Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Aktuálne politické dianie. Ministerka kultúry. Korupčné škandály Michala Šimečku a jeho rodiny. Ministerka Kultúry Martina Šimkovičová. Absencia kritického myslenia v spoločnosti ako vážny problém

Umelci sú väčšinovo presvedčením liberálni ľudia. Ministerka je zasa krajne pravicová „konzervatívna“ politička. Preto nespokojnosť časti umelcov z ministerkou je z časti opodstatnená. Na strane druhej pravda nie je čiernobiela. Nie všetko čo časť médii ministerke vyčíta je založené na pravde. Časť médii šírili aj viacero hoaxov v neprospech ministerky.
Časť verejnosti úplne zabudla na kritické myslenie a zabudla na to, že každú informáciu, ktorú sledujeme v médiach si je treba overiť a analyzovať.
 

Fond na podporu umenia

Logicky, že časť liberálnejšej spoločnosti má pri ministerkinej reforme fondu na podporu umenia obavy, či aj naďalej budú podporované projekty na podporu LGBT ľudí. Táto obava je opodstatnená. Na strane druhej, po rozsiahlej kritickej analýze protichodných informácii sa mi podarilo overiť informácie, že ministerka má z veľkej časti pravdu čo sa týka korupcie vo fonde na podporu umenia. Uzavretá časť umelcov si sami sebe dohadujú kšefty. Hlúpe projekty sú schvaľované a na mnohé seriózne projekty sú dotácie zamietané. Samotná šéfka fondu na podporu umenia si sama sebe svojej vlastnej organizácii schválila projekt. Poslankyňa za stranu PS Zora Jaurová ktorá bola v komisii na schvaľovanie projektov mala tiež sama schválenú dotáciu pre vlastnú organizáciu. Pri dotáciách pre Zoru Jaurovú sa ukázali veľké pochybnosti, či dotácie ktorá obdržala boli efektívne využité, alebo sa veľká časť z nich jednoducho rozkradla. Vzhľadom k tomu, že Zora Jaurová nedokázala rozptýliť pochybnosti o podozreniach z korupcie, nemá právo kritizovať ministerku, nakoľko sama má toho veľa za ušami.
                   Nie všetko je čiernobiele – aj krajne pravicová politička ukázala určité úspechy, čo sa týka poukázania na korupciu.
                   Je logické, že uzavretá časť umelcov, ktorí profitovali z korupcie a bežali na pasívnom prijíme sa budú hlučne ozývať proti ministerke. Neide tam ani tak o kultúrne vojny ako jednoducho o peniaze, o ktoré hrozí že časť korupčných umelcov príde.
                   Tiež je tragikomické, že v politickej strane PS ktorá hlása transparentnosť a boj proti korupcii je sama poslankyňa Zora Jaurová, ktorá je podozrivá z korupcie. Tiež tu vidíme dvojaké metre médii na korupciu. Keď sa korupcie dopustí neobľúbený politik pre média, tak novinári sú schopní rozpútať peklo a živiť kauzu celé týždne či mesiace, ale keď má korupčný škandál ich obľúbený politik, tak média sú záhadne ticho a korupčnú kauzu bojkotujú a cenzurujú a nevyjde ani jeden článok.
 

Kauza Matej Drlička

Ministerka odvolala Drličku z postu riaditeľa SND za čo zožala v médiach kritiku, ako likviduje kultúru a robí personálne čistky. Zo začiatku aj mne bolo ľúto týchto nezhôd medzi ministerkou a Drličkom, neskôr mi ho ale prestalo byť ľúto, keď bol Drlička prichytený pri viacero klamstvách a odhalil sa jeho charakter. Drlička tvrdil, že sa ho ministerstvo snažilo zastrašovať dvoma ochrankármi, ktorých nazval gorily. Neskôr sa ale ukázalo, že to bola zákerná lož a jednalo sa o bežných zamestnancov ministerstva. Tiež bol Drlička prichytený aj pri druhej lži, kedy klamal ministerku, že sa s ňou nemohol stretnúť kvôli tomu že je chorý, práceneschopný. Neskôr sa ukázalo že klamal a bol celý čas zdravý. Ďalej sa objavili informácie, že skutočný Drlička nie je tak obľúbený a milovaný svojimi podriadenými ako to zobrazili média – časť zamestnancov ho obvinila z nekalých praktík či šikany.
Nepáči sa mi ani mimoriadne narcistická osobnosť Drličku.
               Časť médii šíri propagandu, že Drlička je nenahraditeľný vo svojej funkcii a že po jeho odvolaní SND pomaly zanikne.
                   Považujem tiež za nehoráznosť, že média a časť opozície zvolávajú protesty proti ministerke aj napriek tomu, že pravda nie je čiernobiela a je na podporu zjavne morálne pochybného klamára.
 

