Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Iniciatíva Zmena života

Celá táto stránka by nemalo byť pre vás čitateľov len niečo teoretické, ale malo by to viesť aj ku zmene vášho života. S vedomostí a poznania na tejto stránke vyplýva aj dodržiavať akýsi etický kódex a etické pravidlá v živote, ktoré by sa mali dodržiavať. Nemalo by to byť len tvoje právo, ale aj povinnosť. Pretože nieje dobré byť neúplný, polovičatý a povrchný vo svojich postojoch.

Náboženstvo vs pád socializmu: totálny mravný úpadok súčasnej spoločnosti

Pád socializmu bol obrovskou tragédiou pre Ruskú federáciu a bývalé štáty ZSSR. Socializmus sa stal jediným politickým systémom, ktorý bol aspoň trochu proti náboženstvu - tomuto extrémne nebezpečnému jedu.Vesmír socializmus požehnal a stal sa z neho jediný ako tak fungujúci politický systém.

Neznáme akademické poznatky o krvavých zločinoch cirkvi: šírenie kresťanstva násilím a genocídou 2

Ak niekto spomenie zločiny cirkvi väčšina ľudí si spomenie na inkvizíciu a čarodejnícke procesy. Pravda je ale taká, že cirkev v histórii urobila omnoho väčšie zločiny ako bola inkvizícia. O tom ľudia nevedia - ľudia sú v nevedomosti - nevedomosť je veľmi vážny problém. Preto treba robiť veľkú osvetu o oboznamovať ľudí o zločinoch cirkvi. Každý hovorí ako cirkev šírila vzdelanie, ale nikto už nepovie to, že cirkev musela polovicu ľudí vyhubiť aby sa Európania vôbec stali kresťanmi.

Rok 2015: rok úpadku. Náboženská zvrátenosť na vzostupe. Voľby 2016

Dnešná doba je veľmi ťažká a s Európou aj Slovenskom to ide o všetkých stránkach dole vodou. Túto situáciu ťažkej a nestabilne doby perfektne využíva cirkev. A vidíme, že tá čierna mágia náboženských aktivistov bola naozaj silná a účinná. Kotlebova strana ĽSNS, ktorá sa ku kresťanstvu hlási najviac, poriadne uspela.

Som katolícky kňaz. Čo mám robiť?

Istý nemenovaný kňaz mi napísal nasledovný email + moja odpoveď. Som katolícky kňaz, natrafil som na túto stránku a začínam mať pochybnosti vo viere. Aj by som sa najradšej vzdal a zriekol náboženstva, vzdal by som sa povolania kňaza, ale urobilo by mi to veľmi veľa problémov

O stránke

Stránka je o kritike kresťanstva/náboženstva. Určená je v prvom rade pre kresťanov ale aj pre (sekulárnych) nenáboženských ľudí. Ide o osvetovú stránku, ktorej cieľom je prebudiť kresťanov k pravde. Autor stránky nie je ani ateista ani "satanista", ale eticky založený človek, ktorý zastáva filozofiu pôvodných kmeňových amazonských šamanov.

Viera a rozum. Náboženstvo vs šamanizmus vs ateizmus

Cirkev bola vždy konfrontovaná s tým, že náboženstvo sa dostáva do konfliktu s rozumom. Preto sa moderná cirkev 20. a 21. storočia snaží tento problém vysvetliť a objasniť – ako inak neúspešne. Náboženstvo a viera sú jednoznačne v rozpore s rozumom. Náboženstvo je založené na dogmách a dogmy sú autoritatívne „pravdy“, ktoré jednoducho „sú“ „pravdou“ a neslobodno o nich diskutovať.

Záhadný úspech v šírení kresťanstva a šamanské silové miesta

Je naozaj serióznym historickým faktom, že cirkev stavala kostoly po posvätných miestach našich predkov. Išlo o tzv. silové zóny, alebo svätoháje – stromové porasty, ktorým sa pripisoval obrovský duchovný význam. Všimnite si ten paradox: na jednej strane cirkev považovala svätoháje za niečo diabolské a zlé, ale na druhej na týchto „diabolských“ miestach stavala kostoly. Ako vysvetliť tento paradox?

