Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Dezinformácie hoaxy a propaganda v Českých médiach o situácii na Slovensku

Hoaxov a propagandy v Českých médiach o informovaní o Slovenskej politike je tak veľa, že sa oplatí založiť osobitnú kategóriu článku, hoci aj v iných článkoch som na tento problém upozorňoval.
Budem tu postupne pridávať obsah a konkrétne články v Českých médiach.
 
Objektivita českých médii o komentovaní Slovenskej politiky je asi také ako informovali alternatívne média o očkovaní v priebehu kovidu. Jedná sa o plnohodnotné hoaxy. Českí novinári majú ďaleko slabšiu spätnú väzbu od čitateľov ako slovenskí novinári, tak si z tohto dôvodu vymýšľajú tie najviac absurdné hoaxy, pretože necítia sa byť kontrolovaný verejnosťou.
 
Najčastejšie opakujúce sa hoaxy v českých médiach je to, že Slovensko v EÚ blokuje pomoc krajine, Na Slovensku je rovnaká alebo horšia diktatúra ako je Maďarsko. K tejto tém sa najlepšie vyjadril Slovensko Maďarský bývalý politik Béla Bugár a vysvetľuje, prečo považuje politický režim na Slovensku plne demokratický a prečo sa ani z ďaleka nepodobá na režim v Maďarsku. Kto sa chce dozvedieť viac nech vyhľadá na YouTube pojem „Béla Bugár“.
Českí novinári sú úplne mimo reality a vytvorili si vo svojich mysliach úplne iné Slovensko aké je.
 
Dôvody prečo sa politika na Slovensku nepribližuje k politike v Maďarsku. Sú nasledovné. Vymenujem ich viacero:
  • Robert Fico v EÚ nikdy neblokoval pomoc Ukrajine vrátane obrannej vojenskej podpory ako munícia a zbrane. Naopak Viktor Orbán túto pomoc blokuje
  • Slovenské zbrojovky ktoré sú z polovice vlastnené štátom a z polovice súkromníkom patria medzi najväčších podporovateľov Ukrajiny čo do munície a zbraní. Len ako poznámka na okraj bez súhlasu vlády nesmie byť do zahraničia predaný žiaden vojenský materiál a to nehovoríme o priamej podpore štátnej časti zbrojoviek
  • Na Slovensku neexistuje vláda jednej strany ako v Maďarsku
  • Kým Viktor Orbán má pod kontrolou prakticky všetky média, na Slovensku to tak nie je ani z ďaleka
 
Nadpis článku:
Autor:Ivan Vilček
Ivan Vilček je známy sfanatizovaný hoaxer. Nie je to jeho prvý ani posledný hoax.
Celý článok neobsahuje to najpodstatnejšie: informáciu prečo vlastne chce premiér odvolať Šimečku. Citované stanovisko nadácie Milana Šimečku, ktoré sa neskôr ukázalo ako hoax, pretože konečný užívateľ výhod je aj strýka Michala Šimečku. Celý článok je vedený v mimoriadne manipulatívnom kontexte spôsobom vytrhávania informácii z kontextu.
 
Nadpis článku:
Autori: Martin Groman a Michal Stehlík
Bombastický nadpis článku. Jediný problém, že v celom článku sa človek nedozvie akým spôsobom sa Slovenskí politici pokúšajú prekrúcať dejiny. Autori absolútne nechápu a nerozumejú politickej situácii na Slovensku. Ak už teda chcú kritizovať vládu, tak mali by si nájsť úplne iné témy. A čím už autori úplne prerazili dno je otvorene rasistický obsah. V článku na rovinu popisujú Slovenský národ ako intelektuálne zaostalý a doslova hovoria o sedliackom národe. Takéto niečo je už zrelé na trestné oznámenie na políciu za šírenie rasovej nenávisti.
 
 
Nadpis článku:
Autor: Ondřej Konrád
Znovu článok plný hoaxov, vytŕhania z kontextu a ďalších nezmyslov. Autor českého rozhlasu sa inšpiroval zjavne nadpisom predchádzajúceho článku v Denníku N. Autor článku je totálne mimo reality, absolútne sa nerozumie politickej situácii na Slovensku. Príde mi to podobne akoby nikto mudroval o vysoko odbornej téme z ktorej vôbec nie je odborník a ktorej vôbec nerozumie. Autor si vymýšľa úplne hlúposti o Robertovi Ficovi, ale nekritizuje na Ficovi veci, ktoré by sa na ňom opodstatnene kritizovať dali.
Ďalej samo o sebe je extrémne kontroverzné to, že vôbec český rozhlas umožňuje kategóriu komentáre. Český rozhlas je pravdepodobne jediné verejnoprávne médium v Európe, ktoré umožňuje túto kategóriu žurnalistiky. Táto kategória žurnalistiky je s princípu vždy mimoriadne subjektívna a vždy mimoriadne politicky a ideologicky zafarbená, ani sa nepokúša hrať na vyváženosť alebo objektivitu, a je typická skôr pre súkromné denníky.
 
Český rozhlas Plus
Český rozhlas Plus rozhodne patrí medzi dno českej žurnalistiky. Do relácie pozývajú tých najväčších extrémistov z krajnej ľavice. Všetci hostia ktorý sa vyjadrujú o Slovensku šíria dezinformácie, že na Slovensku je situácia ďaleko horšia ako v Maďarsku. Medzi hosťami sú napríklad extrémisti Bohumil Pečinka, Petros Michopulos, Arpád Soltész, Matúš Kostolný, Richard Vašečka, či sionista Jakub Szántó.
Z dôvodu nevyváženosti a neobjektívnosti Českého rozhlasu som podal už dva podnety na český regulačný orgán Rada pre rozhlasové a televizní vysílaní. Teraz sa ukáže či je to skutočne fungujúci orgán, alebo sa jedná len o úrad ktorý funguje len na oko.
Český rozhlas príliš explicitne porušuje zákon a je veľmi smutné že porušovanie zákona sa stalo novou normou.
Mimochodom keď som v komentári pod videom na YouTube kanáli Českého rozhlasu ich kritizoval za porušovanie zákona, a naznačil podanie sťažnosti, komentár mi bol zmazaný – nemajú čisté svedomie a vedenie rozhlasu si je dobre vedomé že porušujú zákon a boja sa toho že môžu mať za to sankcie.