Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Média propagujú krajnú pravicu a stranu SMER. Kde je chyba a ako to napraviť? Ako Ján Budaj kryje korupciu strany SMER. Dvojaké metre médii

Osnova/písomný obsah k videu
  • O čom bude toto video. Video je reakciou na silnejúce preferencie strán ako Republika, SMER aj Hlas. Video je špeciálne určené pre novinárov, šéfredaktorov, ale aj širokú verejnosť. Video bude plné nepríjemnej pravdy – aj nepríjemnú bolestivú pravdu je treba spracovať a treba sa poučiť z chýb. Žiadam novinárov aby toto video nebrali osobne a pokorne prijali kritiku - nezatrpknite. Novinári či už svojou hlúposťou, nevedomosťou, prípadne aj pod vplyvom lobistických skupín si neuvedomujú, že či už priamo alebo nepriamo robia reklamu Republike a Smeru.
  • Tu sú veľmi dôležité odkazy, ktoré si prosím pozrite: o korupcii a iných aférach ministerstva životného prostredia (ďalej len MŽP). Odkaz 1, Odkaz 2. Bez týchto odkazov nepochopíte zmysel videa.
  • Väčšina novinárov sú z mesta, z Bratislavy a nemajú pochopenie pre prírodu – novinári nemajú pochopenie pre ľudí z vidieka, ktorí sú spätí s prírodou. Vznikajú preto nedorozumenia. Na jednej strane je ochrana prírody odborne veľmi zložitá a málokomu sa chce obetovať veľa času študovaním tejto témy, na druhej strany by sa šéfredaktori všetkých médii s touto zložitou témou mali oboznámiť, pretože potom aj nechtiac môžu propagovať strany Republika a SMER. Pokiaľ si šéfredaktori neustrážia svojich novinárov a nebudú dohliadať aby nešírili dezinformácie o ochrane prírody, ľudia z frustrácie budú cítiť že si ich nikto nezastal (teda ani vplyvní novinári) a z frustrácie a vzdoru budú voliť krajnú pravicu.
  • Treba si uvedomiť, že ľudia z vidieka, ktorí sú spätí s prírodou sú veľmi významnou voličskou základňou, ktorá je novinármi a politikmi prehliadaná a to je obrovská chyba.
  • Treba si uvedomiť, že pre ľudí z vidieka je téma ochrany prírody alfa a omega prečo človek zmesta nemá veľké pochopenie – podľa názoru politických strán na ochranu prírody sa človek z vidieka rozhoduje akú politickú stranu bude voliť – žiaľ mnoho politikov z tzv. slušných politických strán robí politiku ochrany prírody na základe dezinformácii a pomýlenej politickej ideológie o ochrane prírody ktorá je v rozpore ako aj s vedou tak aj so zdravým rozumom.
  • Ak si šéfredaktori neodkontrolujú niektorých pobláznených novinárov, ktorí šíria dezinformácie o téme ochrany prírody, človek z vidieka si urobí zlý názor na celú redakciu a radšej bude sledovať tzv. alternatívne média. Je chyba si robiť svojmu vlastnému denníku antireklamu.
  • Ako média zlyhali pri informovaní o téme tzv. reformy národných parkov. Média sa dali nachytať dobrým marketingom ministerstva, že „ideme robiť reformu“, „ideme posilniť ochranu prírody“ , až na to že všetci odborníci boli proti a odborníci v médiach dostali len malý priestor. Ďalšia chyba, že novinári preberali vyjadrenia ministerstva bez toho aby vyvažovali dezinformácie ministerstva odborníkmi. Pravda zomrela.
  • Keď by sme aj celú odbornú verejnosť považovali za „lobistov“, tak potom by sme mohli veriť aspoň Budajovmu človeku riaditeľovi Štátnej ochrany prírody (ďalej len ŠOP) Dušanovi Karaskovi, ktorý na rovinu povedal, že pri reforme národných parkov ide len o peniaze dôkaz tu.
  • Marketingovo síce znie pekne, že viac peňazí do prírody je silnejšia ochrana prírody, ale realita je úplne iná. Na MŽP sa kradnú eurofondy najviac až šialeným spôsobom – na to upozorňuje celá odborná verejnosť. Viac peňazí znamená viac kradnutia, neznamená to, že sa ochrana prírody posilní. V ochrane prírody je kradnúť peniaze najviac výhodné, pretože je to mimo pozornosti médii – novinári sa v zložitej problematike ochrany prírody nerozumejú a tiež je možnosť robiť tzv. fiktívnu činnosť – je ťažko možné skontrolovať, či v prírode skutočne makáte a poctivo monitorujete a sčitujete chránené druhy alebo sa ulievate. Ochrana prírody je veľmi ťažko kontrolovateľná činnosť.
