Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Kňaz Vladimír Beregi a náboženský fanatizmus. Šéf manipulatívnej kresťanskej sekty (=katolíckeho kresťanského spoločenstva)

Toto psychopatické video nepotrebuje komentár. Ako len môže mať tak obrovský vplyv na spoločnosť takýto psychopat? Veď ten by mal byť odizolovaný od spoločnosti a liečený v v psychiatrickej liečebni. Vo videu je Beregi šťastný ako nikde inde, pretože psychopatickým ľuďom robí radosť nimi manipulovať a mať nad nimi vplyv.

Pochod za život vs. interrupcie / potraty

Názov náboženskej akcie „pochod za život“ je chybný ... Prečo som proti obmedzeniu potratov? Čo mi v novelách prekáža? ... Pápeži vs potraty ... Anton Chromík je fanatický kotlebovec. Klerofašistický Pochod za život ... Liberálny teológ Tomáš Halík o téme potratov ... Potraty ako politicky populistická téma ... Politicko-mocenská akcia biskupov. Výhrada proti pochodu za život ... Registrované partnerstvá ... Záverom

Psychológia kresťanských spoločenstiev / siekt. Analýza

Obrovskou zákernosťou je to, že do sekty typu katolícke kresťanské spoločenstvo je veľmi ľahko vstúpiť, ale je nemožné vystúpiť. Nakoľko sa jedná o spoločenstvo, ktoré oficiálne patrí pod katolícku cirkev, nikomu neblikajú žiadne červené kontrolky, že tu si treba dávať veľký pozor. Daná obeť si o sebe môže namýšľať že je tam šťastná a že je tam úplne slobodná. Obeť však už nemá svoj vlastný rozum, ten je úplne potlačený. Obeť pracuje na kolektívnej mysli, obeť sa stala súčasťou kolektívnej energetickej siete. Kolektívna myseľ hovorí obeti čo je správne čo je nesprávne, čo je „klamstvo“ čo je „pravda“, čo ju má robiť šťastnou, čo ju nemá robiť šťastnou, k čomu má pociťovať negatívne emócie a k čomu má pociťovať pozitívne emócie. Kolektívna myseľ obeti prikáže, že v spoločenstve sa musí cítiť šťastná, tak to, že je v spoločenstve šťastná si dokáže do mysle vsugerovať a falošné šťastie si vytvoriť. Kolektívna myseľ si obeť stráži. Strata vlastného rozumu, vlastnej slobodnej vôle, je hlavným atribútom člena kresťanského spoločenstva.

Psychológia: Katolícka cirkev je sekta, dôkazy. Anna Kolesárová ako ukážkový príklad

Na ukážkovom príklade kauzy Anny Kolesárovej pomôže pochopiť patológiu náboženstva, patológiu náboženského človeka. Základ katolíckej viery je totiž vojna proti sexualite ako takej. Katolícka viera zakazuje zo sexuality naprosto všetko: zakazuje antikoncepciu, masturbáciu, predmanženský sex, ejakuláciu mimo vagíny, orálny sex, prerušovanú predĺženú súlož, rozvody, akékoľvek sexuálne pomôcky, homosexualitu. Praktizujúci veriaci na dodržiavanie týchto pravidiel dávajú všetku svoju energiu. Jediné čo katolícka cirkev dovoľuje je sex výlučne za účelom rozmnožovania a aj to len v manželskom zväzku požehnaným katolíckym obradom. Nech mi niekto povie, že medzi sektou a náboženstvom je nejaký rozdiel!!!

V národných parkoch sa veľa rúbe. O ochrane prírody

Ochrana prírody by bola veľmi dobrá vec ak by sa tretí sektor správal naozaj racionálne. Áno zo začiatku sa to zdal ako zaujímavý experiment, nechať smrekové monokultúry na samovývoj, bez zásahu čo to spraví. Tiež bola silná snaha opičiť sa vo všetkom po západe, ísť po vzore nemeckého Bavordského lesa.

Dôkazy, že zlo ťahá sa dlhší koniec ako dobro. (Filozofický článok)

Dôkazom že zlo ťahá za dlhší koniec je aj to, že kým Aliancia za rodinu bola schopná vyzberať 350000 podpisov na referendum, ktoré šírilo netoleranciu, vášne, nenávisť a vojnu proti sexuálnej výchove na školách respektíve proti antikoncepcii, naopak nenašli sa žiadni ľudia, ktorí by vyzbierali podpisy na referendum o odluke cirkvi od štátu.

Katolícka cirkev a sexuálne pedofilné škandály

Prečo práve v katolíckej cirkvi je pedofilných škandálov tak veľa? .... Jan Rozek – prenasledovaný cirkvou za to, že riešil pedofilné škandály .... Hlbšie nahliadnutie do sexuálneho násilia kňazov - psychologické pochody delikventného kňaza. ... Prečo Katolícka cirkev doteraz úmyselne tolerovala deviantných kňazov vo svojichradoch?