Prečo sa kresťanstvo tak úspešne šírilo? Prelievanie krvi

Významný rannokresťanský teológ Tertulián povedal slávnu a veľmi známu vetu: „Krv mučeníkov je semenom nových kresťanov“. Zo šamanského hľadiska, čím viac získajú dravčie démonické bytosti preliatej krvi od ľudí, tým majú väčšiu moc a tým lepšie dokážu ľudí manipulovať aby prijali kresťanskú vieru. Čo je to za zvrátenú vieru, kde je prelievanie krvi považované za niečo pozitívne? Veď krv milujú len démonické bytosti, hovoria šamani.

Prečo nie je násilie v Starom zákone v poriadku?

Ak by sa Cirkev, pápež oficiálne dištancoval od Starého zákona, prenieslo by to nesmierne veľa dobra, radikálny Islam by sa o niečo umiernil. Pápež by dal by dobrý príklad aj moslimom – že násilie do náboženstva nepatrí. Už by sa ďalej moslimovia nemohli vyhovárať, že aj v kresťanstve je starý zákon.

Pozitívne udalosti vo Vatikáne

Pozitívna vec sa udiala na 2. vatikánskom koncile, ktorý sa k nekresťanským náboženstvám stavia veľmi kladne. Iste niektorí vzdelaní a múdri profesori vo Vatikáne pri poctivom študovaní kresťanstva si všimli mnoho podobných vecí, ktoré som si všimol ja, že aké je to kresťanstvo podvod. Hoci kvôli kariére sa nevzdali kresťanstva, ale aspoň prejavili svoje poznanie na 2. Vatikánskom koncile. Isteže, ak človek vidí aké je kresťanstvo podvod, potom logicky začne mať pozitívny postoj aj k iným, najmä východným náboženstvám.

Prieskum verejnej mienky o kresťanstve

Prieskumy verejnej mienky o kresťanstve, kresťanstvu nijak neprajú, čo je samozrejme veľmi dobrý trend. Článok je spojený aj s ďalšími kritickými poznámkami ku kresťanstvu

Náboženský fanatizmus vs. umiernené kresťanstvo

Za nebezpečnú odnož kresťanstva je možno vnímať náboženský fanatizmus. Fanatický kresťan sa úplne otvára negatívnym energiám a je úplným otrokom. Každý citlivý človek musí vnímať z fanatického kresťana alebo kňaza, že je z neho cítiť negatívnu energiu. Medzi fanatické odnože kresťania patria cirkvi protestantského typu Kresťanské spoločenstvo Milosť, Apoštolská cirkev, z katolíckej cirkvi ide o rôzne hnutia a spoločenstvá ako je Koinonia Ján Krstiteľ, ZKSM (Združenie kresťanských spoločenstiev mládeže), Spoločenstvo/resp. gospelová skupina eSPé.

Spoveď – sviatosť zmierenia: stredoveká praktika

Také niečo ako spoveď, do 21. storočia jednoznačne nepatrí. Je pod ľudskú dôstojnosť, aby veriaci ponižujúco vymenoval kňazovi všetky svoje najviac intímne hriechy a slabosti. Takéto praktiky boli pochopiteľné v cirkevnom stredoveku, ale do 21. storočia takéto sektárske praktiky jednoznačne nepatria. S pohľadu psychológie a šamanizmu človek robí rôzne hriechy a slabosti najčastejšie nie preto, že je za to „morálne zodpovedný“

Zneužívanie utrpenia cirkvou

Je nesmierne cynické a zlé, keď kňazi v nemocniciach chorým ľuďom vymývajú mozgy v ich najťažších chvíľach, keď sú blízko smrti alebo keď majú veľa utrpenia. Je cynické vymývanie mozgov, ak kňaz chorého človeka straší, že ak sa mu nedá vyspovedať, tak skončí v pekle.

Prečo sú ľudia vlastne kresťania?

