Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Prečo sú ľudia tak ľahko manipulovateľní politickými propagandami, ktoré rozdeľujú spoločnosť? Psychológia. Škola kritického myslenia

Ja ako nestranný a nezaujatý človek odolný voči propagande som známy tým, že som veľmi kritický ako aj alternatívnym tak aj mainstreamovým médiám, čím sa na jednej strane nezapáčim ani jednému názorovému táboru čím si nezískam popularitu či obľúbenosť, na strane druhej nadmerne nerozdeľujem ani jeden ani druhý názorový tábor.
                Človek s úžasom pozoruje, že až do akých extrémov je schopná ľudská hlúposť zájsť. Totálna absencia kritického myslenia u oboch názorových táborov. Človek sa nestačí diviť na aké nezmysly ľudia sú ochotní veriť. Ľudia ktorí majú na starosti manipuláciu spoločnosti či sú to už politici alebo média majú veľmi ľahkú prácu.
                Na jednej strane alternatívne média nahovorili svojich čitateľov aby verili na tie najviac primitívne hoaxy o covide a očkovaní, ako napríklad to, že zaočkovaní ľudia boli začipovaní, na strane druhej ani druhý názorový tábor tzv. mainstremových médii na to ie je o nič lepšie. Človek sa nestačí čudovať absencii kritického myslenia, keď aj mainstreamové média šíria príliš primitívne hoaxy a šíria nenávisť proti súčasnej vláde príliš primitívnym spôsobom a napriek tomu tomu značná časť ľudí stále naivne verí.
                Kým v minulosti bol známy svojou nenávisťou a hulvátstvom voči názorovým oponentom známy len tábor tzv. alternatívnych médii a liberálny tábor bol známy svojou slušnosťou, dnes sa doba mení a aj liberálny tábor je plný primitivizmu, hulvátstva a nenávisti. Obe názorové tábory si nemajú čo vyčítať.
 

Kauza Čurillovci vs. umelé rozdeľovanie spoločnosti a médiami a politikmi na tejto téme

To že z Čurillovcami to nie je vôbec čiernobiele, a nie sú až tak nevinní chlapci potvrdzujú úplne všetky nezávislé apolitické inštitúcie a všetci apolitickí odborníci, ktorých som počul sa k téme vyjadriť Naopak nepočul so ani jedného apolitického odborníka, ktorý by tvrdil, že Čurillovci sú OK. Mnohí ľudia ale nemajú kritické myslenie a napriek tomu veria propagande politikov a časti médii.
 

Zoznam apolitických inštitúcii, ktoré sa vyjadrili v neprospech Čurillovcov:

  • apolitická časť súdnej rady
  • advokátska komora
  • právnická fakulta
 

Zoznam apolitických odborníkov, či uznávaných odborných autorít ktorí sa vyjadrili v neprospech Čurillovcov:

  • advokát Kubina s blízkymi a priateľskými väzbami na politika Lipšica nie je považovaný za odborníka
  • priestor v médiach dostal aj spolitizovaný advokát, ktorý robil minulosti tajomníka exministerke Kolíkovej
  • politický nominant Ján Mazák, ktorý bol v médiach prezentovaný ako symbol spravodlivosti tiež nie je anjelik. Na jeho adresu sa objavili veľké korupčné škandály
 *****************************************
 

Filozoficko-psychologický pohľad na manipuláciu populácie propagandou

Ľudské bytosti sú veľmi krehké a zraniteľné bytosti.
Väčšina ľudí fungujú na egregoroch. To znamená, že pripoja a nechajú sfanatizovať sa na propagandu jedného alebo druhého názorového tábora. Buď do jednej alebo druhej škatuľky, netušiac, že ani jeden názorový tábor nemá pravdu a obe sú pasca.
Väčšina ľudí len vo veľmi oslabenej miere a veľmi obmedzenej miere je schopná používať rozum a a racionálne analyzovať informácie, aby ich podrobili kritickému mysleniu.
                Väčšina ľudí nemá energiu fungovať inak ako na egregoroch a používať myslenie a rozum. Len správnymi meditačnými technikami človek dokáže mať na to energiu. Jedná sa o opačný spirituálny systém ako ezoterika, ktorá naopak človeka vedie rozum nepoužívať a považuje to za cnosť.
                Ďalší problém je to, že väčšina ľudí nemá ochotu si analyzovať informácie, ale potrebuje si len potvrdzovať doterajší názor. Nepríjemnej pravde a kritickému mysleniu nie sú otvorení.
 
