zarezonovala za posledný čas bolo zo dňa 25.10. 2021 spoločné memorandum ministrov Jána Budaja a Samuela Vlčana, ktoré naprosto šokovalo nás protikorupčných aktivistov a celú odbornú verejnosť. Minister Vlčan a Budaj síce vopred prezradili že pracujú na spoločnom memorande, avšak osobne som očakával, že obsah memoranda budú len nejaké všeobecné frázy o spolupráci a nie takto závažné vyhlásenia, ktoré môžu vážne poškodiť Slovenskú prírodu.
                       Pri memorande urobila obrovské kompromisy len jedna strana: ministerstvo pôdohospodárstva. V memorande vzišli ako víťazi jednoznačne MŽP. Vzhľadom k tomu že celá odborná verejnosť a zdravý rozum je proti MŽP, tak pre MŽP je memorandum jednoznačne obrovský úspech a neúspech pre zdravý rozum.
                       Kým odborníci navrhujú aby najprv prebehla zonácia a až potom sa riešila „reforma“ národných parkov, v memorande je definovaný opačný postup. Memorandum bolo podpísané za chaotickej situácie pár dní potom čo odstúpil šéf lesníckej sekcie ministerstva Michal Tomčík. Odstúpenie Michala Tomčíka neveštilo nič dobré – už vtedy som vedel že nad ministerstvom pôdohospodárstva sa zmráka atak sa aj stalo. Minister Vlčan sa neporadil s odborníkmi a konal na vlastnú päsť. Minister Vlčan urobil chybu, že sa za každú cenu snaží byť za dobré a nechce byť pohnevaný s extrémistami s MŽP a agresívnym Jánom Budajom ktorý kade chodí tade šíri hoaxy. Robiť kompromisy a byť za dobré so psychopatmi ako je tajomník Juraj Smatana nie je správne. Jediný kompromis, ktorý muselo urobiť MŽP, pri tomto memorande je to, že sa hovorí len o prechode 4. a 5. stupňa ochrany vo väčšine národných parkov na druhej strane sa v memorande naznačuje rozširovanie týchto území.
                       Minister Vlčan, na tlačovke povedal hoax, že v TANAPe bola ukončená zonácia a na základe toho št lesy TANAP prejdu pod MŽP. Opak je pravda zonácia v TANAPe nebola. Zonácia bola úspešne dokončená pokiaľ viem len v Slovenskom raji.
                       V TV TA3 minister Vlčan argumentačne nevedel vysvetliť, načo vlastne takéto pochybné memorandum bolo vlastne dobré a na niektoré vecné otázky moderátora, ktorý mal v problematike prekvapivo dobrý prehľad sa mu odpovedalo ťažko. Moderátor bol k Budajovi viac kritický ako Samuel Vlčan.
                       Pre mňa osobne je to desivý pocit, ak by mali prejsť Štátne lesy TANAPu ako dobre fungujúci podnik bez korupcie s veľmi vysokou odbornosťou prejsť pod najviac skorumpovanú štátnu inštitúciu Štátnu ochranu prírody, ktorá dlhodobo vníma odborníkov ako najväčších nepriateľov. Totálna devastácia tohto štátneho podniku môže začať.
                       Samuel Vlčan si dal gól do vlastnej brány. Šokoval! Urobil to čo nikto nečakal. Po veľmi pozitívnych vyjadreniach na adresu lesníkov a poľovníkov sme očakávali, že bude mať Vlčan pre lesníkov pochopenie. Z jedného dňa na druhý otočil o 180 stupňov. Zvlášť šokujúce je to, že Vlčan takto konal aj navzdory tomu, že ministerstvo životného prostredia sa borí s čím ďalej tým väčšími škandálmi, je to osamotená inštitúcia bez akejkoľvek podpory odborníkov, normálny človek by sa hanbil na verejnosti si podať ruku s Budajom. A napriek tomu to Vlčana neodradilo a podpísal judášske memorandum.
                       Vlčana podpore deformy národných parkov neodradilo ani čoraz viac negatívny postoj verejnosti a verejnej mienky proti podvodníkom z ministerstva životného prostredia a rastúcej podpory lesníkov zo stany verejnosti. Čoraz viac novinárov sa začína rozumieť a orientovať v lesníctve, ochrane prírody a začínajú odhaľovať podvody Budajovych ľudí.
                       Vlčan sa takto rozhodol aj napriek neustále slabnúcej politickej podpory reformy. Vetovanie podpory deformy národných parkov oznámila aj strana Sme rodina. Ani to ministra Vlčana neodradilo nad judášskou zmluvou s Budajom. Tiež média šírili dezinformácie, že Boris Kollár bol jediný, kto bol proti deforme – opak je pravda – proti je aj teamlíderka pre životné prostredieza SaS Jarmila Halgašová, viacerí poslanci OĽANO či strany už rozpadnutých Za ľudí.
                       Tiež je smutné, že Vlčan sa nepoučil od Borisa Kollára, ktorý pod obrovskou paľbou zdravého rozumu bol prinútený ponižujúco stiahnuť podpisy s kontroverzného návrhu na deformu národných parkov. Verejná mienka je čoraz viac negatívna proti ministerstvu životného prostredia a 1.4.2022 už bude Vlčan pod tak silnou paľbou zdravého rozumu, že bude musieť na tlačovej konferencii ponižujúco oznámiť podobne ako Boris Kollár, že odvoláva svoj sľub na memorande.
                       Kým minister Budaj neodvolá z funkcie psychopata Juraja Smatanu, nikdy nemôžu medzi dvoma ministerstvami nastať seriózne rokovania.
                       Poslanec Filip Kuffa tvrdí, že medzi poslancami nemá deforma národných parkov podporu nadpolovičnej väčšiny.
 

Čo mohlo motivovať Samuela Vlčana k tomuto Judášskemu memorandu?

Dôvodov môže byť viacero. Vlčan je hierarchicky podriadený Hegerovi a Matovičovi. Možno od nich prišiel nejaký nezmyselný príkaz aby došlo k násilnému zmiereniu sa dvoch ministerstiev. Na miesto trpezlivého vysvetľovania a vyjednávania Vlčana s Hegerom alebo Matovičom sa možno Vlčan rozhodol servilne poslúchnuť ich príkazy.
Dôkaz že minister Vlčan nie je slobodný ale poslušne plní príkazy Hegera a Matoviča je aj to, že proti svoje vôli musel vymenovať za šéfa pozemkového fondu učiteľa náboženstva Jána Marosza.
                       Ďalej je možné že agresívne hoaxy vyhrážky a vydieranie Budaja zabrali na Vlčana. Hoaxy a vyhrážky typu, že ak nebude deforma, tak budú ekologické infringementy z EU, peniaze z plánu obnovy sa prepadnú, nebude možné čerpať eurofondy na lesy, že Budaj má podporu 63 vedcov, že za reformu sa postavili ľudia so 100-tisíc podpismi a podobne.
                       Ďalšia možnosť a teória je to, že Vlčan má nejaké eso v rukáve a nejakým spôsobom prešiel Budajovi cez rozum. Kiež by bola táto verzia pravda.
 

Ladislav Miko

Novodobý „Vasil Biľak“ Ladislav Miko, vedúci zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. Je to udavač. Kvôli jeho extrémistickým názorom na tému ekológie má Slovensko podozrivo veľa infringementov od Európskej komisie z oblasti ekológie. Vláda tohto záškodníka nemá kompetencie odvolať – odvolať ho môže len Európska komisia. Ladislav Miko je spolupáchateľom v škandáloch s chráneným územiami európskeho významu (SKUEV). Odpovedal mi s nulovými argumentami, s veľkou nervozitou a s množstvom preklepov – pochopiteľne – nemá čisté svedomie za škody ktoré spôsobil vidieku. Kvôli SKUEV je zničené salašníctvo.
                        Vladimír Šucha vystrieda vo funkcii kontroverzného Ladislava Miku, zakladajúceho člena WWF Slovensko, údajne aj konečného užívateľa výhod tejto neziskovky. Ladislav Miko vraj pomáhal pre WWF získať eurofondy, čo je prejav korupcie. … Disponujem mailovou komunikáciou Ladislava Miku kde prezentuje svoje ekoteroristické názory o bezzásahu a kde sa vyjadruje s nenávisťou o lesníkoch. Aj zásluhou Ladislava Miku, kvôli jeho ekoteroristickým názorom, Slovensko má na krku podozrivo veľa infringementov z oblasti ekológie. Mal silnú zásluhu na bezhlavom rozširovaní území európskeho významu (Natura 2000). Verím, že tieto personálne zmeny prinesú Slovensku mierne zlepšenie.

Hoaxy ministerstva ŽP za posledný čas

Ministerstvo životného prostredia takmer na každej tlačovke či vyjadrení Budaja šíri nejaké hoaxy. Je ich tak veľa, že ani nie je v našej kapacite všetko vymenovať.
                       Slovo hoaxy a dezinformácie najviac vystihujú ministerstvo ŽP. Navrhujem premenovať ministerstvo životného prostredia na ministerstvo dezinformácii.
                       Klamári a podvodníci. MŽP prezentovalo manipulatívne podanú tlačovú správu ktorou chcelo čitateľovi vsugerovať, že ľudia 100-tisíc nedôveryhodnými elektronickými podpismi podporili návrh na deformu národných parkov. Na petíciu zberali podpisy niekoľko rokov dozadu a petícia nemá nič spoločné s návrhom na deformu. Manipulatívne interpretovali túto tlačovú správu aj viaceré média. Na jednej strane podvodník a klamár Budaj často tvrdí, že je za o aby sa v národných parkoch aj naďalej hospodárilo, na druhej strane si odporuje a oslavuje petíciu ktorá je za 10% bezzásahu v lesoch. Budaj sa nemá problém vyfotiť so psychopatom Lukáčom, ktorá tvrdí, že vlci hovoria 4000 slovami.
                       Klamári a podvodníci. Ministerstvu ŽP trvalo dlhé 3 dni kým zverejnilo zoznam údajných 63 „vedcov“, ktorí údajne podporujú Budaja. Prečo to trvalo tak dlho, to nevysvetlili. Ministerstvo zoznam týchto mien zverejnilo až potom ako sme na sociálnych sietiach upozorňovali, že tento zoznam chýba. Nakoniec vieme prečo mali problém zverejniť ten „dlhý“ zoznam. Z úžasne „dlhého“ zoznamu mien sú len piati odborníci. Len piati odborníci z lesných ekosystémov, ekológie lesa. O žiadnu masovú podporu odbornej verejnosti sa nejedná. Tiež by bola sranda si prelustrovať, či naozaj všetci akademici vedia, že sa ocitli na tomto zozname – pri podvodníkoch z MŽP by ma neprekvapilo nič.
 

Protikorupční investigatívni aktivisti

Za pozitívne považujem, že existujú protikorupční aktivisti ako napríklad Rudolf Huliak, ktorí upozorňujú na rozkrádanie verejných peňazí, eurofondov. Peniaze idú na pochybné monitoringy, nie na reálnu ochranu prírody. Nie všetci eko aktivisti šíria dezinformácie o ochrane prírody z presvedčenia. Lobovať za to, že jediná forma ochrany pírody je bezzásah sa Vám oplatí. Nemáte žiadnu zodpovednosť za územie a ľahko za to zhrabnete peniaze na ničnerobenie na monitoring.
Pýtam sa, kde sú naši investigatívni novinári?
                       Pri eurofondových projektoch kedy sa peniaze investujú na monitoring, je pokušenie na korupciu veľké. Nikto nedokáže skontrolovať, či ste si prácu odrobili poctivo. Čísla si môžete vymyslieť či sa danému chránenému živočíchovi darí alebo vymiera. Na miesto chodenia po teréne si môžete leňošiť v kancelárii.
                         Rudolf Huliak tiež upozorňuje na veľmi závažné informácie, že aj nezisková organizácia na ktorú je napojený sám šéf Štátnej ochrany prírody Dušan Karaska rozkrádala dotácie z eurofondov. Minimálne by bolo dobré ak by tieto informácie naši úžasne objektívni investigatívni žurnalisti overili a kontaktovali pána Huliaka z kade tieto informácie má. Obávam sa že sa do toho ponáhľať nebudú. Nuž asi nie nadarmo povedal Dušan Karaska, že hlavným dôvodom na prevod pozemkov sú eurofondy, ktoré ale ako dobre vieme v drvivej väčšine prírody nezíska štátna ochrana prírody ale mimovládky.
                     Pán Huliak má aj svoju temnú stránku. Okrem pravdivých informácii šíri aj niektoré neoverené či nepravdivé informácie z oblasti ochrany prírody, čo mu eko-extrémisti nemilosrdne zrátajú. Tiež sa pán Huliak rozhodol si založiť politickú stranu. Na jednej strane je veľmi dôležité aby existovala politická strana, ktorá bojuje za záujmy vidieka a prírody, na druhej strane si všetky pozitívne vlastnosti pán Huliak neutralizuje šírením umierneného nacionalizmu, pro-kremeľskej propagandy a dezinformácii s ňou spojenou, či antivaxerstvom. Trčať zo zadku Vladimírovi Putinovi nie je bohviečo. Tieto chyby mu eko-extrémisti tvrdo zrátajú.
                     V každom prípade Slovensko veľmi potrebuje politickú stranu, ktorá bude jednoznačne bojovať za záujmy vidieka a skutočnej ochrany prírody, strana, ktorá odstráni korupciu a pseudoochranárstvo z ochrany prírody. Takáto strana zatiaľ neexistuje ale Slovensko ju veľmi potrebuje. Nacionalistické strany ale toto nevyriešia. Privítal by som nejaké slušné politické strany v tejto oblasti. Ďalší problém, že s nacionalistom ako pán Huliak by asi žiadna slušná politická strana nechcela ísť do vlády.
Na sociálnych sieťach niekto písal, že vo Francúzku sa vidiek spojil, úspešne sa dostali do politiky a aj úspešne si presadili svoje politické zmeny v záujme vidieka. V tomto by malo by Francúzsko Slovensku vzorom. Viem, že aj vo Francúzsku sa ekoteroristická ministerka životného prostredia obmedzovala alebo zakazovala poľovníctvo a nasledovali obrovské protesty.
 

Dezinformácie novinárov

Najvyššia akademická autorita z oblasti lesných ekosystémov dekan lesníckej fakulty prof. Ing. Marek Fabrika, PhD. sa sťažuje, že média informujú o téme lesníctva neobjektívne a zobrazujú lesníctvo v negatívnom svetle.
Pravdepodobne tým myslel hlavne nevyvážené relácie, kedy média nevytvorili dostatočnú názorovú protiváhu ministra Budaja a jeho tajomníkov a o návrhu na „reformu“ národných parkov. Tiež bezbrehé šírenie dezinformácii médii o téme ochrany prírody od ministerstva ŽP bez toho aby si média pravdivosť informácii overili alebo aby ich vyvážili stanoviskom odborníkov.
 

Pralesy Slovenska. Prečo je to podvod?

Tu je to vysvetlené naozaj veľmi stručne jednoducho, polopate, aby túto vysoko odbornú tému pochopil aj človek, ktorý v ochrane prírody nie je vôbec zorientovaný.
                         Špičkový expert na lesné ekosystémy Ing. Robert Gombárik odvolávajúc sa na uznávanú vedeckú inštitúciu Národné lesnícke centrum, tvrdí, že OZ Prales sa pokúša vyhlasovať nepôvodné smrekové monokultúry za pralesy.
Poznám Roberta Gombárika je to úžasný človek s úprimnou láskou ku prírode. Z celého Slovenska sa za ním chodia radiť lesníci v prírode blízkom hospodárení v lesoch. Pán Gombárik urobil pre prírodu viac ako všetci zamestnanci Štátnej ochrany prírody dokopy!! Tento istý človek ale tvrdí, že návrh na Pralesy Slovenska je podvod.
Kľudne sa stretnite s pánom Gombárikom z Nižnej Boci aj osobne, určite Vám tento podvod rád objasní.
                       Video z rokovania kde hovorí špičkový odborník Robert Gombárik o falošných pralesoch https://www.mojevideo.sk/video/355b9/spickovy_lesnicky_expert_nalozil_tajomnikom_ministerstva_zp.html
                       Video: Združenie Prales. Dôkaz, že jeho šéf Martin Mikoláš je podvodník.
                       Nie je všetko zlato čo sa ligoce! Nie všetko za čím je výborný PR marketing je dobrá vec! Nedajte sa oklamať! Tu vôbec neide o ochranu prírody ale o peniaze!
                       Národné lesnícke centrum je špičková vedecká inštitúcia so špičkovými expertmi na lesné ekosystémy a ekológiu. Majme dôveru vo vedecké inštitúcie nie v pochybné mimovládne organizácie, ktoré si na rozkradnutých eurofondoch z Budajovho ministerstva zarábajú stovky tisíc až milióny eur!!
                       Ja osobne som za to aby sa pralesy dali do 5. stupňa ochrany, ale bezzásahových režim už dnes platí aj bez 5. stupňa ochrany v mnohých lesoch, ktorým hovoríme ochranné lesy. Za návrh vyhlásiť Pralesy Slovenska by mala vláda a poslanci zahlasovať až vtedy ak dané pralesy Národné lesnícke centrum prelustruje či naozaj pralesmi sú. Potom tieto reálne cenné územia môžu byť zaradené do pralesov.
                      Mičovský ako lesník sa zjavne s tými pralesmi až tak veľmi neponáhľal nakoľko sa v lesných ekosystémoch rozumie podstatne viac ako súčasný minister.
                      O definícii pralesov z pohľadu odborníkov: V súčasnej dobe odborníci na lesné ekosystémy za veľmi dôležité považujú v lesoch či na danom stanovišti rastú geneticky pôvodné stromy. Stačí pár metrov zmena nadmorskej výšky alebo iné geologické podložie a už nie je smrek ako smrek smrek, buk a ako buk, nakoľko majú rozdielne genetické vlastnosti.
Aj pri vysádzaní stromov je pre lesníkov veľmi dôležitá informácia s kde bolo semeno zberané – z akej nadmorskej výšky a z akého geologického a pôdneho typu.
Aj v tomto videu/relácii prvých 6. minút hovorí predseda lesníckej komory Milan Dolňan, že ako boli vysadené nepôvodné smreky z Rakúska, tie už nemajú takú odolnosť proti lykožrútovi.
Takže tieto témy úzko súvisia aj s pralesmi: genetická kvalita a pôvodnosť stromov pri stanovení pralesu. Tiež sa analyzuje aj pôda, či obsahuje všetky huby a miktoorganizmy ako pôvodný prales.
OZ Prales sú úmyselní podvodníci – pán Mairán Jasík napriek tomu že má lensícke vzdelanie úmyselne vyhlasuje za pralesy to čo pralesmi nemá nič spoločné.
 

Prečo by Budajov návrh na deformu národných parkov napáchal viac škody ako úžitku?

Tu je to vysvetlené naozaj veľmi stručne jednoducho, polopate, aby túto vysoko odbornú tému pochopil aj človek, ktorý v ochrane prírody nie je vôbec zorientovaný.
                       Prírodu by Budajova deforma vážne poškodila. Už teraz vidíme ako sa v národných parkoch viac rúbe a je tam viac zlikvidovaných lesov lykožrútom ako je to mimo nich. Čím viac Štátnej ochrany prírody a pseudo-ochranárskych mimovládok na ne napojených, tým väčšia devastácia prírody. Budajova deforma by posilnila tento negatívny trend. Deforma by v praxi znamenala rozšírenie bezzásahových území, kde je zakázané lykožrútom zničenom lese vysadiť strom lebo bezzásah. 

