Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Aktuálne udalosti v politike, médiach a v spoločnosti

Nálady v spoločnosti

Z pohľadu filozofie, spirituality a psychológie môžeme povedať, že sa v kolektívnom vedomí Európy a špeciálne Slovenska zvýšili vibrácie. Kým počas kovidu a chvíľu aj po ňom ľudia podliehali totálnemu kolektívnemu bláznovstvu a davovej psychóze, dnes je nálada v spoločnosti lepšia. Počas kovidu ľudia verili na tie najbláznivejšie konšpirácie a hoaxy, že Bill Gates nás chce začipovať, alebo ľudia ktorí boli očkovaní majú zhustnutú krv.
Už v roku 2020 som hovoril, že vláda Igora Matoviča nebude úspešná ani požehnaná z dôvodu, že do politiky priniesol priveľa náboženských fanatikov. Táto predpoveď sa neskôr naplnila.
Slovensko sa stalo krajinou ktorá zvládala kovid najhoršie celej EÚ. Vďaka vládnutiu OLANO sme mali najnižší počet zaočkovaných ľudí v EÚ a ľudia podliehali tým najviac bláznivým konšpiráciám.
Zlepšenie energií v kolektívnom vedomí sa prejavilo aj tak, že sa v spoločnosti významne upustilo od fanatického obhajovania ruskej agresie na Ukrajine.
Domnievam sa tiež že súčasnú vládu bude čakať veľmi úspešný rok 2024, avšak táto vláda by si nemala pripisovať úspech sebe ale zvýšeniu vibrácii v kolektívnom vedomí.
 