Možná reforma Katolíckej cirkvi

60. až 70. rokoch boli silné reformné nálady v cirkvi, dnes sú silne anti-reformné nálady, Príklad anti-reformných nálad na antikoncepcii, V Katolíckej cirkvi je prísne zakázané čo i len diskutovať o možnej prípadnej reforme, Anti-reformné nálady v cirkvi: veľmi rýchlo sa zabudlo na toleranciu k iným náboženstvám z Druhého Vatikánskeho koncilu: Nostra aetate, Čo by mohlo pomôcť k reforme cirkvi? Ideálny kresťan podľa cirkvi vs. Lajcha a Rozek, Slepá poslušnosť kňazov k biskupovi

Ochranári. vs lesníci konflikt. Ekológia lesa, holoruby, My sme les

je mi veľmi ľúto že vo verejnosti a v médiach je lesníctvo len okrajová téma. Ľudia nemajú vzťah ku prírode 04:14 informácie o národných parkoch, ktoré ste nevedeli. Majú rôzne stupne ochrany. O stupňoch ochrany – Slovenská legislatíva. Väčšina rozlohy národných parkov je v treťom stupni ochrany. Druhý stupeň ochrany – budovanie lesných ciest len s povolením. 5. stupeň ochrany je najvyšší stupeň ochrany, hovoríme mu aj rezervácia je tam bezzásahovosť, je tam zákaz čistenia korýt potokov čo môže spôsobiť záplavy, nie je tam možné robiť opatrenia proti lykožrútovi, je zakázané vypíliť invazívnu nepôvodnú drevinu. Povolenie na výnimky je rarita. Aktivisti si predstavujú ako jediný spôsob ochrany prírody totálnu bezzásahovosť, čo nie je vždy žiadúce. V Belianskych Tatrách sa podľa všetkého nachádzajú v piatom stupni ochrany aj smrekové monokultúry, čo je veľmi zlé, pretože tak nie je možné bojovať s lykožrútom. Potom sú lykožrútom napadnuté aj vzácne pralesy, tvrdia lesníci

Nicejské vyznanie viery, kontroverzia, časť 2

Nikde v Nikejskom vyznaní viery sa nehovorí o tom, že ide o vieru v jedného Boha! Naozaj nikde! zrodeného, nie stvoreného, jednej podstaty s Otcom. Správny preklad z latinčiny do slovenčiny je: „narodený, nestvorený z rovnakej podstaty Otca“.

Výzva pre akademickú obec: robiť vedecké bádanie o kresťanstve. História cirkvi, história dogiem a filozofická kritika

Akademická verejnosť sa príliš málo zaoberá históriou kresťanstva, pretože je príliš málo kritických argumentov na adresu Cirkvi. Moja web-stránka je síce veľmi zaujímavá, avšak je veľmi smutné, že akademická obec sa témami na mojej web-stránke prakticky vôbec nezaoberala už mnoho rokov predo mnou. Prečo je tomu tak? Háčik je v tom, že kresťanstvo a cirkev je obrovský egregor, ktorý má extrémne silné ochranné energetické pole. Človek musí mať extrémne veľa energie aby vôbec bol schopný nejako zmysluplne kritizovať kresťanstvo a to aj faktografickými argumentmi a vedeckými metódami.

Psychológia sa vybrala veľmi zlým smerom svojho vývoja. Návrh na reformu psychológie. Viac sa kriticky zaoberať náboženstvom a ezoterikou. A to na objektívnej vedeckej úrovni

Prečo je psychológia najpomalšie rozvíjajúcou sa vedou? Prečo neustále ako jediná veda prešľapuje na jednom mieste? Kým všetky ostatné vedecké odbory sa snažia hľadať pravdu, psychológia sa vo filozofii nesnaží hľadať pravdu. Náboženstvo sa stalo niečo nekritizovateľné, nedotknuteľné a posvätné, čoho sa nesmieme ani len dotknúť. Psychológia sa vybrala veľmi zlým smerom svojho vývoju

Vplyvní katolícki kazatelia a hlboká sonda do ich psychiky. Psychologická analýza. Kresťanské spoločenstvá sú oficiálne sekty pod krídlami Katolíckej cirkvi

Je to veľmi príjemný pocit ak môžete mať legálnu sektu oficiálne povolenú pod krídlami katolíckej cirkvi. Máte moc nad emóciami mladých ľudí, dokážete ich nadchnúť a rozplakať gospelovými piesňami či kázaniami. Mať moc nad emóciami mladých ľudí je príjemný pocit, stáva sa to pre Vás závislosťou a chcete toho stále viac a viac. Je to príjemný pocit, ak všetci mladí ľudia upriamia na Vás ako kazateľa či gospelového speváka pozornosť a tí ľudia ani nedýchajú, s nadšením počúvajú každé Vaše slovo.