Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Tragická situácia na ministerstve životného prostredia. Neobjektivita médii

Obsah

  1. Iniciatíva My sme les
  2. Druhý štátny tajomník Michal Kiča
  3. Reforma“ národných parkov. Prejde či neprejde?
  4. Ochranárska organizácia WWF
  5. Pseudo-ochranárske združenie lesoochranárske zoskupenie vlk
  6. Potýčka tajomníka Juraja Smatanu a poslanca Miroslava Suju
  7. Neobjektivita médii v oblasti ochrany prírody
  8. Novinárka Jana Kubisová. Psychicky narušená osoba
  9. Dvojaké kilometre médii na korupciu
  10. Dvojaké metre novinárov na morálku
  11. Ministerstvo životného prostredia a Štátna ochrana prírody sú dlhodobo najviac skorumpované štátne inštitúcie
  12. Ideológia eko aktivistov: nenávisť proti poľovníkom
  13. Ján Budaj
  14. Eko extrémistické politické strany
  15. Politická korektnosť o ochrane prírody nahráva extrémistickým politickým stranám a alternatívnym médiám
  16. Historicky najväčšie povstanie odborníkov proti svojvôli politikov
  • Reakcia na zakomplexovanú vegánsku pseudo-ekologickú extrémistku
  • Kauza ohrozenia chovu koňa norika muránskeho
  • Korupcia Budaja: Aktivisti „My sme les“ Erik Baláž a Michal Wiezik získajú dotácie v hodnote 900 tisíc eur
  • Ochrana dravcov na Slovensku sú rozkrádači eurofondov: poradenská činnosť za 7 miliónov eur
  • Prvý súkromný národný park Podunajsko. Odhalenie pravdy o ňom. Stojí za ním oligarchická skupina
  • Kauza: Samuel Vlčan Prijal úplatok od Jána Budaja
  • Zákaz spaľovacích áut. Elektromobily. Elektromobilita. Agresívny Budaj označil Sulíka za fašistu, za to, že je kvôli úplnému zákazu spaľovacích áut
  • Súžitie oviec a vlka
  • Ekologická havária bioplynka Eko-Bio Budča s.r.o.
  • Denník N šíri hoaxy a propagandu v prospech korupčných skupín v ochrane prírody. Autentické dôkazy
  • Dôkazy, že „My sme les“ je politická iniciatíva strany Progresívne Slovensko
  • Občianske združenie Prales sa priznalo k podvodu. Áno priznávame, vymýšľali sme si falošné pralesy aj tam kde nie sú
  • Agresívne dezinformačné besnenie Denníka N a Denníka SME. Odvolanie riaditeľa národného parku Poloniny Buraľa
  • Prečo robia média kampaň proti šéfovi TANAPu Olexovi?
  • Konkurzný právnik Michal Kiča. Prapodivný mediálny fenomén
  • Hoax alebo pravda? Píše autor Erik Potocký vo svojom článku pravdu alebo šíri hoax?
  • Blázon Marián Hletko v reportáži TV Markíza
  • Likvidácia muničných skladov. Matúš Vallo, mestské lesy Bratislava
  • Šúr vs združenie BROZ. Nelegálne pasenie kráv, nelegálne vystavaná studňa a nelegálne potiahnuté elektrika k nej
  • Člen BROZu Jaromír Šíbl. Nelegálne spevňovanie hniezda bociana čierneho a trestné oznámenie vo veci Jurské jazero
  • Kauza Ján Jenčo, predražené tablety vs Aktuality.sk
  • Diskreditačná kampaň ekologických extrémistov voči poľovníkom beží naplno. Uvediem niekoľko príkladov
  • Životopis Mateja Dobšoviča, ktorý chcel otráviť Bratislavčanov
    1. Hoaxy Mariána Hletka o poľovníckom združení zo Šúra
  • Jánovi Budajovi bolo vznesené obvinenie
  • Trestný čin usmrtenia z nedbanlivosti. Hletko môže ísť do basy.Trestný čin všeobecného ohrozenia
  • Novinár Erik Potocký denník Postoj šíril hoax. Potvrdené
  • Historická udalosť v dejinách SR a EÚ. Rokovanie o medveďoch na rade ministrov pred Európskou komisiou
  • (Všetky informácie v tomto článku vyzdrojované odkazmi).
                          Dňa 6.8.2021 sa uskutočnila historicky významná udalosť, ktorá unikla pozornosti médiám. Aj to málo čo média informovali boli často veľmi skreslené a zavádzajúce informácie. Zavádzanie bolo napr. v počte demonštrantov, ktorých bolo cca 400 až 500, nie pár desiatok.
    Kým tajomníci ministerstva chceli reformu národných parkov presadiť úplne bez diskusie s odborníkmi, vláda im nakoniec prikázala že diskusia s odborníkmi musí byť. Tajomníci ministerstva nakoniec na príkaz vlády museli chodiť po regiónoch národných parkoch a diskutovať s odborníkmi a dotknutými subjektami.
    Smatanovi totiž parlamentný výbor prikázal, aby bola diskusia s odborníkmi, dotknutými subjektami a to aj s neštátnymi vlastníkmi lesov. Za veľmi ponižujúcich a pokorujúcich okolností musel Smatana tento príkaz parlamentného výboru poslúchnuť.
                          Média tiež zabudli upozorniť na fakt, ako veľmi sa bojí tajomník Smatana a minister Budaj spravodlivo nahnevanej verejnosti, keď z diskusií o národnom parku Muránska planina zdrhali zadným vchodom.
                          Jurajovi Smatanovi veľmi ostro oponovali odborníci za jeho neodbornosť až mi ho bolo ľúto. Nuž za všetko si môže sám, keby odborníkov počúval od začiatku ako pracuje na ministerstve nemusel by teraz pri diskusiách čeliť takej kritike. Diskusie ho prebudili so spánku do tvrdej reality, že jeho ekoteroristické teórie o ochrane prírody neplatia. Viac o zoznámení sa so Smatanom, kto to vlastne je v tomto videu a článku.
    Pán Smatana po tejto argumentačnej nakladačke odborníkov má dve možnosti: buď sa zmení, prejde konverziou osobnosti, prestane vnímať odborníkov ako nepriateľov a začne ich vnímať ako rovnocenných partnerov, alebo ešte viac zatrpkne a odborníkov bude vnímať za väčších nepriateľov ako doteraz.
                          Pán Smatana jednoznačne vníma vidiek ako svojho nepriateľa. Aj na odborníkov a odbornú verejnosť sa díva ako na nepriateľa. Už aj umiernení ekologickí extrémisti ho kritizujú a nemajú pre neho pochopenie. Erik Baláž kritizoval medvedí zásahový tím, že premiestňovanie medveďov je zbytočné a aj tak sa vrátia do blízkosti ľudí čo sa aj stalo, či diktátorské praktiky pokusu o „reformu“ národných parkov.
                          Slovensko vs Česko. Navzdory tomu na Slovensku chránené živočíchy spôsobia ďaleko väčšie škody ako v Česku, v Česku vyplatili ďaleko väčšie náhrady škôd ako na Slovensku. Napríklad ak medveď alebo vlk roztrhá ovcu alebo iné domáce či hospodárske zviera. Slovenské ministerstvo životného prostredia si urobilo z vidieka nepriateľa. Na vyplatenie náhrady skôr legislatíva vyžaduje nereálne vysoké nároky. Smatanova novela vyhlášky náhradu skôr ešte viac komplikuje. Veď prečo si neurobiť z vidiečanov nepriateľa? Prečo vidiečanov nevytrestať? Novela vyhlášky sa robila v atmosfére kedy sa na ochranárskych FB skupinách šírila otvorená nenávisť proti ovčiarom, ktoré šírilo šialené extrémistické jadro ekologických aktivistov.
                          Pán Smatana ktorý úplne ovládol ministerstvo nerobí politiku ani pre jedno percento ani pre pol percenta občanov Slovenska. Robí politiku len pre najviac extrémistické jadro ekologických aktivistov zo sociálnych sietí, ktorých je absolútnom čísle pár desiatok. Robiť politiku pre pár desiatok ľudí a vôľu ďalších 5,5 milióna občanov ignorovať považujem za šialené.
                          Už aj polobláznivý poslanec Milan Mazurek, ak by sa stal ministrom životného prostredia by narobil menšie škody ako pán Smatana.
                        Najprv mal Juraj Smatana na Facebooku vyjadrenie proti koseniu lúk, neskôr chvalabohu názor zmenil a svoje kontroverzné vyjadrenia korigoval. Smatana ja známy tým, že zasahuje do riadenia Štátnej ochrany prírody a nebyť tohto korigovania svojich názorov, zamestnanci Štátnej ochrany prírody by mali strach, že za kosenie lúk by im hrozili nepríjemnosti.
                          Dňa 6.8.2021 v meste Svit kde má administratívne centrum TANAP, lesnícke organizácie zorganizovali väčšie demonštrácie. Napriek veľkej akcii, média problémy občanov veľmi nezaujímali. Možno média neboli privolané, možno úmyselná cenzúra. STV tam bol ako jediná televízia, ktorá sa dopustila mimoriadne neobjektívnej reportáže, kde názory protestujúcich boli spomenuté len veľmi okrajovo. Nuž politická korektnosť a strach médii pomenovať veci pravým menom urobili svoje.
                          Protestu lesníkov robilo zlé meno to, že na akcii sa zúčastnili aj blázni aktivisti z Občianskeho tribunálu. Protest mal podporu aj Facebookovych stránok a skupín antivaxerov, tak si zjavne viaceré média splietli, že akcia lesníkov bola organizovaná antivaxermi a že sa jednalo o nejaký antivaxerský protivládny protest, ktorých je za posledný čas mnoho. Videl som ale video, kde sa omylom dostal k mikrofónu antivaxer a jeden z organizátorov Ján Lach sa vyjadril, že zakazuje sa vyjadrovať na proteste o vakcínach, že protesty sú zamerané na lesníctvo, nie na vakcíny. Na krátku chvíľu sa nedopatrením dostali k mikrofónu aj blázni z Občianskeho tribunálu. 
                          Jeden z organizátorov protestov bol aj Ing. Rudolf Huliak. Rudolf Huliak navzdory tomu, že má aj viacero chýb a s niektorými jeho politickými a ideologickými názormi sa nestotožňujem, v oblasti poľovníctva, lesníctva a ochrany prírody je skutočne odborník a týmto oblastiam sa rozumie a má rozumné názory. Pán Huliak je odborným lesným hospodárom lesov obce Očová, je šéfom týchto lesov, takže lesníctvu sa má dôvod prečo dobre rozumieť. To nie všetky média či politici pochopili.
    Vzhľadom k tomu, že pán Huliak je člen predstavenstva poľovníckej komory, je špičkovým expertom aj v oblasti poľovníctva a veľkých šeliem.
     

