Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Prečo sú slovenskí novinári väčší darebáci ako politici?

Na jednej strane nechcem všetkých novinárov hádzať do jedného vreca, na druhej strane každý aj dobrý novinár, ktorý mlčí, je pasívny a nenapomenie svojich kolegov, sa podieľa na tomto morálnom dne, ktorým žurnalistika je.
Problém je že v politike existuje veľké množstvo kontrolných mechanizmov a mechanizmov transparentnosti, v médiach nič také nie je a je to zneužívané ako sa len dá.
Na jednej strane som za to aby média mohli pôsobiť maximálne slobodne, na strane druhej novinári zneužívajú naplno nedostatočnú legislatívnu reguláciu žurnalistiky na Slovensku. Som za to aby aj printové média boli pod rovnakou reguláciou Rady pre vysielanie a retransmisiu ako sú televízie.
To koľko hoaxov dezinformácii a propagandy píšu novinári o téme ochrana prírody už preráža všetky dná. Bohužiaľ hoaxy, dezinformácie a systematická propaganda nie sú porušením zákona a jedná sa o legálnu a neregulovanú činnosť.
Jana Kubisová Aktuality.sk, Tomáš Grečko, Soňa Mäkká Denník N, Katarína Kozinková denník SME, Andrej Barát denník Pravda. Toto je dezinformačná úderka, ktorá vytvára zmätok vo verejnej mienke. Šéfredaktori by mali vytvárať určité kontrolné mechanizmy, tí ale zlyhávajú a ani po tom ako sú požiadaní aby problém riešili, ho neriešia.
Niektoré extrémistické články extrémne ekologických novinárov už zaváňajú psychiatriou.
Poznám mnoho serióznych ľudí, ktorí sú odborníci na ekológiu alebo sa ekológiou zaoberajú, sú už tak veľmi znechutení z dezinformácii a propagandy mainstreamových médií, že prechádzajú na alternatívne média, čo tiež nie je riešenie. A alternatívne média sú len ďalšia pasca ruskej propagandy financovanej z Moskvy.
Ešte viac ako rok pred voľbami sú písal všetkým šéfredaktorom médii, aby sa poučili zo svojich chýb, pretože dezinformáciami a propagandou o téme ekológie robia reklamu alternatívnym médiám. Nepoučili sa, doplatili na to, a teraz plačú z výsledku volieb.
 
Nie som priaznivec konšpiračných teórii a keby som sám vlastné skúsenosti nezažil s médiami, tak sám by som neveril, že to môže byť až tak zlé. Úplne ma dorazilo to, keď samotná zamestnankyňa etalóna morálky denníka Aktuality.sk mi potvrdila, že dostávajú úplatky, aby písali v prospech korupčnej zločineckej skupiny BROZ. Verejná mienka je veľmi silne manipulovaná. Bežný rádový občan nemá šancu sa dozvedieť rovnaké informácie ako viem ja.
A ísť sa podeliť o takéto informácie do alternatívnych médii nechcem, pretože to nie je riešenie. Akurát by som tak urobil reklamu tiež len alternatívnym médiám, ktoré sú financované z Moskvy a tiež šíria množstvo hoaxov a propagandy. A to o trochu viac.
Tiež som sa aj na Facebooku vo FB skupinách snažil úmyselne vyhýbať kritike médii a o katastrofálnej skúsenosti s médiami, aby som nerobil reklamu alternatívnym médiám.
Informoval som hlavne o téme korupcie, témam ako sa zachovali média som sa radšej vyhol.
 
Bežní ľudia sú veľmi dezorientovaní a nevedia čo si majú myslieť, keď o korupcii za Budaja v envirorezorte hovoria krajne pravicoví politici. Veď v konečnom dôsledku je to normálne, že koalícia a opozícia na seba slovne útočia. Ľudia nevedia, či sa jedná o politikárčenie alebo situácia je naozaj tak extrémne zlá. Omnoho viac dôveryhodne by to pôsobilo, ak by ako prví s informáciami o korupcii prišli investigatívni novinári ako politici.
Ako hlboko klesli novinári a celá spoločnosť, keď musíme byť vďační za krajne pravicových politikov že sú ochotní informovať o korupcii a niečo s tým aj urobiť. Áno musíme byť vďační aj týmto politikom. Čo iného nám ostáva. Potom nech sa takzvane slušní politici čudujú, prečo ľudia nechcú voliť ich.
 

Ako by to vyzeralo ak by novinári a média boli skutočne slobodní? Ako by to vyzeralo ak by si média svoju prácu robili poctivo?

Korupcia v ochrane prírody je tak extrémna, že jednoznačne by to mala byť ústredná téma médii. Keby investigatívna žurnalistika na Slovensku naozaj fungovala a naozaj existovala, tak to by bolo minimálne na dve až tri články za týždeň, čo by vychádzalo na 130 článkov ročne. Už len ja sám som poslal médiám asi 150 strán podrobností o korupčných škandáloch v ochrane prírody. Už len z toho by sa dalo urobiť desiatky článkov. A ak by existovali investigatívni novinári na Slovensku, tak by určite toho našli 10 krát viac ako som našiel ja so svojimi spolupracovníkmi. A ak by verejnosť videla, že média sú ochotné písať články o korupcii v ochrane prírody, tak určite by sa našli ďalší whistlebloweri ďalší svedkovia, ktorí by médiám priniesli ďalšie informácie.
Média veľmi dobre vedia, že 95% kriminality sa sústredí v ochrane prírody. Napriek tomu mlčia.
                  Na jednej strane média zvolávajú ľudí na mítingy politických strán z opozície aby protestovali proti nepodstatnej veci o tom či tu aj naďalej bude alebo nebude existovať špeciálna prokuratúra, na druhej strane, ak by naSlovensku existovala investigatívna žurnalistika, ak by existovali slobodné média, tak ľudia na námestiach by protestovali z úplne iného dôvodua to z dôvodu šialenej korupcie v ochrane prírody.Mňa nezaujíma či tu bude alebo nebude ÚŠP, mňa zaujíma len to, či budem vidieť v base bosov ochranárskeho podsvetia. Celý systém médii je len odpútavať pozornosť od podstatných vecí a chrániť svojich sponzorov.
                  Podobná téma ako ochrana prírody je aj Matúš Vallo. Nechápem ako môžu byť aj Bratislavčania takí hlúpi, že ho znovu zvolili za primátora a to s obrovským náskokom aj napriek tomu že v predvolebných diskusiách nevedel vysvetliť obrovskú korupciu.
 
