Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Antivaxeri

Neexistuje téma, ktorá by spoločnosť rozdeľovala viac ako vakcíny. Snáď od druhej svetovej vojny nebola spoločnosť nikdy tak rozdelená ako dnes. Ja osobne mám na vakcíny pozitívny názor, ktorý sa už aj pomaly bojím prezentovať kvôli agresívnym antivaxerom. Nikdy sa dezinformáciám propagande nedarilo tak ako dnes a nikdy dezinformácie nenarobili toľko škody ako dnes snáď od druhej svetovej vojny v čase nemeckého nacizmu.
Na miesto racionálnej diskusie o vakcínach sa nám diskusia zredukovala na rovinu emocionálnu v tom zmysle, že každý, kto má pozitívny názor na vakcíny toho musíme nenávidieť, to je nepriateľ.
                   Vláda urobila chybu, že neudelila na alternatívne média regulácie už niekoľko rokov dozadu. Dnes nám už dezinformácie prerástli cez hlavu a už je ich riešiť neskoro.
                   Zahraničným tajným službám, ktoré vedú proti Európe hybridnú studenú vojnu určite veľmi vyhovuje, že sa v Európe šíri antivaxerská propaganda a aj ju bezpochyby aktívne podporujú. Európu môžu takýmto spôsobom potrápiť ako aj zdravotnícky tak aj ekonomicky.
                   Úspešnosť dezinformácii má aj svoj racionálny základ. Situácia kvôli korone je ťažká a prináša nemálo utrpenia. Ľudia sú z toho pochopiteľne nazlostení a unavení. Pri obrovskej zlosti sú ľudia tak silne zaslepení emóciami, že zabúdajú na rozum. Zabúdajú na používanie rozumu.
 