Čurillovci rozdeľujú a polarizujú spoločnosť

Túto polarizáciu vytvárajú najmä média. Problematika nie je čiernobiela ale média informujú čiernobielo. Verejná mienka je značne manipulovaná. Väčšina ľudí sa fanaticky pridá buď na jednu alebo druhú stranu konfliktu a dávajú sa zatiahnuť do tejto hry. Obe strany majú toho za ušami veľmi veľa.
Značná časť ľudí si nedokáže vypočuť pohľady oboch strán, čo vedie ku skreslenému vnímaniu ku kognitívnej disonancii.
Nálady v časti spoločnosti mi pripomínajú ako by sa stali ľudia fanatickí fanúšikovia dvoch športových klubov. Jeden futbalový klub sú Čurilovci a druhí Smeráci. Obe kluby sú ultras a na život a na smrť pohádaní a nevedia nájsť spoločnú reč.
Časť médii zastáva názor, že čurillovci sú naši dokonalí chlapci, ktorých budeme chrániť vlastným telom a nepriznáme, že by mohli urobiť aj chybu. Môj názor je taký že polovica novinárov, ktorí si vášnivo zastávajú čurilllovcov ani sami neveria propagande ktorú šíria. Len asi im nič iné neostáva. Keď už raz jednu líniu začali, už je neskoro to meniť. Propaganda je ale nafúknutá bublina, ktorá raz spľasne a to sa im ešte veľmi kruto vypomstí a otočí proti nim, pretože lož má krátke nohy.
Na strane jednej smeráci sú darebáci a nemali by sme zabúda na ich prešľapy, na strane druhej aj smeráci si zaslúžia spravdlivý proces zo strany OČTK. Rozvášnené fanúšikovské davy akosi zabúdajú, že pravidlá by mali platiť pre všetkých rovnako. Média by mali po správnosti byť v roli nezávislého rozhodcu podobne ako v športe, avšak robia opak. Nálady v časti spoločnosti sú také, že keď naši chlapci faulujú a podvádzajú tak ešte tomu náš futbalový klub fandí ako spravodlivý zápas to bol al ak nikto na tento faul upozorní tak ho nenávidia.
Média a politici sú extrémne nedôveryhodné, avšak preveroval som si informácie u apolitických odborníkov a tí potvrdili, že skutočne čurillovci využívali veľmi často praktiku, že bez akýchkoľvek dôkazov šupli niekoho do kolúznej väzby a to a na viac ako 6 mesiacov s tým, že dôkazy trestného činu sa snáď nejako dodatočne nájdu, resp obvinený sa sám prizná. Treba si uvedomiť, že kolúzna väzba je extrémne prísna a prísny režim tohoto typu väzby je prakticky rovnaký ako takzvaná samotka. Pre mňa ako človeka, ktorý ovláda meditačné techniky by to nebola nuda, pretože čas by som využil na meditačné techniky, ktoré sú časovo veľmi náročné a bol by som v nejakých euforických stavoch, ale bežný človek môže byť na pokraji psychického zrútenia a vníma tento typ väzby ako mučiaci nástroj. Ak Vám prokurátor prisľúbi že ak si niečo na niekoho vymyslíte, tak Vás pustí, tak v návale zúfalstva ste schopný urobiť čokoľvek.
                    Dovolím si aj predpovedať budúcnosť nasledujúce najbližšie roky. Z dôvodu zmeny vlády sa začne mnoho veci vynárať na povrch a naratív, že Čurillovci boli bezchybní chlapci sa nebude dať pre média udržať. Môže to tiež vážnym spôsobom ohroziť reputáciu médii, ktoré naratív o bezchybných chlapcoch zastávali. Tiež je vysoko pravdepodobné, že časť kajúcnikov prejde na druhú stranu čo tiež vážne podkope autoritu nečestných médii, ktoré to s propagandou preháňali.
   Nie nadarmo špeciálna prokuratúra hromadne ruší kajúcnikom prepadnutie majetku. Jedná sa o zúfalý pokus o to aby kajúcnici neprešli na druhú stranu.
                    Myslieť si o Štefanovi Hamranovi, že svoju prácu robil s presvedčenia a nie so zištných dôvodov je dosť naivný názor, pretože výsluhový dôchodok policajných prezidentov je viac ako 3000 eur. Každý policajný prezident sa cíti byť silne zaviazaný svojmu ministrovi. V jednej relácii sa Hamran dokonca preriekol, že vždy ak vystupuje v médiach, tak improvizuje, čím naznačil, že nie vždy hovorí čo si myslí a svoje mediálne vystúpenia má aj zo zištných dôvodov.
                    Myslieť si že politicky angažovaní policajti robili svoju prácu nezištne je tiež naivný názor, pretože dostávali rozprávkový plat a z platu sa odvíja aj veľmi vysoký výsluhový dôchodok. Tiež unikli informácie, že politicky angažovaní policajti dostávali osobitné príplatky ak sa im niekoho podarilo dostať do kolúznej väzby.
                    Na obranu čurillovcov by som povedal toľko, že možno títo chlapci príliš zdivočeli práve v obbdobí kovidu, čo bolo najviac divoké obdobie za posledné desaťročia. V tomto období boli v kolektívnom vedomí veľmi zlé energie a značná časť ľudí sa správali ako blázni ako som písal v úvode článku.
 

Časť vrcholových vládnych politikov odmieta komunikovať s časťou médii. Je to v poriadku?