Časť médii sa snaží zosmiešňovať Huliaka za to že hovoril aj určité nepresnosti o téme korupcie v ochrane prírody. Len akosi zabudli zvýrazniť aj tie informácie, ktoré boli pravdivé a tých bola väčšina.
 

Ako by to vyzeralo ak by novinári a média boli skutočne slobodní? Ako by informovali o Matúšovi Vallovi?

Pravda je taká že Vallo nič iné nerobí ako len kradne. Okrem toho je extrémne zlý manažér a pre Bratislavu neurobil prakticky nič okrem dopravného chaosu.
Ak by novinári boli aspoň trochu slobodní tak to by bolo minimálne na jeden článok každý tretí deň o rôznej korupcii, podozrivých zákazkách, konflikte záujmov, klientelizme a podobne. V Bratislavskom magistráte nenájdete jeden centimeter štvorcový, kde by sa niečo nekradlo.
Bratislava ma extrémne veľký rozpočet, pol miliardy euro, je to ako menšie ministerstvo. Bežní radoví občania Bratislavčania ale nevidia z týchto peňazí nič.
A pozor pozor. Valla nekritizujú len konzervatívci z ideologických dôvodov, ale aj mnoho liberálnych ľudí, ktorí sa už na tú korupciu nemôžu dívať.
Otázne je ale ako dopadnú najbližšie voľby. Väčšina Bratislavčanov je stále v nevedomosti a spoliehajú sa len na informácie z Denníka N a ten Valla nekritizuje a ututlávajú mu všetky aféry.
Drobná ochutnávka ako sa kradnú peniaze na týchto odkazoch: odkaz 1, odkaz 2
 
 

Ako funguje financovanie médii? Aké zmeny potrebuje legislatíva pre vyššiu transparentnosť médii? Lex média

Môj názor, že tie média ktoré najviac hlasno kričia ako sú nezávislé sú čo do transparentnosti na tom najhoršie. Vychádza to z mojich bohatých skúsenostís médiami, ktoré má len málokto.
Najviac transparentné financovanie médii funguje na báze inzercie a reklamy.
Čo je už ale ďaleko viac zákerné sú rôzne skryté inzercie o ktorých čitateľ médii nevie nič. Zdanlivo nezávislý článok vznikol na báze objednávky v prospech nejakej korupčnej skupiny vo forme propagandistického článku a podobne.
Rôzne záujmové skupiny platia redakciám aby sa o niečom písalo alebo aby sa naopak nepísalo, napríklad o korupcii korupčných skupín. Média podľa všetkého obchodujpú z informáciami.
V konečnom dôsledku skrytá inzercia bolo už známe video na Aktuality.sk ktorú som si všimol len na základe obrovského šťastia a náhody. V skutočnosti to nebola úplne skrytá inzercia ale plne skrytá inzercia je neporovnateľne viac častý fenomén.
    A len ako taká zaujímavosť, ruku do ohňa by som nedal ani za to, že časť médii je priamo financovaná niektorými politickými stranami. Štát financuje strany dostatočne na to aby to bolo možné. Úplne priamo to nie je legálne, ale čo je možné naliať do nejakej strane blízkej firmy peniaze a následne z uvedenej firmy financovať média je v celku šikovný a jednoduchý spôsob ako prať peniaze. Nemusí to byť ani oligarcha blízky strane.
    Inzerenti môžu tlačiť na média, že ak budú šíriť určitú propagandu, dostanú za rovnakú inzerciu dva krát toľko koľko by dostali ak by propagandu nešírili.
A nemám najmenšie pochybnosti že ak by som si pri pive sadol ako kamoš s Peťom Bárdym alebo Matúšom Kostolným tak by mi úprimne a narovinu nemali problém sa priznať, že nerobia žurnalistiku ale propagandu a nerobia to zadarmo.
                  Môj návrh je takýto: Aké legislatívne zmeny sú nevyhnutné? Média by mali mať povinnosť zverejniť všetky svoje prijímy, tak aby sme sa napríklad dozvedeli koľko peňazí do médii nalialo napríklad také BROZ. Zverejnenie nepravdivých finančných informácii musí byť trestné rovnako ako krátenie daní a kontrolu pravdivosti zverejnenia údajov bude kontrolovať finančná správa, ktorá bude mať na toto rozšírené oprávnenia v zákone.
To by média popukali od zlosti a rozpútali by poriadne peklo ak by politici navrhli takýto zákon.
Tento návrh by zničil nielen všetky nepoctivé média ale aj alternatívne média pri ktorých by sa ukázalo, že sú platené z Moskvy. Alternatívne média sú financované spôsobom, že posielajú peniaze cez menšie príspevky 500 až 1000 eur cez svoje biele kone fyzické osoby. Nech sa páči, nech sú zverejnené všetky mená týchto bielych koňov, ktorý mesačne prispievajú aspoň 500 eur.
 

Súvisiace odkazy