Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Proces pokresťančovania Slovanov a Európy. Historické fakty trochu inak

V článku sa budem odvolávať výlučne na seriózne akademické historické fakty, v snahe zrekonštruovať históriu v čo najviac objektívne.. Už v minulosti som písal články to téme pokresťančovania Slovanov a Európy, avšak tento článok bude písaný z úplne iného uhľa pohľadu. Budú to celkom nové informácie. Prečo sa presadilo kresťanstvo aj napriek tomu že ho nikto nechcel?

Spirituálny systém Slovanov. Vyvrátenie mýtov

V prvom rade je treba jasne oddeliť fakty od mýtov. Kým kresťania argumentujú, že Slovanská spiritualita bola polyteistická viera vo viacero bohov, ako vieru kde sa uctievali drevené modly, seriózne vedecké fakty hovoria o niečom inom. Pravda je taká spiritualita Slovanov bola veľmi vyspelá, neverili na žiadne modly, neuctievali viacero bohov podobne ako v Rímskom a Gréckom náboženstve. Väčšina historikov, etnológov a archeológov sú podobného názoru.

Čo je najsilnejšia motivácia kresťana aby veril vo svoju kresťanskú vieru?

Lebo si to praje Boh a Boha treba poslúchať (kresťania naleteli na falošnú predstavu boha ktorá nie je skutočná). Strach zo smrti. Tým, že ľudia naletia kresťanskej predstave o posmrtnom živote o nebe, pekle a očistci, sú najviac motivovaní práve strachom ako dopadnú po smrti. Strach zo smrti silne motivuje ľudí žiť nábožensky veľmi aktívne. Kresťanské pohrebné obrady silne posilňujú ľudí v motivácii báť sa smrti a veriť v kresťanský pohľad na posmrtný život