  • Po nástupe novej vlády zmizla z MŽP o ŠOP korupcia? Žiaľ musíme v tejto oblasti prijať nepríjemnú pravdu. Práve naopak – tak odvážne a nápadne ako sa kradne za Budaja sa nekradlo ani za SMERu. Štátny tajomník MŽP so sekcie eurofondy Michal Kiča ktorý pracoval pre ochranárske združenie BROZ stihol len pár mesiacov potom ako nastúpil do úradu naliať svojim kamošom z BROZu 11 miliónov eur na dva projekty. Ak by sa obetaví dobrovoľnícki protikorupční aktivisti neozvali a nezačali protestovať na sociálnych sieťach, toto štedré vyplácanie dotácii by sa nezastavilo.
  • Krásne dvojaké kilometre médii na ich obľúbených a neobľúbených politikov. Keby si nejaký štátny tajomník za stranu SME rodina do svojej firmy nalial 11 miliónov tak čo by to bolo hluku v médiach.
  • Konflikt záujmov pri združení BROZ je aj priamo cez osobu ministra Jána Budaja. Ján Budaj si založil stranu „Zmena z dola“, ktorá kandidovala pod krídlami OLANO. Členom strany a poslancom za stranu Zmena z dola je aj konečný užívateľ výhod a dlhoročný podpredseda združenia BROZ Jaromír Šíbl. Je to tiež vidieť krásne dvojaké kilometre médii: čo by to bolo hluku v médiach ak by nejaký minister za stranu Sme rodina nalial do firmy svojho straníckeho poslanca 11 miliónov EUR. Mimochodom občianske združenia sú výhodné pre robenie podvodov – zoznam členov združenia (a možno ani stanovy) nie sú verejne prístupné, takže investigatívni novinári to nemajú zrovna jednoduché.
  • Ján Budaj je navonok marketingovo veľmi oblúbený politik. Ale aj novinári musia priznať nepríjemnú a bolestivú pravdu o ňom: Ján Budaj je darebák a média by po správnosti na ňom nemali nechať ani nitku suchú.
  • Prečo si Robert Fico neurobí kampaň na tejto korupcii Jána Budaja? Dobrá otázka! Však! Fico by išiel sám proti sebe – veď jeho Smeráci vybudovali korupčné schémy na ktorých Ján Budaj stavia. Jaromír Šíbl profituje s korupčných schém Smeru – Šíbl je infiltrovaný smerák a trójsky smerácky kôň v strane OĽANO.
  • Média urobili obrovskú chybu, že si nechali ukradnúť protikorupčné témy v ochrane prírody krajnou pravicou ale aj poslancom za Smer Richardom Takáčom. Kotlebovci a Smeráci tak vyzneli ako väčší protikorupční aktivisti ako sú samotné média a investigatívni novinári, čo je smutné. Bohužiaľ upozorňovanie na korupciu v ochrane prírody je jediná téma v ktorej má žiaľ krajná pravica pravdu.
  • Veľké pozor!! MŽP má aj ďaleko väčší problém ako korupciu. Budaj sa obklopil naprosto okrajovými extrémistami a šialencami v ochrane prírody s poriadne šialenými názormi na ochranu prírody. Extrémna korupcia a ovládanie ministerstva šialencami je ten najviac nebezpečný kokteil / kombinácia v politike ako si dokážeme predstaviť.
  • Korupčná schéma na MŽP: príklad s hlucháňom: najprv postrašíme európsku komisiu že hlucháň vymiera a potom dostane naše „ochranárske“ občianske združenie pol milióna eur dotáciu na extrémne pofidérny projekt.
  • Na jednej strane novinári kritizujú systém „našich ľudí“, na druhej strane samotní novinári vodu kážu a víno pijú – aj oni majú svojich našich ľudí, ktorým kryjú všetky korupčné škandály.
  • Ututlávanie Budajových káuz zo strany médii v skutočnosti tejto vláde škodí – ak by média zatlačili na jeho odvolanie a ministerstvo by sa vyčistilo, stúpli by preferencie súčasnej vláde a poklesli opozičným stranám.
  • Ak by fungovali všetky ministerstvá ako MŽP, tak to by nás predbehli aj banánovníkové republiky. MŽP funguje tak šialeným spôsobom, že lepšie by bolo ak by bolo zrušené.
