Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Regulácia sexuálnej výchovy je stále živá téma. Politici nedávajú pokoj

Tento článok som písal už dávnejšie a to v čase kedy mala strana OLANO ešte väčšinu v parlamente. Téma regulovania sexuálnej výchovy je živá dodnes a stále táto hrozba nie je zažehnaná. Minister Taraba tvrdí, že vyjednáva v ministrom školstva o regulovaní sexuálnej výchovy. Tiež v parlamente náboženskí radikáli ako Vašečka a Záborská budú stále predkladať podobné zákony a bude sa o nich hlasovať.

O čom vlastne Vašečkov návrh je a aké by mal v praxi dopady?
Slovensko by sa stalo jedinou krajinou Európe kde sú hodiny sexuálnej výchovy dobrovoľné. Stali by sme sa tak čiernou dierou Európy, ktorá by bola okolitým krajinám na posmech.

Už návrh sám o sebe regulovať a obmedzovať sexuálnu výchovu je extrémne kontroverzný. Keby nejaký politik chcel regulovať a obmedzovať činností cirkví, čo by to bolo hluku a protestov. Ale keď niekto obmedzuje a reguluje sexuálnu výchovu, základné právo na vzdelanie, tvárime sa že všetko je v poriadku. Takéto dvojaké metre veľkej časti poslancov sa mi nepáčia.

Regulovať sexuálnu výchovu ako dobrovoľný predmet Vašečkovi nestačí a pridal ešte ďalšiu podmienku. Rodič musí podstúpiť ešte ďalšie proaktívne kroky, aby sa dieťa vôbec na sexuálnu výchovu dostalo. Nielenže musí rodič podpísať súhlas so sexuálnou výchovou ale sa aj musí v škole zúčastniť hodinovej prednášky učiteľa kde bude musieť učiteľ do podrobností vysvetliť všetky informácie, ktoré súvisia so sexuálnou výchovou. Rodičia aj učitelia musia podstúpiť ďalšiu nezmyselnú šikanu navyše, aby vôbec sexuálna výchova mohla prebehnúť!!
To naozaj chceme aby museli rodičia a učitelia podstúpiť takúto šikanu, aby sa deti vôbec mohli na školách učiť o biológii ľudského tela, o pohlavných chorobách, antikoncepcii a plánovanom rodičovstve?

Ak by Vašečkov návrh prešiel, Slovensko by sa vrátilo do minulosti a stalo by sa mentalitou zaostalý klérofašistický štát. Stali by sme sa čiernou dierou Európy. 

 ************************************

Parlament nám pripomína psychiatriu, kde už zdravý rozum nemá miesto. Aj napriek tomu by bolo dobré aby poslanci nezabudli na zdravý rozum a aby neschválili návrh Vašečkovej novely zákona o obmedzení a regulovaní sexuálnej výchovy. 

Vašečka veľmi ľúbivými slovami prezentoval svoj návrh, že vlastne o nič neide, len rodičia budú informovaní. Nenechajte sa oklamať Vašečkom!!!
V praxi by Vašečkov návrh znamenalo to, že na to aby sa dieťa na sexuálnu výchovu vôbec dostalo, by museli rodičia napísať škole žiadosť aby sa vôbec sexuálny výchova mohla učiť. To čo nazýva Vašečka „informovaný súhlas“ je v skutočnosti defacto proaktívna žiadosť. A žiadosť podľa Vašečku nestačí, ďalšou podmienkou je to, že sa rodičia budú musieť zúčastniť hodinovej prednášky, kde učiteľ bude prezentovať všetky detaily o sexuálnej výchovy. Ak rodič toto nesplní, dieťa sa na sexuálnu výchovu nedostane. 
Keď kresťan katolík nechce dať svoje dieťa na sexuálnu výchovu, keď nechce dopriať svoju dieťaťu právo na vzdelanie, tak nemám nič proti tomu, ale prečo by sa tejto zbytočnej šikany mali zúčastniť aj sekulárni rodičia?

Kresťanom katolíkom ako Vašečka veľmi vadí, že deti na sexuálnej výchove uvidia ilustráciu pohlavného orgánu. Vadí im že na sexuálnej výchove sa spomína aj antikoncepcia a masturbácia. Oboje oficiálne učenie cirkvi extrémne prísne zakazuje. 
Konzervatívni kresťania katolíci vnímajú masturbáciu a antikoncepciu za väčšie previnenie proti Bohu ako vražda. To troch preháňam ale nie je to ďaleko od pravdy. 

Som zvedavý ako by sa klerikálni poslanci tvárili, ak by bola v parlamente, ktorá by regulovala a obmedzovala cirkvi. Ak sa obmedzuje sexuálna výchova tvárime sa, že všetko je v poriadku.

***************************

V NRSR Vašečka svoj kontroverzný návrh predstavil ako „ochranu“ pred „LGBT morom“. Pravda je taká že na sexuálnej výchove sa preberá téma antikoncepcie, nie téma LGBT.  Nenechajte sa oklamať kresťanskými fundamentalistami! Ide im o niečo úplne iné. Tu neide vôbec o LGBT ale o tému zákazu/obmedzenia vyučovania antikoncepcii na školách. Oficiálne učenie katolíckej cirkvi veľmi prísne zakazuje antikoncepciu. Kresťanskí fundamentalisti vnímajú použitie antikoncepcie pomaly ako ešte väčší prehrešok proti bohu ako vraždu.

Dúfam, že v parlamente, ktorý nám za posledný čas pripomína skôr psychiatriu predsa len zvíťazí zdravý a sedliacky rozum. Dúfam, že poslanci sa nenechajú oklamať a nezahlasujú za túto populistickú novelu zákona, ktorú si praje len 5% náboženských fundamentalistov. Nie je v poriadku, aby 5% menšina diktovala celému parlamentu ako má hlasovať o vyučovaní antikoncepcii na školách.

Jasné že kresťanskí fundamentalisti nechcú aby sa ich deti dozvedeli niečo o téme antikoncepcie, preto nechcú účasť svojich detí na sexuálnej výchove.

Špeciálne by som očakával, že proti tomuto návrhu bude hlasovať Sme Rodina. Pretože Boris Kollár má pochopenie pre sexualitu ako takú a nikdy som nepočul že by bol proti tomu aby sa vyučovalo na školách o antikoncepcii.

Omedzenie sexuálnej výchovy na školách nemá nič spoločné s tzv. „konzervatívnymi hodnotami“. Je to len téma kresťanských fundamentalistov.