Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Ochranári. vs lesníci konflikt. Ekológia lesa, holoruby, My sme les

je mi veľmi ľúto že vo verejnosti a v médiach je lesníctvo len okrajová téma. Ľudia nemajú vzťah ku prírode 04:14 informácie o národných parkoch, ktoré ste nevedeli. Majú rôzne stupne ochrany. O stupňoch ochrany – Slovenská legislatíva. Väčšina rozlohy národných parkov je v treťom stupni ochrany. Druhý stupeň ochrany – budovanie lesných ciest len s povolením. 5. stupeň ochrany je najvyšší stupeň ochrany, hovoríme mu aj rezervácia je tam bezzásahovosť, je tam zákaz čistenia korýt potokov čo môže spôsobiť záplavy, nie je tam možné robiť opatrenia proti lykožrútovi, je zakázané vypíliť invazívnu nepôvodnú drevinu. Povolenie na výnimky je rarita. Aktivisti si predstavujú ako jediný spôsob ochrany prírody totálnu bezzásahovosť, čo nie je vždy žiadúce. V Belianskych Tatrách sa podľa všetkého nachádzajú v piatom stupni ochrany aj smrekové monokultúry, čo je veľmi zlé, pretože tak nie je možné bojovať s lykožrútom. Potom sú lykožrútom napadnuté aj vzácne pralesy, tvrdia lesníci

Nicejské vyznanie viery, kontroverzia, časť 2

Nikde v Nikejskom vyznaní viery sa nehovorí o tom, že ide o vieru v jedného Boha! Naozaj nikde! zrodeného, nie stvoreného, jednej podstaty s Otcom. Správny preklad z latinčiny do slovenčiny je: „narodený, nestvorený z rovnakej podstaty Otca“.

Výzva pre akademickú obec: robiť vedecké bádanie o kresťanstve. História cirkvi, história dogiem a filozofická kritika

Akademická verejnosť sa príliš málo zaoberá históriou kresťanstva, pretože je príliš málo kritických argumentov na adresu Cirkvi. Moja web-stránka je síce veľmi zaujímavá, avšak je veľmi smutné, že akademická obec sa témami na mojej web-stránke prakticky vôbec nezaoberala už mnoho rokov predo mnou. Prečo je tomu tak? Háčik je v tom, že kresťanstvo a cirkev je obrovský egregor, ktorý má extrémne silné ochranné energetické pole. Človek musí mať extrémne veľa energie aby vôbec bol schopný nejako zmysluplne kritizovať kresťanstvo a to aj faktografickými argumentmi a vedeckými metódami.