Kauza Alexandra Kusá

Za totálnu nehoráznosť považujem to, že údajne „protikorupčná“ strana PS a údajne „protikorupčné“ média zorganizovali protesty proti ministerke na podporu korupčníčky Alexandry Kusej. Na jednej strane tie isté média kritizovali korupciu strany SMER na druhej strane podporujú korupciu u Alexandry Kusej. Dosť čudné protirečenie.
A naozaj je treba zvolávať protesty za to, že ministerka sa rozhodla správne a za to, že odvolala z funkcie korupčníčku?
                   Je absurdné, ako sa média snažia šíriť propagandu o korupcii Kusej ako hľadajú všemožné argumenty aby zmenšili závažnosť tejto korupčnej aféry. Tiež Kusá nevysvetlila prečo predlžovala zmluvu so svojim otcom. Nevysvetlila prečo svojmu otcovi platila neuveriteľne vysokú sumu dvoch miliónov a nevysvetlila na čo vlastne vôbec potrebuje architekta a na čo mu potrebuje platiť tak veľa. Jednoznačne ide o nepotrebné fiktívne služby pre SNG.
                   A čerešnička na torte je to, že na podporu tejto koručníčky išlo protestovať údajne až neuveriteľných 18-tisíc ľudí. (Hoci aj toto číslo treba brať s rezervou, číslo môže byť významne nadhodnotené, pretože hoaxy nešíria len alternatívne ale aj mainstreamové média). Tu je vidieť totálnu stratu kritického myslenia u ľudí. Tiež je to jasným dôkazom toho ako ľahko je možné ľudí manipulovať.
Kým strana Smer dokázala vyhnať tisíce ľudí do ulíc na absurdné antivaxerské protesty, voliči súčasnej opozície tiež nie sú o nič lepší čo do kritického myslenia. Nie nadarmo hovorím, že nielen alternatívne ale aj mainstreamové média šíria obrovské množstvo hoaxov, hoci každé iným spôsobom. Kritický treba byť nielen k alternatívnym ale aj mainstreamovým médiám. A kritické myslenie nám chýba.
Za to, že alternatívne média šíria hoaxy,to neznamená že ich protipól mainstremové média hoaxy nešíria a hovoria len pravdu. Za to, že alternatívne média šíria propagandu, to neznamená že k mainstremovým médiám netreba byť kritický.
                   Aby nedošlo k nepochopeniu, tak určite nemám nič proti protivládnym protestom ako takým, ak sú organizované na základe opodstatnenej kritiky vlády a na základe pravdivých informácii. Naopak dokonca rád by som takéto protesty aj podporil. Organizovať protesty za korupčníčku a za narcistického usvedčeného klamára ale nepovažujem za opodstatnený dôvod na protesty.
                   Súčasné dni plné horúčav oslabujú kognitívne schopnosti ľudí, čo uľahčuje manipuláciu ľudí zo strany médii. Keď sa počasie schladí zlepšia sa aj kognitívne schopnosti ľudí a manipulovať nimi bude ťažšie. Podrobnejšie vysvetľujem vo videu podcaste tento fenomén ako som to myslel.
                   Aktualizácia: Tak predsa sa našli podrobnejšie informácie ako je to s dotáciou pre otca Alexandry Kusej. Jej otec architekt sa spolupodielal na rekonštrukcii divadla. Kontroverzné je to, že Kusá podpisovala dodatky zmluvy so svojim otcom o navýšení platieb za služby. Jednoznačne príklad korupcie. Viac informácii v reportáži s názvom „Spory o rekonštrukciu SNG pretrvávajú: Ministerka kultúry hovorí o konflikte záujmov, galéria pochybenia odmieta
 