Môj názor je taký, že každý politik si má právo vybrať s akými médiami chce komunikovať. Rovnako ako je v poriadku to,že exministerka Mária Kolíková odmietla púšťať na tlačovky alternatívne média. Zo strany politikov sa nejedná o porušenie zákona. Média ktoré najviac nenávidia vládnych politikov si trochu protirečia, pretože to by mala byť pre nich odmena, že ich nepúšťajú na tlačovky. Na druhej strane hysterické kvílenie časti médii je z pohľadu psychológie pochopiteľné, pretože sa cítia odstrčení na druhú koľaj a cítia sa byť potrestaní.
Faktom ale zostáva, že časť novinárov chce na tlačovkách len provokovať.
Na jednej strane novinári majú právo prejaviť určité sympatie alebo antipatie k vybraným politikom, na druhej strane niekedy to s propagandou časť médii preháňa.
Časť médii a novinárov sa správajú ako politici a to je neprípustné.
V minulých článkoch a videách som podrobne popisoval svoje veľmi zlé negatívne skúsenosti s médiami a novinármi. Všeobecne považujem novinárov za ďaleko väčších darebákov ako sú politici. Politika funguje ďaleko viac transparentne ako média. V politike je ďaleko viac kontrolných mechanizmov ako v médiach, napriek tomu majú politici a média približne rovnakú moc. Kým politik má zodpovednosť za všetko, novinár nemá zodpovednosť za nič.
Kým politikov kontrolujú média, média kontrolovať nemá kto. Ideálne by bolo ak by jednotlivé média kontrolovali seba navzájom ale v praxi to tak nefunguje.
Keď sa novinár dozvie o kauze svojho obľúbeného politika, tak bude mlčať, ale ak sa niečo dozvie na politika, ktorého nenávidí, tak urobí okolo toho veľa hluku. Sám som mal s médiami katastrofálnu skúsenosť, kedy som posielal novinárom asi 100 strán materiálov o korupcii na ministerstve životného prostredia, ale v praxi nevyšiel ani jeden článok. Ukážkový príklad ako sa robí propaganda a ako sa manipulatívne a účelovo zaobchádza s informáciami.
                  Televízia Markíza úmyselne zverejnila hoaxy napríklad že bonifikácia hypoték a trinásty dôchodok nebude. Sú si dobre vedomí súčasnej legislatívy, že maximálne im hrozí tak 10000 eur pokuta u rady pre vysielanie a retransmisiu, čo je pre najväčšiu televíziu ktorá má obrat v miliónoch kvapka v mori a tam sa to končí. Alebo po troch opletačiek žaloby na súde im súd prikáže sa ospravedlniť.
                       A na internetové denníky neexistuje už žiadna regulácia na rozdiel od televízii čo novinári cynicky zneužívajú a to nielen v téme politiky ale aj hoaxov o téme ochrany prírody. Najviac hoaxov v médiach je o téme ochrany prírody to hovorím ja ako aktivista ktorý sa dlhodobo venuje boju proti hoaxom v ochrany prírody.
 

Igor Matovič – prakticky žiaden predvolený sľub sa mu nepodaril naplniť

V tejto časti článku si ukážeme dôkazy že Matovič nie je v žiadnom parametri lepší ako strana Smer, hoci média sa manipulatívnym spôsobom snažia tvrdiť opak.
                     Len ako taká zaujímavosť na okraj približne jedna tretina poslancov za stranu OLANO sú Rómovia. Rómovia patria medzi najviac krúžkovaných poslancov, ktorí sa dostali do parlamentu za stranu OLANO. Matovič sa dostal do parlamentu len vďaka Rómom a vďaka veľmi šikovnej spolupráci s politicky angažovanými Rómami, ktorí v predvolebnej kampani zmobilizovali rómske osady a komunity, nasľubovali hory doly a vyšlo to. Matovič je blázon a génius v jednej osobe, pretože ako jediný politik dokázal takto spolupracovať s Rómami a dostať ich do parlamentu. A zároveň Rómovia dostali do parlamentu jeho.
                     Hlavná rétorika Igora Matoviča bola boj proti korupcii. Politicky premotivovaná Matovičova politická polícia sa neukázala ako príliš šťastné riešenie. Matovič strane Smer vyčítal, že sa nedokáže vysporiadať so svojimi korupčnými ministrami ale rovnaký problém mal aj Igor Matovič, a celá strana OLANO, ktorá si nevedela poradiť s Jánom Budajom, ktorý nalial do korupčnej skupiny BROZ 25 až 30 miliónov eur, ktorá ho riadila. Matovič ani poslanecký klub OLANO nedokázali Budaja odvolať a riadili sa hesla „vyhraj voľby môžeš všetko“. Povýšenectvo arogancia a drzosť strany OLANO a Igora Matoviča. Nulová sebareflexia. Pre našich ľudí pravidlá neplatia. Kým strana Smer dokázala odvolať viacero ministrov, ktorý vážne zlyhali bez akéhokoľvek tlaku koaličných partnerov, Matovič to nedokázal. Matoviča a stranu OLANO považujem za ďaleko väčších darebákov ako stranu Smer, pretože Smer nikdy voličom boj proti korupcii nesľuboval na rozdiel od Matoviča.
                     Matovič kritizoval na strane Smer, že „skutok sa nestal“ pričom sám jeho policajný prezident Hamran sa dopúšťal presne rovnakej chyby. Hamranovi som odovzdal asi 70 strán materiálov o korupčných štruktúrach a organizovanom zločine v ochrane prírody avšak nemám informácie či tam boli nejaké výsledky. Odsúdený bol len jeden člen zločineckej skupiny a to šéf prírodovedeckej fakulty, ktorá je dôležitá súčasť subvenčných podvodov v ochrane prírody. Odsúdený bol ale za nejakú rozkrádačky za rekonštrukciu budovy. Je otázne či táto policajná akcia mala súvis s ochranou prírody. Ak polícia mala nejaké nie medializované úspechy za Hamrana, tak sa ospravedlňujem.
Považujem za škandál, že pre Matovičovho Hamrana bola vyššia priorita vojna proti SIS na základe krivého obvinenia ako reálna korupcia v ochrane prírody.
 