Ján Budaj. Väčší darebák a hulvát ako Slota, Mečiar a Fico dokopy

Ján Budaj je ľuďom a novinárom sympatický ako symbol dobra ako symbol nežnej revolúcie. To ako sa ale začal správať potom ako sa stal politikom je ale pravý opak toho.
Slota, Mečiar, Fico sú v kolektívnom vedomí vnímaní ako symbol zla, klamstva a arogancie.
                    Ján Budaj sa správa ako šialený psychopat. Bezdôvodne útočí na moderátora a nechutne osočuje Milana Ovseníka. Takéhoto agresívneho psychopata sme v histórii slovenskej politiky veru ešte nemali! A média zbabelo mlčia a nekritizujú ho! Mečiar, Slota a Fico sú veru slabý odvar Budaja. Budaj nech navštívi psychoterapeuta a nech si dá predpísať lieky na upokojenie. Som si istý, že každý súdny znalec zo psychiatrie by okamžite zbavil Budaja svojprávnosti, nakoľko je v politike veľmi nebezpečný a dokáže napáchať obrovské škody.
                    Média by sa mali už konečne prebudiť a zbaviť sa politickej korektnosti a pomenovať Budaja pravým menom, kritizovať ho rovnako ako kritizovali Slotu, Mečiara či Fica. Média majú moc a ak si média nezastanú vidiek, vidiek bude z frustrácie voliť krajnú pravicu či sympatizovať z antivaxermi.
                    Budajovi sa ale stále darí manipulovať časťou verejnosti, najmä ľuďmi ktorí sa vo vysoko odbornej téme národných parkov nerozumejú. Budajové tlačovky či vystúpenia v reláciách je len generovanie samých klamstiev čo žiaľ média nevyvažujú a nekritizujú v dostatočnej miere. Slota, Fico, Mečiar sú len veľmi slabučký odvar v generovaní hoaxov Jána Budaja. Napríklad v tejto relácii Budaja by som našiel aj 50 hoaxov a čistých jasných klamstiev, ktoré by sa dali krásne ľahko vyvrátiť.
                    Ján Budaj sa už načisto zbláznil. Už stratil poslednú štipku súdnosti a ľudskej dôstojnosti. Každého kto s ním nesúhlasí nazýva členom ĽSNS alebo Smeru. Takže podľa logiky Budaja všetci lesníci a vidiečania, ktorí sa mu postavili na odpor, sú z ĽSNS. Obávam sa, že ak by toto video videl nejaký psychiater, ten by chcel Budaja zbaviť svojprávnosti, aby takto agresívny človek plný zlosti, nenarobil obrovské škody na národe. … Len ako poznámka na okraj predseda poľovníckej komory sa už 5 rokov politicky neangažuje. A kde sú média? Prečo zbabelo mlčia? Kedy už konečne novinári naberú odvahu a pomenujú Budaja pravým menom, že je to nebezpečný psychopat, ktorý ide proti národu a treba ho zastaviť?
                    Ján Budaj veľmi vulgárne uráža vidiek, lesníkov, poľovníkov: „nazýva ich spolok starých hlupákov.“ Už viac preraziť dno sa nedalo! Nenávisť, nenávisť, nenávisť. Za toto mali média Budaja poriadne zlynčovať.
                    Najväčšia hanba Slovenska Ján Budaj je najhlúpejší minister v dejinách SR. Budaj si poplietol ekologickú certifikáciu lesov PEFC a FSC s bezzásahom. Certifikácia PEFC a FSC vyžaduje vyžaduje nechať individuálne tu i tam niekoľko stromov na dožitie. To ale nemá s bezzásahom nič spoločné. Je pravda, že IKEA (aj iní odberatelia) nakupujú drevo výlučne s lesov s certifikáciou PEFC a FSC a pre lesníkov to môže byť výhodné, pretože môžu drevo s takto certifikovaných lesov drahšie predávať. Aby toho nebolo málo tak šéf vysoko odbornej organizácie PEFC Slovensko Ing. František Štulajter, CSc., je extrémne silným kritikom šialenca Budaja a jeho návrhu na deformu národných parkov. 
                   S bláznami na ministerstve životného prostredia už prestala mať trpezlivosť aj prezidentka. Prezidentka vetovala zákon o environmentálnych záťažiach.
 

Ján Budaj zákerne a zlomyseľne oklamal ministra financií Igora Matoviča, premiéra Eduarda Hegera a poslancov!!!

Ján Budaj je ešte väčší darebák a podvodník ako Vladimír Mečiar! Autentické dôkazy sa dozviete v tomto videu kde hovorí protikorupčný aktivista Rudolf Huliak a opozičný poslanec. Budaj nevie robiť nič iné ako len klamať. Ekoteroristická mafia pofidérne mimovládky známe rozkrádaným eurofondov na fiktívnu ochranu prírody, ktoré ovládajú Jána Budaja, sa nezastavia pred ničím!
Ján Budaj zákerne a zlomyseľne oklamal ministra financií Igora Matoviča a premiéra Eduarda Hegera, ktorí mu na základe klamstiev na vláde schválili návrh na „reformu“ národných parkov.
Ján Budaj napľul do tváre ministrovi financií a premiérovi. Poslanecký klub OLANO by mal urobiť krížový výsluch Ján Budaja a urobiť si poriadok vo vlastných radoch. Sám poslanecký klub OĽANO by mal navrhnúť odvolať Jána Budaja z funkcie!
                    Ministerstvo ŽP sa pokúša prejsť cez rozum poslancom NRSR a ministerstvu financií tak že zatajuje informácie koľko peňazí by stál bezzásah v národnom parku. Jasné že by to stálo veľké peniaze. Oficiálne stanovisko ministerstva je že bezzásah a škody spôsobené lykožrútom štát nebudú nič stáť. Minister financií Matovič by Budajovi jeho návrh na deformu nepodporil, ak by Budaj hovoril pravdu a priznal koľko to bude stáť! Ministerstvo ŽP funguje ako ŠtB: samé podvody, intrigy, podrazy, klamstvá. Človeka už nič neprekvapí pri týchto šialencoch ako Smatana, Budaj.
Oficiálne stanovisko Budaja na vláde je, že deforma národných parkov by štát nestála nič. Jednoznačné klamstvo!!
                   Ministerstvo ŽP oklamalo premiéra a ministra financií, že „reforma“ štátny rozpočet nebude stáť nič. Podľa oficiálnych webstránok ministerstva ŽP by bezzásah v národných parkoch na ¾ územia stál 374 milónov eur. Je síce pravda, že v návrhu zákona sa nič o rozširovaní bezzásahu nehovorí. Avšak prevodom pozemkov by ministerstvo ŽP získalo neobmedzenú moc na rozširovanie bezzásahu bez schválenia parlamentu alebo vlády. Takže ministerstvo slovne prisľúbi, že nebude rozširovať bezzásah, ale ak získa moc nad územiami, sľub nebude dodržaný a bezzásah bude rozširovaný. Poslancom, ministerovi financií a premiérovi, ktorí sa téme nerozumejú, sa dá ľahko prejsť cez rozum. 
                    Neznámy úradník z MŽP sa na FB stránke sa takto ospravedlňuje za príliš nenávistné vyjadrenie Jána Budaja. Snaží sa zmenšovať dôležitosť a vážnosť jeho nenávistných vyjadrení. Budaj robí ministerstvu veľkú hanbu.
                    Obrovský škandál! Po medveďovi vegetariánovi sa Budaj znovu poriadne strápnil. Neovláda ani učivo základnej školy o problematike kyslosti pH. Z FB stránky MŽP tento Budajov trapas vystrihli. Ján Budaj je najhlúpejší minister v dejinách SR. Aspoň v niečom má prvenstvo. Budajovi sa vrátila karma za klamstvá a za nenávisť proti lesníkom, poľovníkom a vidiečanom tak, že ochorel na neurodegeneratívnu diagnózu. Najvyšší čas ísť na dôchodok. Budaj je zjavne dezorientovaný, čo je typický príznak prvého štádia Alzheimerovej choroby – navzdory tomu, že mu geológ tvrdí, že sa jedná o kyslé látky, Budaj tvrdí, že zásadité. Slabého dementného ministra si korupčné lobistické skupiny ako napr BROZ ľahko zneužijú na svoje zištné egoistické ciele. Šialená korupcia a škandály na ministerstve sú preto pochopiteľné.
 

Ján Budaj ako agent ŠtB

My slušní občania SR vyzývame agenta Domovníka Budaja aby odstúpil z postu ministra!! Pán Budaj odstúpte!! Budaj bol agent tajnej služby ŠtB s krycím agentským menom Domovník. Na tom, že Ján Budaj je agent ŠtB si trval do konca života aj Ján Langoš. Vidieť, že Jána Budaja ŠtB naozaj profesionálne zaškolila. Tak agresívneho klamára ako Budaj, ešte dejiny slovenskej politiky nepoznajú. Obklopil sa chamtivými zlodejmi ako BROZ a bláznami ako Juraj Smatana. Budaj ovláda umenie, že dokáže klamať veľmi sebavedomo bez mihnutia oka či bez zafarbenia hlasu. Profíci z ŠtB ho dobre vycvičili. Budaj sa zapíše do smetiska dejín ako najviac škandalózny minister, ktorý mal na krku najviac afér spomedzi všetkých politikov za históriu SR.
Niečo zo životopisu Budaja:
  • V priebehu posledného dňa volieb 1990, v ktorých VPN zvíťazila, Ján Budaj odstúpil z jej kandidátky. Z federálneho ministerstva vnútra totiž prišla informácia, že jeho meno je zaregistrované medzi spolupracovníkmi ŠtB.
  • V roku 2005 Budaj agresívne útočí na Langoša kvôli tomu, že je evidovaný ako agent. V roku 2006 Ján Langoš umiera podivnou smrťou.
Žiadam o pomoc milovníkov histórie nech prehľadajú v ÚPN zväzky ŠtB o Budajovi a nech mi to pošlú, nech sa dozvieme viac. Zlo treba kompromitovať.
  • Pre porovnanie. V prípade Andreja Babiša to nie je tak jednoznačné či bol agentom nakoľko pred písmenom A (agent) je zvláštny znak, ktorý by mohol naznačovať, že nebol plnohodnotným vedomým spolupracovníkom. ÚPN nevysvetlil čo znamená daný záhadný znak.
  • Ján Budaj vs Fedor Gál. Gál tvrdí, že Budaj sa priznal sám k tomu, že bol agent ŠtB.
  • ŠtB v bratislavskom archíve? V sieti uviazli veľké ryby.
  • Ján Budaj bol jeden z mála agentov ŠtB, ktorý mal tú česť, že skartovali jeho zväzky. Zaujímavé kto mal tak silný dôvod skartovať ŚtB zväzky práve jemu

BROZ - bratislavské regionálne ochranárske združenie

Podivné obchodné aktivity ochranárskeho združenia BROZ, ktoré získalo z eurofondov neuveriteľných 55 miliónov eur. Záhadné Cyperské schránkové firmy prenajímajú BROZu pozemky. BROZ je združenie blízke Jánovi Budajovi a jeho najvyšším podriadeným.
Komu platíme milióny eur za ochranu sysľov a korytnačiek?
                   Veľmi zaujímavá diskusia s reálnymi dôkazmi o tom, ako Budajovci kradnú rovnako ako Ficovci a Smer tu na odkaze.
                   Protikorupčný aktivista a zároveň profesionálny expert na eurofondy Milan Ovseník spochybnil hoaxy BROZU, že MŽP nemá nič spoločné a že nemá žiaden vplyv na dotácie BROZu. Síce je pravda, že zodpovednosť za dotácie preberá EK, ale MŽP je dôležitým poradným orgánom komu a či dotácie prideliť. EK len pasívne schváli čo im MŽP porad.
                    Na FB stránke BROZ som bol po slušnej komunikácii zablokovaný. Keď dojdú argumenty, zostáva len cenzúra a umlčovanie oponentov. Skorumpovaní ľudia z BROZu, ktorí získali z EU neuveriteľných 55 miliónov EUR na pochybné projekty nemajú čisté svedomie a majú strach.
 
Spochybnenie niektorých hoaxov BROZu:
  • BROZ: “niektoré naše projekty financované z EU presahujú do Poľska a Česka, preto na to potrebujeme tak veľa peňazí“Realita: jedná sa o demagógiu, jedná sa len o okrajové časti zahraničných štátov, o žiadne veľké plochy sa nejedná
  • BROZ: „peniaze míňame efektívne. Podporujeme mnohých farmárov“. Realita: to že BROZ podporí nejakých 10 farmárov, to ešte neznamená, že peniaze boli minuté efektívne a že ich mimovládka prináša do spoločnosti okremem rozkrádania aj reálne hodnoty. Nech BROZ zverejní počet farmárov, ktorých podporili. ... Ďalší autentický svedok, vlastník pôdy BROZom dotknutých pozemkov potvrzuje že združenie BROZ sa správa netransparentné a neposkytuje informácie. Veľmi zaujímavé čítanie.
  • BROZ: „My nie sme až tak veľmi bohatí. S peniazmi sa delíme napríklad so Štátnou ochranou prírody“. Realita: Štátnej ochrane prírody sa ujdú len zanedbateľné odrobinky z veľkých balíkov peňazí. Mimochodom je veľmi kontroverzné, že súkromná mimovládka najprv získa peniaze z EU aby potom mohla „sponzorovať“ Štátnu ochranu prírody či prírodovedeckú fakultu. Nezávislá štátna inštitúcia prestáva byť nezávislou a je zaviazaná voči svojim sponzorom.

Ďalší obrovský škandál BROZu. Rúbu lesy na vlastných pozemkoch. Nejedná sa o vtip ani hoax. Vodu kážu a víno pijú. Porušili zákony a konali v rozpore s plánom starostlivosti o les. Ochranárske združenie BROZ urobilo nelegálne výruby stromov na ich vlastných pozemkoch. Obrovský škandál, oklamali úrady, že sa jedná o náhodnú ťažbu že stromy vyschli, hoci vlhká pôda je tam od len pár metrov od Dunaja. Stromy teda nemali z čoho a ako vyschnúť. Navyše rovnako v rozpore so zákonom postavili na svojich lesných pozemkoch nelegálne čierne stavby. Stavať je dovolené na stavebných, nie lesných pozemkoch. Keby rovnako porušovali zákony lesníci, hneď by na nich ekoteroristi podali desiatky trestných oznámení. Smutné že investigatívnych žurnalistov musí suplovať kontroverzný poslanec!!! Poslanec Šíbl ostro kritizuje náhodnú ťažbu kvôli lykožrútovi v národných parkoch, pričom sám keď bol podpredseda BROZu sa diali popísané veci. Šíbl je bezcharakterný hňup, ktorý vodu káže a víno pije.

                     Tak tento príspevok BROZu ma dosť pobavil. Ľudia z BROZu trpia veľkou paranojou, chorobných strachom, pretože nemajú čisté svedomie. Rozkradli príliš veľa eurofondov a nelegálne rúbu lesy na vlastných pozemkoch a stavajú čierne stavby. Pozrel som si video ešte pred tým ako som si prečítal tento príspevok ale žiadne vyhrážanie som tam nepostrehol, navzdory tomu že Marek Soun je kontroverzný aktivista.
                     Zaujímavé odkazy súvisiace s BROZom odkaz1, odkaz2,
                     Ďalšie odkazy k afére nelegálnych výrubov, odkaz1, odkaz2.
                     Kde boli ochranári aktivisti My sme les, OZ Vlk a BROZ, keď developerom v TANAPe sa darí ako nikdy? Prečo minister životného prostredia Ján Budaj a jeho tajomníci Smatana a Kiča neodvolali riaditeľa TANAPu Pavla Majka, keď dáva developerom vo všetkom povolenia? Kedy už konečne Ján Budaj a jeho tajomníci odstúpia?
                     Aféra BROZu spaľovanie haluziny za 5,3 milióna EUR. Aká to „náhoda“, že BROZu sa za Budaja a za jeho tajomníka Kiču tak dobre darí ako nikdy pred tým. Za Budajovej a Kičovej vlády získali 5,5 milióna na sysľa a 5,3 milióna spaľovanie haluziny.
                     Združenie BROZ má aj svoju firmu BioRemiz s.r.o.
                     Mne ako protikorupčnému aktivistovi sa podarilo odhaliť, že s najväčšou pravdepodobnosťou aj pseudo-ochranárske združenie Vlk profituje z rozkrádania eurofondov. Združenia Vlk a BROZ spolupracovali na vyhlásení novej rezervácie. Kým združenie BROZ dostalo na hľadanie a vyhlasovanie nových chránených území v okolí Bratislavy štedré dotácie z EU, finančná odmena sa ušla aj „dodávateľovi“ spolupracovníkovi združeniu Vlk. V ochrane prírody sa berú dotácie za nič-nerobenie len pre účel vyhlasovania nových rezervácii na hocijakých náhodných pozemkoch bez akejkoľvek odbornosti k čom dokázateľne došlo pri novej rezervácii v Malých Karpatoch – nejedná sa o nijak vzácne lesy. Majme silnú vieru, že NAKA bude raz riešiť aj tento typ organizovaného zločinu.
                    Zaujímavá reportáž médii zo 17.08.2020. Ján Budaj sa stretol s ekologickým gigantom oligarchom predsedom združenia BROZ Tomášom Kušíkom (bledo-zelené tričko), ktorý z eurofondov získal neuveriteľných 55 miliónov. V článku je aj foto dokumentácia ich stretnutia. Pravdepodobne si dohadovali ďalšie korupčné kšefty. Nakoľko ministerstvo životného prostredia nebolo nikdy v histórii SR tak skorumpované ako za Budaja, najväčšie zákazky združenie BROZ získalo práve za toto volebné obdobie. Predpokladám, že ich vzájomné stretnutie nebolo ani prvé ani posledné.
                    Únia neštátnych vlastníkov lesov urobila skvelú protikorupčnú investigatívnu prácu, čím nahradila prácu investigatívnych novinárov a polície. Tu je krásne vysvetlené, prečo si združenie BROZ založilo vlastnú eseróčku. Sú za tým len peniaze, aby mohli získať dotácie z PPA na spásanie zvierat. Prečo ministerstvo ŽP tak agresívne tlačí na vyhlasovanie lúk chránených území európskeho významu proti vôli vlastníkov? Znovu sú za tým len peniaze. Skorumpované ministerstvo ŽP pochybným lobistickým skupinám ako je BROZ, ktorým je úplne jedno či zničia súkromného vlastníka. 
                    Združenie BROZ má na krku ďalší škandál. Podpredseda urbáru Prečín lesný inžinier Alojz Kaššák zverejnil stanovisko predsedu urbáru: združenie BROZ realizovalo nelegálny výrub stromov bez povolenia. Povolenia vybavili až dodatočne. …… …... Združenie BROZ vodu kážu a víno pijú. Hlásajú, že podporujú miestnych farmárov, avšak konkrétne v tomto regióne odmietli spoluprácu s miestnymi farmármi, ktorú sa im ponúkal urbár a tvrdili, že oni si zoženú vlastných farmárov na spásanie. Aký bol dôvod? Zrejme peniaze.
                    Niektorí zástanci BROZu tvrdia, že okrem kradnutia, nerobia nič neetické. Rád by som takýchto ľudí vyviedol z omylu. Veľmi vážne morálne zlyhanie združenia BROZ je to, že podporilo deštruktívnu deformu národných parkov. Deforma národných parkov je prakticky len o rozširovaní bezzásahu. Napriek tomu, že BROZ ako jediné ochranárske združenie pripúšťa aj inú formu ochrany prírody ako bezzásah, som veľmi prekvapený že BROZ deformu podporilo. Dôvod je veľmi jednoduchý. Sú za tým peniaze. Pre BROZ sú na prvom mieste peniaze až potom ochrana prírody. Nie nadarmo pán riaditeľ Karaska hovoril ako jediný dôvod na deformu národných parkov, že je to len o eurofondoch. BROZu je u riti, že bezzásahom zdevastujeme národné parky, hlavná vec sú peniaze.
                    Predseda Oblastnej lesníckej komory Bratislava informuje o najviac sofistikovanom organizovanom zločine v ochrane prírody: konkrétne u združenia BROZ. Pôsobí to na mňa tak, akoby združenie BROZ malo aj svojich ľudí na polícii, keď si môžu dovoliť až takto nápadne spáchať trestný čin – vybudovať čiernu stavbu v chránenom území (§ 299a Trestného zákona č. 300/2005). Akoby si boli úplne istí svojou beztrestnosťou.
(Nezabudnite si pozrieť aj tie fotografie pod článkom, ktoré zverejnil pán Gombárik).
                      Odvážny protikorupčný aktivista upozorňuje na rozkrádanie eurofondov združením BROZ, čomu asistujú aj Budajovi ľudia na ministerstve. Len ako taká zaujímavosť zoológ doc. Marcel Uhrin má slušný počet odborných publikácii zameraných na korytnačku močiarnu. Ruku do ohňa by som za pána Uhrina nedal, či aj on neprofituje z tejto korupcie. Pán Uhrin sa preslávil vulgárnym vyjadrovaním na stranu poľovníkov a šírením dezinformácii o prikrmovaní medveďov poľovníkmi.
…. Tak toto ma mimochodom tiež šokovalo. Najprv šéf BROZu Tomáš Kúšik vypracuje program záchrany korytnačky pre Štátnu ochranu prírody ako oficiálny dokument a potom si na to berie dotácie. Viac okatý nápadný ukážkový príklad klientelizmu, konfliktu záujmov a korupcie si už naozaj neviem predstaviť. Samozrejme šéf BROZu si vypracuje program záchrany tak aby sa z toho dalo čo najviac kradnúť a aby sa to dalo čo najťažšie kontrolovať.
                      Mimochodom veľmi zaujímavé ako sa Marcel Uhrin zmenil a otočil o 180 stupňov. V roku 2017 Marcel Uhrin mal presne rovnaký názor ako ja, že celá ochrana prírody je len o korupcii a ŠOP je tak prehnitá, že by sa nič nestalo ak by bola zrušená, teraz keď sa na MŽP kradnú ako straky a kradnú ešte viac ako za SMERu, kedy Budaj nič iné nerobí len sústavne preráža dná, zrazu Marcel Uhrin korupciu v ochrane prírody obhajuje. Nuž zaujímavé čo bolo hnacím motorom aby sa Marcel Uhrin tak veľmi zmenil a prešiel tak radikálnou konverziou. Možno po roku 2017 prešiel na druhú stranu – na stranu korupcie, keď začal z nej profitovať. Mimochodom Budaj len dobudoval korupčné schémy, ktoré pred ním vybudovali predchádzajúce vlády (napr. SMER) a riadi ministerstvo ešte agresívnejším korupčným smerovaním
                      Protikorupčný aktivista M. Ovseník o korupčných aktivitách Marcela Uhrina. Meno MARCEL UHRÍN sa nám objavilo už v roku 2013 v 8 miliónovom projekte Monitoringu biotopov a druhov európskeho významu, kde toto meno je uvedené v Zozname oprávnených osôb v Zozname expertov - expert pre NETOPIERE - platilo sa tam 150 Eur na hodinu.
                   Podpredseda BROZu Pavol Littera je aj zamestnancom SAV. Je to veľký problém, pretože jedná sa o konflikt záujmov a je tam veľké pokušenie pre podvody s dotáciami. Konečný užívateľ výhod štedrých dotácii a vedecký pracovník by nikdy nemala byť tá istá osoba. Odovzdáte EU komisii nejakú sfalšovanú vedeckú štúdiu ako je nejaký chránený druh na pokraji vyhynutia a vypýtate si na to dotácie na jeho záchranu. EU komisia vám dotáciu LIFE schváli na základe sfalšovanej štúdie. Nehovoriac o tom, že ako vedecký pracovník môžete byť v úlohe že kontrolujete sám seba pri kontrole EU komisie či boli v projekte odrobené určité práce. Rozkradnete peniaze z EU a urobíte znovu vedeckú štúdiu, že chránenému druhu sa po realizovaní projektu opäť začalo zázračne dariť a v EU budete za dobrého aké má Vaše združenie úžasné výsledky.
                   Združenie BROZ na FB stránke 15.6.2022 píše, že hľadá fundraisera na novú pracovnú pozíciu. Združene BROZ má rozprávkové prijímy z eurofondov, preto považujem za hyenizmus, že ešte k tomu aj žobrú o peniaze sponzorov. Je to neetické. Nakradli veľké peniaze a ešte robia so seba chudákov.
                   Združenie BROZ šokovalo ďalším videom. V tomto videu v čase 01:21 je vidieť chlapíka na popredí Juraja Smatanu, ktorý je najvplyvnejším tajomníkom na ministerstve ŽP. Tajomník ministerstva na súkromnej akcii oligarchickej skupiny BROZ. Takto nápadné aféry nemala ani strana Smer. To je podobné ako by bol Robert Fico na súkromnom podujatí oligarchu Juraja Širokého a ešte by sa tým chválili na FB stránke Dopravstavu. Možno si pán tajomník Smatana s BROZom dohadovali ako im prerozdelia peniaze z plánu obnovy, ktoré malo ministerstvo ŽP pridelené v najväčšej výške. Nuž pán tajomník Smatana aspoň na vlastné oči videl ako sa kradnú peniaze – za veľa peňazí bolo odvedenej málo práce. Väčšina peňazí bola rozkradnutá. Nech nám združenie BROZ ukáže transparentnosť a zverejní svoje účtovníctvo aby sme vedeli koľko percent peňazí sa rozkradlo.
                   1,5 km kanál za 5 miliónov eur hoci reálna cena je tak 100 tisíc.
                   Prečo Ján Budaj v štátnom podniku Vodohospodárska VýstavbaaSlovenský vodohospodársky podnik, zmenil riaditeľov ako jednu z prvých vecí, ktoré urobil na ministerstve? (tieto štátne podniky totižto patria pod ministerstvo ŽP). Prečo to bola pre Budaja absolútne najvyššia priorita? Stalo sa tak z dôvodu, že ministerstvo je riadené združením BROZ. BROZ totižto požaduje pravidelné simulovanie záplav na Dunaji. V skutočnosti BROZu v prvom rade neide o ochranu prírody ale o egoistické záujmy, nakoľko majú z ochrany prírody super biznis. Môžu pred EU komisiou ukázať, že majú nejaké výsledky. Dosť desivý a smutný dôkaz toho, že ten kto riadi ministerstvo nie je Budaj ale oligarchická skupina BROZ, ktoré získala dotácie vo výške minimálne 55 miliónov eur. Bolo treba dosadiť riaditeľa poslušného združeniu BROZ. Obe štátne podniky asistujú aj pri iných projektoch združenia BROZ ako len pri stimulovaných záplavách.
 
