Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Prečo je parlamentný kaplán chyba?

Parlamentným kaplánom sa stáva náboženský extrémista Ján Buc

Nielenže je poburujúce, že parlament bude mať svojho kaplána (vybavil to Boris Kollár), ale cirkev sa rozhodla dosadiť za kaplána jedného z najviac extrémistických a radikálnych katolíckych kňazov Jána Buca. Keď som sa to dozvedel tak skoro som spadol do stoličky. Tak toto je ale poriadne drsná provokácia. Už väčšiu provokáciu cirkev vymyslieť nemohla. Ján Buc zastáva letničnú formu kresťanstva, čo je najviac extrémna najviac fanatická forma náboženstva. Je známy svojimi extrémne ohnivými a manipulatívnymi kázňami. Úplne zbytočné rozdeľovanie už tak extrémne rozdelenej spoločnosti. Naozaj zlý vtip. Ako keby sa nenašiel aj nejaký umiernený kňaz. Bude Ján Buc naháňať liberálnych poslancov po parlamente a svätenou vodou z nich vyháňať diabla? TA3 tiež zrejme porušil zákon, keď nedali priestor aj človeku, ktorý má negatívny názor na parlamentného kaplána. https://www.youtube.com/watch?v=iEOTfl1HycQ

 

Ďalšie dôvody prečo parlamentný kaplán je chyba:

  • ústava Slovenskej Republiky hovorí, že SR sa neviaže na žiadne náboženstvo ani ideológiu. Ide o vážne porušenie ústavy.
  • Alternatívne riešenie by bolo ak by mali rovnaký priestor ako katolícky kňaz aj liberálni protestanti, židia, budhisti, hinduisti, slovanskí pohania https://ved.sk/. Nech platí rovnosť pre všetky náboženstvá. Nech sa každý z nich robí svoje rituáli. Jedine takýmto spôsobom môže fungovať parlamentný kaplán bez porušenia ústavy.
  • parlamentný kaplán je v rozpore s učením Biblie. Ježiš v Biblii povedal: dávajte cisárovi čo je cisárove a bohu čo je božie. To znamená že cirkev sa nemá čo starať do štátu a naopak.
  • Kresťania veria vo falošnú a nie skutočnú predstavu Boha. Kresťan si pod pojmom boh predstaví mŕtve telo na kríži.
  • ak chcete byť úspešný politik, poučte sa z chýb Borisa Kollára. Kollára Boh potrestal za obchodovanie s cirkvou, potrestal ho Boh za parlamentného kaplána pretože sa nedostal do parlamentu