Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Vládna kríza, septemper 2022

00:00 úvod. O čom bude tento podcast. Politologicko filozofická analýza. Situácia najmä na Slovensku ale aj v Česku.
Už v minulosti som predpovedal, že premiér Heger nebude prinášať požehnanie v politike a teraz sa to naplnilo. Heger prináša zlé energie do politiky. Čím skorej budú predčasné voľby tím nižšia pravdepodobnosť, že budú zostavovať vládu SMER, SNS a extrémisti – je to veľmi reálna hrozba. Volebný potenciál SNS je dosť podceňovaný. Prieskumné agentúry v roku 2016 klamali s ĽSNS. Robert Fico sa opustil – v minulosti to bol normálny človek, teraz je ako blázon trčí zo zadku Putinovi a klania sa mu. Z filozofického hľadiska, kým na Ukrajine sa bojuje zbraňami, aj na Slovensko sa preniesla vojna – vojna o myseľ človeka. Vláda SMERu a extrémistov – netreba to vnímať pesimisticky – nebude to trvalá diktatúra a celú spoločnosť to veľa naučí. Deforma národných parkov – nikdy v histórii slovenskej politiky sa nestalo, že by naprosto vedome poslanci nadpolovičnou väčšinou zahlasovali za otvorenú korupciu a zlodejinu. O početných škandáloch na ministerstve ŽP hovorím v iných videách. Kým súčasné koaličné politické strany vyhrali voľby na protikorupčnej rétorike, sami robia opak toho a voliči im to spočíta. Deformou národných parkov si politické strany pohnevali obrovskú voličskú základňu – aspoň 10% voličov – netreba podceniť význam tejto voličskej základe pretože aj 10% rozhodne o či budú alebo nebudú vo vláde SMER a extrémisti.. Väčšinu ľudí, ktorí sa zaoberajú ekológiou sú tak extrémne znechutení a frustrovaní Budajovym rezortom, že budú voliť krajnú pravicu, pretože majú rozumný program o téme životného prostredia, a kritizujú korupciu na ministerstve ŽP.
11:40 my protikorupční aktivisti sme poslancom rozposielali dosť veľa emailov o deforme národných parkov – nemôžu sa vyhovárať že nevedeli o čom hlasovali. Politici podceňujú voličskú základňu ktorú si pohnevali – nejedná sa o bezvýznamné jedno percento ľudí. Súčasná vláda doslova až donútila a vyprovokovala 10% ľudí úplne zbytočne navyše, aby volili protisystémové strany. Strany OĽANO a SaS nemajú regionálne štruktúry, čo je veľká chyba a necítia sa byť zaviazané regiónom, preto prešla deforma národných parkov. Strany s regionálnymi štruktúrami ako Sme rodina či KDH boli proti deforme národných parkov. Menšina pár desiatok ľudí si dokázala presadiť svoje egoistické biznis záujmy. Neochota odvolať Jána Budaja zbytočne zvyšuje napätie spoločnosti a rozdeľuje spoločnosť. Podcenenie maďarskej menšiny ako významnej voličskej základne – jediná strana PS sa snaží osloviť maďarskú menšinu – malo by to byť štandardom pre každú politické stranu – žiadne investície na juhu Slovenska, že by vláda podporovala vybudovanie nejakej továrne zahraničného investora.
26:36 nielen na Slovensku ale aj v Česku radikálne poklesla politická kultúra. Premiér Fiala si veľmi arogantne ospravedlňuje svoju neschopnosť znížiť ceny energie. Minister vnútra Rakušan zašiel ešte ďalej s diktátorskými vyhrážkami. Treba povedať, že vysoké ceny energie je naozaj riešiteľný problém – výhovorky na EU nie je riešenie
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/639168-na-protivladnej-demonstracii-v-prahe-sa-zislo-zhruba-70-tisic-ludi/
https://www.denik.cz/z_domova/fiala-vyrok-ruske-sily-demonstrace-20220904.html
Odstúpenie Budaja je predovšetkým pre dobro strany OĽANO, ktorej by tým narástli preferencie. Dokážem pochopiť, že poslanecký klub OĽANO je proti odvolaniu Matoviča pretože sú mu zaviazaný – nie sú však zaviazaní Budajovi – nedokážem pochopiť toto bláznovstvo v politike. Politikom tiež veľmi zle radia marketingové PR agentúry.
Média robia veľkú chybu že cenzúrujú škandály a korupciu na ministerstvo ŽP – zvyšuje to napätie v spoločnosti - média si doslova vypestovali extrémistov a stranu SMER v ich preferenciách. Vidíme nihilistické nálady v celej spoločnosti aj v politike. Ak by boli vo vláde extrémisti, netreba to vnímať len negatívne – z filozofického hľadiska nás to veľa naučí – spoločnosť novinári a politici sa poučia so svojich chýb a spoločnosť z toho víde silnejšia.
41:00 v minulosti novinári až neprimerane hejtovali stranu Sme rodina a vymýšľali si vykonštruované kauzy a teraz názor zmenili. O situácii v Česku. Posadnutosť médii Babišom – aj negatívne reklama je reklama. Sabotáž Zemana s náčelníkom generálneho štábu.
Vyjadrenie sa k afére Filipa Kuffu.
Iné chyby médii.
Ak bude zostavovať vládu SMER s extrémistami, tak nech len ide rozdrapiť média a koaličných politikov, ktorí si ich vypestovali.