    Iniciatíva My sme les

    Iniciatíva My sme les disponuje veľkými peniazmi o ktorých by sa mohlo lesníckym organizáciám len snívať. Táto iniciatíva nám skôr pripomína PR marketingovú reklamnú agentúru ako aktivistov. Kto nevie čo je to marketingová agentúra, tak stručne vysvetlím: margetingová agentúra pomáha firmám s reklamou a s budovaním značky, napríklad obchod Alza má v symbole a v reklamách marťana mimozemšťana. Marketingové agentúry ďalej pracujú pre politické strany, pomáhajú im s predvolebnými kampaňami, vymýšľajú slogany na bilbordy, radia politikom ako v médiach vystupovať, radia politikom ako čo najlepšie zmanipulovať voličov a priviesť ich na svoju stranu. Jedna marketingová agentúra môže pracovať pre viacero protichodných politických strán.
                          Aby som sa ale znovu vrátil k téme. Iniciatíva My sme les jednoznačne má za sebou marketingovú agentúru a ich aktivity skôr pripomínajú politickú propagandu ako seriózny aktivizmus. Ich heslá a dezinformácie sú marketingovo príťažlivé chytľavé a populárne. Dezinformácie sa dajú šíriť ľahko ako seriózne fakty o lesných ekosystémoch. Kým dezinformácie môžete šíriť jednou vetou, vysvetlenie lesných ekosystémov skúseným odborníkom si vyžaduje dlhé prednášky. Marketingová agentúra tejto iniciatíve navrhla marketingový slogan s heslom „Osloboďme“ plus majú to doplnené o symbol pretrhnutej reťaze, ktorý musel vytvoriť skúsený grafik na návrh marketingovej agentúry. Lesnícke organizácie môžu o tak veľkých peniazoch ako táto pseudo ochranárska iniciatíva len snívať.
                          Kým ekologickí extrémisti sú veľmi dobrí v marketingu, naopak lesnícke organizácie často zlyhávajú v komunikácii čím si verejnú mienku dostatočne intenzívne na svoju stranu nepriklonia.
                          Kým ekologickí extrémisti ako My sme les zverejňujú emotívne fotografie ako z národných parkov odchádzajú kamióny dreva, urbárnici tvrdia, že ekologickí extrémisti kritizujú čo sami spôsobili. Eko aktivisti bojujú proti spracovaniu veternej a podkôrnej kalamity, lykožrút sa nekontrolovane šíri. Eko aktivisti zahlcujú súdy a úrady sťažnosťami. A napadnuté stromy sú odstraňované po súdnych a úradných ťahaniciach aj po viac ako roku. Úrady počkajú lykožrút nepočká, ten sa šíri. Pri kalamite je treba zasahovať v priebehu pár dní. Ak by sa kalamita spracovala včas, nemuseli by lesníci zďaleka toľko ťažiť. Nehovoriac o tom, že kalamitná ťažba je finančne stratová, čomu človek neznalý lesníctva dokáže ťažko pochopiť.
                          Za posledný čas sa zvýšila sledovanosť sociálnych sietí o téme lesníctvo a v lesníckych FB stránkach a skupinách, zvyšuje sa aj povedomie odbornej verejnosti o lesníctve. Lesnícki experti a lesnícke organizácie sa môžu cez sociálne siete prihovárať väčšiemu počtu fanúšikov. Verejnosť má možnosť sa dozvedieť aj kvalitné informácie či vyvracanie dezinformácii ekoaktivistov ako sú My sme les a ďalší. Na FB stránke My sme les som spozoroval, že je tam poväčšine prevaha negatívnych komentárov a vyvracanie dezinformácii tejto marketingovej iniciatíve, čo bolo v minulosti nepredstaviteľné. Keď to vidia novinári, ktorí ich bezpochyby čítajú, má to za následok, sú opatrnejší a stanoviská tejto iniciatívy v médiach prezentujú menej ako v minulosti, čo možno vnímať ako pozitívnu zmenu.
                         Iniciatíva My sme les je opradená záhadou, nemá jasnú organizačnú štruktúru, priamo za ním nestojí žiadne združenie. Je sponzorovaná minimálne dvoma nadáciami medzi mini OSF a ešte jedna ďalšia, plus majú firemných a individuálnych sponzorov. Je dosť otázne kto je konečný užívateľ výhod tohto neprehľadného zoskupenia, ktoré je financované veľmi dobre. Nad tým by sa mala zamyslieť každá firma a každý jednotlivec, ktorý ich chce finančne podporiť. Tiež je otázne či je fungovanie takéhoto neformálneho zoskupenia legálne.
    V minulosti bola najvýraznejšia tvár My sme les Karol Kaliský, v súčastnosti Marek Kuchta, ktorý mi skôr príde len ako nastrčená bábka niekoho viac vplyvného.
    Ak si kliknete 2% z daní a individuálna finančná podpora pre My sme les, presmeruje Vás na Nadáciu Aevis za ktorou stoja Erik Baláž a extrémne kontroverzný Michal Wiezik, pričom ani títo dvaja páni nemusia byť konečnými užívateľmi výhod.
                        Iniciatíva My sme les je financovaná Nórskymi fondmi a tiež Nadáciou otvorenej spoločnosti. Zamestnanci týchto nadácii nemajú lesnícke vzdelanie aby vedeli posúdiť či podporili dobrý projekt.
                         Iniciatíva My sme les stála za žalobou EU proti Slovensku vraj kvôli slabej ochranehlucháňa. Slovensko má na krku podozrivo veľký počet ekologických infrigementov z EU, kvôli udavačom z mimovládok. Korupčná schéma je jednoduchá. Najprv bombardovať európsku komisiu emóciami, dezinformáciami ako je príroda ničená, ako hlucháň vymiera, vytvoriť obrovskú kampaň založenú na emóciach a potom požiadať európsku komisiu o schválenie dotácie na pochybné projekty fiktívne opakované monitoringy pre združenia. A naozaj po úspešnom udavačstve My sme les, skutočne EU dala na ochranu hlucháňa pol milióna eur združeniu blízkemu My sme les.
                         Iniciatíva My sme les sa za posledný čas poriadne zradikalizovala a dezinformáciami a málo kvalitnými štúdiami vytrhnutými z kontextu agresívne útočia na ministra Vlčana, ktorý len cituje vysoko kvalitné, komplexné a číslami podložené vedecké výskumy. Hovorí sa, že ochranári a lesníci by mali nájsť spoločnú reč. My sme les ale agresívnymi útokmi bráni serióznemu dialógu a vytvárajú nenávisť a napätie, vrážajú klin medzi obe skupiny.
                         Kým lesníci experti na lesné ekosystémy argumentujú faktami a výskumami, extrémistom z My sme les neostáva nič iné ako len manipulovať emóciami a zneužívať nevedomosť laickej verejnosti pri tejto zložitej problematike.
                         Napriek tomu, že extrémisti z My sme les na na ich FB stránke zablokovali a určite je nás viacero, stále je vidieť prevahu kritických komentárov na ich adresu. Vecné argumenty nezniesli.
                         Autori dezinformačnej kampane My sme les už podľahli totálnemu zúfalstvu. Medzi odborníkmi nemajú žiadnu podporu, tak im neostáva nič iné ako sa pochváliť, že deformu národných parkov podporuje nie-odborná verejnosť Znepokojené matky, ktoré sa lesným ekosystémom vôbec nerozumejú. Bombastický úspech! Gratulujem! 😂 🤣😅😂 🤣😅
                         Šialenci z dezinformačnej kampane „My sme les“ agresívne zaútočili na uznávanú vedeckú inštitúciu Národné lesnícke centrum (NLC) 😠. NLC sa ale týmto hlúpym útokom bráni a to je správne! 👏 💪 👍 Hlupáci z „My sme les“ sa poriadne strápnili!! 🤣. Dobre im tak. „My sme les“ nemá žiadnu podporu u odborníkov.
                         Treba oceniť, že Lesy SR nabrali odvahu 💪 a bránia sa štvavým dezinformáciám iniciatívy My sme les, ktorých cieľom je rozdeľovať spoločnosť 👍👍. Treba sa brániť, lebo kto sa nebráni ten prehrá.
                       Ministerstvo ŽP dosadilo za šéfa NAPANTu Mareka Kuchtu z „My sme les“. Kto je to Marek Kuchta? Z ochrany prírody a lesníctva vôbec nie je odborník. Zato je profesionál v manipulácii ako podnikateľ v oblasti marketingu. Čo je to vlastne PR marketing? Marketing sa vyučuje na katedre marketingovej komunikácie. Cieľom marketingovej agentúry je využiť všetky poznatky zo psychológie ako čo najviac zmanipulovať ľudí aby si v rámci reklamy kúpili daný produkt alebo aby volili konkrétnu politickú stranu. Tiež takmer každá politická strana si platí marketingovú agentúru, aby im vytvorila a riadila predvolebnú kampaň. Tiež politikom radia čo majú hovoriť v médiach aby im politická strana udržala preferencie počas celého volebného obdobia. Politická reklamná kampaň za deformu národných parkov so sloganom „Osloboďme“ bola urobená ešte kvalitnejšie ako priemerná predvolebná kampaň politickej strany – veď mali na to silnú motiváciu – pretože cieľom deformy je rozkrádať eurofondy. Kuchta sa v teatrálnom „výberovom konaní“ na post šéfa NAPANTu aj otvorene priznal že využil svoje poznatky marketingu na manipulatívnu dezinformačnú nenávistnú kampaň proti lesníkom. Lesníci nemajú žiadnu vlastnú marketingovú agentúru a preto museli zvádzať nerovný boj proti Kuchtovej agresívnej dezinformačnej kampane „My sme les“. V prípade súperenia medzi politickými stranami je boj viac spravodlivý pretože margetingovú agentúru využíva skoro každá politická strana, nie len niektoré.
     

    Druhý štátny tajomník Michal Kiča

    Michal Kiča má podstatne slabší vplyv na Budaja ako jeho dlhoročný priateľ spolupracovník a bývalý Budajov poslanecký asistent Juraj Smatana. Pozitívum že Kiča má členstvo v niektorých lesníckych a poľovníckych Facebookových skupinách, kde sa má možnosť dozvedieť kvalitné informácie o problematike lesníctva, ochrany prírody, o problematike medveďa, vlka. Úprimne treba oceniť, že pán Kiča sa zaujíma aj o iné názory s čím má Smatana veľký problém. Napriek tomu že sa zaujíma o iný názor, nie je to na vedení ministerstva moc vidieť. Kým dialóg s Kičom môže mať nejaký zmysel, obávam sa že dialóg so psychopatom Smatanom už žiaden význam nemá.
    Celkom isto posledné slovo vo vedení ministerstva má Smatana a Kiča je len jeho poskok.
                          Na druhej strane tajomník Kiča má aj svoju temnú stránku. Preslávil sa tým že nalial svojim kamošom pre ktorých pracoval, združeniu BROZ 5,5 milióna EUR na veľmi pochybnú a kontroverznú ochranu sysľa. Ukážková korupcia a rozkrádanie verejných zdrojov. Kým na odstránenie environmentálnych záťaží sa tajomníkovi nepodarilo zohnať ani jeden eurofond, zato svojim kamošom na sysľa ulial pekné peniaze.
                          Zaujímavá je aféra s 5 násobne predraženými stojiskami ktoré chránia odpadové nádoby pred medveďom. Niekomu možno vyhovuje aby boli medvede premnožené aby bolo treba stavať čo najviac predražených stojísk. Možno má v tejto korupcii prsty aj tajomník Kiča a možno preto pri riešení medveďa mlčí. Možno je v tejto korupcii namočený aj vedúci zásahového tímu Slašťan, ktorí úmyselne o problematike medveďa šíri dezinformácie, že za všetkými problémami medveďa sú nezabezpečené kontajneri a poľovníci, ktorí medveďov prikrmujú. Nuž kde sú tí naši investigatívni novinári, nech vyšetria tieto podozrenia. Média majú dvojaké metre a budú písať len o vybranej korupcii.
                          Osobne si myslím, že na ministerstve to funguje tak, že kým psychopat Smatana si rieši svoj sektársky fundamentalistický ekoterorizmus, tajomníkovi Kičovi je všetko ľahostajné a len si rieši dohadzovanie korupčných zákaziek svojim kamošom.
                          Základ fungovania Budaja a jeho tajomníkov Smatanu a Kiču je šírenie klamstiev a dezinformácii o problematike ochrane prírody. Ministerstvo životného prostredia by sa malo premenovať na ministerstvo dezinformácii. Lesník Boris Greguška s bohatou diplomatickou kariérou napísal blog, v ktorom spochybňuje hoax Budaja a spol, že Slovensko je jediné v Európe i vo svete, kde nie sú pozemky národných parkov v správe ministerstva životného prostredia.
                         Tajomník Michal Kiča sa vyjadril veľmi jasne, explicitne a aj to opakoval, že budú rozširovať bezzásahové územia ako to len pôjde. Ministerstvo hrubo klame keď tvrdí, že dokáže garantovať pracovné miesta v oblasti lesníctva. Takýmto primitívnym klamstvám nemôže uveriť nikto kto je aspoň trochu normálny. Klamstvá Budaja a jeho tajomníkov naprosto dehonestujú inštitúciu ministerstva.
                         BROZu sa peniaze získajú najľahšie nakoľko je to združenie blízke Kičovi aj Budajovi. Budaj má prepojenie na BROZ cez svojho kamoša Jaromíra Šíbla, ktorý je poslanec a zakladateľ BROZu. Budaj rozdáva peniaze svojmu straníckemu kamošovi na sysle v rámci straníckej príslišnosti politickej strany Zmena z dola rovnako ako to robila aj strana SMER.
     

    Reforma“ národných parkov. Prejde či neprejde?

