Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Cirkev ako dôležitý nástroj hybridnej vojny Kremľa: falošný konzervativizmus

Hoci nemožno povedať že cirkev propaguje úplne celú ruskú propagandu v jej všetkých aspektoch, nepodporuje napríklad ruskú agresiu na Ukrajine, naopak v oblasti kultúrnych vojen, falošného konzervativizmu, nenávisti voči LGBT ľuďom má cirkev jasno.
Na jednej strane cirkev potrestala a suspendovala trošku liberálneho kňaza Michala Lajchu za knihu v ktorej sa hovorí o argumentoch o zdobrovoľnení celibátu u kňazov, na druhej strane kňaz Marián Kuffa za svoje šialené výroky potrestaný nebol.
                  Kremľu sa podaril nevídaný úspech, že v rámci hybridnej vojny používa cirkev pre svoje ciele. Nikdy tak hlasné volanie po konzervativizme v cirkvi v strednej Európe nebolo tak ako dnes. Možno to považovať za obrovský úspech hybridnej vojny.
                  A jednej strane cirkev neberie všetky výroky v Biblii doslovne, ako napríklad zabíjanie nepriateľov, či krutosť apoštola Petra v Skutkoch apoštolov v novom zákone, a riadi sa dokonca opaku, na druhej strane má cirkev zmeniť svoje myslenie a pristupovať k Biblii podobe pri LGBT ľuďoch.
Na jednej strane sa učenie cirkvi v histórii menilo mnoho krát, na druhej strane reforma cirkvi pri LGBT ľuďoch je pre kresťanských konzervatívcov nepredstaviteľná.
                  Zmysluplný článok o tejto téme napísal novinár Hudák.
 

Šokujúce výsledky „sociologického prieskumu“ na sociálnej sieti Pokec.sk

Na pokec.sk majú permanentne najvyšší počet online členov dve skupiny: Sexzoznamka a G/BI zoznamka a to v pomere približne 80:20. Ostatné skupiny majú v porovnaní s nimi zanedbateľný počet členov. Aj na sexzoznamke má cca 5 až 10% ľudí inzeráty z ktorých vyplýva, že majú záujem o rovnaké pohlavie. Aj spomenuté fakty možno vnímať ako určitý obmedzený sociologický prieskum. Približne 20 až 25 percent ľudí, zdá sa, nie sú stopercentní heterosexuáli.
Pre vzdelanejšieho človeka to nemusí byť až také šokujúce. Priekopník psychológie Sigmud Freud hovoril o vrodenej bisexualite a ďalej máme dôkazy o vysokom percente bisexuálnych ľudí v pravekých, starovekých či stredovekých kultúrach po celej planéte.
Hoci homofóbni ľudia sú v spoločnosti veľmi hluční, nie je ich však väčšina.