Prečo sú ľudia vlastne kresťania? Prečo ľudia vlastne chodia do kostola, keď tam človek len cíti negatívnu energiu, a nie nič užitočného a prospešného? je prirodzené, že ľudia sa chcú utiekať k najvyššiemu princípu – Bohu: ľudia sú veľmi oklamaní, keď im cirkev hovorí, že ona jediná má o Bohu pravdu, že ona jediná verí v pravého Boha. Pravda je taká, že cirkev si robí posmech a paródiu zo skutočného Boha – ide o akéhosi primitívneho osobného Boha, komickú rozprávkovú Božskú trojicu a Pánbožka na obláčiku

Zakon sudnyj ľudem a násilie kresťanstva

Niekto môže argumentovať, že kresťanstvo je to pravé kvôli tomu, že je najväčšie, a že Biblia je načítanejšia kniha. Tak toto nie je veľmi na chválu, v Európe sa šírilo kresťanstvo krvavým násilím a mečom, všemožnými perzekúciami, tým čo neboli ochotný konvertovať, pohanom zobrali všetok majetok, živobytie a tí mohli umierať hladomorom.

O mágii a čarodejníctve

Dôvod, prečo Jahve zakazoval mágiu je ten, že to vnímal ako konkurenciu ku svojej moci, veď bol to predsa žiarlivý a závistlivý, zlostný, nenávidiaci Boh

Hodnovernosť apoštolov je spochybnená v samotnej Biblii

V Biblii Ježiš veľmi ostro kritizuje apoštolov ako duchovných slabochov.. Kresťanstvo, Biblia, apoštoli nie je zďaleka tak idealistiská, krásna a harmonická rozprávka, ako si ju predstavujú kresťania. Apoštoli samotní sa stali nepriamymi nepriateľmi Ježiša, pre svoju zbabelosť

Porovnanie kresťanstva a Amazonského šamanizmu

-šamanizmus je filozofia pravdy, poznania, filozofia hľadania pravdy a poznania, kým kresťanstvo je náboženstvo klamstva a nevedomosti. Kým šamanizmus prikazuje používať rozum, skepticky overovať, preverovať veci, kresťanstvo zakazuje používať rozum. Preto šamanizmus ani nie je náboženstvom ale serióznou vedou ako je a fyzika, biológia, atď

Historická udalosť: najväčšia kauza v histórii cirkvi: Zasępa a Ružomberská univerzita

Málokto si uvedomuje aká je to veľká vec a odvaha zo strany kňaza Zasępu, ktorý tvrdo porušil veľmi silné dogmy cirkvi a podal trestné oznámenie nielen na katolícku inštitúciu (čo už samo o sebe je obrovská odvaha) ale nepriamo aj na biskupov!! Klobúk dolu za odvahu pánovi Zasępovi. To čo urobil je naprosto neuveriteľné a odvážne. Jeho trestné oznámenie je obrovským historickým medzníkom, je to obrovská udalosť v histórii cirkvi je to veľká udalosť nielenže na Slovensku ale aj v celosvetovom merítku Katolíckej cirkvi.

Mária a pohanský pôvod jej panenstva

Odborníci na Grécku a Rímsku mytológiu potvrzujú, že panenské počatie nie je žiadna novinka, pohania v to verili už dávno pred kresťanstvom: bohyňa panensky počala svojho syna boha. Panenské počatie pochádza už z Gréckej či Rímskej mytológie.

Kresťanstvo je založené na strachu

Kresťanstvo je postavené na dedičnom hriechu, že človek je sprostý úbohý hriešnik, ktorý sa sotva narodil a už je aj hnusným hriešnikom, ktorý sa previnil proti Bohu. Kresťanstvo bombarduje svojho vyznávača neustálym pocitom viny. A na spoveď človek ide len preto aby sa zbavil pocitu viny, keď ponižujúco vyrozpráva všetky hriechy, ktoré spáchal.

Financovanie cirkvi za komunizmu a dnes

Čo sa týka financovania cirkvi v súčastnosti, veľmi ma prekvapilo, že kňazi sú platený priamo zo štátu (a okrem toho ešte cirkev dostáva peniaze celkovo!!!!). Kňazi sú platení spôsobom akoby boli priamo štátni úradníci. To je nehorázny luxus pre cirkev. To je skutočne stredoveký spôsob financovania cirkvi, keď majú výplatu priamo zo štátu. Je to skutočne neuveriteľné. Cirkev je nesmierne zvýhodňovaná. Kňazi a cirkev sú k ničomu, vôbec nie sú potrební, okrem toho, že klamú ľudí a vymývajú im mozgy.