  • Preboha aký má význam „reforma“ národných parkov, keď najvyššie postavené úradníčky so sekcie ochranyprírody sú neuveriteľne hlúpe tetušky ktoré nevedia rozlíšiť jedľu od smreku? Môžem Vám ukázať dôkazy ako tieto tetušky komunikujú s verejnosťou. Ak môže takáto tetuška vôbec rozumieť,že jej nejaká korupčná lobistická skupina nedá podpísať korupčnú zákazku? Korupčným lobistickým skupinám veľmi vyhovuje mať takéto hlúpe úradníčky, ktoré sa ničomu nerozumejú.
  • Prečo sa celá odborná verejnosť a ľudia s ekologicko lesníckym vzdelaním tak veľmi ostro a jednohlasne postavili proti tzv. reforme národných parkov? Nie je to len o korupcii. Čo znamená viac peňazí pre národné parky? Viac peňazí pre pofidérne pobláznené pseudo ochranárske združenia. Dať veľa peňazí bláznom? To nedopadne dobre. Dajte peniaze bláznovy a on narobí škody. Logicky, že odborníci majú obavy.
  • Veľký poberateľ korupčných eurofondov Michal Wiezik. ….. Dôkaz, že ekologický aktivista Michal Wiezik je psychopat https://www.mojevideo.sk/video/34e76/dokaz_ze_ekologicky_aktivista_michal_wiezik_je_psychopat.html ……….. Michal Wiezik: vysádzanie stromčekov je pre prírodu škodlivé https://www.mojevideo.sk/video/35fa7/michal_wiezik_vysadzanie_stromcekov_je_pre_prirodu_skodlive.html
  • Ako vysvetliť polopate ako to funguje na MŽP aby to pochopil aj človek z Bratislavy? Ján Budaj sa obklopil 1% okrajových odborníkov, ktorých komunita serióznych odborníkov považuje za šialencov. Je to podobné akoby sa stal minister zdravotníctva Milan Mazurek a obklopil by sa najväčšími šialencami s pomedzi odborníkov – lekármi ktorí sú najviac zanietení antivaxeri.
  • Poznámka na okraj: Niektorí novinári Denníka N sa správajú ako piata kolóna / trójsky kôň strany Smer – aféra Roman Mikulec a aféra hlasovania poslancov o väzbe Roberta Fica.
  • Môže sa táto vláda nazývať protikorupčnou? Aféra väzby Roberta Fica je len kvapka v mori v porovnaní s aférou MŽP. Darebáci novinári pekne odpútavajú pozornosť od podstaty veci.
  • Ukážkový dôkaz korupcie na MŽP: keď firma Lomtec kradne peniaze na ministerstva pôdohospodárstva, tak to polícia vyšetruje, ak kradne táto firma peniaze na MŽP, tak to súčasné vedenie MŽP ututláva a nič sa nevyšetruje. Ukážkový príklad ako Budaj kryje smeráckych korupčníkovhttps://www.lesmedium.sk/aktualne/kauza-lomtec-com-a-strach-vlastnikov-lesov …………. https://www.aktuality.sk/clanok/824864/vacsinu-firmy-lomtec-obvinenej-z-korupcie-vlastni-sefka-statnej-nemocnice-ministerstvo-zdravotnictva-neodpoveda/
  • Kradnutie eurofondov ako trestný čin? Je dosť možné že by sa to dalo len veľmi ťažko dokázať. Ďalšia rovina problému je to, že kradnúť sa pri mnohých eurofondových projektoch dá aj legálne, pretože je tak nastavený systém. Média ale bežne veľmi kritizujú politikov aj za rozkrádačky a konflikt záujmov kde nie je podozrenie z trestného činu – MŽP je ale výnimka – MŽP je u médii pred kritikou chránené
  • Byť novinárom znamená mať moc. Novinári dokážu ovplyvňovať spoločenskú situáciu. Niektorých novinárov ale táto moc pokazí a svoju prácu robia nezodpovedne: myslia si že môžu všetko. Netreba zneužívať slobodu prejavu na dvojaké metre. Novinári by nemali zneužívať to, že nie sú nikým kontrolovaní (na rozdiel od politikov).
  • Bolo by dobré ak by sa novinári kontrolovali navzájom. Vznik mimovládnej organizácie na kontrolu médii, organizácia, ktorá bude monitorovať a upozorňovať novinárov na dezinformácie.
  • Odchod Mareka Vagoviča z Aktualít. Čudák šéfredaktor Bárdy a spreneverejnie sa protikorupčného smerovania denníka. Bárdy nedal výpoveď novinárke ktorá obhajovala korupciu v ochrane prírody.
  • Podobne ako Denník Sme nikdy neurobí rozhovor s takým extrémom ako je Kotleba, Mazurek, tak by nemali urobiť rozhovor ani s extrémistami ako Michal Wiezik a podobní. Šialenci do médii nepatria.
