Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Kresťanské spoločenstvá a psychologické prvky manipulácie. Prvok konformity, prispôsobovanie sa davu a efekt čiernej ovce

Aby ste pochopili tento článok, je dobré mať prečítané najprv tento odkaz, aby sa sa dozvedeli čo to vlastne kresťanské spoločenstvo je Kresťanské spoločenstvá. Sekty oficiálne podporované Katolíckou cirkvou
 
Človek je s princípu slobodná bytosť. Niekedy ale môže svoju slobodu veľmi rýchlo stratiť. Je tomu tak hlavne pri kresťanských spoločenstvách. Medzi náboženstvom a sektou je veľmi tenká hranica. Ak človek len chodí do kostola – chodí tam viacmenej slobodne. Avšak ak daný človek chodí do kresťanského spoločenstva, jeho sloboda je úplne stratená.
 
Ak daný človek vojde do kresťanského spoločenstva prvý krát, čaká ho tam milé a vrelé privítanie. Na obeť je treba predsa pripraviť dobrú návnadu, nech sa dobre chytí do klepca. Ľahko môžu vzniknúť aj priateľské vzťahy. A keď sa k vám niekto zachová veľmi milo, zrazu ste pod veľkým spoločenským tlakom – ak vás niekto milým a láskavým tónom pozve aby ste do sekty išli aj druhý krát, je vám ťažké odmietnuť, keď sa už dotyčný k Vám správa tak veľmi milo. A práve v tomto je tá veľká zrada.
Poznám aj veľmi talentovaných vodcov / kazateľov kresťanských spoločenstiev, ktorí majú perfektný dar komunikácie a sú veľmi dobrými hercami – vedia sa správať veľmi milo.
 
Dotyčný sa v kresťanskom spoločenstve subjektívne cítiť dosť príjemne a postupom času ani sám nevie ako sa stane celý preprogramovaný. Takzvaní znovuzrodení kresťania nie sú nič iné ako ľudia s totálne vypláchnutými mozgami bez štipky zdravého rozumu.
 
Ak sa človek stane členom sekty, veľmi ľahko a rýchlo prispôsobí správanie a myslenie väčšine. Nebude predsa vyčnievať z radu. Ide o prvok akejsi davovej psychózy a konformity. Veľmi odporúčam tento film ako je ľahko človek manipulovateľný. Všimnite si všetky situácie ľudí, kedy sa jednotlivec prispôsobil väčšine a to aj v absurdných hlúpostiach. V kresťanskom spoločenstve dôjde k absencii akéhokoľvek kritického myslenia, človek veľmi rýchlo stratí svoju individualitu a prispôsobí spôsob svojho myslenia väčšine. A k vypláchnutiu mozgu náboženským fanatizmom dôjde veľmi rýchlo.
Snadno ovlivnitelná lidská mysl https://www.youtube.com/watch?v=Zax-SGGxkOo
 
A kto raz do kresťanského spoločenstva vstúpi, už prakticky nie je schopný vystúpiť, pretože človek má už slobodu úplne stratenú. Človek je v tomto prípade veľmi zraniteľný a veľmi krehký. Dotyčný človek si môže o sebe myslieť, že je slobodný, ale v skutočnosti tomu tak nie je. Človeku je veľmi ťažké sa stať čiernou ovcou, je mu veľmi ťažké negatívny vyčnievať z radu pred celým kresťanským spoločenstvom. Je veľmi nepríjemné byť čiernou ovcou, medzi priateľmi, kamarátmi, a známymi so spoločenstva, byť tým ktorý zradil, ktorý sa vzdal „pravej“ viery a ktorý od nás odchádza. Radšej sa obete budú klamať samých seba a budú sa pretvarovať že humus náboženského fanatizmu im chutí, ako by sa mali stať čiernou ovcou.
Prvok strachu je pri opustení sekty tiež silný. Všimnite si v už uvedenom videu, ako nepríjemné to bolo dotyčnému, keď sa cítil ako čierna ovca.
 

Ľudia majú dobrý úmysel hľadať Boha v kresťanskom spoločenstve – to samo o sebe je pekné – drsná pravda je ale taká, že fanatické kresťanské spoločenstvá nemajú nič spoločné s pravou spiritualitou – ich ovocie sú jedine sektársky vypláchnuté mozgy ich členov. Cez cirkev nevedie cesta k „Bohu“.