Ďalšie pofidérne dotácie v súvislosti s BROZ aj inými
 Postupuje sa predsa podľa schvalenej cestovnej mapy do roku 2030 (včítane nákladov) napr.:
napr.:
Externá pomoc: Fáza 2:
• Tetrov hlucháň-priateľské lesnícke riadenie v projektovej oblasti Poľana - 120 000 EUR
• Znalosti v oblasti lesníctva a riadenia pri projektovej oblasti Poľana - 23 000 EUR
• Tetrov hlucháň-priateľské lesnícke riadenie v projektovej oblasti Muránska planina - 205 000 EUR
• Znalosti v oblasti lesníctva a riadenia pri projektovej oblasti Muránska planina - 34 000 EUR
Alebo revitalizácia Rudavy (zaujimavé, že tam nie je uvedené také BROZ ale SVP)
 

Priame dôkazy na korupciu: Budaj hneď prvé mesiace svojho vládnutia nalial 11 miliónouv eur svojim ľuďom z BROZu. Média zbabelo mlčia

Priame dôkazy, že Ján Budaj je najskorumpovanejším ministrom ŽP v dejinách Slovenskej politiky!!! Na ministerstve kradnú ako straky!!! Ján Budaj sa nestihol ani ohriať na svojej stoličke a už stihol svojim ľuďom naliať 11 miliónov EUR. Udialo sa tak prvé mesiace vládnutia. Až takto šialený a prehnane nápadný klientelizmus v takto obrovských sumách sa v dejinách slovenskej politiky niky neudial!!
                    Ján Budaj má veľmi jasné prepojenia na „ochranárske“ združenie BROZ. Ján Budaj a poslanec Šíbl sú členovia strany „Zmena z dola“, ktorá kandidovala vo voľbách pod krídlami OĽANO. Jaromír Šíbl je konečný užívateľ výhod a dlhoročný podpredseda združenia BROZ.
Je pravda, že združenie BROZ získalo dotácie aj pred Budajom, avšak združeniu sa nikdy tak dobre nedarilo ako za Budaja. Až potom ako sme my protikorupční aktivisti začali veľmi hlasno kričať, sa toto prehnané štedré vyplácanie dotácii zostavilo.
Štátny tajomník ministerstva ŽP, Michal Kiča, ktorý má na ministerstve na starosti sekciu eurofondov, v minulosti pracoval pre združenie BROZ. Takže konflikt záujmov viac ako jasný.
  • Dňa 21. marca 2020 sa stáva ministrom Ján Budaj.
  • Dňa 15.07. 2020 sa stáva tajomníkom Michal Kiča.
  • Dňa 1.9. 2020 európska komisia pod obrovským lobistickým klientelistickým tlakom ministerstva ŽP schvaľuje dva projekty pre združenie BROZ v hodnote 5,4 milióna na sysle a 5,3 milióna na projekt neďaleko Bratislavy.
Veľmi smutné, že média túto korupciu podporujú a neupozornia na to, hoci dôkazy sú jasné. Vete si predstaviť čoby to bolo za šialenstvo v médiach keby si minister nominant za SME rodina prvé dni svojho vládnutia nalial do svojej formy 11 miliónov?
                    Eurofondy s programu LIFE fungujú tak, že 75% preplatí EU a 25% Slovenská republika resp ministerstvo ŽP. Preto o tom kto dostane eurofondy sa rozhoduje na základe vzájomnej dohody medzi európskou komisiou a ministerstvom. Nie je pravda čo hovorí ministerstvo a BROZ, že ministerstvo s tým nič nemá.
                    Ďalší dôvod prečo by mal minister Budaj a jeho tajomníci okamžite odstúpiť je neriešenie environmentálnych záťaží. Keď ide o biznis „našich ľudí“, tak sú na ministerstve veľmi aktívni – úžasná šikovnosť tajomníka Michala Kiču, keď expresne rýchlo prvé mesiace vládnutia nalial kamošom z BROZU 11 miliónov a úžasná šikovnosť pri „reforme“ národných parkov ktorá uľahčí kradnutie eurofondov. Škoda, že ie sú tak šikovný pri riešení enviro záťaží ako sú šikovní pri biznise „našich ľudí“.
 
Zdroje informácii
Úryvky z komunikácie ministerstva ŽP s protikorupčnými aktivistami:
Tvrdenie ministerstva ŽP: Odovzdanie a schvaľovanie projektov prebiehalo v roku 2019 kedy minister Ján Budaj ešte nebol vo funkcii ministra životného prostredia. Overiť si to môžete na tomto linku“: https://ec.europa.eu/easme/en/section/life/2019-calls-proposals">https://wayback.archive-it.org/12090/20210412164258/https://ec.europa.eu/easme/en/section/life/2019-calls-proposals
                     Vyjadrím sa ešte k tomu odkazu, ktorý ste mi poslala: Niektoré dátumy z roku 2019, ktoré sám tam uvedené je posledný najneskorší dátum, kedy tam bolo možné prihlásiť projekt. Nemá to nič spoločné s dátumom schválenia. Tiež znie mimoriadne kontroverzne tvrdenie že medzi dátumom schválenia a dátumom realizácie by bol rozdiel až jeden rok. To teda fakt nemá žiadnu logiku.
                     A dodatočne sa mi predsa len podarilo dohľadať aj priame dôkazy, kde je už priamo napísané, že projekty v ktorých malo byť zapojené BROZ sa schvaľovali až v júni 2020. Február 2020 bol najneskorší dátum zaslania návrhu projektu: https://ec.europa.eu/easme/en/section/life/2019-life-call-proposals-traditional-projects-nature-and-biodiversity">https://wayback.archive-it.org/12090/20210412231030/https://ec.europa.eu/easme/en/section/life/2019-life-call-proposals-traditional-projects-nature-and-biodiversity
Takže pán Kiča mal dosť času na lobbing u európskej komisie aby projekty BROZu schválili. Škoda, že pán Kiča má pomýlené priority - za svojich ľudí z BROZU aktívne lobuje, ale za odstránenie enviro záťaži už tak nebojuje aby na to získal peniaze.
                     Mimochodom drvivá väčšina všetkých dotácii LIFE na ktoré sa dalo prihlasovať od roku 2019 sa schvaľovali až v roku 2020!!!!!
                     A vzhľadom k tomu že 25% z projektu financuje MŽP, je jasné, že bez súhlasu MŽP by BROZ nemohlo dostať žiadne dotácie.
                     Klamete, že ministerstvo životného prostredia (MŽP) nemá žiaden vplyv na schvaľovanie projektov. MŽP je oficiálnym pripomienkujúcim subjektom ku dotačným projektom LIFE. Ďalej sa tvárite sa akoby MŽP nebolo v žiadnom kontakte s európskou komisiou, teda nemá ani žiaden vplyv na schválenie projektov čo je absurdné. Robíte si so mňa a pána premiéra už načisto srandu?
                     Ďalšia pomôcka ako sa Kičovi a Budajovi korupčne podarilo Budajovi vybaviť dotácie pre BROZ bol známy korupčný vybavovač vedúci zastúpenia Europskej komisie na Slovensku Ladislav Miko. Dokonca sa mu podarilo vybaviť si dotácie pre svoju vlastnú organizáciu WWF Slovensko, preto musel z funkcie nedávno odstúpiť. Ako protikorupční aktivisti sme kontaktovali aj políciu a prokuratúru na základe „ex offo", tá ale „našich ľudí" odmieta riešiť. Chvalabohu teraz je korupčné eurofondy vybaviť o dosť ťažšie, pretože Miku nahradil pán Vladimír Čucha, na ktorého už chvalabohu nemáte tak priame korupčné väzby.
                     Známa overená korupčná metóda ako sa podvodne vybavujú dotácie na ochranu prírody je to, že sa najprv mimovládky postrašia hoaxom európsku komisiu že je akútne ohrozený nejaký biotop a treba to okamžite riešiť. Mnoho dotácii bolo vybavených práve takto. Bolo tomu tak aj pri projekte sysľa či hlucháňa.
                     Zaujímavé, že v kancelárii ministra máte rovnakú stratégiu obhajoby ako združenie BROZ. Podobnosť čisto „náhodná". Ale veď to nie je žiadne tajomstvo, že Ján Budaj je bezmocným služobníkom tejto mocnej oligarchickej skupiny, ktorá získala na dotáciách minimálne 55 miliónov, čo je astronomická suma na „neziskové" občianske združenie.
 

Združenie BROZ si dosadilo do Vodohospodárskej výstavby svojho človeka

                   Z BF stránky BROZ: Z našich radov 🙂 Dnes bol ministrom Životného prostredia Jánom Budajom vymenovaný Ján Jenčo novým generálnym riaditeľom Slovenskej Inšpekcie Životného Prostredia - SIŽP. Jano bol do včera náš kolega 🙂 a my sa veľmi tešíme, že táto inštitúcia dostala do vedenia práve tohto šikovného človeka. Ján Jenčo prajeme Ti všetko dobré, veľa síl, nadšenia, pracovných úspechov a výborných kolegov!
                   Disponujem dôkazmi, že združenie BROZ viacmenej riadi celé ministerstvo, pričom združenie BROZ sú veľmi chamtiví ľudia po peniazoch a na ministerstve si vybavujú predovšetkým svoje egoistické biznis záujmy.
                   Obrovský škandál!! Ministra Jána Budaja riadi Bratislavské podsvetie!! Združenie BROZ ilegálne čerpá dotácie z ministerstva pôdohospodárstva na štátne pozemky na ostrove Kopáč (CHKO Dunajské luhy). Jedná sa o mafiánske praktiky. Podvodne čerpajú dotácie na lesné pozemky, ktoré sú určené na trávnatý porast. Je to podobná kauza ako keď „grófka Zemplínu“ čerpala poľnohospodárske dotácie na letisko. Kauza Dobytkár je len slabý odvar kávy v porovnaní s BROZom. Žiadam políciu aby konala! § 225 Subvenčný podvod trestného zákona – hrozí za to až 5 rokov väzenie. Verím raz ľudia z BROZu Tomáš Kúšik a Jaromír Šíbl skončia tak kde patria: za mrežami v Leopoldove. Kriminálnici sa nám nesmú vysmievať do očí!!
                   Vplyv združenia BROZ na riadenie ministerstva ŽP je obrovský. Dlho som nechápal obrovskej záhade, prečo je úplne najvyššia priorita pre Jána Budaja bola výmena šéfa Vodohospodárskej Výstavby (VV), čo je štátny podnik patriaci pod ministerstvo ŽP. Nakoniec sa ukázalo, že za všetkým sú egoistické biznis záujmy združenia BROZ. Je to až neuveriteľné ale šéf VV bol vymenený 23. júna 2020 čo je o 4 mesiace a jeden týždeň skorej ako šéf Štátnej ochrany prírody! Veľmi zvláštne priority!! Pod VV patrí aj vodné dielo Gabčíkovo. Združenie BROZ sa na svojej FB stránke priznáva, že lobujú za pravidelné zaplavovanie Dunajských lesov a záplavy dokáže vyvolať jedine VV. Nemám nič proti zaplavovaniu lesov, problém je že BROZ berie extrémne štedré dotácie z EU na Dunajské lesy a majú z toho fantastický biznis. Sledujú si len svoje egoistické biznis záujmy. Jasné že BROZ si do VV potrebovalo dosadiť svojho človeka, ktorý ich bude poslúchať na slovo. Nový šéf VV prvý krát v histórii vodného diela Gabčíkovo simuloval záplavy v lužných lesoch vo väčšej miere.
Tak toto sú cenné dôkazy pre políciu. Ján Budaj sa sám dobrovoľne priznáva k tomu, že je služobníkom a otrokom egoistických korupčných biznis záujmov pseudo-ochranárskych združení ako napr. BROZ. Ján Budaj poslúcha svojich pánov na slovo: združenie BROZ mu prikázalo, aby na pozíciu Vodohospodárska výstavba dosadil pofidérneho podnikateľa s mafiánskym pozadím Vladimíra Kollára a on ich poslúchol. Mafián Vladimír Kollár poctivo asistuje združeniu BROZ v ich egoistických biznis záujmoch. Verím vo víťazstvo dobra pravdy a spravodlivosti a že raz Ján Budaj bude zatknutý políciou NAKA a odsedí si spravodlivý trest vo väznici Leopoldove. Budaj vyjadruje sklamanie nad tým, že ľudia z vidieku z regiónov, ktorí majú vzťahu ku prírode, sa mu postavili na odpor.
 

Šéf inšpekcie životného prostredia Ján Jenčo. Kto to je?

Jedná sa o bývalého zamestnanca združenia BROZ, ktorý okamžite ako dal výpoveď zo združenia BROZ, sa stal šéfom inšpekcie. Bývalý zamestnanec združenia, ktoré netransparentne získalo minimálne 55 miliónov na dotáciách. Ministerstvo ŽP totižto po nástupe Budaja úplne ovládlo súkromné združenie BROZ. Ján Jenčo je človek s veľmi úzkymi väzbami na BROZ a je v konflikte záujmov. Združenie BROZ pácha priestupky a trestné činy ako napríklad čierna stavba v chránenom území či nelegálny výruby v dvoch prípadoch. Združenie BROZ potrebuje mať svojho človeka na ministerstve aby im ututlával ich porušovania zákona.
    V Denníku N zverejnili rozhovor s Jenčom, kde Jenčo hovorí o bizarnej úlohe „dvojitého agenta“. Jenčo tvrdí, že bol paralelne zamestnancom inšpekcie ŽP a polície. Z médii nepoznáme o prípade podrobnosti, ale mne to príde akoby Jenčo vyprovokoval advokáta k tomu aby mu dal úplatok, čo je krajne neetické a je to možné považovať z morálneho hľadiska za hyenizmus.
    Ján Jenčo sa preslávil aj v inej špinavej hre a to v kauze kúpele Podhájska. Kúpele Podhájska boli niekoľko mesiacov zatvorené z dôvodu, že termálna voda prekračovala úroveň radiácie. Merania boli vyhotovené inšpekciou ŽP. Ján Budaj v tlačovke otvorene vyzýval, že kúpele sú nebezpečne rádioaktívne. Nakoniec sa ukázalo, že sa jednalo o obrovský trapas a obrovský omyl – jednalo sa o prekročené limity pre pitnú, nie kúpeľnú vodu. Kúpele sú naprosto bezpečné a liečivé. Jenčo a Budaj sa dopustil vážneho trestného činu, pretože kúpeľom vznikli obrovské finančné škody.
    Aké „úžasné“ výsledky má Ján Jenčo je vidieť na týchto videách z obce Horné Srnie, kde cementáreň spaľuje odpad v technologicky zastaralých peciach ktoré prekračujú limity častíc a znečistenia. Poslal som správu tajomníkovi ministerstva Kičovi, ten mi povedal, že problém prepošle inšpekcii ŽP. Výsledky sú také, že cementáreň čmudí na celú dedinu karcinogénnym dymom stále rovnako a nič sa nezmenilo. Môj názor je taký, že ľudia z inšpekcie ŽP alebo z ministerstva dostali úplatok aby sa nič neriešilo.
  Ďalšie odkazy o Jenčovi. Odkaz1, odkaz2. Ján Jenčo sa sám dobrovoľne priznáva, že bol členom organizovanej zločineckej skupiny BROZ. Tiež na druhej fotke na svojom FB účte Jenčo sa sám priznáva, ako bol na súkromnej ceste s Jenčom v zázrivej. Jasný dôkaz, že žiadne transparentné výerove konanie na šéfa inšpekcie s nekonalo. Bolo to len divadielko. Blízky kamoš tajomníka Kiču vyhral výberové konanie ako vopred známy výhercaVIDEO Fico otvoril tému dotácie pre Vlčanovu firmu: „Eštebák“ Budaj mu poslal 1,4 milióna eur!
 

Šikanuje polícia protikorupčného aktivistuvykonštruovanýmalebo účelovým obvinením?

Padni komu padni. Nemám žiaden dôvod si zastávať poslanca Filipa Kuffu, na ktorom mi prekáža anti-vaxerský, pro-kremeľský postoj avšak tu niečo naozaj veľmi čudne smrdí. Nebolo by nič zvláštne keby polícia nevyšetrovala najvýznamnejšieho protikorupčného aktivistu na Slovensku, ktorý odhalil Augiášov chliev a mnoho korupčných a klientelistických káuz v Budajovom rezorte životného prostredia. Ja ako nezávislý protikorupčný analytik a aktivista, ktorý si každú informáciu overuje môžem potvrdiť, že Flip Kuffa nešíril žiadne nepravdivé alebo neoverené informácie v oblasti afér v ochrane prírody a Budajovho rezortu. Tiež je mimoriadne neštandardné, že polícia vyšetrovanie obnovuje po asi 10 rokoch v rovnakej veci. Snažím sa byť optimista a dúfam, že to nie je pravda, že sa naozaj jedná len o náhodu. Filip Kuffa odhalil veľmi závažné trestné činy pseudoochranárskemu združeniu BROZ (čierne stavby a ilegálne výruby), ktoré by malo dôvod sa mu pomstiť. Nečudoval by som a keby mala mocná oligarchická skupina BROZ chápadlá aj na polícii a pokuratúre. Korupcia, organizovaný zločin a lobbing v oblasti pseudo-ekológie a v pseudo-ochrane prírody je extrémne sofistikovaný a extrémne silný a to nielen na Slovensku. A v západnej Európe je ochrana prírody o tom istom čo na Slovensku, aj v západných štátoch sa rovnako rozkrádajú eurofondy ako aj na Slovensku pod rúškom ochrany prírody. V západoeurópskych krajinách je vo všeobecnosti omnoho menej korupcie ako na Slovensku avšak v ochrane prírody je korupcia rovnaká ako na Slovensku.
 