Prečo sú organizované skupiny v ochrane prírody najväčšou bezpečnostnou hrozbou pre Slovensko?

Neide len o rozkrádanie verejných peňazí ale aj o to, že takmer všetky ekologické mimovládne organizácie sú extrémne zradikalizované. Sú to nebezpeční extrémisti.
V mene verejného zájmu je dôležité dostať týchto korupčníkov do basy, pretože sú nebezpeční. Neide len o rozkradnuté stovky miliónov. Ide aj o to, že ekológovia na Slovensku sú extrémne zradikalizovaní. Je nebezpečné ak sú títo extrémisti štedro financovaní z rozkradnutých verejných zdrojov na financovanie svojho extrémizmu, extrémistických aktivít. Tiež zrejme z rozkradnutých eurofondov podplácajú novinárov ako sú Andrej Barát, Jana Kubisová, Tomáš Grečko a podobná dezinformačná klika.
Štát financuje extrémizmus.
Slovenskí ekoteroristi sú rovnako radikálni ako hnutie Letzte Generation, čo sú blázni, ktorí blokujú dopravu a prilepujú sa k ceste. Avšak ani Letzte Generation nie sú tak dobre financovaní ako naši Slovenskí ekoteroristi.
Organizovaný zločin v ochrane prírody je jediný typ zločinu, za ktorý agresívne podporujú média. Časť médii otvorene bojujú za organizovaný zločin, to je krutá pravda.
 

Prečo v Holandsku vyhral voľby Geert Wilders? Je to reakcia na radikalizáciu ekofašistov

Volili ho hlavne malí a strední podnikatelia, ktorí mali obavy z ekoteroristov. Ekoteroristické strany sľubovali zvýšenie uhlíkových daní, zvýšenie všeobecných daní podnikateľom a vyššie finančné dávky moslimským migrantom.
Voliči videli v Geertovi Wildersovi najmä protiváhu proti ekofašizmu
Líder holandských ekofašistov je Frans Timmermans. Dokonca sa vzdal postu viceprezidenta Európskej komisie a vrátil sa do holandskej politiky. Nepomohlo.
                     Mimochodom podobná situácia je v Nemecku, kde silnie strana AfD.
Strana progresívne Slovensko by sa mal a poučiť zo svojich chýb. Keď už aj na západe ekoterorizmius vyšiel z módy, tak očakávať, že z ekoterorizmom uspejete na Slovensku je dosť naivné. Extrémne zradikalizovaní ekológovia a zradikalizované feministky môže byť hlavný dôvod klesajúcich preferencií tejto strany. Riešenie je vyhádzať všetkých ekofašistov z politickej strany. Takáto vnútorná reforma a sebareflexia strany bude asi málo pravdepodobná.
 