Antivaxerská propaganda nemá logiku

Antivaxeri zabudli že ich propaganda nemá logiku. Je to veľmi jednoduché. Nemusíte byť žiaden Einstein aby ste vedeli napočítať koľko je dva plus dva a prídete na to, že antivaxerská propaganda stojí na vode. Nedokážem pochopiť kde až dokáže siahať ľudská hlúposť a na aké blbosti dokážu ľudia veriť.
                   Na jednej strane sú antivaxeri proti lockdownom a rúškam ale na druhej strane odmietaním očkovania robia pravý opak toho aby k tomu nedošlo. Logika hovorí, že keď som proti rúškam a lockdownu, mal by som byť za vakcíny.
                   Pre dezinformačné média, keď sa hovorí o západných vakcínach, tak sú všetky vakcíny najhoršia vec na svete, ktorou sa nás politici snažia otráviť. Ale akonáhle je reč o ruskej vakcíne, zrazu v priebehu jednej sekundy dokážeme zmeniť názor o 180 stupňov a zrazu sú vakcíny ako celok najlepšia vec na svete. Ľudská hlúposť nepozná hraníc, že ľudia dokážu naletieť na takúto rozporuplnú propagandu. Kým za ruskú vakcínu Sputnik by antivaxeri položili život, západné vakcíny sú pre nich jedy. Nehnevajte sa na mňa, ale ľudia musia mať už naozaj nasraté v hlavách keď veria na takéto blbosti.
                   Ďalej sa šírili hoaxy, že mRNA vakcíny človeka geneticky zmenia. Nie je to pravda. Faktom ale je že určité obmedzené genetické zmeny v imunitných bunkách prebiehajú po užití vektorovej vakcíny ako AstraZeneca alebo Sputnik, zdroj tu. Najväčšia sranda ale spočíva v tom, že dezinformačné média neinformovali, že vakcína Sputnik V dokáže vykonať určité genetické zmeny v DNA. Dezinformačné média informovali presne opačne ako je pravda. Nuž ľudská hlúposť nepozná hraníc. Čo k tomu dodať.
                   Antivaxeri sú prevažne fanúšikovia autoritatívnych diktátorských režimov ako je Maďarsko alebo Rusko. Antivaxeri akosi pozabudli na to, že Viktor Orbán je veľký zástanca očkovania. V tomto pre nich Orbán vzor akosi nie je. Zaočkovať Sputnikom sa dal aj Vladimír Putin. Keď majú už teda naši antivaxeri nedôveru v našich domácich politikov a obdivujú Orbána a Putina, nech si vezmú od nich príklad.
Opozičným politikom ako je Robert Fico sa veľmi ľahko šíria antivaxerské hoaxy, keď nemajú žiadnu zodpovednosť, nakoľko nie sú vo vláde. Ak ale už daný politik má zodpovednosť, bez ohľadu či je demokrat alebo diktátor, vždy bude vakcináciu presadzovať.
Prekvapilo ma, že aj politik Andrej Danko má pod svojimi antivaxerskými statusmi na Facebooku viac komentárov a zdieľaní ako vtedy keď ešte bol v politike, čo je veľmi prekvapivé. Žijeme vo veľmi smutnej dobe, kedy je popularita politika závislá od toho ako silný je antivaxer. Ak politik začne hovoriť čo ľudia chcú počuť, začne byť obľúbený. Čím väčší antivaxer, tým viac populárny.
                   Alternatívne dezinformačné média veľmi kritizujú zvýhodňovanie očkovaných a prirovnávajú to k aparteidu. Nuž zaujímavé, že takúto propagandu šíria práve média,ktoré najviac propagujú politické strany, ktoré majú blízko k neonacizmu.
                   Alternatívne dezinformačné média veľmi kritizujú zvýhodňovanie očkovaných, kritizujú kovid pasy, pritom zabúdajú že v Rusku bolo zvýhodňovanie očkovaných a kovid pasy zavedené ešte skorej ako v Európe. Jedná sa o niektoré ruské regióny ako napríklad Moskva a ďalšie. Čečensko, ktoré je tiež súčasť ruskej federácie tiež zaviedlo povinnosť očkovania. Antivaxeri tvrdia že Rusko nám má byť vo všetkom vzorom. No nech sa páči.
Tiež ma veľmi hnevá, že Slovenské média o týchto veciach neinformovali, aspoň som ich nepostrehol. Dlhodobo hovorím, že kvalita Slovenských a českých médii sa nedá porovnávať. Naši slovenskí novinári musia ešte veľa mlieka piť aby sa čo do kvality dotiahli na českých. Slovenské média svojou nízkou kvalitou informovania len pomáhajú antivaxerom.
                   Slobodný vysielač nesledujem, len som si všimol, že tam má pravidelnú reláciu mentálne narušená Adriana Krajníková. Úpadok spoločnosti už nepozná hraníc, keď takýto šialenci dostanú tak veľké mediálny priestor. Ľutujem ľudí, ktorí sa znížia na tak nízku úroveň a túto osobu berú vážne.
 
 