Protest lesníkov a vidiečanov pred NRSR fotografie, 3.11.2021

 
 

Prieskum verejnej mienky vs. národné parky

Prieskum verejnej mienky na deformu národných parkov si dali urobiť lesníci a iniciatíva My sme les. Výsledky boli veľmi odlišné. Prieskum verejnej mienky ktorý si dalo objednať Lesmedium bol zameraný na ľudí s dotknutých regiónov národných parkov a dopadlo to tak že väčšina ľudí bola proti Budajovmu návrh na deformu. Prieskum verejnej mienky ktorý si objednal My sme les sa zameral na celé Slovensko a výsledok bol taký, že väčšina ľudí je za reformu národných parkov a väčšina je proti tomu aby sa v národných parkoch ťažilo. Je otázne či iniciatíva My sme les nezatajila viacero dôležitých informácii o metodike či presnom znení otázok prieskumu, pretože pri týchto polobláznoch je všetko možné. Národné parky sú vysoko odborná a veľmi zložitá téma (hoci na prvý pohľad sa laická verejnosť môže domnievať že sa jedná o jednoduchú problematiku) a táto téma patrí odborníkom, nie širokej verejnosti. Ministerstvo zdravotníctva nebude robiť prieskum verejnej mienky aké liečebné metódy by mal používa lekár pri nejakej diagnóze. Kedy My sme les urobila prieskum verejnej mienky v odbornej verejnosti medzi ľuďmi s lesníckym vzdelaní so zameraním sa na lesné ekosystémy, 99% odborníkov by sa vyjadrilo proti deforme národných parkov.
                     „My sme les“ zneužíva nevedomosť verejnosti v tejto problematike. Laická verejnosť sa nerozumie v odbornej problematike a nepozná históriu, že všetky národné parky vznikli s cieľom že to budú manažované lesy. Pri vzniku každého jedného národného parku na Slovensku sa s tým počítalo, že to budú aktívne manažované lesy s drobnými bezzásahovými plochami. Nemôžeme ľahkovážne a bez odbornej diskusie lusknutím prsta menežované lesy premeniť na bezzásah, keď na to neboli určené.
                    Prieskum verejnej mienky objednaný Národným lesníckym centrom. Väčšina ľudí neverí na nepravdy šírené dezinformačnou kampaňou iniciatívy „My sme les“ že bezzásahový režim je prírodu prospešný a že vysádzanie stromov lesníkmi je niečo zlé. Týmto vyzývam Jána Budaja a jeho tajomníkov, aby vo verejnom záujme odstúpili zo svojich funkcii, pretože väčšina ľudí z ich politickou ideológiou nesúhlasí. Smutné, že vláda schválila novú rezerváciu Vydrica proti verejnému záujmu.

Deforma národných parkov v parlamente schválená. Analýza tejto udalosti. (14.12.2021)

Jedna z najčiernejších udalostí v dejinách Slovenska. Ako vnímam túto situáciu ja? Je to neuveriteľné a ťažko pochopiteľné ako môže v parlamente niečo prejsť, čo je postavené úplne proti zdravému rozumu a čo celé Slovensko nechce, okrem 75 od reality odtrhnutých poslancov v Bratislave. Mne ako človeku, ktorý má úprimný vzťah a lásku ku prírode, ako aktivista, ktorý bojuje proti dezinformáciám a korupcii v ochrane prírody, ide puknúť srdce od žiaľu a smútku. Do poslednej chvíle som veril, že dobro, pravda a zdravý rozum zvíťazí. Úprimne si neviem predstaviť ako dobre a vysoko profesionálne fungujúce Štátne lesy TANAPu prejdú pod totálnych psychopatov z ministerstva životného prostredia, ktorí tento podnik zdecimujú.
                     Novela prešla len vďaka podvodom, intrigom, klamstvám, zastrašovaniu a vydieraniu Jána Budaja a jeho ľudí. Novela ministerstvu životného prostredia určite neprinesie požehnanie ale prekliatie a problémy. Nie je možné niečo nanútiť silou z Bratislavy, keď to ľudia v regiónoch nechcú. Odborníci tvrdia, že Budajova novela je v rozpore s ďalšími zákonmi – Budaj si neuvedomil, že táto novela mu prinesie len samé problémy a sám si zje svoje trpké ovocie.
                     Akým spôsobom Ján Budaj vydieral a zastrašoval poslancov? Šíril hoax, že bez deformy nedostaneme peniaze z plánu obnovy, hovoril hoax o tom, že lesy nám budú bez deformy vysychať a prídeme i zdroje spodnej vody, čo je z odborného hľadiska naprosto bláznivá myšlienka.
Nemám to ako overené informácie ale so sociálnych sietí som čítal, že v súvislosti ak by neprešla deforma, Budaj sa vyhrážal odstúpením. Tiež vraj hrozil pád vlády.
Z médii poznáme Budaja ako agresívneho hulváta. Predpokladám, že podobný spôsobom komunikácie mal aj s Eduardom Hegerom. Vzťah Hegera a Budaja by som prirovnal k malému decku v obchode ktoré sa hádže o zem a svojim plačom robí krik na celý obchod, pretože rodič odmieta kúpiť obľúbenú hračku pre dieťa. Rodič nechce mať hanbu pred ostatnými v obchode, tak aby tieto komédie prestali, aby sa prestali všetci ľudia dívať na hlučné dieťa, aby sa upokojila situácia predsa len tú hračku tomu dieťaťu kúpi. Heger symbolizuje rodiča, Budaj symbolizuje dieťa a hračka symbolizuje národné parky. Heger je vydieraný agresívnym a hlučným Budajom, ktorý sa mu vyhráža odstúpením. Heger vždy ustúpi Budajovi, len aby bol za každú cenu vo vláde pokoj. Pri konflikte medzi Budajom a Vlčanom dá Heger vždy za pravdu agresívnemu Budajovi aby bol pokoj. Heger tiež donútil Vlčana za veľmi ponižujúcich okolností podpísať kontroverzné memorandum o spolupráci s Budajom, kde sa Budajovi vo všetkom ustupuje a požiadavky Vlčana nie sú zohľadnené.
                     Ako daný zákon vôbec prešiel? Poslankyňu Halgašovú (SaS), ktorá bola proti tejto deforme, sa psychicky podarilo predsa len zlomiť a nakoniec za návrh zahlasovala. Veľmi si vyčítam, že som s touto poslankyňou viac nekomunikoval. Určite veľmi potrebovala psychickú podporu, aby mala silu ísť proti prúdu.
                     Opozícia a Sme rodina hlasovali sa pokúsili zablokovať deformu tak, že sa nezúčastnili hlasovania vytiahnutím karty, s cieľom znížiť kvórum tak aby o tom nebolo možné hlasovať. Tu zazmätkoval staručký deduško Ján Mičovský, ktorý či už zámerne alebo omylom sa do hlasovania prihlásil a následne zahlasoval proti. Kvôli jednému jedinému hlasu Jána Mičovského sa o zákone mohlo hlasovať! Jeden jediný hlas rozhodol o osude národných parkov.
                     Aké bude mať dôsledky deforma národných parkov? Zákon prinesie ešte omnoho väčšie napätie a rozdelenie do spoločnosti ako doteraz. Vidiek sa cíti byť politikmi a Bratislavou nevypočutý. Už teraz je nedôvera v štátne inštitúcie veľký problém, čo sa negatívne prejavuje napríklad aj pri covid kríze. Teraz sa nedôvera v štát ešte viac prehĺbi. Frustrácia vidieka že štát a politici rozhodli ísť proti zdravému rozumu a proti vidieku spôsobí, že vidiečania budú či už z protestu alebo zo zúfalstva voliť krajnú pravicu, ktorá počúva regióny viac ako takzvané slušné politické strany.
                     Ďalšia veľmi nebezpečná vec, ktorá sa stane pri deforme národných parkov, že na štátnych pozemkoch bude vyhlásený bezzásah a súkromnému vlastníkovi bude zablokovaná prístupová cesta k svojim pozemkom aby tam mohol robiť opatrenia proti lykožrútovi. Prístupová cesta sa totižto bude nachádzať v piatom stupni ochrany a žiadna technika tade neprejde.
                     Ďalej zaujímavé ako sa zmenila rétorika politikov pred a po schválení zákona. Pred schválením zákona Ján Budaj nadával odborníkom, ktorí pri jeho deforme hovorili o rozširovaní území ako o fašistoch, antivaxeroch, a šíriteľov dezinformácii, po schválení zákona premiér Heger víťazoslávne na svojom Facebookovom účte prehlasuje že deforma národných parkov prinesie rozširovanie bezzásahu. Rovnako Budaj mnoho krát verejne prehlasoval, že v národných parkoch nebude nijako obmedzované poľovníctvo. Nuž rozširovaním bezzásahu, poľovníctvo obmedzované bude. V piatom stupni ochrany sú poľovačky zakázané. Kresťania majú podvádzať zakázané. Heger je ale falošný kresťan. Heger podporuje tieto Budajove intrigy.
Jožo Pročkosa v parlamente tiež veľmi vášnivo, horlivo a zanietene dušoval, že deforma národných parkov neprinesie rozširovanie bezzásahu. Premiér Heger ho ale po hlasovaní vyviedol z omylu. Oklamaní poslanci ani nevedeli o čom hlasovali.
Rovnako poslankyňa Zemanova sa na svojom Facebooku zaprisahávala, že žiadne rozširovanie bezzásahu nebude.
Nuž keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú.
                     Minister Vlčan urobil veľkú chybu že nekomunikoval a nevyjednával s Hegerom podstatne viac. Urobil chybu, že sa ostrejšie nepostavil proti Budajovi a túto obrovskú chybu ešte trpko oľutuje, príde mu to ľúto čo spôsobil svojou pasivitou. Za to Budaj komunikoval a vyjednával s Hegerom nesmierne aktívne.
                     Jeden z dôvodov prečo prešiel tento paškvil parlamentom je, že poslanci, ktorí sú odporcovia deformy národných parkov sa vôbec nepokúšali vyjednávať a komunikovať či už z nerozhodnými alebo nezaradenými koaličnými poslancami. Za to druhá strana bola veľmi aktívna v prehováraní a vyjednávaní.
                   Ďalší dôvod prečo deforma prešla parlamentom je, že lesníci a lesnícke oranizácie sa začali zaoberať občianskym aktivizmom a protestami príliš neskoro. Prakticky len posledný polrok. Za to pseudoochanárske organizácie majú veľký nádskok a fungujú 5 až 25 rokov. Politika ide ešte zotrvačnosťou.
 
Hlasovanie poslancov z pohľadu etiky
Ako je možné, že poslanci mohli proti svojmu svedomiu zahlasovať za takýto paškvil proti verejnému záujmu a proti prírode? Nechápem ako sa môžu poslanci po takomto hlasovaní teraz vôbec pozrieť do zrkadla, pretože nemôžu mať čisté svedomie. Poslanci, ktorí hlasovali za tento paškvil si nebudú môcť dovoliť navštíviť dotknuté regióny, nebudú si môcť navštíviť národné parky, pretože od domácich ich tam bude čakať len spravodlivý hnev. Mnohí poslanci, ktorí hlasovali pod nátlakom proti svojmu svedomiu prišli na WC vyvracať, čo im prišlo zle z toho aké obrovské škody pre prírodu a regióny prinesie ich hlasovanie.
Mnohí poslanci, keď o jeden, tri, päť alebo desať rokov pochopia a prídu na to za čo vlastne zahlasovali, trpko zaplačú na sebou samými čo spôsobili a bude im to veľmi veľmi ľúto.
                     Každý človek je tiež veľmi egoistická bytosť. Každý si uprednostní svoje vlastné pohodlie pred verejným záujmom. V súvislosti s národnými parkami sa skloňoval aj pád vlády. Poslanci radšej odhlasujú paškvil ako by mali hroziť predčasné voľby pri ktorých by nemali istotu, či sa do parlamentu dostanú aj na budúce. Poslanec dostáva 3000 eur mzdu, čo sú veľmi slušné peniaze. Niektorí poslanci ako napríklad Juraj Šeliga si svoje nezodpovedné konanie ospravedlňujú, tým, že stabilita vlády je nadovšetko – pre vyššie dobro zahlasujeme aj za paškvil , len aby bol pokoj a stabilita.
                     Mnohí poslanci sa dopustili aj veľkej nedbanlivosti, z dôvodu pohodlnosti neboli ochotní si o problematike viac naštudovať a nedali si tu námahu vypočuť obe názorové strany a zahlasovali za bez toho aby sa problematike čo i len trochu rozumeli.
                     Tiež je veľmi nepohodlné byť čiernou ovcou a rebelom v strane, ktorý bude hlasovať proti. Každý človek je egoista, ktorému je osobné pohodlie je viac ako verejný záujem.
                     Vieme minimálne o poslankyni Márii Šofranko OĽANO, ktorá za zákon zahlasovala za zákon proti svojmu svedomiu.
 
Prečo si ministerstvo životného prostredia zarobilo na obrovské problémy
Dôvod na radosť zo strany ministerstva nie je ani náhodou na mieste. Štátne lesy TANAPu budú demontované, všetci ich zamestnanci, ktorí dajú nesúhlas so šialencami z ministerstva budú prepustení z práce. Zvyšok dá výpovede dobrovoľne pretože sa už nebude môcť dívať na tých šialencov z ministerstva a na korupciu v Štátnej ochrane prírody, ktorá je najviac skorumpovanou inštitúciou.
                     Na vidieku na napätie naozaj obrovské. Ľudia z regiónov nie sú hlúpi, dobre vedia, že ministerstvo ovládli šialenci a títo ľudia radšej umrú od hladu ako by mali byť zamestnaní cez ministerstvo životného prostredia ľudia dobre vedia, že toto ministerstvo ovládli šialenci a, že Štátna ochrana prírody je najviac skorumpovaná inštitúcia a za históriu svojej existencie narobila viac škody ako úžitku.
 
Reakcie politikov na prevod národných parkov: Patrick Linhart odkaz1, odkaz2, Filip Kuffa odkaz2, Miroslav Suja
                     Reformou národných parkov sa nedodržalo programové vyhlásenie vlády, myslí si Slovenská lesnícka komora.
                     Ako hlasovali poslanci.
                     Premiér Eduard Heger vyjadril radosť nad tým, že poľovníctvo a lesníctvo bude v národných parkoch obmedzené. Hovorí že deforma národných parkov, ktorú odhlasovali v parlamente prinesie rozširovanie bezzásahových území a na bezzásahových územiach je poľovanie a odborná lesnícka straroslivosť zakázané.
Zaujímavé ako sa zmenila rétorika politikov pred a po schválení zákona. Pred schválením zákona Ján Budaj nadával odborníkom, ktorí pri jeho deforme hovorili o rozširovaní bezzásahových území ako šíriteľoch dezinformácii, po schválení zákona premiér Heger hovorí opak. Rovnako Budaj mnoho krát verejne prehlasoval, že v národných parkoch nebude nijako obmedzované poľovníctvo. Po schválení zákona politici začali hovoriť niečo iné. Nuž keď vtáčka lapajú, pekne mu spievajú.
                     Predstaviteľ lesníckej organizácie Pavel Zacharovský tvrdí, že poslanec Juraj Gyimesi ostro kritizoval poslanecký návrh a vášnivo sa zaprisahával, že nájde v poslaneckom klube OĽANO 8 poslancov, ktorí budú hlasovať proti. Prečo zmenil tento poslanec názor o 180 stupňov zostáva záhadou. Ktovie aké intrigy, úplatky, a vydieranie za tým stálo.
                    Štátna ochrana prírody po obrovskom tlaku protikorupčného aktivistu Milana Ovseníka napokon predsa len odtajnila utajovanú štúdiu lesníckej fakulty o ekonomickom dopade bezzásahu na Národný park Muránska planina. Po komplikovaných obštrukciách. Budajova deforma národných parkov prešla na základe toho, že Ján Budaj oklamal premiéra a ministra financií, že deforma národných parkov, štátny rozpočet nič stáť nebude (to bol aj dôvod utajovania tejto štúdie). Vedecká štúdia lesníckej fakulty ale hovorí o tom, že rozširovanie bezzásahu, (ktorým sa MŽP netají), je veľmi drahá záležitosť. V histórii slovenskej politiky nepoznám väčšieho podliaka ako Jána Budaja, ktorý neváha arogantne oklamať a podraziť členov svojej vlastnej strany: ministra financií a premiéra – v službe pofidérnym úzkym záujmovým „ochranárskym“ skupinám. https://privlesy.sk/quo-vadis-muranska-planina-quo-vadis-slovenske-lesy/
PS: pri tom ako hlasovali poslanci o národných parkoch zlyhala demokracia. Preto treba zmeniť volebný systém tak ako navrhuje ZMOS: viac obvodový volebný systém aby sa posilnil význam regiónov a oslabila Bratislava
Pán Ovseník žiadal aby mu sprístupnili tú analýzu lesníckej fakulty na základe infozákona ale dlho nechceli a robili obrovské obštrukcie. Zamestnanci ŠOP sa dopustili trestného činu zneužitia právomoci verejného činiteľa nakoľko analýzu mu nezverejnili včas. Zamestnancom ŠOP teoreticky hrozí niekoľko ročné väzenie za toto porušenie zákona.
                    Aktualizácia 28.8.2022. Deforma národných parkov. Najprv šialenci na ministerstve tvrdili, že rozširovanie bezzásahu je hoax / klamstvo extrémistov a drevárskej lobby. Dnes realita. Keby boli klamstvá politikov trestný čin, Ján Budaj a jeho tajomníci Smatana a Kiča by už boli v base. Mnohí poslanci zahlasovali za deformu národných parkov len z dôvodu, že im Budaj sľúbil, že bezzásah sa rozširovať nebude. Lož má krátke nohy. Národné parky sa zmenia na České Švajčiarsko. Pozorne si prečítajte čo bázni na na MŽP hovorili 2.11.2021 a čo 13.07.2022. Karma existuje. Božie mlyny melú pomaly ale isto. Ján Budaj zatiaľ okrem klamstiev doteraz nič nedokázal.
                    Deforma národných parkov je jednoznačne najväčší podvod v dejinách Slovenskej politiky. Nikdy v dejinách Slovenska sa nestalo, že by boli poslanci oklamaní vlastným ministrom a vlastným poslancom v takto závažnej veci. Ján Budaj v médiach opakoval že deforma národných parkov nemá nič spoločné z rozširovaním bezzásahu. Odborníci, ktorí upozorňovali na to, že bezzásah sa deformou bude rozširrovať, boli Budajom označení, že sú šíritelia hoaxov a nadával im urážkami že sú extrémisti. Dňa 13. júla 2022 Budajove ministerstvo oznamuje zonáciu národného parku muránska planina, kde sa radikálne rozširuje bezzásah. Ponižujúco zneužitý poslanec Jozef Pročko bol tiež oklamaný podvodníkom Jaromírom Šíblom, ktorý má skúsenosti z rozkrádaním eurofondov, že bezzásah sa rozširovať nebude. Ján Budaj so svojou korupčnou suitou privádza národné parky do rovnakej záhuby ako České Švajčiarsko a je len otázka času kedy sa tak stane.
                   Lobista Jaromír Šíbl je vplyvný oligarcha a poslanec za stranu OĽANO, ktorý bol dlhoročný podpredseda pseudo ochranárskeho korupčného lobistického združenia BROZ, je súčasný konečný užívateľ výhod združenia, ktoré sa pochybných okolností získalo pofidérne dotácie z eurofondov vo výške minimálne astronomických 55 miliónov eur. Združenie BROZ sa plný právom nazýva oligarchická skupina, pretože je len málo firiem na Slovensku, ktoré získalo eurofondy až v takto veľkej výške, nieto ešte „neziskové“ združenie. Strana OĽANO vyhrala voľby na základe hesla boja proti korupcii a oligarchom, avšak strana OĽANO si nedokáže upratať oligarchu Šíbla a nedokáže ministerstva životného prostredia zbaviť korupcie, ktorá je dokázateľne najagresívnejšia v dejinách ministerstva. Je preto logické že preferencie strany OĽANO sa od volieb prepadli.
                   Združenie BROZ vodu káže a víno pije. Na jednej strane združenie BROZ a poslanec Šíbl veľmi agresívne lobovali za rozširovanie bezzásahu v národných parkoch, Šíbl ostro kritizuje takzvanú náhodnú ťažbu lykožrútom napadnutých stromov v národných parkoch, na strane druhej disponujeme dôkazmi, že vodu kážu a víno pijú. BROZ si na vlastných pozemkoch v oblasti Bratislavského regiónu vykonávali ilegálnu náhodnú ťažbu, hoci sa to dá aj legálne. BROZ má zrejme svojich ľudí aj na polícii, sú to vplyvní oligarchovia, tak si to môžu dovoliť.
                   Zdroj: Vystúpenie poslanca Pročku zo dňa 4.11.2021.
 

