Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Pesimizmus a negativizmus: to je choroba Slovenského národa

Ak sa opýtate cudzinca čo je pre Slovákov typické, odpovie Vám, že pesimizmus a negativizmus. Za túto našu duševnú chorobu sa máme prečo pred cudzincami hanbiť. Je to veľký a vážny hriech Slovákov a Slovenského národa a mali by sme sa v tom napraviť. Je veľkou chybou a je veľmi nesprávne, že sme negativistický a pesimistickí, máme myseľ plnú negativizmu a negatívnych myšlienok.
Neustále všetko kritizujeme a všímame si len to negatívne. Neustále nadávame na politiku ako tam je všetko zlé a hrozné, a veľmi sa nad tým rozčuľujeme. A ak sa aj udeje v politike niečo pozitívne, tak to si vôbec nevšimneme – na to sme predsa slepí.
                 Východná filozofia hovorí:skutočné je len to, čo je v našej mysli.
Preto snažme sa myslieť pozitívne. Aj keď sme v nejakej negatívnej životnej situácii, snažte k tomu pristupovať z čo najviac pozitívnym prístupom ako sa len dá. Zmiernite si tak utrpenia v ťažkej situácii. Naopak negatívnym myslením, aj keď sa stane niečo zlé, si nesmierne priťažíte a spôsobíte x-krát viac utrpenia ako to k situácii reálne zodpovedá.
Snažte si čo najviac všímať pozitívne veci. Zaostrite zrak na pozitívne veci. Neplňte myseľ negatívnym, plňte ju pozitívnym. Tak sa zbavíte utrpenia a budete šťastní.
Nemajte obavy o svoju osobnú budúcnosť, pretože tak si spôsobujete utrpenie a plníte sa negatívnymi myšlienkami. Buďte v prítomnosti.
                Slováci sú veľmi nešťastní, ale existujú aj omnoho chudobnejšie národy, ktoré myslia optimisticky a sú omnoho šťastnejší.
Učme sa od iných národov ich optimizmu. Máme sa čo od nich učiť ako drobní začiatočníci.
Už len od Čechov sa máme čo učiť, tým že sú etnicky len 50% Slovania (genetické výskumy hovoria, že Česi a Slováci sa významne od seba líšia), ich mentalita je úplne iná, sú to nesmierne viac pozitívny a optimistickí ľudia.
                Zo šamanského hľadiska, my ľudia tvoríme svojou mysľou túto realitu. Každá negatívna myšlienka, ktorá je v nás, negatívne ovplyvňuje realitu, čo sa potom prejaví negatívnymi udalosťami či už v politike, ekonomike alebo v prírodných katastrofách. My si neuvedomujeme akú silu má naša myseľ a zaobchádzame s ňou veľmi nezodpovedne, keď ju plníme všetkým negatívnym. Ubližujeme tak nielen sebe ale aj druhým. A okrem toho by sme sa mali naučiť aj niečomu inému ako nadávaniu na politiku – aj iné viac pozitívne veci existujú.
Naučme sa pozitívne myslieť. Buďte pozitivistickí. Slováci veľmi radi dávajú budúcnosti najhoršie možné prognózy. Nie, naopak buďte pozitívni, majte silnú vieru a verte, že budúcnosť bude pozitívna, že všetko najlepšie dopadne ako môže. Vaše slová, nech sú len plné pozitivizmu a pozitívnych prognóz.
                Na Slovensku vôbec nie je na chybe politika. Na chybe sme my sami. Politici sú nič. My sami Slovenský národ, ľud tvoríme túto realitu svojou mysľou. Ak sa máte zle, nesťažujte sa na politikov. Sťažujte sa na seba samého, že ste negativistický.
Nesnažte sa meniť politiku. Držať transparent na demonštrácii vie aj opica. Nemeňte politiku, zmeňte seba. Ak chceš zmeniť tento svet, zmeň najprv sám seba.
Nenadávajte na politiku, nadávajte na seba, že ste negativistickí. Naučte sa pozitivizmu.
Nemyslíte si, že niečo zlé že v politike. Sami si za to môžete čo sa deje v politike!! Politika je len obrazom vašej mysle plnej negatívnych myšlienok.
 
K jednému blogu, kde autor popisoval prehnanešialenekatastrofálnu budúcnosť som napísal nasledovný komentár: (URL odkaz je už neplatný)
Duchovne vyspelý človek nikdy nebude mať takéto katastrofálne úvahy o budúcnosti ako určite bude vojna. Mali by sme žiť v prítomnosti a nie ešte ani vojna na Slovensku nie je a už si predstavujeme ako vojna je. Šamani hovoria, že budúcnosť a tento svet si tvoríme my sami a to svojím myslením. Neuvedomujeme si silu svojich myšlienok. Čo myslíme, to sme. Každá naša myšlienka sa stáva skutočnosťou. Ak budeme mať takéto katastrofálne úvahy, tak vlastne vizualizujeme zlú budúcnosť – chceme aby sa stala negatívna budúcnosť. Preto takýto blog môže napísať len duchovne veľmi nízky človek. Nie nadarmo som napísal článok „Pesimizmus a negativizmus. To je choroba Slovenského národa“. Ak by sme všetci Slováci mali tak pozitívne myslenie tak ako Česi, tak aj budúcnosť by sme si vedeli naprogramovať lepšie – v náš prospech a potom by sme nemuseli tak neustále nadávať na politikov a preklínať ich. Treba mať pozitívne myslenie a pozitívne sny, pozitívne vizualizácie a predstavy o budúcnosti. Aj samotní šamani robia špeciálne meditačné vizualizácie, pri ktorých sa snažia negatívny geopoliticky osud zmeniť o niečo k lepšiemu. Tento blog je pravý opak toho. PS: Tiež aj tá negativistická paranoja okolo vody je niečo veľmi hlúpe. Na čo budeme nadávať na politikov, keď ani ešte nevieme čo bude vláda do budúcna s vodou robiť?
Tu je krásne vysvetlené aké vizualizácie robia šamani. Takéto negatívne myslenie v blogu je pravý opak tohohttps://www.youtube.com/watch?v=ZIUXioSOkSU