Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Egregory - základ náboženstva - kolektívne manipulatívne myšlienkové pole

Veľmi odporúčam to prečítať/vypočuť
https://vimeo.com/146752943
https://vimeo.com/146753436
http://uloz.to/xQF9quu4/ergegory-anatolij-nekrasov-pdf

Ideológie
Silná fanatická a horlivá zapálenosť za alebo proti nejakej ideológii alebo proti niečomu je veľmi silný manipulatívny egregor. Ide o rôzne náboženstvá (hlavne kresťanstvo a islam) či politické systémy ako nacizmu, komunizmus.
Môže ísť napr. o fanatické fandenie Rusku, Putinovi, Amerike-americkej vláde, alebo naopak fanatické nenávidenie Ruska či Ameriky.

Ľudia, ktorí sa stali obeťami nejakej ideológie (resp. dali sa vtiahnuť do nejakej ideológie (alebo náboženstva)), sú ťažko energeticky zaťažení a ich energetické centrá sú silne znečistené.
Takíto ľudia si myslia o sebe, že najviac so všetkých poznajú kde je pravda, myslia si o sebe, že poznajú absolútnu pravdu a za túto pravdu sú ochotní aj položiť život. S týchto ľudí je aj cítiť veľa negatívnej energie a to najmä pri tom, keď si obhajujú svoju ideológiu. Človek vtiahnutý do ideológie rozmýšľa len čiernobielo a na svoju ideológiu nie je schopný si vypočuť kritiku. Nie je schopný si vypočuť iný názor a vziať ho do úvahy. Len neustále bude bojovať za svoju pravdu.

Forma ideológie je aj náboženstvo:
.hlavne dogmatické náboženstva ako kresťanstvo a islam si o sebe myslia, že najlepšie vedia kde je pravda. Náboženstva sú organizácie, ktoré sa najviac so všetkých oháňajú slovom pravda, avšak v skutočnosti sú od nej najďalej. Slovo pravda sa sprofanovalo - toto slovo sa už stalo akoby nadávkou.