Bezzásahový režim je nesprávna forma ochrany prírody

Pobláznení amatérski „ochrancovia“ prírody, aktivisti, ekoteroristi ako napríklad iniciatíva „My sme les“ uznávajú len jedinú formu ochrany prírody v lesoch a ním je bezzásah. Za vzor dávajú Bavorský národný park či Rakúsko.
                      Pri obhajovaní bezzásahu amatérski aktivisti argumentujú, že podľa kritérií organizácie IUCN (Medzinárodnej únie na ochranu prírody a prírodných zdrojov) je nevyhnutné aby minimálne 75% rozlohy národného parku bolo v bezzásahu. Jedná sa o demagogickú argumentáciu pretože aj IUCN dáva možnosť určiť národnému štátu koľko percent bezzásahu chce mať v národnom parku a môže to byť podstatne menej ako 75%. Ďalej treba podotknúť, že IUCN nepatrí pod OSN ani EU. Je to len obyčajná súkromná mimovládna organizácia a odporúčania tejto organizácie nie sú pre Slovensko nijak záväzné ako sa snažia prezentovať eko aktivisti. EU tiež Slovensku nijak neprikazuje aby sa riadila odporúčaniami tejto súkromnej mimovládky. Čo je naprosto šokujúce, že IUCN mala finančný zisk za rok 2019 148 miliónov EUR. Nuž ochrana prírody je super biznis. Tiež o odbornej úrovni IUCN by sa dalo pochybovať. Treba tiež povedať, že aj viacero lesníckych organizácii, napriek tomu, že sú voči eko aktivistom oponenti, dali sa vtiahnuť do rétoriky okolo kritérií IUCN a propagujú takzvané prírodné parky pri ktorých sa nevyžaduje bezzásah – propagovať prírodné parky je však marketingovo dosť hlúpe a laická verejnosť tomu nechápe.
                      Bez ohľadu na organizáciu IUCN, takzvaná zonácia v národných parkoch je veľmi dôležitá, pretože národné parky na Slovensku fungujú nelegálne na neštátnych pozemkoch za socializmu bez súhlasu ich vlastníkov. Legalizácia fungovania národných parkov je preto dôležitá. Väčšina súkromných vlastníkov má však s ochranou prírody zlé skúsenosti nakoľko mnoho vlád im sľubovalo finančné kompenzácie za to, že ich štáte úrady donútili si nechať majetok zdevastovať bezzáhovým režimom pri šírení lykožrúta ale reálne žiadne peniaze nedostali, alebo kompenzácie boli smiešne. Je naivné si myslieť, že to bude nejako inak pri súčasnom vedení ministerstva ŽP, keď ho ovládli totálni šialenci a ekoteroristi.
                      Prečo je bezzásahový režim nesprávna forma ochrany prírody?
  • Vychádzať z filozofie, že človek do prírody nepatrí je chyba. Príroda vyžaduje starostlivosť človeka.
  • Živý zelený les je pre turistu a rekreačne viac atraktívny ako mŕtvy lykožrútom skonzumovaný les v ktorom pri horúčavách vám praží na hlavu slnko a chýba tam chládok.
  • Je proti verejnému záujmu aby ministerstvo životného prostredia robilo politiku len pre jedno percento bláznov, ktorí tvrdia, že mŕtvy les s odumretým drevom je viac hodnotný ako zelený les.
  • ekoteroristi zo začiatku po kalamite z roku 2004 tvrdili, že príroda si poradí sama. Potom ako sa ukázalo, že ich experiment nefunguje a lykožrút sa nekontrolovateľne začal šíriť, na miesto toho aby si pokorne priznali, že ich experiment nevyšiel, zmenili rétoriku a začali argumentovať, že mŕtve drevo, mŕtvy les poskytuje viac biodiverzity a má vyššiu ekologickú hodnotu ako zelený les (veľmi častá argumentácia Erika Baláža a spol.)
  • lúky, lúčne spoločenstvá, ktoré ochranári tak vášnivo chránia vznikli ľudským zásahom, tým že lesy ľudia v minulosti vyrúbali a začali tam pásť hospodárske zvieratá. Tento fakt spochybňuje filozofiu bezzásahovosti, že človek do prírody nepatrí
  • v minulosti ochranári na Slovensku experimentovali s bezzásahovosťou na lúkach a prišli na to, že to nefunguje a lúky treba kosiť aby sa zachoval predmet ochrany. Dnes sa situácia zmenila, už väčšina mimovládnych ochranárov a zamestnancov štátnej ochrany prírody silne bojuje za kosenie lúk a sú za spásanie lúk hospodárskymi zvieratami. Zaujímavé, prečo ochranári túto filozofiu neprevezmú aj do lesov. Lesy tiež potrebujú aktívnu starostlivosť ako sanácia proti lykožrútovi, či výrub inváznych nepôvodných drevín. Orgány ochrany prírody pod vplyvom pochybných ochranárskych združení na to povolenia nedávajú.
  • Slovenskí eko aktivisti dávajú za vzor ochranu prírody Nemecko či Rakúsko, kde je viacero národných parkov, kde sa presadzuje bezzásah, hoci ani to nie je vždy pravda. Švajčiarsko má lesníctvo na ďaleko vyššej úrovni a majú ďaleko väčších odborníkov na lesníctvo a lesné ekosystémy ako Nemecko a Rakúsko a práve preto, bezzásah nepresadzujú. Navzdory tomu, že Švajčiarsko je v Európe jednotka v prírode blízkom hospodárení, majú len jeden národný park a viacero prírodných parkov. My na Slovensku máme neuveriteľných deväť národných parkov s ďaleko väčšími plochami ako v Rakúsku a chceme na nich presadzovať bezzásah a rozširovať ich. Švajčiari nie sú hlúpi a dobre vedia, že skutočná ochrana prírody je o niečom inom ako o bezzásahu a dobre si uvedomujú jeho nevýhody. ……. Ďalej nevidím dôvod prečo by malo byť Nemecko a Rakúsko vzorom Slovensku čo sa týka ekológie, pretože obe krajiny majú lesy v podstatne horšom stave a pomer koľko dreva prirastie a koľko sa vyrúbe je podstatne horší ako na Slovensku. Kým drvivá väčšina lesov na Slovensku majú svetovo uznávané ekologické certifikácie PEFC a FSC, v Nemecku a Rakúsku je to pokiaľ viem rarita.
Veľmi dobrý článok o téme tzv. ekoterorizmu. O téme bezzásahu, medveďov, diviakov v intraviláne, a o dvojakých metroch v Bratislave a v iných lokalitách vidieku. Autor Ing. Igor Viszlai.
                       Tlačová správa poľovníckej komory: Kľúčové je pochopiť, že poľovníctvo je v našej krajine nevyhnutná súčasť života a dotýka sa každého z nás.
 

Ekoterorizmus v Európe. Elektrické autá, zákaz spaľovacích motorov, brojenie proti jadrovej energii

Falošná ochrana prírody, falošná ekológia napácha viac škody ako úžitku – a netýka sa to len Slovenska a netýka sa to len lesov. Obrovské škody napáchali Zelení a lobing Greenpeace aj v Nemecku, kde chcú zatvoriť aj posledné bloky jadrových elektrárni ale nemajú ich čím nahradiť – riešenie bude len kupovanie energie zo zahraničia a spoliehanie sa na masovú výrobu elektrickej energie zo zemného plynu pri ktorého spaľovaní sú odpadové produkty oxid uhličitý a voda, napriek tomu, že sú proti CO2 emisiám. Z tohto dôvodu je pre Nemecko aj výstavba plynovodu Nord Stream 2. Nemecko sa stane úplne závislé od Ruska a nemeckí politici budú ľahko vydierateľní Putinom, ktorý bude zatvárať a otvárať kohútik plynu ako sa mu zachce.
                     Nereálna šialenosť vychádza aj z EU, ktorá by chcela presadiť úplný zákaz spaľovacích motorov a ich náhradu elektromobilmi, čo je bez masovej výstavby jadrových elektrárni nerealizovateľné. EU však silne vystupuje aj proti jadrovej energii. Na jednej strane povie EU, že je proti zdražovaniu energie, na druhej strane je proti jadrovej energii.
                     Aktuálne sa používajú jadrové elektrárne tretej generácie. Jadrová energetika má smolu, že výstavba nových jadrových elektrárni v celej EU ide veľmi pomaly a realizácia technologických inovácii v jadrovej energetike ide ešte pomalšie. Existuje mnoho reaktorov štvrtej generácie pre experimentálne účely ale elektráreň v reálnej prevádzke je len jedna v Rusku.
 
Jadrové elektrárne štvrtej generácie majú nasledovné výhody:
a) neporovnateľne vyššia bezpečnosť
b) o polovicu nižšie náklady na výstavbu
c) dokážu spaľovať jadrový odpad z elektrárni tretej generácie
d) vyhorené palivo stratí radiáciu po 300 rokoch a budovanie dlhodobých úložisk na niekoľko miliónov rokov netreba ako je tomu pri elektrárniach tretej generácie. (Poznámka na okraj: Avšak aj vyhorené palivo z elektrárni tretej generácie nie je taký problém ako si myslia politici a laická verejnosť, nakoľko sa dá recyklovať a znovu ho je možné použiť ako palivo. V súčastnosti sa to masovo nevyužíva nakoľko lacnejšie vychádza kúpiť nerecyklované palivo vyrobené priamo z rudy).
 
Šialenosti lídrov EU nechápem. Ľudská hlúposť je veľmi nebezpečná vec. Ľudská hlúposť často víťazí nad zdravím rozumom. Dobrovoľne sa vzdávame pokrokových technologických výdobytkov jadrovej energetike a zaraďujeme vo vývoji spiatočku a upíname sa k veternej či solárnej energii. Mám obavy o zánik civilizácie. Mám obavy čo bude o nejakých 50 až 100 rokov. Aby nedošlo k zániku civilizácie z dôvodu ľudskej hlúposti, že sa všetkých technologických výdobytkov dobrovoľne vzdáme ako je napríklad jadrová energetika.
                     Veterná energetika zďaleka nie je tak ekologická ako by ju radi ekoteroristi videli. Veterné elektrárne majú obrovský problém s recykláciou materiálov ako je sklolaminát, živice, uhlíkové vlákna, a betón. Sklolaminát z veterných turbín končí najčastejšie na skládkach. Recykláciu komplikuje transport obrovských častí a tiež neexistujú stroje ktoré by dokázali rozdrviť tak veľké komponenty. Rozdrviť tak obrovské kusy betónu o priemere viac ak 10 metrov je tiež nereálne. Nehovoriac o o tom že pri výrobe betónu sa uvoľňuje extrémne množstvo oxidu uhličitého nakoľko základnou stavebnou hmotou cementu je vápno. Cement sa vyrába z vápna. A vápno chemicky CaO sa vyrába energeticky náročným spôsobom z vápenca chemicky CaCO3. Chemický vzorec výroby je CaCO3 → CaO + CO2. Toto ekoteroristom neprekáža. 
  • Ekologické elektromobily? Toto je odvrátená strana zvyšovania ťažby lítia.
  • Germany to extend last 2 nuclear power plant lifespans by a few weeks. … Nemecko predĺži životnosť posledných 2 jadrových elektrární o niekoľko týždňov.

Účelový mediálny lynč proti ministerstvu pôdohospodárstva a Lesom SR

                     Exminister Ján Mičovský v rozhovore pre týždenník Týždeň na rovinu povedal, že so Samuelom Vlčanom mali konflikty v medziľudských vzťahoch a to aj po odchode Vlčana z ministerstva pôdohospodárstva na úrad vlády. Mičovského človek pán Magdoško, ktorý pôsobí aj ako novinár v Týždni vyťahuje na Vlčana a jeho ľudí aféry, ktoré aférami nie sú. Zdá sa, že nie je za tým seriózny protikorupčný aktivizmus ale riešenie si osobných sporov. Pán Magdoško tiež zrejme ťažko psychicky znáša frustráciu z toho, že po odchode Mičovského z ministerstva už nemá na chod ministerstva vplyv ako kľúčový poradca. … Ďalší problém je to, že možno aj pán Magdoško má maslo na hlave: jeho najbližší spolu-aktivista František Oravec je tiež podozrivý so subvenčného podvodu.
Proti ministerstvu pôdohospodárstva média vyťahujú podivné mikro kauzy.
                     Vzniká nový systém na kontrolu lesníckej činnosti. Na Slovensku budeme mať najtransparentnejšie lesníctvo a drevárstvo na svete. Kiež by by aj ochranárske združenia, Štátna ochrana prírody a ministerstvo ŽP boli rovnako kontrolované verejnosťou ako lesníci. Odhalilo by sa tak obrovské množstvo korupcie a kradnutia. Ochrana prírody je najviac skorumpované odvetvie, kde sa rozkrádajú eurofondy. V tlačovej konferencii sa vyjadrujú riaditeľ lesov a minister aj k mediálnemu lynču ohľadom korupcie, pričom obaja tieto podozrenia transparentne vysvetlili.
                    Zdá za posledný čas nejaké divné, útoky médii proti ministerstvu pôdohospodárstva a proti Lesom SR. Jedná sa o pomstu Jána Mičovského (resp. jeho človeka Patrika Magdošku) so sklamania, že bol zosadený ako minister? Jedná sa o konflikty medzi lesníkmi? Alebo si ochranári potrebujú prekryť svoje mega korupčné aféry mikro aférami na ministerstvo pôdohospodárstva? V každom prípade eko aktivisti majú vodu na mlyn ako si môžu odpútať pozornosť aj svojej korupcie.
                    Na útoky proti ministerstvu pôdohospodárstva reaguje Vlčanov človek Martin Ondráš. Rozhodne politik Magdoško za stranu „Máme toho dosť!“ nerobí seriózny protikorupčný aktivizmus, ale jedná sa o osobný konflikt s Mičovského ľuďmi. Z takýchto konfliktov potom ťažia eko aktivisti ako napríklad ekoteroristická novinárka Jana Kubisová, aby eko aktivisti odpútali pozornosť od svojej korupcie. Minister Vlčan pre rádio Express povedal, že dôvod prečo Magdoško vedie proti nemu útoky, je ten je jeho kamoš s politickej strany pán Oravec je trestne stíhaný a pán Magdoško v minulosti bol trestne stíhaný. Martin Ondráš z ministerstva zasa tvrdí, že František Oravec získal za Kožucha z PPA podozrivo veľké dotácie v hodnote miliónov eur a bývalý zamestnanec ministerstva Magdoško z Mičovského éry sa mu snaží pomáhať aby sa to nevyšetrilo. Ondráš obviňuje Magdošku, že keď mal funkciu na ministerstve kryl Kožucha v dôsledku čoho Mičovský Kožucha neodvolal, držal ho tam najdlhšie ako sa len dalo a prišla si po neho až NAKA.
Pri reorganizácii štátneho podniku Lesov SR mnoho zamestnancov hierarchicky klesne dole, tí pociťujú krivdu a to spôsobuje obrovské konflikty medzi lesníkmi a z toho potom ťažia ekoteroristi.
                    Pán Ondráš na svojom FB účte zverejnil konverzáciu z Magdoškom, kde je zjavne pod vplyvom alkoholu a kde sa fyzicky vyhráža. Média urobili veľkú chybu, keď veria takto pochybnému zdroju informácii ako je Magdoško.
                    Investigatívna žurnalistika nám veľmi sprofanovala. Veľkú korupciu (najmä na ministerstve ŽP) média prehliadajú a otvorene o nej odmietajú informovať avšak prebieha silná manipulácia verejnou mienkou médiami čo sa týka útokov proti ministerstvu pôdohospodárstva rôznymi mikro aférami.
                    Pofidérna novinárka Jana Kubisová vykonštruovala umelú kauzu o lesoch SR s úmyselne manipulatívnym nadpisom.
                    Zaujímavá je relácia Reportéri RTVS, kde sa rozoberajú vykonštruované aféry proti lesom. Faktom je to, že akékoľvek podozrenia z možnej korupcie či už Vlčan a riaditeľ Lesov SR transparentne vysvetlili. Sťažujú sa len tí lesníci, ktorí pociťujú krivdu, že pri reorganizácii podniku prešli z vyšších pozícii na nižšie čo je so psychologického hľadiska pochopiteľné z dôvodu pocitu krivdy. Dokonca to došlo až tak ďaleko, že zdá sa, že exriaditeľka Lucia Miňová odštepného závodu si vykonštruovali fiktívnu zmluvu, že lesník Stažko a firma jeho manželky mali vzájomnú zmluvu za stovky tisíc eur. Tak to by musel byť pán Stažko najväčší oligarcha a najväčší mafián na Slovensku aby mal takú moc, aby vymazal zmluvu z centrálneho registra zmlúv!!!! Istý lesník mi prezradil informácie kto je to Lucia Miňová. Do funkcie ju dosadiť jej známym Mičovského človek, šéf sekcie lesníctva na ministerstve Michal Tomčík. Tiež mi tento lesník tvrdil, že ani Miňová nie je bez viny. Miňová vodu káže a víno pije.
                    Minister Vlčan podozrenia transparentne vysvetlil na TA3.
                    Na jednej strane média tvrdia že nechcú návrat Fica a na druhej strane bombardujú verejnú mienku fiktívnymi kauzami alebo mikrokauzami, čím návrat Fica privolávajú.
                    Jan Mičovský ktorý obviňuje Samuel Vlčana a jeho ľudí s korupcie, sám nie je čistý. Dopustil sa závažnej korupcie pri nákupe bytu. Autentické kópie zmlúv. Mičovský vodu káže a víno pije. .....  .... Mičovského netransparentnosť s Michalom Bizoňom.
                       Dodávatelia prác pre Lesy SR podali trestné oznámenie: Mičovského človek, bývalý generálny riaditeľ nás vydieral! Korupcia v štátnych lesoch? Lesní robotníci hovoria o úplatkoch pre exšéfa Vigodu: Trestné oznámenie!
                       Strana OĽANO nanútila ministrovi Vlčanovi politickú nomináciu znovu vyhlásiť za dočasného riaditeľa Lesov SR Mateja Vigodu ktorého aktuálne vyšetruje polícia za korupciu. Nie je dobré ak sa politici miešajú do nominácii, do odborných vecí, ktorým nerozumejú.
                       Ďalší zaujímavý rozhovor bývalým tajomníkom Kyseľom. Transparentne vysvetlil ako je to s kauzou prasatá, prečo a z akého dôvodu, nemohla byť výzva na dotácie verejná ale mohli kontaktovať len niektoré organizácie. Kyseľ tiež upozorňuje, že Magdoško bol právoplatne odsúdený za nebezpečné vyhráženie. Kyseľ tiež tvrdí, že Magdoško ho obvinil zo spolupráce s ŠtB, čo je prejav toho, že Magdoško nie je psychicky v poriadku.
                       Virálne sa stalo video, kde Hlina obviňuje Vlčana, že bagrista bude bagrovať za 3000 EUR na hodinu. Veľmi ma prekvapilo ako „apolitický“ denník SME zverejnil politikovi Hlinovi článok o tejto téme, pričom podotýkam nie je to v blogovej ale oficiálnej redakčnej sekcii. Na dezinformácie Hlinu reagoval Vlčan, čo už žiaľ zďaleka takú mediálnu pozornosť nezožalo. 
                       Objavil sa zaujímavý rozhovor so šéfom PPA s Jozefom Kissom, kde rovnako naznačil, že Magdoškovi Kožuch vyhovoval. https://www.aktuality.sk/clanok/qm80q8e/na-rovinu-s-jozefom-kissom-dotacie-boli-nastavene-na-zneuzitie-kradli-viaceri-nielen-bodor/
                       Interview. Štátny extajomník agrorezortu Kyseľ: Za snahou rozbiť PPA môže byť zakrytie subvenčného podvodu člena strany Máme toho dosť.
                    Ministerstvo pôdohospodárstva spochybňuje očierňujúce dezinformácie médii ktoré čerpali info od Nadácie zastavme korupciu. Nadácia zastavme korupciu zasa čerpala informácie od darebáka šéfa správy TANAPu Pavla Majku. Ich dezinformácie nekriticky prevzali média, ktoré si informácie neoverili. Kto je to Pavol Majko? Pavol Majko je dlhoročný riaditeľ TANAPu, ktorý sa preslávil korupciou a dáva povolenia všetkým developerom na neobmedzenú výstavbu. Ján Budaj si za týmto korupčným nominantom stojí a obhajuje jeho korupciu. Odvolať ho odmieta. Dôvod prečo ho Budaj nechce odvolať je ten, že je veľmi ťažké nájsť kto by Pavla Majku nahradil – je veľmi ťažké nájsť človeka úplne bez morálnych zásad, ktorý by ochotne robil takú špinavú robotu ako on. Keď dokonca aj podnikateľ oligarcha Igor Rattaj sa pohoršuje nad korupciou Pavla Majku ale Budajovi to nevadí, tak to je už prisilná káva. Nadácia Zastavme Korupciu sú podvodníci - nahlásil som korupciu na ministerstve životného prostredia, podrobne všetko popísané asi na 10 stranách A4 a odpoveď som dostal, že sa Budajovou korupciou zaoberať nebudú, bez udania dôvodu. Skutočnú korupciu neriešia, falošnú korupciu si vymýšľajú.
     Niekomu asi veľmi vadí, že pán Marhefka je veľmi silný bojovník proti korupcii v Štátnej ochrane prírody - tiež obrovský kritik developerov v TANAPe.
     Novinárka Soňa Makká pri ktorej je dôvodné podozrenie že je kúpená korupčnou pseudo ochranárskou lobby čerpala z neoverených zdrojov informácii. Niekomu asi veľmi vadí, že pán Marhefka je veľmi silný bojovník proti korupcii v Štátnej ochrane prírody - tiež obrovský kritik developerov v TANAPe. …. Nadácia Zastavme korupciu sa podľa agrorezortu vyjadruje k výberu nového generálneho riaditeľa LESY SR nekorektne: Preferuje jedného z kandidátov.
                    „Zlaté padáky“ Jána Marhefku. Niektorí novinári informujú veľmi zlomyseľne – zverejňujú len dezinformácie Budaja bez toho aby dali priestor sa vyjadriť ministerstvu pôdohospodárstva. Existuje dôvodné podozrenie, že niektorí novinári sú kúpení pseudo ochranárskou lobby.
 