    O máloktorej téme sa šíri toľko dezinformácii ako o ochrane prírody. Pre politikov, koaličnú radu a média je často ťažké sa v tejto téme zorientovať a často sa prikláňajú na nesprávnu stranu.
                         Mnoho poslancov sa sami neskôr vydesili keď pochopili čo vlastne podpísali. Sami sa hanbia za to čo podpísali, len už je to veľký problém odvolať. Zaujímavé, že členov koaličnej rady ani nenapadlo problematiku národných parkov konzultovať vo svojich poslaneckých kluboch a bez akejkoľvek rozvážnosti rovno diktátorsky prikázali poslaneckým klubom aby pochybný návrh na novelu podpísali.
                          To čo sa podarilo Smatanovi a Budajovi je možné prirovnať dokonca až k úspechu na úrovni tajných služieb. Akosi nám to pripomína eštebácke praktiky. Takúto operáciu by snáď nezvládli ani najviac prefíkané tajné služby. Podpísať dali poslancom návrh zákona spôsobom že ani nevedeli čo podpisujú. Túto informáciu potvrdzuje aj Jám Mičovský. Veľmi úspešne sa im podarilo psychologicky zmanipulovať poslancov. Zaujímavé, že poslancom vôbec nezaujímalo, či bol daný návrh vôbec prediskutovaný s odborníkmi. Prezidentka dala až dva krát verejne najavo, že sa jej podivné diktátorské praktiky šialencov z ministerstva nepozdávajú.
                          Posledné slovo v tejto problematike bezpochyby bude mať minister Vlčan. Dúfajme, že zdravý rozum zvíťazí.
    Bolo by veľmi kontroverzné ak by aj napriek aktívnemu občianskemu odporu či už odborníkov alebo vidieckeho obyvateľstva prešla takáto kontroverzná novela. Novelou by sa išlo otvorene proti prírode a ľudom.
                          Poslankyňa Jarmila Halgašová (SaS) sa na FB stránke vyjadrila, že návrh ministerstva životného prostredia nepodporuje.
                          Silné reči alebo úprimnosť? Tak z tohto videa som naprosto šokovaný. Poslanec za stranu OĽANO, bratislavský ekologický aktivista Jaromír Šíbl podľa všetkého zmenil názor a návrh „reformu“ národných parkov viac menej nepodporuje. Osobne som očakával, že to bude najsilnejší bojovník za „reformu“. Akoby naznačil ľútosť nad tým, že „nemôže garantovať že návrh bude stiahnutý“. Nuž pána tajomníka Smatanu z ministerstva môže trafiť šľak, že mu jeho stranícky kolega nedal podporu. Klobúk dole, že pán Šíbl vzal do úvahy zdravý rozum. Pravdepodobnosť že kontroverzný návrh o národných parkoch parlamentom neprejde je dosť vysoká.
                          Na tejto tlačovej konferencii nevyzerá že by u poslancov mala navrhovaná novela moc nadšenú podporu poslancov. Poslankyňa Šofranko sa vyjadrila neutrálne, dvaja mladí poslanci Tabak a Čekovský boli dezorientovaní a vôbec sa v problematike nerozumeli a jediný kto sa jasne vyjadril za reformu bola poslankyňa Zemanová. Minister Budaj pôsobil veľmi chorľavo a unavene. Zaujímavé že na tlačovke vôbec nevystúpili tajomníci, ktorí mali zrejme od silných odborných argumentov z diskusií naložené v gatiach.
                          Aj politici by si mali uvedomiť, že vidiek je slušná voličská základňa, ktorú na rozdiel od Bratislavy nie je tak nahlas počuť. Ak politici pôjdu proti ľuďom, vidiečania budú voliť zo vzdoru kotlebovcov a im podobných. Seriózne politické strany by mali takýchto voličov zachytiť pre seba tým, že ochránia vidiek pred ekoterorizmom.
                          Zaujímavú informáciu tvrdí Rudolf Huliak, že poslanci OLANO sú ochotní zahlasovať za čokoľvek čo im je z hora prikázané, z dôvodu, že okrem poslaneckého platu dostavajú ďalších 3000 eur mesačne od strany samotnej. Či je táto informácia pravdivá to neviem potvrdiť, avšak minimálne naši milovaní objektívni investigatívni žurnalisti by mali pravdivosť takejto informácie overiť.
                          Argumenty v prospech reformy sú slabé. Súčasný riaditeľ štátnej ochrany prírody vo výberovom konaní na post riaditeľa tejto inštitúcie keď ešte riaditeľom nebol, hovoril, že prevod pozemkov je potrebný z dôvodu oveľa ľahšieho získania eurofondov. Nuž a tu je pes zakopaný prečo tak vášnivo budú pseudoochranárske mimovládky volať po reforme, pretože sa tak ľahšie dostanú k pochybným korupčným eurofondom za ničnerobenie.
                        Eurofondy sú veľmi nestabilným spôsobom financovania a sú určené na jednorázové projekty. Zabezpečiť stabilné pracovné miesta cez ne nie je možné. Vyplýva to zo slov člena občianskeho združenia Prales Mariána Jasíka, ktorý sa v tejto problematike určite rozumie. Ministerstvo životného prostredia teda klame.
                          Ministerstvo životného prostredia zúfalo argumentuje že kým Lesy SR a Štátne lesy TANAPu nemôžu čerpať eurofondy, prevodom pozemkov by čerpanie eurofondov bolo možné čím by dosiahli vyššiu zamestnanosť v regiónoch. Európska únia ale nijak nebráni získať dotácie aj pre štátne lesy, problém je len v našej domáce legislatíve. Po úprave domácej legislatívy, môžu čerpať eurofondy aj štátne lesy.
                          Reforma národných parkov by stálo ročne 100 miliónov eur, ktoré od ministra financií sľúbené nemajú. Budaj tiež šíri hoaxy že financovanie zo štátneho rozpočtu bude zanedbateľné a že všetko dokážu vykryť z eurofondov. Stabilné financovanie národných parkov z eurofondov nie je možné. Európska komisia môže kedykoľvek zmeniť systém a podmienky dotačných schém a financovanie vypadne. Zachovanie pracovných miest v lesníctve je nesplniteľná ambícia. Budajovi ľudia sú tak manažérsky neschopní že nezohnali ani jeden eurofond na environmentálne záťaže, toxické skládky, nieto ešte zabezpečiť stabilné financovanie národných parkov z eurofondov. Jediné na čo pán tajomník Kiča dokázal získať eurofond je pre svoje združenie BROZ, čo je ale korupcia.
                        Tajomníci ministerstva životného prostredia sa počas diskusií o národných parkoch snažili argumentovať, že neštátnych vlastníkov lesov sa reforma netýka, ale aj napriek tomu ich veľkoryso pozvali na diskusie. Jedná sa však o dezinformáciu. Ak Vám so susedného štátneho bezzásahoveho lesného pozemku naletí lykožrút tak bude sa vás to týka viac ako dosť.
                         Tajomníci ministerstva životného prostredia tiež tvrdia, že lesnícke organizácie šírili dezinformácie, že ministerstvo chce vyvlastňovať súkromné pozemky za účelom ochrany prírody. O šialenej myšlienke vyvlastňovať sa minimálne veľmi vážne rokovalo na ministerstve, takže vôbec to nie je vzdialené od pravdy. Vyvlastňovanie nie je ďaleko od pravdy, pretože určitá forma vyvlastňovania je rozbehnutá v plnom prúde už dnes. Ak ste vlastník a bez vášho súhlasu na ňom vyhlásia bezzásah, tak je to prakticky to isté ako vyvlastnenie. A s finančnou kompenzáciou to vôbec nie je také jednoduché. Ochrana prírody je bezpochyby najviac skorumpovanou oblasťou štátnych inštitúcii. Tu sa napríklad vlastník pôdy sťažuje ako proti jeho vôli vyhlásili na jeho pozemku bezzásah a skorumpovaná ochrana prírody berie obrovské peniaze za ničnerobenie. V určitom zmysle môžeme hovoriť o vyvlastnení alebo arizácii. A to je v okrese Bratislava a ani to nie je žiaden národný park.
                        Ľudia s ministerstva tvrdia že v národných parkoch sa bude aj naďalej hospodáriť a že lesníci neprídu o svoje pracovné miesta. Ministerstvo nijak nešpecifikovalo ako túto vec myslí a ani to nedokáže garantovať. Šialenca tajomníka Juraja Smatanu ale nie je možné brať vážne. To, že sa budú robiť opatrenia proti lykožrútovi v národných parkoch, teda sa bude hospodáriť, môže byť obmedzená na nejakých 25% plochy územia a zvyšok bohatstva národného parku bude ponechaný napospas devastácie lykožrúta. Ani Budaj sa na tlačovke netajil tým, že chce bezzásahové územia rozširovať. To že budú lesnícke činnosti v národnom parku zachované môže platiť dva roky a potom bude všetko v bezzásahu. Ministerstvo nič neupresnilo, negarantovalo, všetko len všeobecné frázy. Pán Smatana je schopný nasľubovať čokoľvek len aby mu jeho návrh prešiel. Sĺúbiť sa dá kadečo, ale dodržať je to už iná vec.
                        Ministerstvo životného prostredia najprv klamalo ministerstvo financií že reforma národných parkov by daňových poplatníkov nestála ani euro, dôkaz tu, neskôr pod tlakom odborníkov boli donútení zmeniť rétoriku a priznať, že to bude stáť aspoň 11 miliónov . V skutočnosti by reforma stála minimálne 60 miliónov ročne teda nie jednorazovo.
                          Ministerstvo životného prostredia na jednej strane v súvislosti s návrhom na reformu sa netají tým, že chce zakázať poľovníctvo, na druhej strane sa africký mor ošípaných šíri aj v TANAPe. Aj tu vidíme, že zákaz poľovníctva v národných parkoch má od odbornosti ďaleko.
                          Dňa 9.11.2021 Ján Mičovský spochybnil mnoho hoaxov ministerstva životného prostredia o návrhu na deformu národných parkov.
     

    Ochranárska organizácia WWF

    WWF je veľmi aktívna aj na Slovensku. Je vysoko pravdepodobné, že WWF financuje aj viacero ďalších mimovládok so svojich finančných zdrojov. Finančné toky mimovládok nie sú verejné.
    WWF sa netají z úzkou spoluprácou z pochybným združením OZ Prales, takže je pravdepodobné, že WWF ich financuje.
    WWF stojí tiež za marketingovou reklamnou kampaňou so sloganom „Dajme pralesom 5“. Odborníci ako napríklad Róbert Gombárik ale protestujú a tvrdia, že sa nejedná o pralesy.
    Veľmi zaujímavý je nemecký dokumentárny filmMlčanie pánd“, ktorý bol predabovaný do slovenčiny a odvysielaný na STV. Kto si tento film nepozrie tak nebude veriť: vo filme sa spomína to, že WWF otvorene podporuje klčovanie pralesov na ktorých sú vysadené neekologické palmové plantáže pod zámienkou marketingového ekologického sloganu, že je to tak dobré, lebo je to trvalo udržateľné. WWF je v tomto filme popísaná ako organizácia ktorá je veľkými peniazmi financovaná korporáciami a títo falošní ochranári slúžia korporáciam v ničení vidieka a prírody.
    To čo robí WWF na Slovensku tiež nemá s ochranou prírody nič spoločné.
    Autor filmu Wilfried Huismann napísal aj knihu PandaLeaks.
                        Ladislav Miko je zakladajúcim členom WWF Slovensko. Kto je to Ladislav Miko? Ide o človeka, ktorý nemá rád lesníkov a jeho názory sú podobné ako má napr. zoskupenie Vlk. Je to bývalý český minister životného prostredia a v súčastnosti vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku. Šialenec Smatana sľubuje nesplniteľné.
                        WWF Slovensko sa tiež verejne hlási k tomu že podporuje kontroverzný návrh na reformu národný parkov.
                        Poslanec Filip Kuffa tvrdí, že vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Ladislav Miko je konečný užívateľ výhod WWF Slovensko a že Budajove ministerstvo podpísalo dotácie eurofondy v sume 200 tisíc v rámci 5 miliónového balíka. Jedná sa o konflikt zájmov, nakoľko Miko z titulu svojej funkcie má sám silný vplyv na čerpanie eurofondov. Keď som sa Miku pýtal že ako je financovaná WWF, povedal len to, že je financovaná korporáciami, prijímy z eurofondov zatajil a tvrdil, že nie je zamestnanec WWF a nedostáva od nich žiadne peniaze. To je ale v rozpore so zisteniami Filipa Kuffu. Miko z najväčšou pravdepodobnosťou narovinu klamal. Filip Kuffa navzdory tomu, že pochádza z kontroverznej politickej strany Život, zatiaľ som nezaznamenal, že by šíril v oblasti ochrany prírody nepravdivé informácie! Preto by som jeho tvrdenie bral mimoriadne vážne. Zdroj informácii je toto video, video v čase 1:10:20. Domnievam sa, že dôvod prečo Ladislav Miko predčasne odstúpil zo svojej funkcie je práve to, že Filip Kuffa upozornil na jeho korupciu.
     
    WWF Slovakia
    16.6 mil. € rozpočet. .... Projekt LIFE-IP NATURA 2000 SVK (LIFE19 IPE/SK/000003) podporila Európska únia v rámci programu LIFE.
     
    TRANSGREEN: Zelená a sivá infraštruktúra v Karpatoch. Poradenská činnosť so zelenými koridormi, mostami
    2.4 milióna
     
    Start date 01-01-2017 End date 30-06-2019
     
    SaveGREEN Poradenská činnosť so zelenými koridormi, mostami
    Trvanie projektu: 1. júl 2020 – 31. december 2022
    Projekt je spolufinancovaný z fondov Európskej únie (ERDF) Celkový rozpočet: 2 681 728,7 €
     
    CLIMAFORCEELIFE. Obhospodarovanie lesov s prispôsobovaním sa zmenám klímy v strednej a východnej Európe. Poradenská činnosť
    Celkový rozpočet: 5 587 063 EUR
    Príspevok Európskej komisie: 2 969 208 EUR
    ****************************************************************
    WWF a medvede a vlci
    Organizácia WWF a ich vybrané dotácie. WWF dostala 3 milióny eur za to, že raz za rok sa stretne s nejakým jedným farmárom na Slovensku a spýta sa ho ako mu pomohli pastierske psi a elektrický oplôtok. Takto sa rozkrádajú verejné peniaze.
    Poradenská činnosť pre štátne úrady pre účel boja proti pytliactvu veľkých šeliem, dostane WWF ďalšie 3 milióny eur.
    Niekto si na veľkých šelmách urobil luxusný biznis.
     
    LECA
    Monitoring farmárov a stretov veľkých šeliem s ich hospodárskymi zvieratami.
    Finančná podpora Trvanie projektu: 1. 4. 2023 – 31. 3. 2026
    Projekt je v rámci programu Interreg CENTRAL EUROPE spolufinancovaný z fondov Európskej únie (ERDF)
    Celkový rozpočet: 2 932 983,57 €
     
    SWiPE
    Poradenská činnosť pre štátne úrady pre účel boja proti pytliactvu veľkých šeliem (a iných chránených živočíchov).
    Celkový rozpočet: 3 186 175 EUR.
    Príspevok Európskej komisie: 1 740 018 EUR
    ****************************************************************
    28 miliónov na podporu sucha? Je to bláznovstvo ale na Slovensku je všetko možné
    Rok 2022 bol typický tým, že bolo extrémne sucho. To však neodradilo pofidérnu organizáciu WWF Slovensko aby ničilo a devastovali vodozádržné opatrenia / hrádze. Jedná sa o projekt s názvom „Living Rivers“ za 28 miliónov EUR. 60% z tejto sumy zaplatí Európska komisia a 40% Ministerstvo životného prostredia. WWF bolo za túto devastáciu a hanebné činy ostro kritizované tak špičkovými a uznávanými odborníkmi ako Michal Kravčík a Dušan Mikuš.
    Pozrite si film „Mlčanie pánd“, je to voľne dostupný film aj so slovenským dabingom. Film je o tom ako WWF ničí prírodu a vidiek po celom svete.
     
    Rozpočet:27 799 402,33 €
    Príspevok Európskej komisie:16 677 073,39 €
    Trvanie projektu:1.1.2023 – 31.12.2032
     
    Najviac tragikomické je to, že koordinujúci príjemcaeurofondov je „Výskumný ústav vodného hospodárstva“, čo je štátna organizácia priamo pod ministerstvom životného prostredia. Keď sa pozriete na ich webstránku, tak to ďalej nepotrebuje ani komentár – je to niečo šialené – nie je to žiaden „výskumný ústav“ ale len práčka špinavých peňazí na rozkrádanie eurofondov. Podobne akoby ste si prezerali webstránku BROZu. Webstránka obsahuje len tému koľko dotácii získali na „ochranu“ prírody, ale „výskumnú činnosť“ tam skoro ani nenájdete.
     