Finančná odluka cirkvi od štátu by paradoxne priniesla cirkvi viac financií a viac moci

Zavedenie asignačnej dane by pre cirkev znamenalo ešte omnoho väčšie finančné prijímy ako doteraz!!! Asignačná dať je založená na veľmi nedemokratickom princípe, pretože štát ľudí prinúti presne koľko percent so svojich prijímov majú dávať cirkvi. Daný človek si nebude môcť slobodne zvoliť, či bude odovzdávať cirkvi mesačne 1 Euro alebo 20 Euro zo svojej výplaty. Asignačná daň je vo veľmi vážnom rozpore s demokratickými princípmi a s princípmi slobody.

Čo sú to kresťanské spoločenstvá? Sekty oficiálne podporované Katolíckou cirkvou

Po 2. vatikánskom koncile došlo k značnej liberalizácii Katolíckej cirkvi v tom zmysle, že Katolícka cirkev dala zelenú rôznym cirkevným združeniam a spoločenstvám, čo dovtedy nebolo možné. Roztrhlo sa vrece s vodou. Ako ukázala prax, začali to zneužívať hlavne rôzne sekty a sektárske hnutia. Dnes je taká situácia, že hocijaká šialená sekta môže získať od Katolíckej cirkvi certifikát, že je jej oficiálnou súčasťou ak sekta formálne prehlási, že bude sa riadiť oficiálnym učením Katolíckej cirkvi (v praxi to ale nikto nekontroluje). Takto infiltrujú do Katolíckej cirkvi rôzne šialené sekty, ktoré nevymývajú mozgy ľuďom v o nič menšej miere ako svedkovia Jehovovi. Dnes si môže založiť sektu patriacu pod Katolícku cirkev hocijaký blázon, ktorý trpí túžbou ovládať a manipulovať druhými.

Varovanie pred kresťanským náboženským fundamentalizmom (sektárstvom)

Problém náboženského fundamentalizmu nie je len problém siekt, ale aj kresťanských spoločenstiev patriacich pod Katolícku cirkev. Tento fenomén fundamentalizmu nie je možné demograficky podceniť - percentuálne neide o malý počet ľudí, ktorí uviazli v kresťanských spoločenstvách. Nie je to možné ignorovať. Ja ako človek ktorý do týchto organizácii infiltroval, viem túto problematiku v celku dobre vysvetliť. Jedným z dôvodov prečo sa ľudia utiekajú k fundamentalizmu je aj to, že si myslia že štandardná cirkev nie je dostatočne "dobrá" a že nie je dostatočne "blízko k Bohu".

Katolícka cirkev má o sexualite stredoveké učenie, v mnohom ešte prísnejšie ako islam

Treba vyjsť na svetlo s informáciami, ktoré nie sú Slovenskej verejnosti o katolíckej cirkvi známe. Katolícka cirkev je podivná sekta v oblasti sexuality a zakazuje dokonca aj masturbáciu, antikoncepciu, prerušovanú súlož, zakazuje inú ako misionársku polohu, zakazuje orálny sex. Cirkev ohrozuje slobodu a ľudské práva jednotlivca a preto je to zločinecká organizácia, ktorú treba zlikvidovať

Neznáme informácie o Katolíckej cirkvi

Silne veriaci ľudia a ostatní ľudia sú si vzájomne od seba izolovaní a nepoznajú si vzájomne svoje názory. Fanatickí kresťania majú priateľov len fanatických kresťanov a od ostatných ľudí sa prakticky izolujú. Je veľmi zlé a nebezpečné, že väčšina ľudí nepozná katolícku mentalitu, ľudia si potom neuvedomujú nebezpečenstvo RKC.