 

Škandály ministerstva ŽP v súvislosti s neriešením environmentálnych záťaží

Ďalší dôvod prečo by mal minister Budaj a jeho tajomníci okamžite odstúpiť je neriešenie environmentálnych záťaží. Keď ide o biznis „našich ľudí“, tak sú na ministerstve veľmi aktívni – úžasná šikovnosť tajomníka Michala Kiču, keď expresne rýchlo prvé mesiace vládnutia nalial kamošom z BROZU 11 miliónov a úžasná šikovnosť pri „reforme“ národných parkov ktorá uľahčí kradnutie eurofondov. Škoda, že ie sú tak šikovný pri riešení enviro záťaží ako sú šikovní pri biznise „našich ľudí“.
                     Ministerstvo ŽP nerieši environmentálne záťaže v súvislosti s otravou rieky Slaná. Hlavná vec, že geologický ústav patrí pod MŽP, a riešiť by to mal geologický ústav, ale MŽP nekoná. Existuje viacero odkazov o téme. Odkaz 1, Odkaz2, odkaz3, odkaz4, odkaz5, odkaz6, odkaz7, odkaz8.
    Pýtali sme sa na ministerstve pôdohospodárstva ako je to s kontamináciou rieky Slaná. Ministerstvo pôdohospodárstva sa sťažuje že Budajove ministerstvo nespolupracuje a nechce pomôcť vyhlásiť výnimočný stav. Motoriský klamár a intrigant Budaj ale všetku vinu zhodí na Sulíka.
                     Neriešenie PCB látok. Odkaz1
                     Rieka plná plastových fliaš. Ukážkový príklad výsledku práce vášnivých „ekológov“ a „milovníkov prírody“ Jána Budaja a Juraja Smatanu.
                     Generátor klamstiev a generátor konfliktov Ján Budaj sa správa ako psychopat a tvrdí, že na ľudí z gescie ministerstva hospodárstva podáva trestné oznámenie. Ministerstvo hospodárstva ale tvrdí, že ministerstvo ŽP robilo všetko preto aby im skomplikovalo záchranné práce s kontamináciou rieky Slaná. Citujem z tlačovej správy ministerstva hospodárstva:
„S cieľom urýchlenia realizácie opatrení by bolo jednoznačne účelné vyhlásiť mimoriadne zhoršenie kvality vôd v zmysle § 41 zákona č. 364/2004 Z. z. o vodách. Predstavitelia rezortu hospodárstva opakovane apelovali na to, aby na rieke bol vyhlásený mimoriadny stav ….“.
„MŽP SR na oznámenie Rudných baní o existencii enviromentálnej záťaže v podobe vytekajúcich vôd z bane v Nižnej Slanej reagovalo vyjadrením, že v tomto prípade nejde o environmentálnu zátaž“.
Takže Budaj niečo úplne iné hovorí pred médiami a niečo iné v internej komunikácii s ministerstvom hospodárstva. Aký motív by mohol mať na toto klamanie? Pravdepodobne by si vyhlásením mimoriadneho stavu urobil zlé meno v Bruseli, pravdepodobne by sa to muselo nejako hlásiť. Ťažko povedať čo by mohol byť dôvod – myšlienkové pochody šialencov na MŽP často nemajú logiku – s istotou nevieme.
Zdroje informácii odkaz 1, odkaz 2.
Sulík prestáva chodiť na koaličné rady. Aj Budajovo trestné oznámenie by mohol byť jeden z dôvodov.
                   Ministerstvo hospodárstva: Minister Budaj v súvislosti so znečistením rieky Slaná zavádza Čítajte viac.
 

O lesných ekosystémoch všeobecne

Ing. Peter Balogh, PhD. šéf vedeckej inštitúcie pre lesné ekosystémy Národné lesnícke centrum upozorňuje, že už dnes sa nachádza v bezzásahu 23% lesov. K takto vysokému číslu môžeme dospieť len v tak banánovníkovej republike ako Slovensko. Na tzv. bielych plochách tiež ministerstvo životného prostredia neoficiálne vyhlásilo bezzásah na základe metodických pokynov pre štátnu správu. To, že ministerstvo ŽP neoficiálne vyhlásilo na bielych plochách bezzásah hraničí so skrytým zoštátnením súkromných pozemkov čím sú ohrozené vlastnícke práva, že vlastník pôdy nemôže slobodne zaobchádzať so svojim pozemkom a nemôže ho plnohodnotne využívať. Takto šialené veci sú možné len na Slovensku.
K čomu bola dobrá tzv. reforma ktorá chce bezzásah ešte rozšíriť?
                    Obrovské záplavy v Yellowstonskom národnom parku. Mnohí eko aktivisti dávajú za vzor tento národný park, avšak ani ten nie je ukážkovým príkladom vodozádržnej funkcie. Celý národný park museli uzavrieť prvý krát v histórii, odtrhlo mnoho prístupových ciest v okolí. Ak sa nemýlim, tak väčšina národného parku je v bezzásahu. Dúfam že sa z toho naši Slovenskí eko aktivisti poučia a prestanú presadzovať škodlivý bezzásah, ktorý najviac ničí prírodu. V Yellowstonskom národnom parku lykožrút zažral lesy čo spôsobilo, že les stratil vodozádržnú funkciu. Podobne je to aj na Slovensku. Pod národými parkami sú najčastejšie záplav.
                     Štátna ochrana prírody zavádza poriadne bizarnú novinku!! V neštátnych lesoch po novom kalamitné stromy nevyznačujú lesníci ale amatéri a diletanti zo Štátnej ochrany prírody. Takto to dopadne ak sa k moci dostanú šialenci. Tajomník ministerstva ŽP Juraj Smatana totižto trpí schizoidnou poruchou osobnosti, má príznaky paranoidnej psychózy a vzťahovaných bludov. Neverí takmer nikomu: kým pri zabití Dušana Mydliara medveďom neveril súdnemu lekárovi a žiadal vlastné vyšetrovanie Štátnej ochrany prírody, čo je naprosto šialená myslienka, dnes Smatana trpí chorobnou nedôverou k lesníkom. Pre špičkového odborníka ako je pán Gombárik je veľmi ponižujúce ak ho poučujú a totálni hlupáci. 
                     Riaditeľom RTVS sa stane Ľuboš Machaj, ktorý mal spoločnú firmu s Budajom. Bude v RTVS viac dezinformácii o ochrane prírody ako doteraz?
Podľa našich najnovších zistení by mohol byť Machaj navyše ako riaditeľ RTVS v konflikte záujmov. Spoločnú firmu mal dlhé roky totižto s ministrom životného prostredia Jánom Budajom (OĽANO). Firmu REGIONAL, spol. s.r.o. spolu zakladali v roku 1992. Machaj v roku 2005 vo firme ako konateľ a spoločník skončil. Budaj na začiatku tohto roka firmu prepísal na svojho rodinného príslušníka Daniela Budaja. Otázkou je, či to súviselo práve s voľbou šéfa RTVS. Firma sa zároveň premenovala na 1 Solution s.r.o. Zdroj: https://ereport.sk/matovicov-kandidat-na-sefa-rtvs-je-v-osobnom-bankrote-dlh-mu-sposobila-milionova-pozicka/
                      Média vytiahli podivuhodnú aféru na poslanca SaS/OKS Radovana Kazdu za veľmi záhadných okolností. Nebolo na tom nič zvláštne ak by to nebolo len asi dva týždne potom ako poslanec Kazda rázne napomenul Jána Budaja za agresívne správanie v parlamente pri odvolávaní. Špinavá práca médii je nepriehliadnuteľná ako kryjú korupciu a Augiášov chliev na Budajovom ministerstve a aktívne ho v tom podporujú. Veľmi silný vplyv korupčných lobistických skupín v oblasti ochrany prírody na média je nespochybniteľný. Aféra na poslanca pripomína pomstu lobistických skupín za kritiku Budaja, ktorý im poslušne slúži ako sluha. Kiež by moja teória nebola pravdivá a naozaj sa jednalo sa len o náhodu!!
                    Priamo zamestnanci národného parku Poloniny ilegálne ťažili a kradli drevo!!! Jeden z najväčších škandálov v dejinách Štátnej ochrany prírody!!! Ján Budaj určite vyvodí zodpovednosť 🤣🤣. …. Predpokladám, že agent 007 Ján Jenčo, ktorý je šéf Slovenskej inšpekcie životného prostredia a bývalý zamestnanec BROZu tam nabehne a narobí poriadky!!! 🤣🤣. …… Slovenská lesnícko-drevárska inšpekcia: Žiadosť LPM Ulič o prešetrenie možnej krádeže dreva bola odstúpená polícii. Oznamovateľ protispoločenskej činnosti píše o možných páchateľoch zo Správy Národného parku Poloniny.
                    Priamo zamestnanci národného parku Poloniny ilegálne ťažili a kradli drevo!!! Jeden z najväčších škandálov v dejinách Štátnej ochrany prírody!!! Ján Budaj určite vyvodí zodpovednosť
Predpokladám, že agent 007 Ján Jenčo, ktorý je šéf Slovenskej inšpekcie životného prostredia a bývalý zamestnanec BROZu tam nabehne a narobí poriadky!!!
Tak od nastupu ochranárov na Poloninách miestny obyvatelia nemajú palivové drevo na zimu, ale sprava národného parku im dala návod ako na to. Proste idú do lesa a ukradnú ho, bez súhlasu dokonca na príkaz riaditeľa NP Poloniny, ktorý nedávno aj prebral ocenenie od jeho ministra kráľa ŠTB Janka.
                   Kto je to Ing. Matej Dobšovič? Je to bývalý riaditeľ mestských lesov Bratislava a v súčastnosti má na starosti národné parky na ministerstve ŽP. Vzdelaním je ITčkár. Nemá lesnícke vzdelanie. Nemá dokonca ani licenciu OLH odborný lesný hospodár (register lesných hospodárov je verejne prístupný na websránke NLC). Ako mohol taký diletant byť šéfom bratislavských lesov? To je ako urobiť capa záhradníkom! Licenciu OLH môže človek získať aj bez lesníckeho vzdelávania po absolvovaní náročných odborných školení a skúšok, pričom dochádza k opakovanému preskúšavaniu. Ján Budaj nie je obklopený ani jedným jediným odborníkom!!! A tak to aj vyzerá
  1.3.2022 vo funkcii riaditeľa Mestských lesov v Bratislave skončil Matej Dobšovič. Dôvodom personálnych zmien je osobné rozhodnutie pána Dobšoviča, ktorý prijal ponuku viesť dôležitú reformu národných parkov na Ministerstve životného prostredia SR. O obsadenie tejto pracovnej pozície Dobšovičom prejavil záujem priamo minister životného prostredia Ján Budaj.
                   Boris Kollár vyháňa z vlády Jána Budaja.
                   Envirorezort rokuje s Karahutom o jeho návrhu novely o ochrane prírody.
                   Ministryně odvolala šéfa parku České Švýcarsko, nezvládl krizovou komunikaci. … Ministryně Hubáčková ze zdravotních důvodů končí. Jurečka už vybral nástupce.
                   Nová éra riadenia národných parkov? …. Minister Budaj vymenoval riaditeľov národných parkov.
                   Podľa jeho slov vraj " Začína sa nová éra riadenia národných parkov".
                   Kontrolóri našli na Budajovom ministerstve 10 porušení všeobecných záväzných právnych predpisov.
                   Riaditeľa TANAP-u zatiaľ nevymenovali aj pre obvinenia prednostu za OĽaNO, ktorý je sám v konflikte záujmov.
                   Tajuplné združenie Nufia vzniklo vraj ako pocta medvedici Ingrid, teraz ho ochranári a vedci prirovnávajú k Marcelovi Slávikovi.
                   Igor Matovič. Popadané stromy v Malých Karpatoch. Tieto stromy tu zrejme ležia roky, ale aj tak mi hlava neberie, že radšej miesto toho, aby prinášali priamy úžitok ľuďom, ich necháme len tak V TAKOMTO MNOŽSTVE zhniť v lese. Počas 4 hodinovej túry sme videli takto tisíce. 🤕. ……… Matovič kritizoval, že popadané stromy hnijú v lesoch bez úžitku. Odborník mu vysvetlil, že sú životne dôležité.
                   NKÚ: Slovensko nie je pripravené riešiť problém sucha NKÚ: Slovensko nie je pripravené riešiť problém sucha.
 

Národní park České Švýcarsko

                      Národní park České Švýcarsko horí! Keď sa pozriete na tie fotky, lykožrútove sucháre, mŕtvy les, dôvod je jasný. Bezzásah najviac poškodzuje prírodu!! Odborníci lesníci už dlhé roky upozorňujú na nebezpečenstvo požiarov v mŕtvych/bezzásahových lesoch! Kedy konečne začneme počúvať odborníkov? Pevne verím, že Božie mlyny melú pomaly ale isto a že raz polícia pozatvára ľudí ako Ján Budaj, Juraj Smatana, Michal Wiezik, Erik Baláž a podobní, ktorí lobujú za bezzásah a takto poškodzujú prírodu a lesy.
Vyjadrenia dvoch lesníkov, špikových odborníkov: Dušan Mikuš a Robert Gombárik. Obaja sú najvýznamnejšími propagovateľmi a realizátormi prírode blízkeho hospodárenia v lesoch. Čo si myslia o bezzásahu? Prečítajte si.
…. České média dali priestor aj poriadnym šialencom:
Jakub Hruška: Lesní požár v NP České Švýcarsko je skvělá příležitost nechat obnovu opět na přírodě
Expert: Požár v NP České Švýcarsko vytvoří lepší prostředí pro zvířata
…. Národný park České Švajčiarsko: Českí hasiči, miestni starostovia a Nemeckí hasiči upozorňovali na obrovské nebezpečenstvo požiaru kvôli bezzásahu a kvôli mŕtvemu drevu z lykožrútových suchárov. Pri diskusiách s vedením národného parku boli ochranármi zosmiešňovaní, že priveľa pozerajú hororových filmov a že žiaden požiar nehrozí. Ale stalo sa. A požiar sa dokonca rozšíril aj na nemeckú stranu.
Navzdory tomu České média dali priestor podobným bláznom ekoteristom ako doc. Michal Wiezik z akademickej pôdy. Niektoré nadpisy z českých médii:
…. Aktuálne je medzi ekológmi populárny šialený názor, že požiar je to najlepšie pre prírodu a les. Myšlienku propagujú hlavne niektorí českí eko-intelektuáli a pridal sa k nim aj bývalý riaditeľ národného parku Muránska Planina Marcel Uhrin. Takže podpaľači národných parkov by nemali byť trestne stíhaní políciou ale naopak by mali dostať to najvyššie ocenenie od ochranárov, že takto „pomáhajú“ prírode? Nebláznime!
… „Hazard s rizikem katastrofy.“ Šéfům parku přišlo krátce před požárem varování https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-hazard-s-rizikem-katastrofy-sefum-parku-prislo-varovani-kratce-pred-pozarem-210310
Ekoteroristická ideológia v Česku je veľmi silná. Ochranári nechcú vysádzať stromy po požiari "lebo bezzásah". Čisté šialenstvo. Podľa ekoteroristu je najväčšie nebezpečenstvo pre les lesník, ktorý vysádza stromy a obnovuje prírodu. Nech České ministerstvo životného prostredia preplatí tie obrovské náklady na hasenie požiarov.
  • Zeman kritizuje exministra ministerstva ŽP. Za požár v Hřensku může Bursíkův kůrovec, opakoval se Zeman na Živitelce.
  • Z požiaru v Českom Švajčiarsku sa zelení dogmatici nesmú vykrútiť. Daniel Kaiser, Denník Štandard
  • Vedecká inštitúcia NLC o témach bezzásahu, mŕtveho dreva, požiaroch a energetickej kríze. Národné lesnícke centrum. Kde by malo zhorieť drevo? Viac než 2 milióny m3 dreva. To je množstvo, ktoré leží v slovenských lesoch, ako dôsledok nespracovania kalamity za posledných 10 rokov. Je preto na mieste otázka – nebolo by vhodnejšie kalamitné drevo spracovať, nech radšej zhorí v slovenských domácnostiach, ako má zhorieť – spolu s ďalšími živými zložkami lesa a krajiny, pri lesnom požiari?
  • Komentář: Krajina v zajetí vědců. Ochrana přírody potřebuje širší shodu, Milan Lstibůrek lesnický genetik.
  • České Švajčiarsko desivé fotky, odkaz1, odkaz2.
  • Zpočátku jsme chtěli nechat les kontrolovaně vyhořet. Chybu jsme však neudělali, říká správce Českého Švýcarska.
  • Saská vláda chce zevrubně i za účasti vědců prověřit okolnosti a vývoj požáru v Saském Švýcarsku, mimo jiné chce znát odpověď na otázku, zda takzvané mrtvé dřevo v národním parku ovlivnilo šíření požáru. Na úterním jednání se na tom dohodla vláda saského premiéra Michaela Kretschmera. Debaty o vhodnosti odklízení dřeva z národního parku jako požární ochrany se vedou i v Česku.

 

Holandskí vidiečania môžu byť inšpiráciou aj pre nás Slovákov v odvážnom boji proti ekoterorizmu

Holandskí vidiečania môžu byť inšpiráciou aj pre nás Slovákov v odvážnom boji proti ekoterorizmu. Kým v Holandsku chce vláda z „ekologických“ dôvodov zlikvidovať 30-50% chovov hospodárskych zvierat, na Slovensku vláda likviduje vidiek lesníctvo a poľovníctvo cez deformu národných parkov. Ako na Slovensku tak aj v Holandsku existuje veľké napätie medzi hlavným mestom a vidiekom, resp medzi mestským a vidieckym obyvateľstvom. Demonštrácie sa nezaobišli bez násilnosti, pretože farmárom ide o existenciu, takže nemajú čo stratiť. V tomto období protestuje cca 40000 farmárov.
                     Protesty majú rôznu formu:farmári doniesli kravy pred parlament, protestujú pred domom ministerky životného prostredia, zablokovali traktormi Holandsko-Nemecký hraničný prechod, zablokovali dôležité diaľnice, prerazili policajné bariéry (čo sa zrejme nezaobišlo bez poškodenia policajných áut, motoriek), pálenie balíkov slamy, veľké protesty na letiskách v Haagu a Rotterdame až sú obavy že to môže ohroziť leteckú dopravu, prepichovanie pneumatík na policajných autách a motorkách, poškodzovanie policajných áut.
                     Z akého dôvodu chce vláda likvidovať farmárov? Ekoteroristi sú v Slovensku aj Holandskú úplne rovnakí – sú to tí najväčší šialenci v spoločnosti.
Hovoria o tzv. dusíkovej kríze. Hospodárske zvieratá v hnoji produkujú oxidy dusíka, čpavku / amoniaku čo údajne poškodzuje prírodu (ekoteroristu z Greenpeace môžete vidieť vo videu – ten chlapík v lese). Úplnú likvidáciu farmárov chcú dosiahnuť najmä v blízkosti chránených prírodných oblastí. Hovorí sa aj o zavádzaní nielen uhlíkovej ale aj dusíkovej dane. Vládni politici neustále zvýrazňujú násilnosť protestov.
                     Posledných 5 minút videa je staršia demonštrácia z roku 2019 proti presne rovnakej veci.
                     PS: aby nedošlo k nepochopeniu môjho príspevku, nepodporujem žiadne násilie: Holanďana nám však môžu byť vzorom v odvahe v boji proti ekoterorizmu. Protesty v Holandsku neboli len o násilnostiach.
                     Kto by sa chcel dozvedieť viac, informácie a videá som čerpal z článkov, ktoré si môžete vyhľadať pod nasledujúcimi nadpismi:

Škandály ochranárov vo Veľkej Fatre

Autor YouTube kanálu „Život v divočine“ ukazuje dôkazy, že ochranári prikrmujú medvede. Zaujímavé že celá PR marketingová dezinformačná kampaň Jána Budaja, jeho tajomníkov, Štátnej ochrany prírody (ŠOP), medvedieho zásahového tímu spočíva len v tom, že za všetky problémy s medveďmi môžu poľovníci, ktorí vraj prikrmujú medvede. Budaj a ochranári vodu kážu a víno pijú.
                     Ako začínal nelegálny biznis ochranárov v NP Veľká Fatra. Video z roku 2018, kedy začali ochranári ilegálne prikrmovať medveďov a urobili si na tom ilegálny biznis s fotením. Z národného parku Veľká Fatra je aj zamestnankyňa ochranárov zoologička Mária Apfelová, ktorá sa preslávila podozrením z trestného činu týrania zvierat, pretože dala GPS obojok medveďovi príliš natesno a ten sa roky trápil a dusil. Veľmi smutné, že aj takýmto ľuďom dajú média priestor ako „odborníkom“ na medvede.
Aktuálna situácia je taká, že projekt kukaj.sk bol v tento lokalite združený, avšak nelegálne prikrmovanie a fotenie plynulo pokračuje dodnes
                    Zásahový tím pre medveďa (napr. Slašťan, Hletko) rozbehli nenávistnú dezinformačnú kampaň proti mestským lesom BB, že vraj prikrmujú medvede v NP Veľká Fatra. Pravda je presne opačná. Ten kto prikrmuje sú ochranári. Ochranári si pomocou prikrmovania medveďov vo Veľkej Fatre urobili selfíčko s medveďmi s priateľkou. Dodrží Ján Budaj sľub a dá výpoveď ochranárovi NP Veľká Fatra pánovi J. Ž. ktorý je na fotke? Ochranár J.Ž. a spol. si robili nelegálny biznis s fotením pomocou prikrmovania. Jedná sa o overené informácie.
PS: v komentároch na FB sa čoraz častejšie objavujú informácie, že prikrmujú ochranári, ktorí to zhodia na poľovníkov. Takýto názor na FB prezentovali napríklad lesník Peter Staroň či legálny fotograf Anton Sabucha – neviem povedať či je to len ich subjektívny názor alebo disponujú priamymi dôkazmi či dôveryhodnými svedectvami.
                     Správca projektu kukaj.sk hovorí o mrazivých skúsenostiach z ochranárov. Netají sa tým, že má z nich strach. Vysielacie zariadenia na ktoré sa ľudia vyzberali v hodnote 15000 eur mu defacto skonfiškoval / ukradol ochranár hoci po správnosti mu mal zariadenia vrátiť. Tvrdí, že je v konflikte s Máriou Apfelovou ktorá vraj projekt s prikrmovaním nepodporovala avšak aj s ňou je v konflikte, vraj ju nechce kritizovať aby na neho nepodala znovu žalobu.
                      Novinárka Jana Kubisová len asi dva dni po tom ako na sociálnych sieťach prepukla aféra o šialenom Augiášovom chlieve v Národnom parku Veľká Fatra čo sa týka ilegálneho prikrmovania a zarábania na fotení zo strany zamestnancov parku. Toto podivné načasovanie článku v žiadnom prípade nepovažujem za náhodu. Jej článok je odpútanie pozornosti malichernosťami od reálnych problémov ktoré v parku sú. Smutné že šéfredaktor Bárdy si nevie poradiť s novinárkou ktorá robí nechutnú špinavú prácu.
                    POLONINY: Zamestnanec Štátnej ochrany prírody (ŠOP) bol vyhodený z práce z dôvodu, že zberal čučoriedky v 5. stupni ochrany. Bol by som rád ak by na všetkých zamestnancov ŠOP platili rovnaké pravidlá. Vyhodení z práce by mali byť členovia medvedieho zásahového tímu (ktorí si nelegálne zarábali na fotení medveďov, šíria nespočetné množstvo hoaxov) či viacerí zamestnanci NP Veľká Fatra.
 