Progresívne Slovensko Aktuality

Práve preto, že ja sa považujem za liberála ma veľmi uráža že liberalizmus na Slovensku reprezentuje strana PS čo je totálny výsmech.
                     Na jednej strane nestotožňujem sa s týmto primitívnym a provokatívnym videom Martina Daňa, na druhej strane odhalil vo videu zaujímavú scénku. Počas toho ako Jaroslav Spišiak robí rozhovor s médiami, sa na celý rozhovor díva mediálna poradkyňa strany PS a marketérka Alena Kuišová. Z tejto scénky nemám dobrý pocit. Strana PS je nejaká čudná. Niežeby politické strany nemali marketingových a mediálnych poradcov, ale tu to už ide do extrému. Príde mi to tak, akoby Spišiak nemohol povedať ani slovo bez toho aby ho kontrolovala nejaká marketérka. Akoby Spišiak nemohol hovoriť to čo si reálne myslí ale aby hovoril to čo si praje marketárka a mediálna poradkyňa. To že strana PS je len nejaký marketingový produkt nemusí byť len hejt ale naozaj objektívna kritika. Koniec koncov aj Matúš Vallo robí celú svoju politiku len na marketingu.
                     Taraba kritizoval političky Marcinkovú a Kolíkovú v parlamente. Istá poslankyňa za stranu PS obvinila Tomáš Tarabu z toho, že je sexista, že kritizuje političky len za to že sú ženy. Extrémistickým feminizmom si strana PS voličov nezíska. Môj názor, že strana PS dosiahla svoj vrchol a jej preferencie môže už len klesať.
 

Najväčšie zlyhanie médii za posledný čas

Na denníku Postoj sa dosť nedôstojne strápnili. Po tlačovke Lipšica ich vraj osvietilo a po predstieraní aspoň zdanlivej objektivity sa jednoznačne postavili na stranu Čurillovcov a to ešte ďaleko viac radikálne ako Denník N či Aktuality. Diskusia na mentálnej úrovni 10 ročných chlapcov. Čo hovoria kresťania katolíci na Čurillovcov, ktorý sa venovali čiernej mágii? Je to v súlade s kresťanstvom?
                      Na jednej strane nestotožňujem sa s proruskými a antivaxerskými názormi Rudolfa Huliaka, na druhej strane to čo predvádzal moderátor Šimon Žďársky bolo absolútne nedôstojné. Cieľom moderátora bolo politika zničiť, nie úprimne viesť serióznu a zmysluplnú diskusiu. Vytrhávať z kontextu nejaké najextrémnejšie vyjadrenia Huliaka a tým ho kompromitovať je dosť hlúpe. Ruku do ohňa by som nedal ak by Šimon za takýto trápny rozhovor so skákaním do reči bol zaplatený zo strany korupčných skupín v ochrane prírody. Mimochodom Šimon mi veľmi pripomenul moderátora Braňa Závodského ktorý moderuje reláciu s politikmi ktorých nemá rád veľmi hulvátskym spôsobom skákaním do reči kedy hovorí dlhšie viac moderátor ako hosť. Možno aj to je dôvod prečo Závodský má problém dostať do relácie koaličného politika. Môže si za to sám svojim hulvátskym spôsobom moderovania.
                      Média spustili nenávistnú dezinformačnú kampaň proti novým riaditeľom národných parkov. Vraj sú to len nekompetentní poľovníci, ktorí s ochranou prírody nemajú nič spoločné. Dezinformácie zverejnila novinárka Kubisová a hoax prebrala značná časť ďalších médii. Aká je ale pravda? Obaja noví riaditelia parkov sú absolventi fakultu zoológie a poľovníctva. Asi 10% všetkých zamestnancov Štátnej ochrany prírody sú vo funkcii zoológov, hoci často majú vyštudovaný nejaký iný odbor. Technická univerzita vo Zvolene má tiež veľmi vysokú úroveň a kredibilitu. Pravda je teda taká, že vzdelanie nových riaditeľov parkov je pre ich pozíciu ideálne. Budajov hlavný odborník na medvede Michal Haring, ktorý bol zbožňovaný v médiach ako najväčší expert na medvede na Slovensku mal vyštudovaný odbor stráž prírody na Žilinskej univerzite, čo je škola pre tých najväčších flákačov. Nič ľahšie sa študovať nedá,
                      Novinár Denníka N Tomáš Grečko šíril o Huliakovi bláznivé hoaxy. Neskôr si Denník N priznal chybu aspoň nepriamo a nepriamo sa ospravedlnil opravným článkom. Je to lepšie ako nič, ale mohli sa ukázať ako rovní chlapi a ospravedlniť sa priamo za hoaxy.
    Grečko si ale pokoj s hoaxami nedal ani potom. Ďalší hoax nasledoval o klimatickej konferencii Tarabovi a prezidentke. Ak chce byť Denník N aspoň trochu lepší od alternatívnych médii čo do objektivity, tak mal by šéfredaktor Kostolný Grečka z Denníka N vyhodiť. Obávam sa, že sa tak nestane. Väčšinou hoaxy podobného typu zostanú nepovšimnuté, v tomto prípade sa ale Tarabovi podarilo dať silnú lekciu hoaxerovi Grečkovi.
 