    Uznávaný expert hydrológ Michal Kravčík kritizuje WWF za búranie vodozádržných opatrení
    Významný odborník na lesné ekosystémy Dušan Mikuš rovnako kritizuje WWF
    WWF Slovakia a ich búranie vodozádržných opatrení, ich FB stránka
     

    Pseudo-ochranárske združenie lesoochranárske zoskupenie vlk

    Združenie vlk je známe tým, že bojuje proti vysádzaniu stromov a to aj po kalamitách, pretože príroda si musí poradiť podľa nich sama. Takúto blbosť môže povedať len šialenec. Nuž keby ich ideológia bola za vysádzanie stromov, tak to by títo darebáci potom boli aj zaviazaní stromy vysádzať, ale oni sú leniví a im sa to nechce. Lepšie je parazitovať na falošnej ochrane prírody ničnerobením. Členka zoskupenie Vlk dokonca hovorí že je im jedno či bezzásah bude vyhlásený na holorube alebo v lese. Totálni šialenci. Vysádzať stromy na tom holorube nebudú, proti tomu bojujú.
                        Šéf pseudo-ochranárskej sekty združenia Vlk Juraj Lukáč sa na svojom Facebook profile priznáva, že mu ide iba o peniaze a že hranie sa na fejkových ochranárov prírody môže byť dobrý biznis. Tvrdí, že zarobil viac ako 100000 EUR na kadejakých pochybných súdnych sporoch. Nadáva na Budaja, že chce jeho sektu pripraviť o časť prijímov. Pýtam sa: kto na ministerstve životného prostredia nastavil zákony tak aby združenie Vlk mohlo bohatnúť na pochybných súdnych sporoch? Patrí snáď ministerstvo životného prostredia medzi najviac skorumpované ministerstvá?
                        Pseudo ochranár Juraj Lukáč je psychopat. V besede na Eko Top Filme hovoril šialené veci. Sú len dve možnosti. Buď mu preskočilo, alebo bol opitý. To že by sa dal Juraj Lukáč na alkoholizmus je veľmi pochopiteľné, pretože za obrovské škody ktoré spôsobil, za zničenú prírodu, za premnožené medvede, má veľmi zaťažené svedomie. A na bolesť so zaťaženého svedomia pomôže už len alkohol. Je vedecky dokázané, že alkohol je silné anxiolitikum. Psychopat "ochranár" Juraj Lukáč a jeho vlčie náboženstvo. Retardovaný Juraj Lukáč si založil svoje nové náboženstvo, sektu. Základ tejto sekty je viera v to, že: vlk ovláda minimálne 4000 slov a vlci sú naši bratranci.
                        Treba tiež povedať že šéf združenie Vlk je blízky priateľ Juraja Smatanu. Spoločne pracovali na blokáde Tichej a Kôprovej doliny v roku 2007.
                        Ďalej sa Juraj Lukáč preslávil nenávisťou proti ovčiarom. Podľa neho za to, že ovčiarovi vlk roztrhá ovcu je vina ovčiarov. Považuje za nehoráznosť a drzosť ak si za roztrhanú ovcu pýta ovčiar finančnú náhradu od štátnych úradov. Totálna šialenosť, ktorá sa len ťažko komentuje každému aspoň trochu normálnemu človeku. Juraj Smatana zobral nenávisť Juraja Lukáča na vedomie a v novele vyhlášky o ochrane prírody pre ovčiarov presadil naprosto likvidačné podmienky aby náhrada škôd bola prakticky nemožná.
                        Podobným spôsobom ako na medveďoch si Juraj Lukáč pravdepodobne zarába aj na vysoko špekulatívnych súdnych sporoch, ktorými sa pokúša o blokovanie ťažby od lykožrúta suchých a lykožrútom napadnutých stromov v národných parkoch.
    Základnou doktrínou psychopatického združenia Vlk je bojovať proti vysádzaniu stromov po veterných a podkôrnych kalamitách a to nielen v národných parkoch ale aj v lesoch všeobecne. Ďalšou ich kontroverznou ideológiou je vyhlasovať rezervácie, to jest najvyšší stupeň ochrany aj na holoruboch. Ak by títo šialenci boli za vysádzanie stromov, tak potom by boli nútení aj veľmi tvrdo pracovať a fyzicky stromy vysádzať, čo je ťažká robota a do toho sa im nechce. Oni chcú len parazitovať a zo všetkého vytĺkať peniaze, nie vytvárať hodnoty. Dôkaz, že si nevymýšľam si môžete overiť na tomto odkaze.
                             Mimochodom rovnako extrémista Michal Wiezik spoločne s novinárkou Soňou Mäkkou propagujú ideológiu že vysádzať stromy po kalamitách je pre prírodu niečo škodlivé. Na mieste novinárky Soni Mäkkej by som sa pod svojim menom hanbil propagovať takéto psychopatické myšlienky. Niektorí novinári nemajú sebareflexiu a úplne stratili súdnosť. Alebo možno ich len niekto dobre platí.
     

    Potýčka tajomníka Juraja Smatanu a poslanca Miroslava Suju

    . Smatanovi sa vrátila karma za to ako išiel proti ľuďom. Hulvát poslanec Suja to zaklincoval malou výtržnosťou. Prerušil rokovania na niekoľko minút, možno aj na pol hodinu. Dvaja blázni si skočili do vlasov. Sujove video má aktuálne okolo 300 tisíc pozretí. Média ale robia obrovskú chybu že o incidente informovali veľmi neobjektívne čo zvýši nedôveru ľudí v média hlavného prúdu a zvýši dôveru ľudí v alternatívne média. A z toho vôbec nemám radosť.
                          Tiež ma hnevajú dvojaké metre. Keď Suja oblial vodou neobľúbeného politika Matoviča, tak nielen alternatívne ale aj média hlavného prúdu či už priamo alebo nepriamo chválili Suju za tento počin a písali že si Matovič za to môže sám. Tento krát nedošlo ani ku fyzickému kontaktu a média aj za cenu zavádzajúcich informácii bojujú za „chudáčika“ Smatanu, ktorý za nič nemôže.
                          Navzdory tomu, že ani poslanec Suja nie je psychicky úplne v poriadku, argumenty ktoré vo svojom videu spomína sú naozaj pravdivé. Uzavretá diskusia pred všetkými opozičnými poslancami či starostami má od transparentnosti veľmi ďaleko. Keby pán Smatana argumentami ťahal za dlhší koniec nemal by taký strach urobiť diskusie transparentné. Tiež je zrejmé, že Suja čo do vzdelania má k životnému prostrediu bližšie ako učiteľ dejepisu na gymnáziu Smatana. Tiež nepustiť na diskusiu podpredsedu výboru pre životné prostredie je kontroverzné.
                          Sujova arogancia je len zrkadlením toho ako Smatana svojim ekoterorizmom doteraz išiel proti prírode, proti ľuďom a proti vidieku. Rovnako ako situácia na ministerstve je nedôstojná tak aj Sujove výtržnosti boli nedôstojné. Situácia na ministerstve je naprosto šialená. Pán Smatana naprosto dehonestuje inštitúciu ministerstva.
                          Podľa dostupných informácii aj policajti pri incidente dali za pravdu Sujovi a neskôr sami dobrovoľne odišli z rokovacej sály, takže trestné oznámenie pána Smatanu treba vnímať ako v celku dobrý vtip. Aj z právneho hľadiska je Smatanove trestné oznámenie na poslanca dobrý výsmech. Nuž čo iné ostáva zúfalému Smatanovi.
                          Treba ale upozorniť na to, že poslanec Suja nebol jediný opozičný poslanec, ktorý sa aktívne chcel zúčastniť diskusií, ale bolo mu pánom Smatanom arogantne zakázané. Jedná sa o poslanca Filipa Kuffu. Navzdory tomu, že Filip Kuffa pochádza z kontroverznej strany s ktorou sa nestotožňujem, v oblasti ochrany prírody má objektívne a normálne názory v súlade s väčšinou odbornej verejnosti. Ďalej treba pripomenúť, že poslanec Filip Kuffa je lesný inžinier a má vzdelanie na to aby sa rozumel lesným ekosystémom od čoho má pán Smatana veľmi ďaleko. Filip Kuffa na rozdiel od Suju rešpektoval zákaz Smatanu a nedopustil sa žiadnych výtržností. Bolo by dobré aby išlo do politiky viac lesníkov, pretože nie je bohviečo ak musí lesnícku a ochranársku problematiku núdzovo suplovať Filip Kuffa z dosť nešťastnej politickej strany. Buď by si politické strany mali samé aktívne zháňať odborníkov z oblasti lesníctva a vidieka, alebo by samotní lesníci mali byť viac politicky aktívni. Boris Kollár urobil obrovskú chybu, že lesníka na kandidátku dal na nevoliteľné miesto a tak sa do parlamentu nedostal. Teraz možno trpko banuje, že sa dopustil tejto veľkej chyby.
                         Prípad Suju, ktorý narušil diskusiu vo Svite, rieši OÚ Poprad ako priestupok, 17. decembra 2021.
                          Mimochodom veľmi sa čudujem prečo sa rokovaní nezúčastnil Ján Mičovský, ktorý by čo do problematiky určite mal čo povedať. To bola určite chyba.
                          Juraj Smatana sa na svojom Facebooku vyjadril, že je dokonca aj proti výstavbe cyklotrás, cyklo chodníkov, pretože ich výstavba je podľa neho neekologická. Niektoré cyklotrasy vedú aj cez les a možno vyžadujú aj spílenie niekoľko stromov. Totálny šialenec, tu už rozum zastáva. Pravda je taká, že cyklotrasa je veľmi ekologický projekt, ktorý je vo verejnom záujme. Keď sa takýto šialenec dostane na tak vysokú pozíciu na ministerstve, môže napáchať obrovské škody. Boh ochraňuj Slovensko.
     

    Neobjektivita médii v oblasti ochrany prírody

    Mimovládne organizácie zamerané na ochranu prírody dostali 130 miliónov EUR. To nie je žiadna konšpirácia, to povedal sám Budaj. Väčšina týchto prostriedkov bola rozkradnutá a mimovládky majú dosť peňazí na to aby si kúpili novinárov, aby písali dezinformácie na objednávku.
                        Niet najmenších pochýb o tom, že v oblasti ochrany prírody sú média najmenej objektívne. S hrôzou musím konštatovať, že nešťastné alternatívne média sú v tejto téme viac objektívne ako média hlavného prúdu. Niektorí novinári produkujú doslova dezinformácie ako napríklad Soňa Mäkká Denník N, Jana Kubisová Aktuality, Andrej Barát denník Pravda. Obe novinárky ma na Facebooku zablokovali, pretože neboli ochotné diskutovať s človekom, ktorý má iný názor, nezniesli iný názor. Psychicky labilné novinárky som príliš vyrušoval v ich pokojnom dezinformovaní.
                          Nie všetci novinári môžu šíriť dezinformácie z presvedčenia. Napríklad mimovládky WWF, BROZ, OZ Vlk, nadácia Aevis disponujú dostatkom peňazí aby si mohli kúpiť novinárov ako Soňa Mäkká, Jana Kibisová a im podobných. WWF je výnimočná tým, že nie je závislá od eurofondov, nakoľko veľké peniaze dostáva od korporácii.
                          V médiach tiež chýbajú odvážni a čestní novinári, ktorí by mali odvahu narušiť politickú korektnosť a pomenovať šialenstvá na ministerstve životného prostredia pravým menom. Medzi novinármi chýba druhý Ján Kuciak ktorý by upozorňoval na aféry a korupciu v ochrane prírody.
                          Média sem tam upozornia na podozrenia z korupcie v strane Sme rodina, upozorňovať na aféry a korupciu pri nominantovi strany OĽANO, to sa nenosí, to by bolo narušenie politickej korektnosti. Tiež je pre novinára ťažké kritizovať Budajove ministerstvo nakoľko Budaj je stále relatívne obľúbený minister, ktorý má relatívne vysokú dôveru vo verejnej mienke.
                          Média robia presne rovnakú chybu ako robili v roku 2015 počas migračnej krízy. Média odmietali hovoriť o negatívach migrácie, odmietali kritizovať kvóty, ba dokonca hovorili o tom aká by bola nelegálna migrácia prospešná pre Slovensko. A to bol dôvod prečo sa v roku 2015 radikálne zvýšila popularita a sledovanosť alternatívnych médii. Neskôr sa v médiach situácia zmenila a začali informovať objektívne. Aj média hlavného prúdu začali pripúšťať negatíva migrácie, alebo riešenie migrácie iným spôsobom ako kvótami napríklad pomocou v krajinách pôvodu.
                          Hovorí sa že človek by sa mal učiť z chýb a rovnaké chyby neopakovať. To bohužiaľ neplatí pre média, ktoré tie isté chyby opakujú znovu v roku 2021. Neobjektívne a zavádzajúce informácie o ochrane prírody, zamlčovanie faktov, cenzúra, spôsobuje že sa vo vidieckom obyvateľstve zvyšuje nedôvera k médiám hlavného prúdu a ľudia veria viac nešťastným alternatívnym médiám. Frustrácia vidieckeho obyvateľstva kvôli neobjektivite médii môže viesť, že vidiecky volič bude so vzdoru voliť extrémistické strany.
                          Rôzne dezinformácie z tlačových konferencií šialencov z ministerstva životného prostredia a Štátnej ochrany prírody média nie sú schopné vyvážiť postojmi serióznych odborníkov. Úplná absencia kritiky k falošným ochranárskym mimovládkam. Dezinformácie že za všetky problémy s medveďmi môže nelegálne prikrmovanie poľovníkmi a nezabezpečené kontajnery ani netreba komentovať. Média zabudli na to, že ich úlohou nie je len kritizovať politikov ale aj pochybné mimovládky ktoré sa dopúšťajú protispoločenskej činnosti proti verejnému záujmu.
                        Známy lesník Stanislav Bystriansky spochybňuje dezinformácie pofidérneho novinára Andreja Baráta. V tomto článku kritizuje korupciu v ochrane prírody. Kým Poliaci sa vydali správnym smerom a vytvorili odchovne hlucháňov za 118 tisíc €, naopak na Slovensku sa vytvoril len pochybný ochranársky projekt za 600 tisíc € a to výlučne formou bezzásahu.
     

