Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Historická udalosť: najväčšia kauza v histórii cirkvi: Zasępa a Ružomberská univerzita

Mali sme tu už jednu veľmi významnú kauzu: kauzu odvolania arcibiskupa Bezáka, ktorá pobúrila celé Slovensko. Avšak odvolanie biskupa nie je zasa tak nezvyčajné nie je to až taká rarita: viacero biskupov bolo odvolaných v súvislosti v pedofilnými škandálmi či inými pochybeniami, napr. aj pápež František odvolal jedného nemeckého biskupa, ktorý si nahonobil veľa majetku a žil vo veľkom luxuse.

Avšak kauza Ružomberskej univerzity je už naozaj niečo omnoho viac prekvapujúce niečo naprosto neuveriteľné. Pozrite si nasledovnú reportáž na RTVS: http://www.rtvs.sk/televizia/program/detail/23/reporteri/archiv?date=13.11.2014 Ďalší súvisiaci odkaz http://www.aktuality.sk/clanok/264914/nekrestanske-odmeny-na-katolickej-univerzite-siestim-rozdelil-dekan-viac-nez-110-000-eur/
Z týchto vecí ak by tam bola len polovica pravdy, je to naprosto bláznivé a neuveriteľné, čo sa tam všetko deje. Aj v štátnych inštitúciach sa dejú všeliake veci, ako je korupcia a iný bordel, ale to čo sa deje na katolíckej univerzite je neporovnateľne horšie a absurdnejšie ako to čo sa deje v štátnych inštitúciach na Ružomberskej univerzite sa dejú doslova bláznivé veci. Došlo to až tak ďaleko, že odvolaný Zasępa podal až trestnéoznámenie na Ružomberskú univerzitu, čo je katolícka inštitúcia, ktorej zriaďovateľom je priamo Konferencia biskupov Slovenska (KBS). Zasępa nepriamo podal trestné oznámenie priamo na samotné KBS, takže v podstate obvinil všetkých Slovenských biskupov, že podporujú korupciu na Ružomberskej univerzite!!!
Ak by som ešte prednedávnom povedal nejakému katolíkovi, že raz nejaký katolícky kňaz podá trestné oznámenie na podozrenie z trestného činu na Katolícku cirkevnú inštitúciu a v podstate aj na KBS, tak by si daný katolík o mne pomyslel, že som blázon hodný psychiatrie. Je naozaj pravda, že nemožné sa stalo možným ten bordel na cirkevnej univerzite je naprosté bláznovstvo!!!

V Katolíckej cirkvi sa učí naprostej odovzdanosti, poslušnosti a úcte nadriadeným (to jest hlavne poslušnosť kňaza voči biskupovi. Poslušnosť a úcta nadriadenému sa považuje v cirkvi snáď za najväčšiu a najsvätejšiu dogmu v cirkvi, pretože "cirkevný nadriadený, to je Boží prostredník" sa hovorieva v cirkvi.
Málokto tiež vie, že cirkvi je veľmi prísne zakázané šíriť a vynášať akékoľvek chyby a zlyhania, ktoré cirkev a jej hodnostári urobia je to tiež rovnako silná dogma ako ta predchádzajúca vychádza sa z toho, že cirkev je aj napriek chybám "nevestou Kristovou" a preto upozorňovanie na chyby cirkvi sa rovná hanobeniu a urážaniu samotného Boha toto sa v cirkvi berie smrteľne vážne a všetci kňazi aj silní veriaci tomu doslova veria.
Málokto si uvedomuje aká je to veľká vec a odvaha zo strany kňaza Zasępu, ktorý tvrdo porušil veľmi silné dogmy cirkvi a podal trestné oznámenie nielen na katolícku inštitúciu (čo už samo o sebe je obrovská odvaha) ale nepriamo aj na biskupov!! Klobúk dolu za odvahu pánovi Zasępovi. To čo urobil je naprosto neuveriteľné a odvážne. Jeho trestné oznámenie je obrovským historickým medzníkom, je to obrovská udalosť v histórii cirkvi je to veľká udalosť nielenže na Slovensku ale aj v celosvetovom merítku Katolíckej cirkvi.
Ďalšia veci, čo je rovnako odvážne a hrdinské od Zasępu je to, že si vôbec dovolil kritizovať a vynášať o cirkvi tie neuveriteľné absurdity, ktoré sa na univerzite diali. Zasępa porušil tvrdú katolícku dogmu (dogmu naprostej poslušnosti biskupom) o tom že musí o kauze mlčať a nesmie vystupovať pred médiami (v súvislosti z kauzou Bázáka, biskupi zakázali všetkým Slovenským kňazom vystupovať v médiach okrem špeciálneho povolenia od biskupského úradu). Ďalej Zasępa porušil dogmu o tom, že kňaz nič negatívne o vnútorných veciach v katolíckej cirkvi nesmie vynášať. Z pohľadu väčšiny katolíckych kňazov Zasępa spáchal najvážnejší ťažký hriech (previnenie), pretože vyniesol veci, ktoré sa na verejnosť nikdy dostať nemali, urobil zlé meno Katolíckej cirkvi, a zhanobil "nevestu Kristovu". Podľa väčšiny katolíckych kňazov, je kňaz Zasępa diablov syn, ktorý určite zhorí v pekle pre svoje hriechy, pretože veľmi "ublížil" cirkvi svojím vynášaním a urobil jej zlé meno.
Ja len môžem ešte raz pochváliť pôvodom poľského profesora-kňaza Zasępu, ktorý uprednostnil zdravý rozum pred katolíckymi dogmami (za ktorých porušenie človek spácha ťažký hriech) a urobil dve nesmierne odvážne a významné veci, ktoré sú pre bežného laika samozrejmosť ale pre kňaza je to porušenie najvyšších cirkevných (=Božích) nariadení:
-prezradil pre cirkev zdrcujúce a zničujúce informácie a kauzy
-z nesmiernou odvahou podal trestné oznámenie na cirkevnú inštitúciu a nepriamo aj na samotných biskupov

Pripomienka: pojem „dogma“ v tomto článku vnímam predovšetkým v širšom význame, neide o oficiálne dogmy v pravom slova zmysle, ale ide o predsa o veľmi silné dôležité a poctivo dodržiavané pravidlá v cirkvi, ktorých porušenie sa v cirkvi vníma ako nesmierne vážny hriech.

Na jednej strane je možno vnímať kauzy v cirkvi ako niečo neuveriteľne prekvapivé, na druhej strane túto vec vnímam ako samozrejmosť, pretože vždy som cirkev považoval za zlo

Cirkev a kresťanstvo je jednoznačne zlo. A som veľmi rád, že sa začína ukazovať to že cirkev je zlo aj navonok.
Moja snaha nevyšla nazmar v súvislosti s osvetou proti cirkvi a kresťanstvu.