Robertovi Ficovi sa vrátila karma

Robertovi Ficovi sa vrátila karma. Kým bola pri moci vláda v roku 2020 až 2023 celá kampaň Roberta Fica bola postavená na burcovaní ľudí k nespokojnosti a zlosti proti hygienickým opatreniam proti covidu, nabádal ľudí k nedodržiavaniu hygienických opatrení, odhováral ľudí od očkovania, organizoval rôzne antivaxerské demonštrácie. Fico sa správam deštruktívnym spôsobom, ktorý bol ďaleko za hranicami seriózneho politického boja. Ako jediný opozičný politik na svete si robil cynickú kampaň na nepopulárnych opatreniach proti covidu. Rukojemníkmi sa stalo zdravie občanov.
Robert Fico zo strany súčasnej opozície čelí podobne nelegitímnym praktikám či už vo forme udávania v Bruseli alebo vo forme obštrukcií v slovenskom parlamente.
 

Politici strany PS v zajatí a otroctve ich marketérky Aleny Kuišovej

Niet bizarnejšej politickej strany ako PS. Hoci toto video vzniklo v prostredí alternatívnych médii, v tomto prípade je kritika opodstatnená. Celá strana funguje prakticky len na PR marketingu. Rovnako aj pre Matúša Valla je najvyššia priorita marketing a je to celá jeho politika. Za bizarné možno považovať, že zamestnankyňa strany PS Alena Kuišová sa maskovala ako novinárka s mikrofónom, hoci v skutočnosti novinárka nie je. A našepkávala Šimečkovi čo má hovoriť. Nie je v poriadku ak je akýkoľvek politik v totálnom otroctve a podriadení akýchkoľvek PR marketérov. Je normálne, že politické strany majú svojich marketingových poradcov, s ktorými sa raz za čas radia, ale v tomto prípade je to chorý extrém. Pán Šimečka nemá dovolené sa ani nadýchnuť bez svojej marketérky.
 