    Novinárka Jana Kubisová. Psychicky narušená osoba

    Predovšetkým chcem upozorniť, že prácu novinárov si veľmi vážim, ale sú medzi nimi aj čierne ovce ako napríklad Jana Kubisová. Kubisová svojim článkom s názvom „Prečo na ochranárov útočia dezinformátori a ako tomu pomohol Boris Kollár“ plným agresívnych hoaxov a obhajovaním korupcie už viac preraziť dno nemohla. Všeličo som už vo svojom živote videl, to aby novinár agresívnym spôsobom obhajoval rozkrádanie eurofondov navyše so silne protikorupčne orientovaného média Aktualít, z ktorých pochádza legendárny Ján Kuciak, považujem za naprosto šokujúce. Mnohým ľuďom z tejto ťažkej doby korona krízy už psychicky začína prepínať a Kubisová nie je výnimka. Článok obsahuje tak veľa dezinformácii, že keby som mal vyvracať každú blbosť zabralo by to aj 6 strán A4. Za takýto článok plný stoky by mala Kubisová dostať okamžitú výpoveď. Navyše nechápem ako môže editor a šéfredaktor vôbec dovoliť zverejnenie ideologicky veľmi agresívneho a extrémne jednostranného článku čo je v rozpore s verejným záujmom a všeobecnou etikou. Morálne založenému šéfredaktorovi by malo ísť o objektivitu a vyváženosť svojho denníka – ním bohužiaľ Peter Bárdy nie je. Rozumné by bol novelizovať zákon tak aby novinári boli povinní dať názor aj inej strane. Kubisová vo svojom článku nevenovala ani jednu vetu odborníka z problematiky – názor odborníkov veľmi dobre poznám, 99% expertov na lesné ekosystémy má na združenia, ktoré ona obhajuje veľmi negatívny názor. Keď sa chcú Aktuality v niečom líšiť od takzvaných alternatívnych médii, ak chce byť v niečom od nich lepšie, v prvom rade by nemali dopustiť zverejnenie takej žumpy, akú napísala Jana Kubisová.
                       Z diskusie s Janou Kubisovou sa dalo jasne vycítiť, že sa problematike nerozumie: môže to znamenať len dve veci: Buď ona články ani nepíše a píšu ich za ňu lobistické korupčné pseudo ochranárske skupiny a ona to len zverejní a rozumieť sa problematike ani nepotrebuje, alebo je to prejav jej nízkej inteligencie, ktorá na žurnalistu nepostačuje.
                        V jednom článku Kubisová otvorene obhajovala, že vysádzanie stromov po kalamitách je chyba. K jej duševnému zdraviu už netreba ďalší komentár.
                           Psychologická analýza Jany Kubisovej:Janu Kubisovú veľmi dobre poznám. Je to psychicky narušená osoba. Keď som si s ňou písal na Facebooku správy, komunikácia s ňou bola veľmi divná. Nevedela skonštruovať ani jednu normálnu vetu, absolútna neschopnosť komunikácie. Keď som ju upozorňoval na dezinformácie z jej článkov, argumentačne si svoje bludy ani nepokúšala obhájiť, čo by mohlo naznačovať, že sama neverí čo píše a je kúpená pseudoochranárskymi korupčnými združeniami, ktorými je platená. Alebo je to prejav poruchy osobnosti. Podľa mňa musí byť extrémna introvertka, autistka, prehnane uzavretá vo svojom svete a medzi kolegami novinármi z Aktualít sa o nej pošepkáva ako o najväčšej čudáčke a podivínke. Osobne si myslím, že Kubisová nemá ani partnera ale dobre by jej padlo ak by mala, pretože ten ju vytiahol z jej poblázneného uzavretého sveta aspoň trochu do reality. Je v záujme Aktualít aby si upratali vo svojich radoch a nenechali si poškodzovať meno psychicky narušenou čiernou ovcou Janou Kubisovou.
                           Nemá zmysel spochybňovať desiatky dezinformácii Kubisovej v článku ale spomeniem aspoň jednu vetu, ktorú napísala o združení Vlk: vybojovali mimovládkam možnosť opäť sa zapájať do správnych konaní žalobou na európsky súdny dvor na nedodržiavanie Aahurského dohovoru“.V praxi sa ale jedná o extrémne zneužívanú vec o ktorej sa môžete viac dozvedieť na nasledovných odkazoch, odkaz1, odkaz2, odkaz3. Kubisová obhajuje naprosto deštruktívnu a zvrátenú vec.
                          Priamy dôkaz toho že novinárka Jana Kubisová je za svoje články platená korupčnými lobistickými skupinami v oblasti pseudo-ochrany prírody. Ján Budaj už zo zúfalstva úmyselne na svojom FB profile tým, že zverejnil dva roky starú fotku prezentujúc ako aktuálnu, pretože aktuálne fotky neexistovali ani neexistujú. Kubisová túto fotku prevzala vo svojom článku aj napriek tomu, že vedela že nie je aktuálna prezentujúc ako aktuálnu. Človek môže mať totálne vypláchnutý mozog pseudo-ochranárskou a pseudo-ekologickou sektou, ale aj takýto človek musí uznať že takto by sa klamať nemalo. Aj človeku z 50% IQ musí dojsť, že takto sa klamať nemá, resp že zverejniť takúto fotku je extrémne nevhodné. To že Kubisová šírila hoax úmyselne je dôkazom, že to robí za peniaze.
     

    Dvojaké kilometre médii na korupciu

    Média zazlievali strane SMER, že mala takzvaných „našich ľudí“, ktorých chránila pred trestnoprávnym postihom v prípade korupcie. V tejto veci majú média samozrejme pravdu, problém je ale v tom, že média vodu kážu a víno pijú, pretože aj média majú svojich chránených „našich ľudí“ ktorých korupciu z nejakého dôvodu nezverejňujú. Informoval som viacero investigatívnych novinárov že združenie BROZ rozkradlo 55 miliónov eur z verejných zdrojov a výsledok je obyčajné mlčanie. Z čoho majú novinári strach?
                         Média nafúkli aféru v prípade politika Štefana Holého, ktorý mal od železníc zákazku za 300 tisíc eur na čom nie je nič ilegálne. Navzdory tomu, že novinári nemali žiadne dôkazy o korupcii, len sa domnievali že je tam podozrenie, urobili z toho obrovskú aféru a písali články v tom kontexte, že Štefan Holý okradol železnice o 300 tisíc eur. Extrémne dvojaké kilometre médii mi poriadne zvyšujú krvný tlak. Na druhej strane tu máme združenie BROZ, ktoré rozkradlo 55 miliónov eur a hrobové ticho. Všetkých odborníkov na ochranu prírody ktorých poznám má jednoznačný názor, že väčšina z týchto 55 miliónov eur bola jednoducho rozkradnutá. Stačí ak ste nominant tej nesprávnej politickej strany a média uvaria korupčnú aféru aj z vody. Stačí ak patríte do tej správnej politickej strany, stačí ak patríte do toho správneho združenia a všetky korupčné aféry vám budú média cenzurovať.
                         Budajov štátny tajomník Michal Kiča pracoval ako právnik pre združenie BROZ, ktoré korupčne získalo z verejných zdrojov 55 miliónov. Nuž predstavte si, ak by mal nejaký minister za Sme rodina tajomníka, ktorý dva roky dozadu pracoval pre firmu, ktorá získala od štátu zákazky 55 miliónov, čo by to bolo v médiach nariekania nad korupciou a nad konfliktom zájmov. Takého ministra by média lynčovali až dovtedy, dokedy by neodstúpil. Dvojaké kilometre médii mi ale poriadne zvyšujú krvný tlak. A aby toho nebolo málo, tak za Budajovho ministrovania združenie BROZ získalo ďalších 5,4 milióna eur na monitoring sysľa pasienkového. Konflikt záujmov Jána Budaja pri združení BROZ je fakt, že vo svojej politickej strane „Zmena z dola“ má aj dlhoročného podpredsedu združenia BROZ Jaromíra Šíbla. Šíbl bol najväčší bojovník za „reformu“ národných parkov v parlamente ale média nenapísali ani jeden článok o množnom konflikte záujmov Šíbla. Ako môžeme veriť, Šíblovi čistý úmysel, že mu ide o ochranu prírody a neide o peniaze keď sám je konečný užívateľ výhod 55 miliónov eur? Veď pokiaľ viem tak ani firma Bonul nezískala zákazky od štátu vo výške 55 miliónov ale menej. Veď sám šéf štátnej ochrany prírody Dušan Karaska uviedol dôvod prevodu pozemkov v národných parkov ako jediný dôvod radikálne zjednodušenie čerpania eurofondov. Po deforme národných parkov už nebudú musieť pseudoochranárske združenia pýtať predchádzajúci súhlas na čerpanie eurofondov ministerstvo pôdohospodárstva (resp. subjekty, ktoré pod neho spadajú ako napríklad Štátne lesy). Od teraz bude stačiť len súhlas korupciou prehnitej Štátnej ochrany prírody a eurofondy sa budú rozkrádať neporovnateľne ľahšie ako doteraz. Pri takzvanej reforme národných parkov neide o ochranu prírody ale o zjednodušenie rozkrádania eurofondov.
                         To, že mnoho korupcie v ochrane prírody odhalil poslanec za kontroverznú politickú stranu Život Filip Kuffa, média neospravedlňuje sa nezaoberať overovaním informácii, či sa zakladajú na pravde. Kuffova politická strana Život sa netají antivaxerskými postojmi, avšak v oblasti ochrany prírody Filip Kuffa šíril zatiaľ len pravdivé informácie, pričom všetky informácie som si nezávislo overil.
    Média tiež neospravedlňuje neinformovať o korupcii na ministerstve životného prostredia len za to, že na korupciu v ochrane prírody upozorňujú najviac hlasno poslanci z krajnej pravice. Úlohou novinára je overovať si každú informáciu bez ohľadu z ako dôveryhodného zdroja pochádza.
                         Slovenskí novinári musia ešte veľa mlieka piť aby dorástli na skutočných novinárov. Obrovské chyby novinárov môžu vyvolať nedôveru populácie v štandardné média a utiekanie sa spoločnosti ku alternatívnym médiám, čo nie je dobrý trend. Žurnalistika potrebuje mať odvážneho druhého Jána Kuciaka, ktorý žurnalistike tak veľmi chýba.
    Poznámka na okraj: Etika u novinárov je veľmi zlá. Špeciálne ťažké srdce mám na Petra Bárdyho a Mareka Vagoviča, ktorý Kuciaka keď ešte žil nemali radi, hejtovali ho za to, že sa jednostranne zaoberá len Kočnerom a po smrti, keď to začalo byť populárne sa k nemu začali neskutočne priznávať aký to bol úžasný človek. Osobitne niektorých článkov Petra Bárdyho sa mi urobilo až nevoľno, keď sa Bárdy nechutne priživoval na jeho smrti písaním článkom o ňom, s cieľom neprirodzene násilne za každú cenu dosiahnuť čo najväčšiu čítanosť Aktualít aby boli z inzercie čo najväčšie zisky.
                         Ministerstvo životného prostredia je tak extrémne prehnité korupciou, že keby sa novinári cez infozákon pýtali nepríjemné otázky, šialenci z ministerstva by jednoducho na otázky neodpovedali čím by porušili zákon.
     

    Dvojaké metre novinárov na morálku

    Na jednej strane sú novinári často až extrémne prísni na politikov, na druhej strane novinári nie sú rovnako prísni na seba. Uvediem konkrétne príklady:
                       Média to prehnali s mediálnym lynčom Kollára a Matoviča za diplomové práce. Rovnako to prehnali s mediálnym lynčom Kollára počas pobytu v nemocnici po havárii, kedy ho navštevovali ľudia. Teraz keď iracionálne emócie opadli, by už snáď by aj viacerí novinári, ktorí sa na tomto lynče podieľali by nemali problém si priznať, že bola to chyba (ja som mal v tom jasno už od začiatku). Jediný výsledok ich práce je to, že prehnanou neprimeranou a neobjektívnou kritikou koalície stúpli preferencie Smeru a krajnej pravici.
                       Navzdory tomu, že novinári sú prísni na politikov, už nie sú rovnako prísni na seba. V oblasti ekológie a ochrany prírody mnohí novinári nedodržiavajú základnú novinársku etiku, dávajú priestor krajne ľavicovej environmentálnej propagande a ich dezinformáciam, ale priestor odborníkom už nedajú. Žiaden zmysel pre názorovú vyváženosť. A šéfredaktori denníkov zodpovedajú za takéto morálne zlyhanie. ….. Mimochodom všetci robíme chyby, avšak povinnosťou šéfredaktora, ak bol informovaný o takomto zlyhaní, je povinný situáciu napraviť. Ja a jeden kamarát sme napomínali viacero šéfredaktorov a väčšina šéfredaktorov si povedať nedala a v rovnakých morálnych prehreškoch pokračovali ďalej a neurobili si poriadky so svojimi extrémisticky ľavicovými novinármi ako sú napríklad Jana Kubisová či Soňa Mäkká.
    Došlo to až tak ďaleko, že šéfredaktor Peter Bárdy ma zablokoval na Facebooku za to, že som si ho dovolil slušne upozorniť na tieto dvojaké metre. Ako môže mať morálne právo Peter Bárdy kritizovať Roberta Fica, keď sám podporuje novinárku Janu Kubisovú, ktorá na základe agresívnych dezinformácii obhajovala rozkradnutie 55 miliónov eur z eurofondov združením BROZ?
    Média sa dodnes neospravedlnili za to, že čerpali dez/informácie od falošného protikorupčného aktivistu, právoplatne odsúdeného, psychicky narušeného alkoholika Patrika Magdošku. Šéfredaktor Štefan Hríb ktorý je na politikov veľmi prísny nie je prísny na seba a dodnes Magdošku z redakcie nevyhodil.
     