Kauza šéf TANAPu Pavol Majko

Šéfovi TANAPu Pavlovi Majkovi hrozí teoreticky aj 20 ročné väzenie za veľmi vážnu korupčnú aféru za subvenčný podvod a zneužitie právomoci verejného činiteľa. Najviac informácii sa dozvieme v blogu prednostu okresného úradu Jozefa Bednára. Dôkazná situácia sa zdá byť veľmi silná. Blog má asi 26 strán, preto sa to pokúsim zhrnúť čo najstručnejšie, plus doplním aj svoje poznámky. Bednár vo svojom blogu uvádza dôkazy, že chata Tábor v Tichej doline v piatom stupni ochrany, prezentovaná ako údajná „záchranná stanica“ pre kamzíky nikdy žiadneho kamzíka nezachránila. „Záchranná stanica“ získala dotácie 50000 eur z envirofondu, napriek tomu, že zákon dotáciu pre takýto účel neumožňuje. Za korupciu a zneužitie právomoci verejného činiteľa by mal ísť do basy aj úradník exministra Sólymosa, ktorý dotáciu schválil.Celkovo Majkove súkromné združenie Les získalo z envirofondu až 300000 eur. Navyše Majkove združenie takzvané schránkové združenie, podobne ako existujú aj schránkové firmy, nemá fyzickú adresu.
                   Tiež chata mala oficiálne slúžiť ako infocentrum pre turistov – jedná sa však o záhadné utajené infocentrum a sú silné dôkazy, že ako infocentrum nikdy neslúžila. Zato Bednár tvrdí, že disponuje dôkazmi ako chata slúžila pre vyvolených pre účel rekreácie, boli tam veselice, pil sa alkohol a jazdili do piateho stupňa ochrany na štvorkolke.
                   Ako bude vyšetrovať polícia tento prípad? Skončí to tak, že pre vyvolených zákony neplatia a skutok sa nestal? Jedná sa o extrémne tvrdý test orgánov činných v trestnom konaní. Bednár sa netají tým, že má veľmi vážne obavy o svoju bezpečnosť kvôli protikorupčnému aktivizmu, pretože najmocnejšia mafia je práve v oblasti ochrany prírody.
                   Prečo tak záhadne mlčia ekoteroristi z My sme les? Neide im o ochranu prírody?Sú aj oni súčasťou Majkovej korupčnej schémy?Prečo mlčí ekoteroristická novinárka Janka Kubisová? Neide jej o ochranu prírody? Kto ju platí?Prečo mlčí celá redakcia Petra Bárdyho, ktorá sa špecializuje na ekológiu? Kúpili si Bárdyhomafiánskekorupčné lobistické skupiny v oblasti ochrany prírody? Prečo mlčia ekoaktivisti Michal Wiezik a Erik Baláž? Naozaj im ide o ochranu prírody? Alebo pardon Michal Wiezik nemlčal a síce nepriamo ale Pavla Majku obhajoval. Nuž krásne sa nám vyfarbia niektorí ekoteroristi.Subvenčný podvodník Marián Jasík z občianskeho združenia Prales, ktorý rozkradol nórske fondy si Pavla Majku na Facebook stránke Únie neštátnych lesov dokonca zanietene zastával. Nuž nie je sa čomu čudovať. Kriminálnici sa vzájomne kryjú. Sú v tom spolu. Podotýkam, že na definíciu subvenčného podvodu trestného zákona sa vzťahujú aj nórske fondyak sa porušia pravidlá.A nadštandardne dobrými vzťahmi s Pavlom Majkom sa netají ani novinárka Soňa Mäkká – aj ona sa do organizovaného zločinu zaplietla aspoň nepriamo.
                   Ako sa zachoval ku kauze Ján Budaj a jeho ľudia? Zostáva prapodivnou a veľkou záhadou, prečo sa o post šéfa najlukratívnejšieho národného parku TANAPu uchádzal len jeden jediný uchádzač a ním bol Pavol Majko. Môj názor je taký, že ministerstvo už od začiatku výberové konanie manipulovalo a ďalším uchádzačom Budajovi ľudia zablokovali účasť na výberovom konaní pod rôznymi zámienkami. V praxi to znamená, že Budajovi ľudia výberové konanie od začiatku manipulovali. Budaj sa vyhovára, že Majko je len dočasne povereným riaditeľom. Nuž dočasne povereným riaditeľom môže byť aj dva roky do konca volebného obdobia. Budaj tvrdí, že pre podozrenia zahájili vnútorné vyšetrovanie a audit. Nuž a vnútorné vyšetrovanie môže trvať aj dva roky. Možno bude ale tlak verejnosti príliš silný a Budaj bude musieť svojho chráneného človeka odvolať aj proti svojej vôli.
                   Štátna ochrana prírody je totálne prehnitá štátna organizácia plná kriminality. Je to nefungujúca inštitúcia. Štátna ochrana prírody je jednoznačne najviac skorumpovaná štátna inštitúcia, kde sa sústreďuje všetká kriminalita. Toto je len vrchol ľadovca - nie je to jediný kriminálnik.
                   O korupčnej afére Pavla Majku informovalo dosť veľa médii: TA3, STV, Pravda, TASR, Denník N, Webnoviny.
                   Význam slova ekoterorista. Slovom ekoterorista sa označuje extrémne fanatický ekologický aktivista.
machaon.eu: V TANAPe trvá éra Roberta Fica alebo čriepky z príbehu Pavla Majka.
                   25. 03. 2022 Webnoviny. Prezidentka Čaputová sa v Tatranskej Lomnici stretla so zástupcami iniciatívy Milujem zelené Tatry.
                   Pravda: Na čudné praktiky vedenia TANAP-u upozorňuje okresný úrad aj občianske iniciatívy.
                   Lesmedium: Vlastníci lesov pristúpili k podnetu generálnemu prokurátorovi a rozšírili ho o podozrenie z existencie organizovanej skupiny: Žiadajú prešetrenie káuz v národných parkoch.
                   V Tatrách sa sporia pre karanténnu stanicu pre kamzíky.
                   Webnoviny. 07. 12. 2021 Šéf Správy TANAPu Majko berie kroky aktivistov osobne a tvrdí, že prednosta okresného úradu ho má v hľadáčiku.
                   ÚNIA regionálnych združení vlastníkov neštátnych lesov Slovenska, časť 1, časť2, časť3.
                   8. december 2021. Lesmedium: Riaditeľ Správy TANAP-u: Osobný útok. Prednosta Okresného úradu v Poprade: Bizarné!
                   Okresný prednosta žiada o prešetrenie výstavby stanice v TANAP.

Oficiálne stanovisko Slovenskej lesníckej komory ku návrhu združenia Vlk vyhlásiť Košické lesy za bezzásahové

Slovenská lesnícka komora vníma najnovšiu kampaň ekoaktivistov, nazvanú Za košické lesy ako nebezpečný hazard s prírodou, lesným majetkom Košičanov a s ich životmi a zdravím. Bezzásahový režim v prímestských lesoch druhej najväčšej aglomerácie na Slovensku a po viedenských mestských lesoch najväčšieho lesného majetku mesta v strednej Európe, navrhovaný ľuďmi bez zodpovednosti, nie je ničím iným ako nezodpovedným hazardom. Slovenská lesnícka komora apeluje na poslancov súčasného i budúceho Mestského zastupiteľstva v Košiciach, aby odmietli túto hrozbu pre trvalo udržateľné obhospodarovanie Mestských lesov Košice aj pre samotných obyvateľov Košíc.
„Hazard s prírodou znamená, že bezzásahový režim privedie lesné porasty k postupnému rozpadu a k strate ich schopnosti poskytovať plnohodnotne ekosystémové služby, teda aj rekreačnú a relaxačnú. Pritom prímestské lesy sú na plnenie týchto funkcií prioritne určené.
Hazardom ekonomickým preto, lebo bezzásah povedie k znehodnocovaniu majetku vlastníka, teda lesného majetku mesta a všetkých jeho obyvateľov, k neefektívnemu nakladaniu s disponibilnými zdrojmi, k strate príjmov, k nezmyselnému odčerpávaniu verejných zdrojov a k nevyužívaniu udržateľne dostupnej a ekologicky čistej drevnej suroviny.
A hazardom s verejnosťou preto, že bezzásahový režim zneprístupní ľuďom voľný pohyb v prírodnom prostredí a bude trvalo ohrozovať životy a zdravie návštevníkov lesov,“ hovorí predseda Slovenskej lesníckej komory Ing. Igor Viszlai.
Slovenská lesnícka komora upozorňuje na nespochybniteľný fakt, že práve prímestské lesy si bezpodmienečne vyžadujú trvalé, odborné a prírode blízke zásahy v lesných porastoch s dôrazom na udržanie ich priaznivého zdravotného stavu, citlivé formovanie priestorovej a vekovej štruktúry porastov, ich pestrého druhového zloženia a na zabezpečenie primeraných úžitkov z predaja drevnej suroviny za súčasného plnenia ekosystémových služieb (vodozádržná, vodoochranná, pôdoochranná atď.) a najmä rekreačnej a oddychovej funkcie.
 
Ďalej moje poznámky:
 
Prečo majú hospodárske lesy lepšiu biodiverzitu ako lesy bezzásahové?
Význam slova biodiverzita je druhová rozmanitosť, druhová pestrosť. Práve slovo biodiverzita je spomínané často ekológmi a ekoaktivistami ako niečo pozitívne, čo aj objektívne je. Faktom ale je, že hospodárske lesy sú v parametre biodiverzity na tom oveľa lepšie. Pre vzdelaného absolventa lesníckej fakulty či lesníka je to samozrejmosť. Pre človeka, ktorý nie je odborník sa to zdá paradox a protimluv oxymóron.
Ako zabezpečujú lesníci maximálnu biodiverzitu?
Jedná sa o viacero činností:
  • vysádzanie stromov s pestrými druhmi. V bezzásahovom lese je vysádzanie stromov prísne zakázané
  • odstraňovanie expanzívnych drevín: niektoré druhy drevín sú omnoho úspešnejšie v prirodzenom zmladení* ako iné dreviny (pre pochopenie si pozrite pojem „prirodzené zmladenie“). Preto má tendenciu jeden druh drevín vytláčať druhý druh. Medzi expanzívne druhy patria hlavne hrab a lieska. Lesníci sa snažia už v nejakom 5-10 ročnom mladom poraste spíliť/odstrániť/odštiknúť práve tieto druhy aby sa lepšie presadili vytláčané druhy ako napr. dub a ďalšie. Takýmto spôsobom sa zabezpečí les s bohatým druhovým zložením
  • ďalšia výhoda hospodárskeho lesu je veková pestrosť, veková diferenciácia. Hospodársky les obsahuje porasty v každom veku. Od úplne mladých lesov, kedy ešte mladé stromčeky s prirodzeného zmladenia nie je vidieť v tráve a medzi inými bylinami až po 10 ročné, 30 ročné, 50 a 120 ročné porasty. Lesný porast sa spíli až potom ako má pod sebou mladú generáciu s prirodzeného zmladenia v tzv. rúbnej zrelosti. Každý druh má inú rúbnu zrelosť. Rúbna zrelosť je maximálny možný vek stromov kedy by už pri vyššom veku hrozilo znehodnotenie stromu na hospodárske účely (hnilý stred stromu).
  • Len ako taká zaujímavosť len vo svojom najnižšom veku kedy ešte mladé stromčeky s prirodzeného zmladenia nie je vidieť v tráve a medzi inými bylinami dosahuje svoju najvyššiu biodiverzitu z dôvodu veľkého množstva bylín ktoré sa presadia. Tiež aj presadenie trávy v mladom lesnom poraste samo o sebe zvyšuje biodiverzitu
  • je logické že rekreačnú funkciu lesa omnoho lepšie plní les s vyšom biodiverzitou, t jest hospodársky les
 
*vysvetlenie pojmu „prirodzené zmladenie“: jedná sa o tzv. samovysadenie stromov tým, že semienko zo stromu padne na zem a uchytí sa. Tak vznikne pod dospelými stromami mladá generácia stromov. Lesníci sa vždy snažia uprednostniť prirodzené zmladenie nakoľko má to ekonomickú a ekologickú výhodu. Ekonomickú, že nemusia vysádzať ručne (na ručné vysádzanie sa používa pojem umelé zmladenie) a ekologickú, že na danom mieste vyrastie geneticky pôvodný druh dreviny. To má význam ak na danom mieste rastie pôvodný les. Aj hospodársky les môže byť pôvodný les. Každá lokalita, každé stanovište pôvodného lesu má inú genetickú informáciu ideálne prispôsobenú na dané stanovište so špecifickou nadmorskou výškou a kvalitou/vlastnosťami pôdy. Napríklad umelo vysadený buk nemá tak vysokú ekologický kvalitu ako buk s prirodzeného zmladenia
 

Spochybnenie hoaxov ministerstva životného prostredia o rozkradnutých peniazoch na obojky 5200 eur/ks

Otvorený list pre MŽP a pre korupčné skupiny, ktoré prevzali plnú kontrolu nad Jánom Budajom a nad Štátnou ochranou prírody:
Veľmi zaujímavé, že obojky s rovnakými parametrami a službami obstarávané z roku 2018, poskytoval uchádzač za dva krát nižšiu cenu za 2500 eur bez DPH, pričom aj v tomto prípade bolo obstarávanie zmanipulované pretože vyhral najdrahší uchádzač a to aj navzdory tomu, že všetky obojky od všetkých troch vtedajších uchádzačov mali rovnaké parametre. Ale niet sa čomu čudovať. Každý odborník Vám povie, že MŽP a ŠOP je najviac skorumpovaná inštitúcia a to dlhodobo aj pred Budajom https://www.uvo.gov.sk/vyhladavanie/vyhladavanie-zakaziek/detail/415803?cHash=543a1dafc5bacab19758d153788ba5e7
A to ako vážene sa chválite s funkcionalitami detektoru o pohybe a úmrtí medveďa ako bombastickej vymoženosti? Takáto funkcionalita funguje na princípe akcelerometru. Akcelerometer máte aj na najlacnejších a najstarších mobilných telefónoch. 
Ďalej by som Vás chcel poopraviť s tým čo je to Iridium. Je satelitná služba pre telefonovanie, ktorá sa dá núdzovo využiť aj pre účel odosielania dát – to znamená že môže nahradiť GSM sieť alebo 3G alebo 4G internet. Takto je možné zasielať údaje o polohe alebo iné dáta.
V praxi sú ale služby ako Iridium zbytočné a nepoužiteľné. Služba je príliš drahá, neefektívna, na obojku spotrebováva zbytočne veľa energie. Viac praktická je GSM sieť ktorá slúži na bežné telefonovanie mobilným telefónom a na odosielanie a prijímanie SMS MMS správ – sú tak oveľa nižšie ceny služby a nižšia spotreba batérie. GSM sieť je možné použiť ako náhradu 4G internetu na odosielanie dát o polohe.
Takže to myslíte naozaj vážne že sa chválite funkcionalitou, ktorú nikdy nevyužijete? Zbytočne predražená zákazka so zbytočnými funkcionalitami.
Ján Budaj a spol je najviac skorumpovaný minister v dejinách SR. Mnohonásobne predražené stojiská na odpad proti medveďom, predražené a zbytočné budovanie osvetlenia proti medveďom aby údajne plašili medvede. Ste na posmech všetkým odborníkom. Ale hlavná vec, že „naši ľudia“ si na tom zarobia.
 

Regionálne voľby vyhrala politická strana bojujúca za záujmy vidieka a farmárov, ktorá je proti ekoterorizmu, proti ľavicovému extrémizmu v ochrane prírody a v ekológii

V Holandsku sa udiala obrovská revolúcia!! Regionálne voľby vyhrala politická strana bojujúca za záujmy vidieka a farmárov, ktorá je proti ekoterorizmu, proti ľavicovému extrémizmu v ochrane prírody a v ekológii. Dúfam, že podobné výsledky budú aj v parlamentných voľbách. Holandsko je dobrým príkladom pre Slovensko.
Výsledky volieb je reakcia na súčasnú Holandskú vládu, ktorá chce násilím zlikvidovať minimálne jednu tretinu chovu dobytka kvôli emisiám amoniaku (=“dusíka“) z hnoja. Jedná sa o pokus o likvidáciu vidieka a farmárov.
(Extrémna ľavica z pohľadu modernej politológie neznamená, že tento politický prúd chce presadiť komunizmus, ale týmto pojmom sa označuje aj extrémistické pseudo-ekologické hnutie).
Kto nevie anglicky, môžete využiť strojový preklad
Slušná politická strana, ktorá nie je nacionalistická, čelí nechutným útokom médii.
 