Komédie súčasnej opozície z pohľadu politického marketigu

Organizovanie protivládnych demonštrácii a bláznivé divadlo a obštrukcie v parlamente. Z pohľadu marketingu vidím protivládne demonštrácie ako úspešné predvolebné mítingy. Obdobie volieb je síce ešte ďaleko ale udržovať a prípadne zvyšovať si preferencie aj takýmito mítingami nie je zlý nápad. Navyše za silnej podpory médii, ktoré robia týmto mítingom otvorenú reklamu. V takom prípade sa ale o apolitickosti vybraných médii hovoriť nedá.
Na strane druhej netreba preceňovať význam tejto demonštrácie z dôvodu, že väčšina obyvateľov sa s nimi nemusí stotožňovať. Pestrý trh médii s rôznym ideologickým smerovaním bráni tomu aby sympatie s demonštrantmi príliš silne rástli čo do percentuálne podpory občanov.
Komédiami v parlamente majú opozičný politici upútať na seba pozornosť a takým spôsobom si udržať alebo zvýšiť preferencie, pretože inak by sme mali pocit, že opozícia ani neexistuje.
Na strane druhej nemusí to preferencie zvyšovať donekonečna. Pokiaľ to bude opozícia s hejtom a cirkusom preháňať, môže to voličov odrádzať.
 

Korupcia v meste Bratislava za vedenia Matúša Valla. Mesto prebujnené korupciou

Ak sa stane nejaký politik či primátor miláčikom médii, to aby sa dostala kritika na verejnosť je prakticky nemožné. Týka sa to Jána Budaja či Matúša Valla.
Istý zamestnanec mesta Bratislava mi ukazoval jednu podozrivú korupčnú zmluvu za druhou, rôzne zmluvy medzi mestskými úradníkmi a firmami, ktorých majitelia sú dlhoroční kamoši s úradníkmi.
Dotyčný zamestnanec mal veľkú potrebu sa so mnou podeliť o informáciach o ktorých skoro nikto nevie a tvrdí, že Matúš Vallo respektíve strana PS má aj v polícii svojich ľudí.
Tiež tvrdil, že aj s trestnými oznámeniami je to komplikované, zamestnancom svedkom by logicky hrozila výpoveď a tiež by hrozilo že by z mesta vyhodili aj tých posledných čestných ľudí, ktorí tam ešte pracujú a aspoň z časti tlmia tie najväčšie rozkrádačky.
Dotyčný zamestnanec sa zaoberá len určitou oblasťou a odborom, neviem si predstaviť aké korupčné schémy sú v celom meste ako celku - to budú zrejme rozkradnuté stovky miliónov.
                   Strany PS a strana Smer si čo do korupcie vzájomne nemajú čo vyčítať.
Člen strany PS Wiezik dokonca ako jediný politik v histórii Slovenska proaktívne bojuje za korupciu v ochrane prírody a obhajuje ju. To nerobili ani Smeráci.
 

Čurillovci. Sú to obdivuhodní a talentovaní vyšetrovatelia alebo je tomu inak?

Čurillovci nie sú obdivuhodní ani talentovaní policajti, pretože na miesto poctivej práce a poctivého vyšetrovania sa spoliehali len na spolupracujúcich obvinených. A posledných 9 mesiacov pred voľbami už ani nič nevyšetrovali a len pracovali na tom aby si zachránili svoj holý zadok. Dôkazom je že tesne po odvolaní exministra Šimka začala akcia „Rozuzlenie“ proti tajným službám. Teda robili niečo úplne iné ako Matovič sľuboval pred voľbami – vyšetrovaním reálnych korupčných káuz sa už ani nezaoberali. Boj proti Smeráckej korupcii sa zmenil na boj proti všetkým štátnym inštitúciám, ktoré im stáli v ceste s cieľom po sebe pozametať.
Čurillovci vyšetrovali len veľmi málo korupčných káuz na ktoré upozorňovali Igor Matovič a investigatívni novinári pred rokom 2020.
Čurillovcov možno považovať za hlupákov a nepoctivých, nie ako talentovaných a šikovných.
 

Záhadné vymazanie podcastu Denníka N: rozhovor s Martinom Ribárom

Čurillovcov ešte za vlády Smeru pred rokom 2020 kritizovali aj v Denníku N. Jednalo sa o rozhovor podcast s advokátom Martinom Ribárom. Ako si môžete všimnúť tento rozhovor z Youtube kanálu Denníka N bol už zmazaný. Úlohou denníka N je robiť politickú propagandu, nie serióznu žurnalistiku. Neskôr Denník N otočil o 180 stupňov.
                   K objektivite médii nepridáva ani to, že advokát Roman Kvasnica je advokátom aj jedného z Čurillovcov a zároveň ja aj majiteľ týždenníka Týždeň. Jednoznačný konflikt záujmov.
 