Zlý vplyv médii na duševné zdravie

Nie všetka kritika médii na adresu súčasnej vlády je pravdivá. Mnohé problémy súčasnej vlády sú extrémne hyperbolizované a nechýbajú ani časté hoaxy v jej neprospech. Média zobrazujú súčasnú vládu ako satanistov, ktorí nerobia nič iné ako sa len snažia zlikvidovať štát. Je mi úprimne ľúto tých ľudí, ktorí reálne veria na túto propagandu a dali sa do ne vtiahnuť, pretože to má veľmi zlý vplyv na duševné zdravie, vyvoláva to depresie a bezmocnosť. Média či časť opozície vyobrazujú politickú situáciu ďaleko v horšom svetle ako reálne je. Časť médii pumpujú svojich čitateľov, nenávisťou, zlosťou, strachom a emóciami.
Média zabúdajú informovať aj o pozitívnych správach a úspechoch vlády, ktorých tiež nie je málo.
Ľudia sú tak veľmi zmanipulovaní zlosťou a emóciami proti vláde, že im ani nevadí, že protestujú za podporu korupčníčky.
                   A indikátorom toho, že časť opozície a časť médii si svoju prácu robia veľmi zle je tiež aj atentát na premiéra.
                   Média vyobrazujú súčasnú vládu ako totálnych satanistov a Šimečku ako spasiteľa Ježiša Krista. Samozrejme jedná sa o obrazné prirovnanie, ktoré to veľmi dobre vystihuje.
Netreba byť ale naivný. Neexistuje žiadna ideálna vláda. Kde sú ľudia sú aj chyby. Nemyslíte si, že ak by bola pri moci vo vláde strana PS, tak že to bude lepšia vláda ako súčasná. Možno len zdanlivo lepšia z pohľadu časti médii vláda s účasťou strany PS lepšia ako súčasná, pretože média by im cenzurovali všetky korupčné aféry a iné zlyhania. Ja ako človek, ktorý disponuje informáciami nielen z médii ale aj informáciami z iných zdrojov, ktorými disponuje len málo ľudí, môžem potvrdiť, že ak by bola pri moci strana PS mala by ďaleko viac korupčných afér ako strana Smer, pričom média by urobili všetko pre to aby tieto aféry cenzurovali.
Aj ja som v minulosti ako protikorupčný aktivista všetkým médiám do každej redakcie poslal asi 100 strán materiálov o korupcie Jána Budaja na ministerstve, rovnako veľká a rovnako vážna aféra ako kauza Gorila a napriek tomu média zverejnili len asi jedno percento z toho. Netreba byť naivný a myslieť si, že pri strane PS budú média postupovať inak ak dostanú od občanov informácie o korupčných aférach.
                   Kým v strane SNS tajomník ministerstva, ktorý tvrdí, že zem je plochá, na strane druhej, aby nebolo ľúto ani voličom strane PS, aj v strane PS pre celú stranu má ekológiu na starosti Michal Wiezik, ktorý tvrdí, rovnaké nezmysli, ako to že zem je plochá. Tvrdí, že najväčšie zlo, ktoré robia lesníci proti prírode je to, že vysádzajú stromy po lykožrútovej kalamite, či to, že proti klimatickej zmene musíme bojovať aj za tú cenu, že nás to ekonomicky zlikviduje.
 