Premnožené medvede

Neriešenie medveďov je ďalší dôvod prečo by mal Ján Budaj a jeho tajomníci odstúpiť. Zhodiť problém premožených medveďov na nezabezpečené kontajneri môže iba blázon. Hlavná vec, že sa na tom nabalia korupčné firmy, ktoré to urobia za päť násobne premrštené ceny – hlavná vec, že pofidérni korupčníci získajú korupčné zákazky na zbytočnú činnosť. Zostavenie medvedieho zásahového tímu, strieľať po medikovi painbalové guličky, „eutanazovať“ medveďov, tak to môže napadnúť len takého šialeného psychiatrického blázna ako tajomník Juraj Smatana.
                     Prednosta psychiatrickej kliniky v BB nemocnici MUDr. Michal Patarák, PhD. sa na svojom FB sťažuje, že mu popri náročnému povolaniu ekoteroristi z ministerstva ŽP prekazili rekreáciu v prírode. Zabránili mu vstup do prírody tým, že neregulujú premnoženú populáciu medveďa. Pán Patarák tvrdí, že sa nachádzal v okrese BB, Ortútske jazero, kataster obce Malachov. Vítala ho tabuľa s nápisom „vstupujete na územie medveďov, nerušte ich“, ktorú tak z najväčšou pravdepodobnosťou umiestnili zamestnanci groteskného medvedieho zásahového tímu, v ktorom sa špeciálne angažuje tajomník MŽP Smatana, ktorý ich rád diriguje. Kontext a posolstvo takéhoto nápisu je ale veľmi jasný: „že príroda patrí medveďom a človek do nej nepatrí“. Nápis je ekoteroristická filozofia. Nápis síce priamo nezakazuje chodiť do prírody, ale v celku jasne obsahuje túto sugesciu, tento kontext. Normálny človek takýto šialený názor mať nemôže. Ale tak vážne retardovaný človek ako Juraj Smatana, to myslia naozaj vážne, že premnožené medvede treba riešiť tým, že ľudia nemajú čo chodiť to prírody. Aktivista Rudolf Huliak tvrdil, že Budaj a Smatana chcú vyhnať ľudí z prírody – niekomu sa mohol zdať tento názor prehnaný, bohužiaľ táto skúsenosť pána Pataráka túto teóriu potvrdzuje.
Patarák tvrdí, že videl laby medveďov v blate, a a počul šuchot neznámych zvierat takže čo sa týka bezpečnosti mu všetko nebolo jedno.
Kto si myslí, že o tajomníkovi Smatanovi je prehnané hovoriť ako o psychopatovi, so šialenými názormi, nech si pozrie toto video aj s popisom.
                     Fotky zraneného muža kolujú po internete máj 2022.
                     Aspoň len malinká ukážka niekoľko odkazov Budajovho ne/riešenia premnožených medveďov. Odkaz1, odkaz2, odkaz3, odkaz4, odkaz5
                    Polícia SR bola zneužitá na Budajovu nenávistnú kampaň proti poľovníkom – polícia hľadala nelegálne krmoviská navzdory tomu, že to nie je v jej vecnej príslušnosti. Útok zúrivej medvedice na Poľane vystrašil celé Slovensko: Nové zistenie polície. V poľovnom revíri Poľana sa nelegálne vnadiská pre zver nenachádzajú. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. "Porušovanie predpisov pri prikrmovaní zveri a vytváraní vnadísk nie je trestným činom, sú to priestupky vo vecnej príslušnosti okresných úradov," podotkla s tým, že polícia nie je vecne príslušná riešiť tieto protiprávne konania. 
                    Na jednej strane Jan Budaj tvrdí, že podporuje mäkký turizmus, na strane druhej mu vadí, keď vykonávajú mäkký turizmus Lesy SR. Môže mi niekto vysvetliť prečo Budajovi vadí to, že Lesy SR sa živia aj inou aktivitou ako ťažba dreva? Má to logiku? Nejako si protirečí! Na strane druhej, to že Erik Baláž ilegálne doprevádza turistov je podľa Budaja OK. Totižto vykonávanie komerčnej činnosti v lese nie je legálne bez povolenia vlastníka podľa zákona o lesoch.
                   Ktovie či p. minister Budaj vedel, že p. Haring zo Zásahového teamu ponúka pozorovanie medveďa na Sliezskom dome za 145eur na osobu⁉️
Tak toto je naprosto šokujúce!! Poriadne drsný kompromitujúci materiál na adresu medvedieho zásahového tímu!! Fascinujúci článok z júla 2020. S veľkých biznismenov ktorí si zarábali na fotení medveďov sa stali členovia zásahového tímu. Ján Budaj si ale poriadne nakakal do úst! Teraz nech Ján Budaj dodrží slovo a nech dá výpoveď týmto dvom bratislavským členom zásahového tímu vrátane ich šéfa Haringa! Kto nemá čas si čítať celý článok, tak v nasledovných riadkoch zverejňujem citáty toho najdôležitejšieho z článku.
   „MARTIN: Nedávno nás napríklad oslovila WWF, či by sme nespolupracovali so Štátnou ochranou prírody ako členovia zásahového tímu pre medveďa hnedého. Povedali sme áno, je to veľká profesionálna výzva“.
   „Michal pokračoval magisterským štúdiom v Nórsku, ktoré zakončil prácou o útokoch medveďa na človeka. Istý čas sa venoval výskumu rakov pri Častej. Pôsobil v Slovak Wildlife Society (SWS), spolupracuje s rôznymi zahraničnými organizáciami ohľadne medveďov“.
   „Obaja sa stali členmi nedávno vytvorenéhozásahového tímu pre medveďa. Jednou z ich úloh je monitoring takzvaných „kontajnerových“ jedincov“.
   „Obaja ste pôvodne z Bratislavy. Chýba vám rodné mesto?“
                    Takzvaní „ochranári prírody“ často vykonávajú rôzne nelegálne komerčné aktivity v lesoch. Jedná sa napríklad o Erika Baláža, ktorý doprevádza turistov za peniaze, viacero členov medvedieho zásahového tímu, ktorí organizujú alebo organizovali komerčné fotografovanie medveďov, aktivity „Prales deťom“ (Milan Jeglík a spol.), atď, atď. Poľovnícka stráž, poľovníci, lesníci, zamestnanci lesov SR, lesní robotníci sa môžu opýtať či takto podozrivé osoby majú povolenie a zavolať na nich políciu alebo lesnú stráž. Lesná stráž má právomoc podozrivé osoby predviesť na políciu a ideálne by les. strážmala zhotoviť video záznam, fotografie tohto protiprávneho konania ktorý prepošle ako dôkaz pre políciu a orgánu štátnej správy lesného hospodárstva (video záznam môže obsahovať otázku či robia komerčné aktivity a či majú povolenie).
V § 30 ods. 3) Zákona o lesoch 326/2005 Z. z. sa píše, že vykonávať komerčné aktivity v lese bez súhlasu správcu alebo majiteľa je nelegálne. Toto povolenie je vyžadované aj v prípade štátnych pozemkov, kde to vyžaduje povolenie lesnej správy ak Lesy SR nestanovia inak.
"Organizovať alebo vykonávať aktivity na účel dosiahnutia zisku na lesných pozemkoch možno len so súhlasom vlastníka alebo správcu"
                    Motorický klamár a intrigant Ján Budaj sa pokúsil urobiť nenávistnú kampaň proti poľovníkom a lesníkom. Pokúsil sa na Poľane natočiť propagandistickú reportáž s cieľom osočovať poľovníkov a lesníkov. Našťastie sa mu to nepodarilo. Hoci Budaj sa pokúsil utajiť svoju neohlásenú neverejnú návštevu Poľany pred lesníkmi, napriek tomu došlo k úniku informácii a pred televíziou mu lesníci mohli oponovať a vyvrátiť mu klamstvá. Propagandistická reportáž nevyšla. 
                    Na Slovensku sa udiala „revolúcia“, ktorá nemá v histórii SR obdoby!! Sudca žiada od ministerstva ŽP odškodné a žiada reguláciu medveďa. Ministerstvo ŽP sa má možnosť proti rozsudku odvolať. Dúfajme, že blázni na ministerstve budú mať k rodine zosnulého aspoň štipku úcty a nepodajú odvolanie a nebudú sa pokúšať zablokovať vyplatenie náhrady pre pozostalých. Šialenci na ministerstve sú schopní už naozaj všetkého – dúfajme že nenapľujú pozostalým do tváre.
                     Ďalšie odhalenie ako si Erik Baláž robí nelegálny biznis na medveďoch – 165 € na osobu na deň - platený sprievod pre zahraničných turistov! Už som prišiel na to, prečo sú tzv. „ochranári“ proti regulácii početnosti medveďov. Ak by došlo k regulácii populácie medveďa v ich ilegálnom biznise by skrachovali, pretože by nemohli garantovať svojim zákazníkom, že uvidia medveďov. Väčšina ľudí zo zásahového tímu si zarábajú alebo zarábali na takomto biznise, takže logicky budú lobovať proti regulácii početnosti pretože sú v konflikte záujmov. Obzvlášť vysoký trest hrozí ak tento biznis robí zamestnanec ŠOP alebo príslušník stráže prírody – za zneužite právomoci verejného činiteľa hrozí i niekoľko ročné väzenie.
Prosím Vás o pomoc! Spoločnými silami musíme tento ilegálny biznis rozložiť,aby medvede mohli byť regulované! Ak budete vidieť podozrivé osoby, ktoré doprevádzajú turistov, spýtajte sa či to robia komerčne a či na to majú povolenie. Majte v nastaveniach telefónu na mobilnej aplikácii foťáka nastavené zaznamenávanie GPS polohy aby to pri zabezpečovaní fotografií a video dôkazov malo vyššiu dokazovaciu hodnotu. Volajte políciu alebo lesnú stráž, prípadne aj neskorumpovaného čestného strážcu prírody. Lesná stráž má právomoc použiť hmaty a vyviesť v putách von z lesa Erika Baláža a podobných darebákov.
V § 30 ods. 3) Zákona o lesoch 326/2005 Z. z. sa píše, že vykonávať komerčné aktivity v lese bez súhlasu správcu alebo majiteľalesaje nelegálne. Toto povolenie je vyžadované aj v prípade štátnych pozemkov, kde to vyžaduje povolenie lesnej správy ak Lesy SR nestanovia inak.
Kráčať mimo vyznačený chodník v národnom parku bez povolenia je tiež nelegálne.
PS: podľa lokality Pribylina a mena „Erik“ v recenziách sa dá usúdiť, že ide o Erika Baláža
                     Ján Budaj zasa perlí. Svetelným smogom ide riešiť problematiku medveďa. Budaj predstavuje bombastický vynález „atómovú zbraň“ proti medveďom: Osvetlenie. Každý psychicky zdravý človek považuje takéto riešenie za bláznovstvo. Hlavná vec, že sa na zbytočnom predraženom projekte zasa korupčne nabalia tí správni ľudia. Existuje veľa videí na YouTube o svetelnom smogu o tom, ako je to neekologické.
PS: a čo ak medveď príde zo zadu od záhrady, kde nemá dosah pouličné osvetlenie? Niekde urobili súdruhovia z MŽP chybu!
                     Ján Budaj zasa perlí. Budaj tvrdí, že strachz medveďov je len propaganda poľovníkov. Báť sa medveďov je podľa Budaja chyba. Super teším sa na „expertov“, ktorí budú na školách vyučovať, že za všetkými problémami s medveďmi môžu poľovníci.
                     Riaditeľ Štátnej ochrany prírody (ŠOP) nás ale poriadne zaskočil! Podľa neho za posledných 10 rokov nedošlo k nárastu početnosti medveďov, len radikálne zmenili správanie! Načo obrovské milióny eur míňajú do toho aby bol spočítaný medveď, keď aj tak na konci dňa výsledky sčitovania sfalšujú? Za takéto podvody by okamžite mala NAKA zatknúť riaditeľa ŠOP .
PS: Tomáš Šmatral je zo združenia "Prales deťom", ktoré je známe ilegálnymi komerčnými aktivitami v lesoch - porušujú § 30 ods. 3) Zákona o lesoch 326/2005 Z. z. Toto združenie tiež profituje z korupčnej schémy rozkrádania eurofondov na zberanie medvedieho trusu, to jest tzv. sčitovania medveďov.
Bude Polícia Slovenskej republiky konať?
                      Vyhrá Ján Budaj cenu najagresívnejšieho politika v dejinách Slovenska? Bez ohľadu na to, či je Blanár niekomu sympatický alebo antipatický, taký alebo onaký politik, Budaj sa správa ako šialený psychopat. Z agresivity a nenávisti Jána Budaja človeku prešiel až mráz po chrbte. Budaj sa stal obrovským terčom posmechu keď povedal o medveďovi že je vegetarián. Pravda je taká, že medveď nie je bylinožravec ale všežravec. Budaj a moderátor zavádzajú, že poľovnícka komora je pod vplyvom strany Smer. Lebocký bol poslancom za stranu Smer v rokoch 2012-2016a to je všetko. 
Autor YouTube kanálu „Život v divočine“ sa dostal do konfliktu s Milanom Jeglíkom a Honzom Suchým, čo sú ľudia so združenia „Prales Deťom“. Sú to pološialení ľudia posadnutí nenávisťou voči poľovníkom. Jedná sa o ľudí, ktorí profitujú z korupčného biznisu, z projektu ministerstva ŽP sčitovanie medveďa, zberanie medvedieho trusu za 8 miliónov eur. Milan Jeglík a spol robia biznis nelegálne v rozpore s § 30 ods. 3) Zákona o lesoch 326/2005. Ak ich budete niekde vidieť, volajte políciu, urobte video záznam, fotografie odošlite okresnému úradu štátnej správe Pozemkového a lesného odboru, ktorý ich bude následne pokutovať.
                    Protest pred Štátnou ochranou prírody! Prehovorila dcéra zabitého muža medveďom!! Klobúk dole za jej odvážne slová!! Sudca žiada od ministerstva ŽP odškodné a žiada reguláciu medveďa. Ministerstvo ŽP sa proti rozsudku odvolalo. Blázni na ministerstve nemajú k rodine zosnulého aspoň štipku úcty a podali odvolanie. Šialenci na ministerstve sú schopní už naozaj všetkého. Napľuli pozostalým do tváre. Budajov, Smatanov a Hletkov cynizmus nepozná hraníc.
                    Ján Budaj sa správa ako psychopat. Stratil poslednú štipku ľudskej súdnosti a dôstojnosti. Poľovníkov nazýva politická mafia. Strápňuje sa pod obraz Boží. Budaj sa obklopil "odborníkmi", ktorí majú šialenú nenávisť proti poľovníkom. Ako môže mať takto šialený minister aspoň trochu vážnosti u slovenských občanov?
Treba aj správne pochopiť kontext Budajovych slov, pretože v predchádzajúcej relácii „Na telo“ apolitickú inštitúciu poľovnícku komoru (ktorej každý poľovník musí byť povinne členom) paranoidne označil za nástroj strany SMER. Povedať takéto niečo môže len šialenec. To že blázon Budaj ešte upresnil svoje postoje tak, že poľovníci sú podľa neho „politická mafia“ čo len vykresľuje jeho psychopatické myšlienkové pochody.
                    Fantastický článok, v ktorom sú faktograficky vyvrátené aktuálne hoaxy a klamstvá Jána Budaja. Spôsob komunikácie Budaja je len jedna vec a ňou je klamstvo.
                    Ministerstvo pôdohospodárstva spochybňuje klamstvá Jána Budaja, že vnadenie diviakov spôsobuje premnoženie medveďov. Z 350 gramov denne by sa nenajedol ani pol medveďa.
                    Rokovanie výboru 22.6.2022: Výbor NR SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie. Minister Budaj bol na koberčeku – bol proti svojej donútený v parlamentnom výbore rokovať so starostami problémových obcí. Nebol by to Budaj ak by znovu neukázal svoju poruchu správania - agresívne útočil na predsedu výboru Karahutu. Pod obrovským tlakom Budaj prvý krát v históriu priznal, že medvede sú premnožené, hoci stále opakoval hoax o prikrmovaní.
Vyjadrenia Budaja v parlamentom výbore
Zaujímavé, že Budaj deň pred odvolávaním kedy jeho podpora v parlamente nie je jasná, zrazu akosi záhadne radikálne zmenil názor - vypočítavo. Vyjadroval sa v kontexte že medveď je premnožený a že predchodcovia strieľali málo, hoci ešte pár dní dozadu tvrdil opak - že medveďov je málo. Tiež priznal katastrofálnu korupciu pri sčitovaním medveďa tým, že to zhodil to na predchádzajúcu vládu. Najväčší vtip, že generálna riaditeľka ministerstva Katarína Butkovská, ktorá sa udržala v rovnakej funkcii ešte od Ficovej vlády, Budaj neodvolal a dokonca si ju zobral na výbor (je ju vidieť na videu – to je tá blondínka). Budaj si s prepáčením „nasral do úst“. Keď Budajovi hrozí odvolávanie, tak zrazu nemá problém kritizovať svojich vlastných ľudí, ktorých ale odvolať z funkcie odmieta - čo je prapodivné protirečenie. Ministerstvo ŽP na FB dňa 13.6.2021 zverejnilo status že korupcia a rozkrádačky pri sčitovaní medveďa za 8 miliónov je len dezinformácia poľovníkov a že žiadne kradnutie sa nedeje. Dnes ale Budaj tvrdí opak. Budaj tvrdí, že korupciu so sčitovaním medveďov bude vyšetrovať – hoci už dva roky je pri moci a nevyšetril nič, takže v tom mu neverím.
                   Ján Budaj klamal, keď tvrdil, že súčasný riaditeľ Lesov SR Ján Marhefka mu povedal, že prikrmuje medvede 4 tonami kukurice. Pán Marhefka tento hoax spochybnil s tým, že Budaj ho nekontaktoval, že Budaj nemá informácie od neho ale od združenia Vlk. Združenie Vlk tieto informácie získalo od Lesov SR v minulom roku kedy ešte pán Marhefka ani nebol riaditeľom Lesov SR. Igor Matovič by mal napojiť Jána Budaja na jeho obľúbený detektor lži – ten by pípal skoro pri každej Budajovej vete. Zdroj je oficiálny podcast ministerstva pôdohospodárstva.
                     Odhalenie korupcie so sčitovaním medveďov:Pri predchadzajúcom sčítaní bolo odobratých 2800 vzoriek, na základe ktorých po analýze DNA určili, že tých medveďov by malo byť 1256 (resp. s intervalom spoľahlivosti od 1023 až 1489).
Pri poslednom sčítaní bolo do konca roka 2020 odobrané 1334 vzoriek a v roku 2021 ďaľších 737 vzoriek (spolu 2071 vzoriek). Podľa zmluvy malo byť dodané 3900 vzoriek na medveďa hnedého.
Bude zaujimavé sledovať ako budú modelovať veľkosť tej medvedej populácie.
Ak sa nepodarilo odobrať 3900 vzoriek, ale len 2071 vzoriek (oproti 2800), tak by sa populácia medveďa mala znižovať?
(Autorom príspevku nie som ja. Neviem, či si praje byť daný protikorupčný aktivista menovaný, nakoľko organizovaný zločin v ochrane prírody je veľmi agresívny a sofistikovaný. Jedná sa o skopírovaný komentár z diskusie). 
                     Perfektný článok. Skúsený expert Ján Nôžka spochybňuje viacero šialených klamstiev Jána Budaja o „papalášoch poľovníkoch, ktorí si urobili z lovu medveďa veľký biznis“. Realita je taká, že jediný kto mal z toho peniaze bol štát – žiaden papaláš, žiadna súkromná osoba. Dôvod útokov Budaja na CHKO Poľana je ten, že riaditeľka tejto CHKO sa snaží spolupracovať s verejnosťou, samosprávou, lesníkmi, poľovníkmi.
                     👆4.7.2022 vo večerných hodinách bol zastrelený jedinec medveďa hnedého dlhou guľovou zbraňou členmi zásahového tímu bez súhlasu užívateľa poľovného revíru v intraviláne obce Iviny 👆. ..... ⛔️už sa neeutanazuje už sa strieľa ⛔️ .... 👍toto je iné strieľanie ako to podľa platného zákona o poľovníctve 👍.
                     Posielam Vám aj priame dôkazy, že Ján Budaj nie je duševne zdravý. Už ďalej nie je zdravotne spôsobilý viesť ministerstvo. Aj takéto šialené konštrukcie viet zaplietal počas odvolávania v parlamente!!!!!! https://www.mojevideo.sk/video/37b77/jan_budaj_vulgarne_nadava_polovnikom.html
                     Dokonca aj koaličný poslanec Radovan Kazda (SaS) sa neudržal a musel v parlamente rázne napomenúť Budaja za jeho vulgárne správanie vo faktickej poznámke!!!!Pozerajte video v čase 6:40 https://www.mojevideo.sk/video/37b7a/vystupenie_jana_budaja_pri_odvolavani.html
                    Stal sa obrovský zázrak!! Podľa „expertov“ počet medveďov klesol od roku 2015 z 1214 na 1056. Takže medveďov sa báť nemusíme a žiaden regulačný odlov nie je potrebný? Takže keď medveďa ubúda, je ho asi málo, hrozí mu vyhynutie a musíme ho ešte viac chrániť? Šialené ako si blázni z ministerstva ŽP (MŽP) a Štátnej ochrany prírody (ŠOP) z nás robia srandu!! Len akosi sa areál výskytu medveďov prudko rozširuje, čo vidíme všetci. Toto je na trestné oznámenie, že peniaze 8 miliónov z eurofondov sa rozkradli na akýsi pofidérny fingovaný sfalšovaný vedecký výskum. MŽP a ŠOP sú najviac skorumpované inštitúcie v našom štáte. Pevne verím, že polícia NAKA Jána Budaja a jeho tajomníkov zatvorí do Leopoldova na niekoľko rokov.
                    Nezávislá vedecká inštitúcia Národné lesnícke centrum, ktorá sa zaoberá aj početnosťou medveďov, spochybňuje škandalózne zistenia skorumpovanej Štátnej ochrany prírody, že medveďov na Slovensku záhadne ubúda.
                       Veľmi kontroverzná novinárka Jana Kubisová urobila rozhovor Michal Haringom. Haringovi sa na téme medveďov najviac páči ta, ak sa z medveďov robí čo najväčší biznis – biznis značka. Haring sa najviac preslávil tým, že pred tým ako sa stal zamestnancom ŠOP, sa živil ilegálnym biznisom, doprevádzaným turistov pre pozorovanie medveďov.
A kto je to novinárka Jana Kubisová?
Disponujem overenými informáciami, že keď ju ľudia konfrontovali z niektorými jej kontroverznými článkami, tak od svojho článku sa dištancovala, odmietla diskutovať a odkázala na šéfredaktora Petra Bárdyho. To znamená, že zrejme niektoré jej pod jej menom neboli v skutočnosti jej, ale reálny autor bol niekto iný. Onen anonymný autor budú najskôr korupčné lobistické skupiny v ochrane prírody, ktorá rozkrádajú eurofondy a Kubisová za nich lobuje. Druhá možnosť je to, že Kubisová je mentálne narušená, keď sa dištancuje od vlastný článkov. Verejne vyzývam Aktuality.sk o vysvetlenie.
PS: nedávno prepukla aféra Aktualít.sk, že ich sponzorom je korupčná skupina BROZ, známa rozkrádaním eurofondov. Skvelý obchod: BROZ platí Aktualitám.sk a Aktuality za odmenu budú obhajovať korupciu v ochrane prírody ako to robí Kubisová.
                       Ekoteroristická mafia sa nám slušným ľudom vysmieva do očí. Niekto si z medveďov urobil super biznis. Jeden obojok na medveďa stojí Štátnu ochranu prírody (ŠOP) 5200 EUR. Stačí si ale do Google vyhľadať slovné spojenie „GPS 4G animal“ alebo „GPS SIM animal“ a naskočia Vám GPS sledovacie obojky za 120-300 EUR. Takže ŠOP obstaráva obojky za 43 krát predražené sumy!!! Štátna ochrana prírody je absolútne skorumpovaná a absolútne nefungujúca inštitúcia. Investigatívni novinári dostávajú úplatky od korupčných skupín aby mlčali.  ..... Zdroj informácii ...  https://www.cas.sk/clanok/2776419/koniec-strachu-z-medvedov-ochranari-vymysleli-zaujimave-riesenie-to-je-teda-napad/
 
Z médii