    Ministerstvo životného prostredia a Štátna ochrana prírody sú dlhodobo najviac skorumpované štátne inštitúcie

    Faktom je že v investigatívnej žurnalistike na Slovensku nemáme ani jednu jedinú osobnosť. Žiaľ. S výnimkou časopisu Poľovníctvo Rybárstvo, kde sú šéfredaktor a redaktori autentickí ľudia s vidieka, mimo Bratislavy, ktorí prírode a ochrane prírody rozumejú a vlastník média v tejto oblasti nie je v konflikte záujmov a dáva novinárom v tejto oblasti slobodu.
                        Je tragikomické ako sa nám investigatívna žurnalistika na Slovensku sprofanovala. Investigatívny novinár rozoberá legálne obchody podnikateľov, ale to že na ministerstve životného prostredia kradnú ako straky o tom ani zmienka.
                        Aké obrovské milióny idú do ochrany prírody si môžete pozrieť tu. Len reálne výsledky ochrany prírody akosi nevidieť.
                        Uznávam, že súčasná vláda na väčšine ministerstiev korupciu obmedzila. To však ale určite neplatí o Budajovom ministerstve kde sa naopak korupcia po jeho nástupe znásobila. Budajove ministerstvo a Štátna ochrana prírody sa stali v odbornej verejnosti nadávkou. A ministerstvo si za to môže samo. Ministerstvo ovládli šialenci ako tajomník Smatana.
                        Ministerstvo si svoju reputáciu v odbornej verejnosti ako skorumpovanej inštitúcie snažilo neúspešne obhájiť na Facebookovej stránke, kde sa len pokúšalo trápne pohrávať so slovnými spojeniami „Realizácia programov starostlivosti o veľké šelmy na Slovensku“ a sčitovanie medveďa, monitoring medveďa. Faktom je to, že na veľké šelmy išlo 8 miliónov euro a medveď spočítaný stále nie je. Niekde sa tie peniaze museli záhadne stratiť, keď výsledky nie sú žiadne. Diskutujúci ale nedarovali ministerstvu nič zadarmo a odhalili zavádzanie ministerstva.
                        Keby média informovali objektívne, tak by vytvorili na Matoviča a koaličnú radu veľký tlak na to, aby Budaja a jeho tajomníkov, ktorí totálne zdehonestovali a sprofanovali inštitúciu ministerstva odvolal a nahradil niekým aspoň trochu normálnym.
                        To, že to Budajovci z očistou ministerstva nemyslia vážne je fakt, že na pozícii generálna riaditeľka Sekcie ochrany prírody, biodiverzity a krajiny MŽP SR je Katarína Butkovská a je stále na rovnakej funkcii ešte z čias Ficovej vlády. Katarína Butkovská je známa tým, že sa v ochrane prírody vôbec nerozumie, podporuje korupciu, odmieta komunikovať s odborníkmi a komunikuje jedine s pochybnými mimovládkami. Výsledkom práce Butkovskej je neuveriteľne amatérsky spackaná novela zákony o ochrane prírody z roku 2019 bez akejkoľvek diskusie s odborníkmi, s arogantným 100 percentným odignorovaním pripomienok verejnosti a zvýšenie napätie medzi lesníkmi a ochranármi. Treba pripomenúť, že Butkovská hierarchicky pracuje pod tajomníkom Smatanom.
                        Jasné že sa bude korupcii v ochrane prírody tak dobre dariť, keď média za posledných niekoľko rokov v podstate nezverejnili ani jednu korupčnú kauzu na ministerstve. Korupčník nemá pocit, že ho niekto v kradnutí vyrušuje. Keď má korupčník istotu, že média sa o korupciu v ochrane prírody nezaujímajú, že nie je investigatívnymi žurnalistami kontrolovaný, tak jeho odvaha ku korupcii rastie. Ochrana prírody je oblasť, kde sa dá korupcia ľahko zakamuflovať za kadečo. Ľahko je možné získať dotácie prakticky za ničnerobenie. Dôvod prečo tak vášnivo ako jedinú formu ochrany prírody korupčné ochranárske mimovládky považujú bezzásah je zrejmý: pri bezzásahu, ak sa Vám na bezzásahové chránené územie podarí zobrať eurofondy na nejaký falošný fiktívny vedecký výskum, nemáte za dané územie žiadnu zodpovednosť aj keď celý les v národnom parku padne pod lykožrútom, alebo ak premnožená zver narobí na lesoch škody.
                        Expert na ekológiu z lesníckej fakulty, kde sa lesné ekosystémy vyučujú do neuveriteľných podrobností, prof. Dr. Forest. Ing. Jaroslav Šálka, varuje pred šialencami z ministerstva životného prostredia. Tvrdí že hnev vidieka proti Budajovmu ministerstvu je opodstatnený!! Ján Budaj šíril hoaxy že ho podporujú odborníci. Avšak žiadni odborníci na lesné ekosystémy, absolventi lesníckej fakulty ho nepodporili v deforme národných parkov (až na nejaké okrajové výnimky). Proti Budajovi sa podstavili všetci odborníci. Veľmi múdro to povedal pán profesor!!! MŽP robí všetko preto aby ľudia na vidieku volili krajnú pravicu! Bohužiaľ to je jediný spôsob ako môžu vyjadriť ľudia na vidieku protest proti arogancii Budaja. Citujem pána profesora: "Mocenským prístupom len ďalej posilňujeme nedôveru ľudí spätých s pôdou a tlačíme ich do rúk pravicového extrému".
                        LESY SR sa ohradzujú voči tvrdeniam ministra Jána Budaja: Neustále zavádzanie a manipulovanie verejnosti je nepatričné.
                        Reakcia Štátnych lesov TANAP-u na vyjadrenia ministra Jána Budaja: Zásadne sa ohradzujeme!
     

    Ideológia eko aktivistov: nenávisť proti poľovníkom

    Eko aktivisti si sami vymysleli ideológiu, že budú nenávidieť poľovníkov. Propaganda eko aktivistov na sociálnych sieťach zobrazuje poľovníkov ako zlých ľudí. Vyobrazujú poľovníkov ako tých ktorí nič iné nerobia len konajú priestupky s ilegálnym prikrmovaním zvery, čo má ďaleko od reality, ja osobne chodím po revíroch veľa ale nič také som nevidel. Šíria dezinformácie že v poľovníctve neide o nič iné ako len o trofeje. Volajú po úplnom zrušení poľovníctva.
    Obrovská nenávisť proti poľovníkom sa šíri aj so strany ministerstva životného prostredia a ministra Jána Budaja bez toho aby tieto nenávistné výroky média odsúdili alebo vyvážili odborníkmi z oblasti poľovníctva.
                        To že má nejaké výhrady k poľovníctvu vegetarián tak to aspoň má nejakú logiku. Ale väčšina týchto polobláznov so sociálnych sietí nie sú ani vegetariáni.
                        Juraj Smatana šíril ďalej nenávistný naratív zo sociálnych sietí v televízii TA3, že poľovníci sú viac nebezpeční ako medvede, nakoľko pri poľovačkách došlo ku viac nehodám ako došlo k usmrteniu ľudí medveďom, čo je dosť absurdné prirovnanie. Takýmito pobláznenými a extrémistickými výrokmi je totálne dehonestovaná inštitúcia ministerstva životného prostredia. Na to aby niekto kompromitoval Juraja Smatanu nemusí nikto nič vyťahovať z jeho súkromného života. Ten sa kompromituje sám verejne v televízii, kde šíri svoje pobláznené myšlienky. To čo sa deje na ministerstve je už naprosto nedôstojné.
                        Tu si môžete pozrieť infantilný dokumentárny film eko aktivistu Milana Jeglíka zameraný na očierňovanie poľovníkov. Milan Jeglík je tiež známy tým, že organizuje detské tábory v lesoch – organizovať však aktivity za účelom zisku bez súhlasu vlastníka lesa je podľa zákona o lesoch zakázané – aj keď je to navonok označené ako dobrovoľnícka akcia, určite Jeglíkovi účastníci niečo za to platia. Akcia je dobrovoľnícka z pozície účastníka, ale nie z pozície organizátora.
                         Ministerstvo životného prostredia povolilo odstrel a plašenie kormorána veľkého.
    Zlomyseľná novinárka Jaroslava Kavuliaková podnecuje k nenávisti voči rybárom tým že ala nadpis svojmu článku „Povolenie zabíjať“. Kormorány sa nezabíjajú, ale lovia. Novinárka sa pokúša manipulovať emóciami. Nenávisť voči poľovníkom, ovčiarom a rybárom má spoločný koreň, spoločnú súvislosť.
     

    Ján Budaj

    Minister Ján Budaj v skutočnosti ministerstvo neriadi. Poťahuje s ním za nitky Juraj Smatana. Budaja treba vnímať ako hovorcu Smatanu. Budaj sa obklopil mimoriadne nešťastnými a nesprávnymi ľuďmi. Jeho tlačovky či iné verejné vyjadrenia plné dezinformácii a hoaxov, dehonestujú a profanujú inštitúciu ministerstva životného prostredia. Média toto pošliapavanie inštitúcie ministerstva podporujú.
    Extrémizmus ministra Budaja môže spôsobiť opačný extrém, že ľudia budú mať nedôveru ku všetkým politikom a budú so vzdoru voliť extrémistické strany.
    Pre Budaja sú najväčší nepriatelia odborníci. K názorovým oponentom sa Budaj v médiach vyjadruje zväčša veľmi nenávistne a agresívne a média ho za tieto nedôstojné asociálne počiny vôbec nekritizujú.
    O objektívnom informovaní médii o Budajovi a jeho ministerstve môžeme hovoriť až vtedy, ak ho budú kritizovať rovnako ako kritizovali Roberta Fica, Andreja Danka či Igora Matoviča.
    Absencia kritiky Budaja so strany štandardných médii radikálne zvýši popularitu a dôveru v populácii v alternatívne média z čoho nemám radosť.
                         O lesníckych a poľovníckych organizáciach sa Budaj vyjadruje hanlivo ako o starých ľuďoch z minulého storočia, ktorí sú plní strachu. Keď dojdú argumenty, zostanú len urážky. Celá odborná verejnosť je silne proti Jánovi Budajovi a ten je z toho extrémne nervózny. Budaj sa k odborníkom vyjadruje s extrémnou agresivitou a zlosťou. Odborníkov považuje za svojich úhlavných nepriateľov, ktorí sú lobisti proti národným parkom, ktorí chcú len rúbať a drancovať prírodu. Z demokrata Budaja sa stal tvrdý diktátor – za najväčší problém považuje to, že k jeho návrhu sa môžu vyjadriť odborníci v demokratickom pripomienkovom konaní. Budaj sa bojí odborníkov ako čert zasvätenej vody. Je nervózny, že mu došli argumenty.
    Já mám obavy s lobistických mimovládok, ktoré ovládajú Budaja, ktoré sú známe rozkrádaním eurofondov. To je ohrozenie verejného záujmu.
                         Ján Budaj uráža vidiek. Vyjadruje sa hulvátskym spôsobom, ktorý je nehodný ministra. Kvalitu života vidiečanov z regiónu Pieniny prirovnáva ku stredoveku. Vidiečania sú najhlasnejšími kritikmi Budaja a ten sa im to vrátil urážkami.
                        70 ročný starček Ján Budaj má vážne zdravotné problémy. Všimnite si tie veľmi dlhé prestávky v rozprávaní. Vôbec nevyzerá zdravo. Už ďalej nie je zdravotne spôsobilý viesť ministerstvo. Všimnite si trasenie rúk a nekoordinované pohyby rúk Jána Budaja pri rozprávaní. Pri rozhovoroch pre média má často ruky pod stolom, opieranie rúk o stôl s cieľom zakryť trasenie, aby zakryl svoje zdravotné problémy. Môže sa jednať o parkinsonovu chorobu alebo vedľajšie účinky nejakých silných liekov. Čudujem sa prečo média netlačia na jeho odstúpenie už len so zdravotných dôvodov. Smutné, že tohoto chorého človeka zneužíva psychicky chorý tajomník Juraj Smatana pre svoje ciele. O aký typ zdravotných problémov sa môže jednať? Mohlo by ísť o nejaký typ neurodegeneratívnej choroby, napríklad nabiehajúce štádium Alzheimerovej choroby, či vyčerpanosť z iných zdravotných problémov. Nech naši investigatívni novinári hľadajú aké zdravotné problémy má je to ich úloha – je to vo verejnom záujme aby sa to verejnosť dozvedela. Budaj by mal mať sefareflexiu a sám podať demisiu – je to vo verejnom záujme. Tiež výsledky práce ministerstva ŽP sú jednoznačne najhoršie s pomedzi všetkých ministerstiev a to je ďalší dôvod na odstúpenie.
    Tiež by som sa chcel spýtať novinárov, ktorý podporujú Budajovu deformu národných parkov, či si myslia, že chorľavý starček Budaj a mentálne nerušený Juraj Smatana naozaj majú na to, aby zvládli tak vážnu vec ako reforma národných parkov.
                         Najväčšia múdrosť Jána Budaja: „lesník=antivaxer“. Veľmi hrubá urážka odbornej verejnosti.. ..... Budaj tiež uráža kultúrne dedičstvo Slovenska ku ktorému patrí aj pastiersky bič. Uráža vidiek. Je nervózny pretože nemá v odbornej verejnosti naprosto žiadnu podporu.
                         Reportéri RTVS. Ministerstvo životného prostredia ovládli nebezpeční šialenci, ktorí páchajú na Slovensku obrovské škody. Kto ich zastaví? Ekonomicky likvidujú obce a dodávateľské firmy. Ján Budaj vo videu agresívne útočí na bezbranných starostov a označil ich za podvodníkov (obvinil zo subvenčného podvodu). Ministerstvo ovládli tajomníci psychicky chorý Juraj Smatana a korupčník Michal Kiča – veľmi nebezpečná kombinácia! Dať národné parky do rúk takto nebezpečným ľuďom považujem za ohrozujúce!
                         Cenu najhlúpejšieho ministra v dejinách Slovenska vyhráva Ján Budaj za dole uvedený výrok. Ako sa môže minister sám pred sebou zosmiešňovať takýmito hlúposťami na úrovni štvorročného dieťaťa? Citujem z článku:
    Minister životného prostredia Ján Budaj (OĽANO) priblížil, že v jadrových zónach prírodnej rezervácie sa nebude ďalej ťažiť a zvýši sa tak vodozádržná činnosť lesa. "Žiadne iné opatrenia, ani hrádzky, ani priehrady nemajú taký efekt, ako má samotný les, keď ho necháte žiť v prirodzenej podobe," podotkol minister.
                         Boh ochraňuj Slovensko pred Budajom!! Ján Budaj ako profesionálne zaškolený agent ŠtB je šikovný v klamaní. Nuž zaujímavé ako mohol na to prísť, že poľovníci vytvárajú špeciálne vnadiská len pre medvede a nie pre raticovú zver. Budaj sa dopúšťa trestného činu podnecovania nenávisti voči poľovníkom. Zaujímalo by ma prečo Ján Budaj nerieši trestné činy nelegálnych výrubov stromov jeho ľudí z BROZu v lokalite Bratislavy a Strážovských vrchov. Ďalší podvod Budaja je to, že zverejnil dva roky starú fotografiu vnadiska z roku 2020 – aktuálnu zrejme nemá lebo neexistuje. Podvodná novinárka Jana Kubisová túto fotku prevzala takže úmyselne šíri hoax Budaja.
                        Ján Budaj radikálne odmieta komunikovať s odborníkmi a považuje ich za nepriateľov. Budaj nie je obklopený ani jedným odborníkom ale len šialencami. Jediného „odborníka“ na ktorého sa odvolával dňa 22.6.2022 v parlamentnom výbore bol zoológ docent Marcel Uhrin. Kto je to Uhrin? Šialenec a odpad slovenského národa. Tu aj uvediem status Uhrina plný vulgarizmov v ktorom argumentoval sto krát vyvráteným hoaxom, že za všetky problémy s medveďmi môže „prikrmovanie“.
    Nakoľko pánovi docentovi „odborníkovi“ došli odborné argumenty, pomohol si vulgarizmami adresovaným poľovníkom a ľudom s iným názorom. Uvádzam tu úryvky z dole uvedeného statusu, ktoré sú plné vulgarizmov:
    „s dírou v prdeli“
    „prajem, aby sa potkli o obrubník a nadrbali si držku“
    „strelami nadrbaných poľovníkov“
    „Nedrbe tu niekomu?“
    „Uloveného medveďa mali u prdele.“
    „Ak niekto potrebuje reguláciu, tak je to Homo sapiens.“
     