Veľké korupčné aféry Michala Šimečku a jeho rodiny

Rodinná nadácia Milana Šimečku a jej korupčné dotácie. Michal Šimečka prichytený pri otrasnej lži

Po tom ako ministerka upozornila, že Nadácia Milana Šimečku dostáva dotácie od ministerstva v zaujímavej výške, Michal Šimečka, tlačové oddelenie strany PS zaklamali, že nadácia s ním nemá nič spoločné. Rovnakú lož zopakovala aj samotná šéfka nadácie. Nakoniec ale prepukol škandál, že konečný užívateľ výhod a člen správnej rady je aj Michalov strýko Peter. Za obrovskú chybu médii považujem to, že novinári mlčia a nevenovali ani pol slova kritiky, že Šimečka bol prichytený pri takejto hanebnej a ponižujúcej lži. A kde sú kritické otázky novinárov, ktorý by Michala konfrontovali prečo klamal? Keby by bol pri rovnako hanebnej a absurdnej lži načapaný napríklad Peter Pellegrini tak, média by nerobili nič iné ako len 3 týždne živili aféru ako strašne ošklivo prezident klamal aby obhájil svoju korupciu. Pri Šimečkovi záhadné ticho.
Média by po správnosti mali fungovať tak, že na každého politika by mali mať rovnaký meter a nie dvojaké kilometre.
                   V médiach sa objavil nasledovný nadpis, ktorý sa neskôr ukázal ako jednoznačná lož. „Nech to pochopíte, prestaňte sa strápňovať. S Nadáciou Milana Šimečku nič nemám, odkazuje Šimečka Šimkovičovej“.
                   Jedná sa o mimoriadne kontroverznú nadáciu, ktorá napríklad podporuje ilegálnu migráciu. Existuje tiež veľké podozrenie o efektivite využitia finančných prostriedkov nadácie, teda že väčšina peňazí sa jednoducho rozkradne.
                   Šimečka či Zora Jaurová nezvolávali protest kvôli tomu že by im naozaj úprimne išlo o kultúru, ale kvôli osobným ambíciám, aby si ochránili svoje finančné korupčné záujmy.
                   Osobne som zástanca toho aby Šimečka odstúpil z postu podpredsedu parlamentu z dôvodu, nielen korupcie, ale aj tejto otrasnej ľahko vyvrátiteľnej lži. Zaujímavé prečo aj média netlačia na Šimečku aby odstúpil.
                   Kým kvôli narazenému semaforu Andreja Danka média celý mesiac živili túto aféru a celý mesiac vyzývali na jeho odstúpenie, pri Šimečkovi majú média problém napísať jeden článok a vyzvať ho na odstúpenie. Dvojaké kilometre médii.
                   Väčšie podrobnosti o otrasnej korupcii o dotáciách pre rodinu Michala Šimečku. Viac v relácii TA3 s názvom „V politike: Odvolávanie B. Suska a M. Šimečku, Nárast kriminality v obchodoch, Bomby na školách
 

Dvojaké metre médii na organizovanie demonštrácii

Média ukazujú dva extrémy. Niekedy všemožne cenzurujú a bojkotujú informovať o aférach ich obľúbených politikov, inokedy proti svojim neobľúbeným politikom nemajú problém šíriť aj hoaxy napríklad o téme ochrany prírody, či reformy EIA. Na jednej strane zorganizovali demonštrácie proti Šimkovičovej, na druhej strane keby média necenzúrovali korupčné aféry Jána Budaja, a keby informovali akými ľuďmi akým najposlednejším odpadom sa obklopil Ján Budaj, tak média by nemuseli robiť ani žiadne kampane a ľudí by to do ulíc vyhnalo samo a Budaj by musel odstúpiť. Ján Budaj sa dopustil totižto podobne rozsiahlej korupcie ako bola kauza Gorila.
 

Ošklivá korupčná aféra. Mama, strýko, a partnerka Michala Šimečku poberajú dotácie od štátu, kým otec je spoluvlastník Denníka N

A znovu záhadné ticho v médiach po prepuknutí aféry. Strana PS na to reaguje marketingovou stratégiou odpútania pozornosti.
Sú agresívne útoky Martina a Michala Simečku proti vláde motivované osobnými ambíciami, aby zabezpečili štedré dotácie pre rodinu? Logicky rodina Šimečkovcov pri súčasnej vláde má obavy či nepríde o pasívny príjem o peniaze za ničnerobenie.
                   Denník N sa zúfalo snažil obhajovať rodinu Šimečkovcov, aby nestratili vplyv a čítanosť. Pre ich nekritické ovečky aj takéto biedne vyjadrenia budú stačiť. Mňa nepresvedčili.
 