Princíp dualizmu. Princíp dobra a zla
Ďalšia problematika je téma dualizmu. Princíp dobra a zla. Prostredníctvom tohto princípu sa veľmi dobre dajú ľudia manipulovať. Princíp dualizmu je naozaj skutočný na strane jednej, na strane druhej ľudia sa nechajú veľmi ľahko zmanipulovať veľmi zjednodušeným hlúpym zvieracím princípom dualizmu. Napríklad to, že jedného politika považujem za totálneho démona, ktorý len všetko ničí a druhého považujem za spasiteľa a dívam sa na neho nekriticky. Aktuálne je za démona a satana považovaný podľa propagandy Robert Fico a Šimečku prezentujú ako na spasiteľa. To že si na vládu a média a opozícia vymýšľajú množstvo hoaxov je už druhá téma. Neuveriteľné ako nekriticky sa dokážu dívať ľudia na Šimečku a stranu PS. Naopak ak by sa dostalo k moci Progresívne Slovensko, tak zasa by sa zaktivizovali alternatívne média, ktoré by o PS hlásali že títo politici robia všetko preto aby našim deťom na školách zmenili pohlavie a viem si predstaviť že polovica ľudí by takýmto hoaxom naozaj verila, keď už dokázali uveriť tak bláznivým hoaxom ako čipy vo vakcínach, ktoré zaočkovaným ovládajú myseľ.
                Viera v dualizmus je v človeku prirodzene geneticky zakódovaná. Každý sa snaží hľadať princíp zla, aby mal na koho zhodiť utrpenie, ťažkosti a neúspechy vo svojom živote. Veľmi jednoduché je ten princíp zla hľadať v politikovi či už z jedného alebo druhého názorového tábora najmä keď k tomu huckajú média.
                Je veľmi lákavé naletieť na propagandu, že Fico je zlo a mafia a Šimečka spasiteľ národa. Uvedomiť si že je to oveľa zložitejšie, na to ľudia nemajú energiu. Situácia nie je čiermobiela, ale pestrofarebná a zložitejšia.
                Nenávidieť akéhokoľvek politika je ale chyba, pretože posielame mu tak veľmi negatívne energie čo mu nielenže nepomôže ale uškodí v riadení krajiny.
 

Dejiny ľudstva. Boj medzi dvoma princípmi: hlúposť vs rozum. Nie je to len problematika posledných rokov

Keď si zoberieme celé dejiny ľudstva, tak je to len len o boji hlúposti proti rozumu. Zoberme si to ako celé dejiny Európy ovládali vojny, náboženské vojny, náboženské tmárstvo, boj proti pokroku vede, upálený Giordano Bruno, cirkvou umlčaný a potrestaný Galileo Galilei.
Alternatívou k náboženskému tmárstvu sa stal ateizmus-materializmus, pretláčaný najmä cez komunizmus. Ideológia ateizmu materializmu je menšie zlo od náboženského tmárstva ale tiež slepá cesta.
Dnes evolúciu v Európe nebrzdí len vojna Ruska proti Ukrajine ale aj falošná zelená ideológia pripomínajúca sektu či náboženstvo, ktorá chce zničiť pokrok, zničiť to čo bolo v Európe vybudované a zaradiť spiatočku. Fanatická ľavicová ideológia, green deal, vypínanie atómových elektrárni, likvidácia poľnohospodárstva, likvidácia ekonomiky cez alternatívne zdroje energie.
Problémy s nárastom popularity extrémnej pravice, evolučná spiatočka vo forme návratu náboženského tmárstva cez islamizáciu Európy.
                Ezoterika je ďalší systém negatívneho princípu, ktorý zbrzďuje evolúciu ľudstva. Základná filozofia ezoteriky je nepoužívať rozum, popierať medicínu a podobne.
                Táto problematika sa dá bližšie vysvetliť na základe filozofie. Verím, že planéte aj Európa má možnosť sa vyvíjať oboma smermi. Smerom k lepšiemu aj horšiemu.