    Eko extrémistické politické strany

    Najviac nebezpečná politická strana je strana Spolu. Jej predseda Juraj Hipš hoci má v mnohých témach rozumné názory v oblasti názorov na ekológiu je to druhý Juraj Smatana, totálny blázon. Strana Spolu je plná ekologických extrémistov ako napríklad Michal Wiezik či Erik Baláž. Michal Wiezik nie je psychicky normálny človek. V prípade Erika Baláža muselo ministerstvo pôdohospodárstva vyvrátiť jeho nenávistné hoaxy proti lesníkom v súvislosti so záplavami v Rudne nad Hronom.
    Musíme mať silnú vieru a veľa sa modliť, aby sa títo blázni nedostali do parlamentu, inak narobia obrovské škody na prírode a vidieku.
                      Všimnite si tie jazvy na čele Erika Baláža a roztrhnutú učnicu. To bude zrejme tým, že Erik je bývalý pankáč. Rozmýšľam či tie jazvy nemá z nejakého sebapoškodzovania alebo z dôvodu násilností medzi pankáčmi. Erik mal ťažký život. Snáď mu pán Boh tie jeho dezinformácie a útoky voči lesníkom a vlastníkom lesov pán Boh odpustí.
                       Erik Baláž a Michal Wiezik dezinformácie o ochrane prírody vôbec nemusia šíriť len s presvedčenia. Títo chlapci vôbec nemusia byť takí bezúhonní anjelici ako navonok vystupujú. Podľa mojich informácii občianske druženia týchto dvoch pánov obdržali dotácie z eurofondov a od WWF.
                      Michal Wiezik:🤣„Albert Einstein“ z ochrany prírody Michal Wiezik si vytvoril šialenú teóriu, že vysadiť stromy po kalamite je pre prírodu škodlivé. Toto je už na blázninec! Podľa jeho teórie ak sa ponechajú nepôvodné smrekové monokultúry na bezzásah na pospas devastácie lykožrúta, vyrobíme z nich prales (priblíži sa to k pralesu). Fantastický návod géniusa Wiezika ako sa „vyrábajú“ pralesy.🤣. Jarabinová monokultúra v Tichej a Kôprovej doline sú teda ukážkové "pralesy" 🤣.
    Ak by boli ekoteroristi za vysádzanie stromov, tak to by títo darebáci potom boli aj zaviazaní stromy vysádzať, ale oni sú leniví a im sa to nechce. Lepšie je parazitovať na falošnej ochrane prírody ničnerobením. Oni chcú len parazitovať a zo všetkého vytĺkať peniaze, eurofondy, nie vytvárať hodnoty.
                       Europoslanec Wiezik prestupuje zo strany Spolu do strany Progresívne Slovensko. Táto informácia ma mimoriadne znepokojuje. Strana PS je kvalitná politická strana avšak jeden mentálne postihnutý jedinec bude manipulovať celou stranou a celú stranu bude potápať ku dnu. Strana PS by bola kvalitná s slušná strana keby sa očistila od ekoteroristických šialencov ako sú Michal Wiezik a Martin Hojsík.
                       Strana PS má tiež ekologického blázna vo svojich radoch. Je ním Martin Hojsík. Hojsík sa v súvislosti s ochranou vlka dravého preslávil nenávistnými prejavmi na sociálnych sieťach proti poľovníkom. Nemám rád ekologický extrémizmus, pseudo ekologické ideológie ktoré napáchajú viac škody. Strana PS by sa mala takéhoto blázna, takejto čiernej ovce zbaviť. Jeden blázon môže diktovať celej strane celý politický program o téme ekológie. Tiež je otázne či vedenie strany bude vedieť tomuto bláznovi povedať „nie“ v jeho extrémistických ideách.
                       Obrovské škody narobili aj Zelení v zahraničí. V Nemecku. Nemecko odstavilo jadrovú elektráreň a stavia nové tepelné elektrárne na uhlie. Nemecko je a bude totálne energeticky závislé na Rusku. Nemecko sa spolieha čo do výroby elektriky prakticky výlučne na turbíny na zemný plyn z Ruska. S tým úzko súvisí aj výstavba plynového potrubia Nord stream 2. Nemecko sa tak stáva prakticky kolóniou Ruska, čo sa naplno ukázalo pri hospitalizácii Navaľného na otravu novičokom, kedy boli nemeckí politici veľmi zdržanliví a Rusko kritizovali len veľmi opatrne.
    S veternými turbínami to nie je tak jednoduché ako si ľudia myslia. Nemeckí obyvatelia ich v regiónoch nechcú a druhý problém s turbínami sú dve extrémy: buď vám vyrábajú nadbytok energie a energiu nemáte kde skladovať alebo ak nefúka vietor máte veľké problémy s nedostatkom energie.
     

    Politická korektnosť o ochrane prírody nahráva extrémistickým politickým stranám a alternatívnym médiám

    Keď politik alebo novinár nie je schopný a nemá odvahu pomenovať veci tak ako sú, jednoznačne to nahráva takzvaným alternatívnym médiám a extrémistickym politickým stranám. Alternatívne média nemajú problém pomenovať problémy v ochrane prírody tak ako sú. Média hlavného prúdu sa zobúdzajú len veľmi pomaly, často šíria dezinformácie a to nás môže vyjsť draho.
                           Bratislava nemá pochopenie pre vidiek. Tiež média robia veľkú chybu že nemajú regionálne štruktúry a nemajú aj vidieckych spravodajcov, ktorí by mali pochopenie pre vidiek a rozumeli by sa v ochrane prírody. Televízie ktoré majú regionálne štruktúry sú už v reportážach zväčša objektívnejšie, čo sa nedá povedať o iných médiach. Písať články o ochrane prírody z kancelácie z Bratislavy a nedať priestor iným názorom ako ekologickému extrémizme nie je v poriadku.
                           Tým, že sa ani novinári ani politici nezastanú vidieckeho obyvateľstva, vidiecke obyvateľstvo sa cíti opustené a frustrované, tak logicky že bude viac inklinovať k extrémistickým politickým stranám a alternatívnym médiám, ktoré problémy v ochrane prírody pomenujú. Potom nech sa Bratislavskí novinári veľmi čudujú, prečo tak veľa ľudí z vidieka volí krajnú pravicu.
                           Kým slušné politické strany sa o problémy vidieka a ochrany prírody nezaujímajú, potom tento nevyužitý priestor vypĺňa extrémna pravica, ktorá má konkrétne v tejto téme bližšie ku zdravému rozumu. A to mi vôbec nerobí radosť. Bol by som rád kedy sa aj slušné politické strany zbavili politickej korektnosti, postavili sa na stranu vidieka a pomenovali problémy v ochrane prírody.
                           Ďalej v súvislosti s touto témou nemôžem súhlasiť s veľmi hlúpymi článkami niektorých novinárov, ktorí sa snažia dezinformáciami navodiť dojem spojenectva medzi lesníkmi a krajnou pravicou. To že krajná pravica zneužila protest lesníkov na svoju propagáciu, to zjavne niktorí novinári nepochopili.
     

    Historicky najväčšie povstanie odborníkov proti svojvôli politikov

                         Žiadne iné ministerstvo nie je tak veľmi opustené ako ministerstvo ŽP. Nemá naprosto žiadnu podporu u odbornej verejnosti. Za ministerstvom ŽP stojí len drobná hŕstka ekologických extrémistov-aktivistov.
    Historicky najväčšie povstanie odborníkov proti svojvôli politikov. Národné parky
    Dôvod prečo odborná verejnosť ostro protestuje proti presunu národných parkov pod MŽP je ten, že tzv. ekoterorizmus škodí národným parkom najviac. V národných parkoch kde sa najviac aktivizujú ekologickí extrémisti-aktivisti, je kupodivu najviac dokaličená príroda, v kontraste bežnými hospodárskymi lesmi, kde máme krásne lesy. Ekologickí extrémisti sú ostro bojujú proti opatreniam lesníkov proti šíreniu lykožrúta.
    Je úplne logické, že presunom národných parkov pod MŽP sa posilní vplyv ekologických extrémistov na národné parky. Lesnícki odborníci majú logicky veľké obavy nad osudom národných parkov, ak sa dostanú pod väčší vplyv takýchto šialencov.
                         Novodobé občianske povstanie: Toto je významná historická udalosť, kedy sa viacero lesníckych a iných organizácii postavilo proti svojvôli politikov. ….. Dvanásť združení píše poslancom parlamentu: Poslanecký návrh zákona je absolútnym popretím záujmu širokej verejnosti. Zaujímavá je aj PDF príloha.
                         Medzi najhlasnejších kritikov návrhu MŽP je vysoko odborná a vysoko uznávaná medzinárodná orchánárska lesnícka inštitúcia PEFC, ktorá vydáva certifikáty lesným porastom za šetrnejšie a viac ekologické hospodárenie.
     

    Reakcia na zakomplexovanú vegánsku pseudo-ekologickú extrémistku

    Vidím, že Vy ste vegánska extrémistka. Tiež sa tomu hovorí ľavicový pseudo ekologický extrémizmus. Nemám rád ľudí ktorí by chceli svoje vegánstvo nanútiť ostatným, podobne ako Anna Záborská chce nanútiť náboženský fanatizmus sekulárnym ľudom. Tiež tu šírite nenávistné dezinformácie so sociálnych sietí o poľovníkoch zo sociálnych sietí. Najviac tragikomické, že najradikálnejší vegáni sú ľudia, ktorí sami nikdy nemali osobnú skúsenosť z chovom hospodárskych zvierat. To je podobné ako by ma chcel panic poučovať o sexe. A sama pestujete svojho psa v neprirodzenom prostredí bytu a nie v exteriéry, čím pes trpí. Mimochodom ja nie som poľovník.
     