Igor Bukovský

Veľký guru apoštol antivaxerov je Igor Bukovský.
                     Považujem za chybu, že televízia TA3 tohto človeka minimálne raz pozvala do relácie, kde si šíril svoje bludy. So strany televízie je to minimálne nezodpovedné, keď dovolí šíriť dezinformácie o tak vážnej téme ako verejné zdravie a s tým spojená aj ekonomika.
                     Dôvod prečo Bukovský zverejňuje videá, že táto téma ktorá rozdeľuje spoločnosť mu prenesie vysokú sledovanosť a tým to môže byť pre neho aj podstatná časť finančných príjmov.
Bukovský sa sťažuje že mu YouTube zmazal niektoré videá. Ak máte do posledných troch mesiacov tri nahlásenia, pravidlá sú také, že zmažú Vám kanál úplne. Myslím, že to sa ale nestane, to by musela jeho videá posudzovať nezávislá komisia od YouTube, ktorá nie je v ekonomickom konflikte záujmov. Pokiaľ Bukovský nebude vo videách krájať malé deti, YouTube mu kanál nezmaže, pretože nebude mať dôvod prísť o príjmy z reklám kvôli Bukovskému bohato sledovanému kanálu.
                     Pána Bukovského som dobre poznal ešte z časov pred kovidom, kedy sa nevenoval téme vakcinácie, ktorá tak rozdeľuje spoločnosť. Už vtedy som ho považoval za nedôveryhodnú osobu. Až militaristický bojovník proti konzumácii živočíšnych tukov. Seriózna veda ale hovorí, že aj živočíšne tuky sú pre zdravie človeka v nízkych a primeraných dávkach potrebné a dôležité. Ako príklad, živočíšne tuky obsahujú steroly, čo sú chemicky blízke látky pohlavným hormónom u mužov i žien, testosterón estrogén a tie k životu potrebujeme. Veci nie sú čiernobiele.
                     Ďalšia vec, že Bukovský je bojovník proti konzumácii mlieka, čo je ďalší pavedecký blud. Mlieko a mliečne výrobky sú jediná bežne dostupná forma vápnika, fosforečnan vápenatý ktorý je priamo biologický vstrebateľný. Pri bežných výživových doplnkoch vápnika väčšina vyjde von močom a stolicou. Výživový doplnok vo forme vápnika vo forme fosforečnanu vápenatého je na Slovensku veľmi ťažko dostupný, veľmi ťažko nájdete eshop kde sa predáva aj to ktovie akej pochybnej kvality. Mlieko má hlavnú zložku fosforečnan vápenatý. Zuby a kosti sú tiež s presne rovnakej chemickej látky fosforečnan vápenatý. Pokiaľ chcete mať zdravé zuby bez kazov, konzumácia mlieka, mliečnych výrobkov je dôležitá. Pamätám si už staršie video Bukovského, kde tvrdil, že konzumáciu mlieka neodporúča, pretoževraj neexistuje štúdia, ktorá by potvrdzovala, že ľudia ktorí pijú mlieko majú menej zlomenín kostí. Argumentácia pekne pritiahnutá za vlasy.
                     A nebuďme naivní, že argumentácia Bukovského témach o kovide a vakcinácii bude viac dôveryhodná ako pri mlieku.
 

Náboženský fanatizmus a ľudská hlúposť

Aby som nekritizoval len ľudskú hlúposť antivaxerov, aby som bol objektívny, spomeniem aj ľudskú hlúposť v súvislosti s náboženským fanatizmom. Antivaxerská propaganda nie je jediná téma, kedy experiment s manipuláciou a totálnou kontrolou ľudskej mysle dopadol veľmi úspešne.
Kto sa autenticky nestretol s náboženským fanatikom na vlastnej koži, ten len asi ťažko dokáže pochopiť jeho toxickosť, nebezpečenstvo a závažnosť. A pritom to nie je len pár bláznov, ale demograficky sa jedná o určite nie zanedbateľný počet ľudí. Výsledok vidíme v politike ako sa títo ľudia dokázali presadiť.
Náboženský fanatik nedokáže pochopiť, že náboženstvo, cirkev, cirkevné spoločenstvo je kritizovateľné a dokáže mať aj chyby. Tu spočíva koreň veci, prečo sa fanatik fanatizmu nedokáže zbaviť. Keď im nejakú kritiku spomeniete Vy sami tak reagujú veľmi zranene, podráždene až agresívne. Z ich optiky je chyba vo vás, nie v nich, keď sa opovažujete rúhať Bohu a vidieť chybu na cirkvi či náboženstve.
Ďalej by ste neverili koľko energie a času je ochotný náboženský fanatik dať do praktizovania náboženstva v domnení, že mu to bude odmenené po smrti na druhom svete. Dať otázku či im cirkev hovorí o pravidlách o živote po smrti a čo bude po smrti, naozaj pravdu to, ich už nenapadne.
Náboženský fanatik nikdy nepripustí že by sa mohol pomýliť, pretože potom by musel o sebe pripustiť veľmi nepríjemnú pravdu, že to obrovské množstvo energie a času, ktoré dal za 40 rokov života do náboženstva bolo zbytočné – a takáto predstava je desivá.