Kresťanskí charizmatici a ich kritika

Tento článok bude naprosto zdrvujúci proti kresťanským charizmatikom a proti kresťanom ako celku. Charizmatikovi sa v cirkvi hovorí človeku, ktorý má nejaké nadprirodzené schopnosti od „Ducha Svätého“. Kresťanom takýto charizmatici upevňujú vieru. Kresťania si myslia nasledovné: „veď to predsa len u nás kresťanov, resp. len v našej cirkvi sa dejú zázraky a nadprirodzené veci. V iných náboženstvách nie, iné náboženstvo s tým Pánbožkom predsa nemajú nič spoločné – kontakt s Pánbožkom máme len my jediní.“

Obrady vyháňania diabla – exorcizmus. Kritika

V kresťanských cirkvách existujú obrady vyháňania diabla, ktoré sa nazývajú exorcizmus. Ak si pozriete videá relácii a rozhovory s exorcistami, tak vidia za všetkým diabla – diabla vidia za celou ezoterikou, meditáciu, alternatívnou liečbou, liečiteľmi. Podľa exorcistov, všetky nadprirodzené veci, ktoré ľudia urobia mimo kresťanskej viery, sú od diabla, čo je teda pekná hlúposť.

Prečo cirkev pomenovala svojho nepriateľa krásnym menom Lucifer?

Samotná cirkev nazvala svojho úhlavného nepriateľa pojmom Lucifer, teda nositeľ svetla, cirkev mu dala úžasne krásne meno, niečoho pozitívneho. Takže cirkev sa sama priznala, že Lucifer je dobro a logicky opozícia Lucifera je zlo. Cirkev sa priznala, že je na strane zla.

Neuveriteľné je naozaj pravda: cirkev v minulosti podporovala prostitúciu

Hoci je to informácia všeobecne neznáma, fakt je ten, že v cirkevnom stredoveku v Európe bol nevestinec doslova na každom kroku. Hoci v súčasnosti cirkev hlása úplnú sexuálnu zdržanlivosť okrem účelu rozmnožovania v manželstve, v minulosti to bolo inak. V stredoveku bol nevestinec na každom kroku - vtedy keď mala cirkev najväčšiu moc - vtedy existovala totálna Sodoma a Gomora, totálny morálny rozklad, totálny morálny úpadok.

Nikejský koncil bol polyteistický. Veľký trapas pre cirkev!

Niektorí kresťania sa môžu z tohto článku aj psychicky zrútiť, keď si doteraz mysleli, ako im cirkev hovorila vo všetkom pravdu. Vážení kresťania veriaci, cirkev Vás oklamala. Cirkev bola v minulosti politeistická až neskôr sa z nej vyvinulo monoteistické učenie o Božskej Trojici.

Kresťanstvo je zvrátený, démonický kult krvi. Ako sa dívajú na kresťanstvo pôvodní kmeňoví amazonskí šamani?

Amazonskí šamani tvrdia, že po krvi túžia len démonické bytosti. Židia Jahvemu obetovali krvavé obete zvierat. Jahve je démon. Najvyššia dogma kresťanstva je spása veriacich prostredníctvom Ježišovej krvi v jeho umučení a ukrižovaní. Preliata krv Ježiša teda spôsobila spásu. Je úplne zvrátené, že najvyššia najsvätejšia sviatosť kresťanov: sviatosť oltárna - Eucharistia má v sebe hlavnú symboliku krvi.

Cirkev stavala kostoly na pohanských spirituálnych miestach

A keď teda s istotou vieme, že mimozemské civilizácie naozaj existujú, potom môžeme oprávnene špekulovať, či Biblické zázraky neboli spôsobené práve UFO. A naozaj - máme na to jasné dôkazy - minimálne prorok Ezechiel hovorí o UFO veľmi jasne.

Šokujúce: Dmitrij Medvedev otvorene hovorí o mimozemšťanoch, že existujú

Špekulovať, či Biblia nevznikla ako UFO podvod, môžeme preto celkom oprávnene, pretože existencia mimozemských civilizácii je potvrdená aj vysokým politickým predstaviteľom. Ruský exprezident a súčasný premiér Medvedev otvorene priznáva, že prezident sa v rámci tajných projektov zaoberá mimozemšťanmi.