Korupčná aféra údajne „protikorupčnej“ strany PS. Ján Hargaš

Hoci Zoroslava Kollára nemožno vnímať ako dôveryhodný zdroj informácii, väčšina informácii sa časom ukáže ako pravdivá. Ja ako dlhoročný protikorupčný aktivista, ktorý disponuje mnohými informáciami, ktorý neboli nikdy medializované viem tiež lepšie posúdiť pravdivosť informácii.
Otrasná korupčná aféra Jána Hargaša sa ukazuje ako pravdivá. Kým Ján Hargaš najprv poukázal na menšiu korupčnú aféru ministra Rašiho za stovky tisíc, Zoroslav Kollár na to reagoval objatím ešte ďaleko väčšej korupčnej aféry v hodnote miliónov. Zoroslav tiež upozorňuje, že hlavný motív zverejniť korupčnú aféru na Rašiho bolo to, že minister pre tým zrušil zákazku jeho firme, čo by dávalo viac než logiku.
To že Ján Hargaš na to nereagoval len potvrdzuje pravdivosť tvrdení Zoroslava.
 

Monika Tódová a Jaroslav Spišiak sú napojení na oligarchu menom Oszkár Világi

Všetko nasvedčuje tomu, že Monika Tódová nie je slobodná ani nezávislá novinárka. Na závažné obvinenia Zoroslava nereagovala, čo len potvrdzuje, že sa jedná o pravdivé informácie. Ak by sa jednalo o klamstvá, tak by Monika okamžite podala žalobu a určite by ju vyhrala.
 

Aktualizácia 10.9..2024

Média zverejnili Šimečkov pofidérny bulvárny FB status raketovou rýchlosťou v priebehu pár minút, hoci taká dez/informácia za zverejnenie ani nestála

Čo má toto sakra znamenať? Toto už prestáva byť vtipné. Denníky Aktuality.sk, denník SME a Denník N, .týždeň už prestávajú kamuflovať to, že sú len tlačovým oddelením a PR marketingovou agentúrou strany Progresívne Slovensko. Už sa ani nepokúšajú hrať na to, že im ide o objektivitu. Už sa ani nepokúšajú pretvarovať. Určite nie je v poriadku keď v týchto troch denníkoch a jednom týždenníku sa objavil pofidérny bulvárny propagandistický status Michala Šimečku. Bulvárny status Šimečku šírili príliš aktívne až rádioaktívne len pár minút ako ho zverejnil Šimečka a to dokonca po hlavnej pracovnej dobe. Pôsobí to na mňa veľmi zlým dojmom, akoby časť médii mali vysoko nadštandardne koordinovaný postup so stranou PS, akoby média mali napísaný článok skorej ako Šimečka zverejnil status. Taká hlúposť ani nestála za mediálnu pozornosť, ale keď chcete robiť propagandu, musíte sa chytiť aj slamky. Screenshoty som robil v rovnakom čase. Ostatné politické strany majú smolu – tie nemajú takto privilegované postavenie, že im média zverejnia statusy do pár minút a že im média budú kryť všetky veľké korupčné aféry. Respektíve odpútavať pozornosť od korupčných afér. Je pohoršujúce, že práve média, ktoré tvrdia, že ich pilier činnosť je investigatívna žurnalistika, robia opak činnosti a korupciu podporujú, keď majú obhájiť svojho obľúbeného politika.
                  A keby aj bola pravda, že to odôvodnenie písal Pavol Gašpar pre Tibora, tak taká hlúposť by ani nestála za medializáciu. Pavol ako bývalý štátny tajomník ministerstva spravodlivosti pod ktorého patrili aj dotácie, sa je schopný k dotáciám kompetentne vyjadriť. A vytvárať si konšpiračné teórie, že sa Pavol Gašpar snažil zastrašovať Šimečku je trápne. Návrh na odvolenie Šimečku neobsahuje žiadne informácie, ktorými disponuje len SIS. Keby sa robil škandál z každého poslanca ktorému pomáha rodinný príslušník, tak potom by sa v médiach nepísalo o ničom inom.