  • Podivné správanie sa niektorých médii k Andrejovi Kiskovi pri afére daňový podvod. Média až prehnane dávajú najavo, že je ich miláčik. Ak by sa stal Kiska ministrom určite by nekradol menej ako smeráci a média by mu kradnutie rovnako ututlávali ako Budajovi. Treba prijať nepríjemnú pravdu aj o Kiskovi. O tom, že kupuje pozemky od človeka z mafiánskym pozadím Kiska vedel. …. Mafiánske pozadie Kisku vs mafiánske pozadie Borisa Kollára – dvojaké metre médii.
  • Kauza Kollára pri havárii vs COVID hygienické opatrenia v nemocnici a návštevy – média to prehnali. Ak by to bol Kiska, to by média mlčali.
  • Strana PS vs Wiezik a Hojsík.
  • Vysvetlenie dvojakých metrov médii v afére národných parkov. Predstavte si,že by sa dostal do parlamentu Bodor ako poslanec za stranu Smer. Tvrdil by že SBSky zaniknú ak sa neurobí reforma zákona o SBS, prečo hlavná reforma by bolo posilniť dotácie pre SBS. Paralela Bodor – Šíbl. Paralela združenie BROZ – Bonul.
  • Filozofická vsuvka: O karme tejto vlády – pri reforme národných parkov arogantne išli proti prírode, proti odborníkom proti a verejnému záujmu. Karma im to vrátila pri kauze väzby Fica.
  • Opozičné strany s princípu vždy viac načúvajú občianskej verejnosti ako koaličné strany. Moc politika pokazí. Ak by bol Matovič v opozícii a Fico by chcel presne rovnakú reformu národných parkov ako je Budajova, tak by bol prvý kto by robil nahnevané tlačovky proti Ficovi – v opozícii by odborníkov Matovič určite počúval.
  • Návrhy riešenia pre šéfredaktorov: bolestivý kompromis: vyvážiť informácie a dezinformácie v článku pol na pol. Okrem dezinformačného novinára prijať do redakcie aj seriózneho novinára. Zakázať dezinformačnému novinárovi písať o ochrane prírody. Dať výpoveď.
  • Moje negatívne skúsenosti s Nadáciou zastavme korupciu. Odmietli sa zaoberať korupciou na MŽP – v emaily mi odpovedali, že obrovskou korupciou na MŽP sa zaoberať nebudú – dôvod neuviedli. Aféry tejto mimovládnej organizácie všeobecne. Nadácia zastavme korupciu sa preslávila tým, že čerpá protikorupčné informácie z nedôveryhodných zdrojov ako napr. alkoholik Patrik Magdoško. Malými aférami sa zaoberajú, veľkú korupciu ignorujú.
  • Existuje podozrenie, že od zamestnancov MŽP a ŠOP nadriadení žiadajú aby zháňali kompromitujúce materiály na protikorupčných aktivistov.
  • Uvedenie konkrétnych korupčných schém, ktoré sa budú iať po „reforme“ národných parkov – rozkrádanie eurofondov – zonácie, rozširovanie bezzásahu. Pofidérne monitoringy a falšované vedecké výskumy ako je dobrý bezzásah.
  • Všetky falošné ochranárske združenia nikdy nezberali odpadky v prírode, nikdy nelikvidovali nelegálnu skládku v prírode, nikdy nevysadili strom.
  • Pavol Majko je dlhoročný riaditeľ TANAPu, ktorý sa preslávil korupciou a dáva povolenia všetkým developerom na neobmedzenú výstavbu. Ján Budaj sa sa týmto Smeráckym korupčným nominantom stojí a obhajuje jeho korupciu. Odvolať ho odmieta. Média túto korupciu podporujú. Keď dokonca aj podnikateľ oligarcha Igor Rattaj sa pohoršuje nad korupciou Pavla Majku a médiám ani Budajovi to nevadí, tak to je už čo povedať!!!! Dôvod prečo ho Budaj nechce odvolať je ten, že je veľmi ťažké nájsť kto by Pavla Majku nahradil – je veľmi ťažké nájsť človeka úplne bez morálnych zásad, ktorý by ochotne robil takú špinavú robotu ako on https://www.mojevideo.sk/video/36221/podnikatel_igor_rattaj_v_ochrane_prirody_je_velka_korupcia.html
 
Poznámky ktoré som vo videu nespomínal:
Prečo média tak urputne ututlávajú korupciu a kauzy na ministerstve ŽP je jedna z najväčších záhad. Z pohľadu psychológie jeden z dôvodov je aj to, že pre novinárov je ťažké pripustiť si vôbec nepríjemnú pravdu, že na MŽP je to až takto veľmi katastrofálne.