Dodatočne doplnený obsah

Herečka Kristína Tormová sa priznala, že na protestoch sa zúčastňuje len pre peniaze a protest berie ako svoju prácu či zamestnanie. Protesty teda nie sú dobrovoľnícke ale profesionálne

Ja som neutrálny a nezávislý človek s nadhľadom a nie som za ani proti opozičným mítingom a protivládnym protestom. Každý človek, ktorý sa fanaticky pridá na jednu alebo druhu stranu, stal sa obeťou manipulácie.
V každom prípade ma veľmi zaujal hneď úvod rozhovoru s herečkou s Tormovou na Denníku N, ktorý musel nepríjemne zaskočiť aj samotnú moderátorku, pretože úprimnosť Tormovej negovala propagandu. Na otázku prečo išla protestovať odpovedala šokujúco, že vlastne ani nevie a niekto ju oslovil, čím dala jasne najavo, že to nerobí s presvedčenia a z čoho jasne z kontextu vyplýva, že to herečka robí pre peniaze. Herečka tiež nezabudla pripomenúť, že ako dôležitú vec vidí finančnú podporu protestov, čím tiež dala nepriamo najavo, že ani ona svoju prácu na protestoch nerobí zadarmo.
Táto vec spochybňuje spontánnosť a autenticitu protestov.
Ďalší veľmi dôležitý problém opozičných mítingov je že približne polovica médii-denníkov vysiela protesty live na svojich youtube kanáloch. Je to mimoriadne pohoršujúce, je to v rozpore s novinárskou etikou, keď sa časť médii ani len nepokúša hrať na nejakú apolitickosť objektivitu či nestrannosť. Nie nadarmo dlhodobo hovorím, že medzi novinárom a politikom nie je žiaden rozdiel.
  
Herečka Tormová: Zima nás predsa nemôže odradiť, aby sme sa prišli postaviť za demokraciu
 

Sudca Peter Šamko vyvracia mediálne a politické dezinformácie

Fantastické argumenty uznávaného odborníka sudcu a člena súdnej rady Petra Šamku. Novinári a politici sú extrémne nedôveryhodní ľudia. Medzi novinárom a politikom nie je žiaden rozdiel a mám s novinármi veľmi zlé skúsenosti. Jediný dôveryhodný zdroj informácii sú len nezávislí a apolitickí odborníci ako napr. Dr Šamko. Moderátor Kovačič bol sám naprosto šokovaný a unesený s odborných argumentov Šamku a preto ho povzbudzoval aby ho bolo viac počuť v médiach (možno dostane Kovačič z toho vynadané od nadriadených). V iných rozhovoroch so Šamkom sa dozviete napríklad to ako sa sťažuje z mediálnej propagandy a dezinformácii, ktoré šíria média o téme práva a práce OČTK. Mimochodom zaujímavé že pokiaľ viem túto reláciu vysielali o 15 hodine, kedy je väčšina ľudí v práci a sledovanosť je minimálna. Naopak relácia s Lipšicom bola v dni a v čase kedy je sledovanosť najvyššia. Zaujímavý spôsob ako sa vyrába propaganda. Väčšina novinárov nerobí propagandu z presvedčenia ale len pre peniaze – propagandu berú ako svoje povolanie – vrátane Kovačiča – a len z dôvodu, že reláciu vysielali v čase s najnižším sledovaním si mohol dovoliť byť úprimnejší a dať nepriamo za pravdu Šamkovi. Ľudia ktorí demonštrujú na uliciach by si mali pozrieť toto video. https://www.youtube.com/watch?v=F8plWVtoW4E