    Kauza ohrozenia chovu koňa norika muránskeho

    Prečo chceli rušiť chov plemena Norika muránskeho zo 70. ročnou tradíciou? Podnikateľ Igor Rattaj už v roku 2021 kritizoval Budaja a jeho lobistov za prehnanú chamtivosť po majetkoch. Trafil klinček po hlavičke. Budajovi extrémne ľavicoví ekológovia už prišli na to, že deformu národných parkov nezvládajú. V chamtivosti chceli zhltnúť príliš veľké sústo. Teraz majú na miesto chamtivosti hanbu! Prišli na to, že majetok je im na škodu a odstúpili od prebratia / delimitáciu koní. Budajovci prišli na to, že chov koní by nezvládli. Budajovym ľuďom poctivá práca okolo koní smrdí. Radšej budú rozkrádať eurofondy. MŽP odmieta tiež dať všetky povolenia a garancie Lesom SR v chove. MŽP sľúbilo finančnú podporu 200 tisíc len na ďalší rok, bez dlhodobej garancie. Prečo robil Budaj deformu národných parkov, keď všetci odborníci boli proti?
    Nechápem prečo média podporujú takého darebáka, klamára a blázna ako je Ján Budaj. Verejný záujem je médiám ukradnutý.
     
     
    Ján Budaj spáchal trestný čin. Hrozí mu 5 ročné väzenie
    Právny systémy všetkých štátov funguje tak, že zákon je pre každého ministra záväzný a musí sa ním riadiť. Ján Budaj je ale jediný minister na svete, ktorý tvrdí, že zákon nie je pre neho záväzný. Budaj odmietol prevziať kone norika pod Štátnu ochranu prírody a vydieraním a rukojemníctvom donútil porušiť zákon aj ministra Vlčana ilegálnou provizórnou zmluvou. Do budúcna z toho môže mať problémy aj minister Vlčan. To čo píše zamestnanec ministerstva pôdohospodárstva v tomto článku je poriadne silná káva. V prípade, že by sa po voľbách do parlamentu Budaj nedostal, čo teda dúfam, tak v prípade trestného oznámenia by Budajovi hrozilo 5 ročné väzenie a poslanecká imunita ho neochráni. § 326 trestného zákona, Zneužívanie právomoci verejného činiteľa.
    Ďalší problém je u premiéra Hegera, ktorý nie je schopný donútiť svojich ministrov aby dodržali zákon. Heger je extrémne slabý premiér ktorý nemá autoritu a ktorý je vydieraný agresívnym Budajom.
    Takto to vyzerá, keď ministerstvo ovládnu totálni blázni, ktorí patria na psychiatriu.
     
    Ak si prečítate celý ten článok, tak sa dozviete že Budaj je zlo. Budaj porušil zákon a prinútil k porušeniu zákona aj ministra Vlčana. Zákon zaväzoval majetok prevziať https://www.lesmedium.sk/aktualne/analyza-kon-s-lesnickou-tradiciou-je-zachraneny
     
    Lož ako základná pracovná metóda štátneho tajomníka Michala Kiču. Tajomník Kiča vo svojom propagandistickom videu ukazuje ako tvrdo pracuje na zachovaní chovu norika. Očití svedkovia ale tvrdia, že Kiča sa zo žiadnym zamestnancom, ktorý pracuje na chove norika nestretol. Jasné že má pán Kiča strach sa stretnúť s kompetentnými za nevydarenú korupčnú deštrukčnú „reformu“ národných parkov. Tiež je zrejmé, že pán Kiča necestoval do muránskej planiny kvôli práci ale kvôli relaxu. Údajne Michal Kiča chodieva veľmi často rekreovať na chatu doc. Marcelovi Uhrinovi. Marcel Uhrin je psychicky narušený človek, ktorý verejne vo svojom FB statuse adresoval tvrdé vulgarizmy na adresu poľovníkov. Fantastický vzor pre svojich študentov!
     

    Korupcia Budaja: Aktivisti „My sme les“ Erik Baláž a Michal Wiezik získajú dotácie v hodnote 900 tisíc eur

    Poriadne ošklivý škandál. Na sociálnych sieťach boli zverejnené štedré dotácie z plánu obnovy z ministerstva životného prostredia. Nemalá časť subjektov ktoré dotácie prijme, je extrémne podozrivých alebo výška dotácii je mnohonásobne premrštená. Dve organizácie aktivistov Erika Baláža a Michala Wiezika získajú dotácie v hodnote 900 tisíc eur. Balážov neúspešný projekt Lesmír získa 320 tisíc eur a Balážova a Wiezikova nadácia Aevis získa 580 tisíc eur. Mimochodom na oficiálnych webstránkach iniciatívy „My sme les“ sa uvádza že je za nimi nadácia Aevis. Takže tvrdenie, že iniciatíva „My sme les“ dostane 580 tisíc eur je správne. Takže jeden milión eur pôjde na prírodný turizmus. Pod prírodným turizmom sa myslí predovšetkým doprevádzaním turistov. Erik Baláž sa tým živí už dnes, je to možné nájsť na verejne prístupných inzerátoch. Takže predpokladám, že teraz bude Erik Baláž doprevádzať turistov z plánu obnovy za 5000 eur na hodinu. Chlapci Baláž a Wiezik nemusia do konca života pracovať. Majú zarobené. My protikorupční aktivisti máme v tom jasno, že tieto peniaze sa rozumne využiť nedajú. Média riešia malichernosti, radi riešia rôzne mikro aféry politikov, ale to, že sa rozkrádajú milióny z plánu obnovy ich netrápi. Informácie sú verejné a môžete si ich ľahko dohľadať, že za „My sme les“ je nadácia Aevis. Za nadáciou Aevis je Erik Baláž a Michal Wiezik. Verejne vyzývam týchto dvoch pánov, nech nám dajú dôkazy že peniaze nerozkradnú ale využijú na zmysluplné veci, pretože ja som skeptický. Rád by som videl rozpis každého eura kde pôjde. Chlapci najbližších 20 rokov nemusia pracovať. Majú zarobené.
    Zdroj info o dotáciách
    Prečo mnohí poctiví a transparentní uchádzači neuspeli, by sa Budajovi ťažko vysvetľovalo. Na miesto uspeli pofidérne firmy. A nielen projekty urbárov neuspeli ale aj projekty. obcí. To by sa Budajovi a jeho tajomníkom veľmi ťažko vysvetľovalo prečo považujú za viac hodnoverný autoservis alebo firmu bez tržieb ako urbár či obec
     

    Ochrana dravcov na Slovensku sú rozkrádači eurofondov: poradenská činnosť za 7 miliónov eur

    Za 7 miliónov eur robia pre energetické spoločnosti poradenstvo, kde na akých úsekoch je optimálne umiestniť reflexné prvky na elektrické vedenie aby do nich nenarazilo vtáctvo. Podľa dostupných informácii náklady na inštaláciu si hradia energetické spoločnosti samotné a tiež prevažne zabezpečujú aj inštaláciu.
    Dôvod, prečo som sa začal zaoberať „OZ Ochrana dravcov na Slovensku“ je ten, že najviac agresívne útoky či už proti mne alebo iným protikorupčným aktivistom sme zaznamenali od pána Stanislava Kováča – zamestnanca združenia. Mal som podozrenie, že tieto útoky budú mať svoj racionálny základ a to sa aj neskôr potvrdilo. Pán Kováč útočil na každého, kto kritizoval združenie BROZ za rozkrádanie eurofondov. Tvrdil, že dotačné programy EU Life sú absolútne transparentné, že nič sa nekradne a že on sám tvrdo pracuje za 5 eur na hodinu. Relevantné indície vedú k tomu, že združenie BROZ pomohlo vybaviť združeniu Ochrana dravcov dotácie za 7 miliónov eur. Preto je Ochrana dravcov zaviazané BROZu a preto pán Kováč tak agresívne útočí proti kritikom BROZu. Za 5 eur za hodinu by pán Kováč nemal motiváciu dehonestovať prácu nás protikorupčných aktivistov.
    Zdá sa, že Ochrana dravcov v minulosti boli seriózni a čestní ochranári, dnes to ale pravda určite nie je. Ľudia sa menia, organizácie sa menia.
    Dôležitou súčasťou organizovanej korupčnej štruktúry bol aj vysokopostavený zamestnanec európskej komisie slovenský občan Ladislav Miko. Ladislav Miko pomáhal vybavovať dotácie pre obe združenia vrátane menovaného projektu. 31.decembra 2021 bol z dôvodu podozrení z korupcie a konfliktu záujmov zo svojej funkcie odvolaný.
    Verejne Vás vyzývam pán Kováč, zverejnite kompletnú a podrobnú tabuľku na čo peniaze išli a na čo pôjdu nech sa vyvrátia akékoľvek pochybnosti aby ste dokázali svoju transparentnosť. V prípade osobných útokov budete zablokovaný.
    Zdroje:
     

    Prvý súkromný národný park Podunajsko. Odhalenie pravdy o ňom. Stojí za ním oligarchická skupina

    Aktuálne existuje veľmi silný lobing za vznik národného parku Podunajsko. To, že by v prípade vzniku národného parku (NP), sa jednalo defacto o súkromný NP nie je ďaleko od pravdy. Za lobingom stojí vplyvná oligarchická skupina BROZ, ktorá si na tomto plánovanom území kúpila alebo prenajala okolo 1500 parciel. Z kade na to BROZ získal peniaze je veľká „záhada“, pretože legálne nemajú mať z kade tak obrovské peniaze. Peniaze pochádzajú prevažne rozkradnutých eurofondov. Nevedia čo s peniazmi, tak skupujú a prenajímajú pozemky. BROZ by tak mal veľmi silné vyjednávanie podmienky v plánovanom NP nakoľko tam bude najviac dominantný vlastník a nájomca pozemkov.
    Len pre zaujímavosť, eurofondy typu LIFE+sú zlatá baňa na rozkrádanie peňazí EU –v priemere sarozkradne 93-95%takže drvivá väčšina. Alebo diplomaticky a politicky korektne môžeme nazvať rozkrádanie eurofondov, že sa jedná o „províziu“ 93-95%.
    Plánovaný NP Podunajsko nemá nič spoločné s ochranou prírody ani z verejným záujmom. Jedná sa o egoistické, chamtivé a mocenské ciele súkromnej oligarchickej skupiny BROZ, známych rozkrádačov eurofondov. Vznikom NP Podunajsko by BROZ mohlo čerpať eurofondy ešte viac. Podmienka na schválenie projektu LIFE je aby to bol cezhraničný projekt, takže jeden projekt by zahŕňal NP Podunajsko a Duna-Ipoly Nemzeti Park. Bezodná zlatá baňa.
    Pýtam sa: kde sú investigatívni žurnalisti? Kto ich podplatil, aby mlčali o združení BROZ? A kde je Nadácia zastavme korupciu a podobní?
     

    Kauza: Samuel Vlčan Prijal úplatok od Jána Budaja

    Kauza: Samuel Vlčan Prijal úplatok od Jána Budaja. To vysvetľuje záhadu, prečo bol Samuel Vlčan tak veľmi nekritický k Budajovi a jeho šialeným ľuďom, prečo išla zonácia z rozširovaním bezzásahu tak ľahko, a prečo Vlčan potvrdil a spečatil Budajovi ilegálnu zmluvu o neprevzatí koňov norika od Lesov SR do Štátnej ochrany prírody. Bizarné vyriešenie norika.
     
    VIDEO: Fico otvoril tému dotácie pre Vlčanovu firmu: „Eštebák“ Budaj mu poslal 1,4 milióna eur!
     
     
    Ako Ján Budaj vydieral Samuela Vlčana. Kauza skládka. Budajov tajomník Kiča sa priznal ku korupcii
    Z medializovaných informácii sme sa dozvedeli veľmi zaujímavé novinky. O tom ako sa Budajov štátny tajomník defacto priznal ku trestnému činu a o tom ako silné páky na vydieranie Vlčana mal Ján Budaj.
    Vlčanova skládka dostala pokutu kvôli ekológii. Je úplne jedno či dostal pokutu od Slovenskej inšpekcie životného prostredia alebo od štátnej správy pretože obe sú podriadené ministerstvu životného prostredia. Na strane druhej Vlčanovej skládke záhadným spôsobom raketovo vzrástli tržby odvtedy čo je aktívny v politike a tiež u bola pridelená dotácia. Tiež skládka hraničí s chráneným územným slaniskom močariskom a firma plánuje skládku zväčšiť bližšie smerom ku chránenému územiu.
                      Čo z toho vyplýva? Vyplývajú z toho desivé veci. Až po odhalení tejto veľmi ošklivej aféry sme sa dozvedeli nepríjemnú pravdu o tom ako silné páky na vydieranie Vlčana mal Ján Budaj a jeho skorumpovaná suita. Ak chce Vlčan aby mi Budajovi ľudia schválili rozšírenie skládky, musí Budaja poslúchať. Ak Vlčan nechce dostať pokutu od Budajovych ľudí, musí Budaja poslúchať. Ak Vlčan chce viac zákaziek a väčšie tržby, musí Budaja poslúchať, pretože ministerstvo životného prostredia má na starosti aj tému skládkovania. Ak Vlčan chce dotáciu, musí Budaja poslúchať.
                      Teraz sa môžeme čudovať prečo Vlčan Budajovi doteraz vo všetkom ustupoval, prečo išiel proti svojmu svedomiu a proti verejnému záujmu. Budaj mal silné páky na vydieranie. Teraz už chápeme prečo extrémne kontroverzná deforma národný parkov prešla tak hladko aj s aktívnym pričinením Vlčana, hoci celá odborná verejnosť bola proti s výnimkou jedného percenta pseudo ekológov, ktorí si urobili na rozkrádaní euro-fondových dotácii neetický biznis. Tiež sa už nemôžeme čudovať prečo aj bezhlavé a iracionálne rozširovanie bezzásahových území v národných parkov pri procese zonácie a to aj s aktívnym pričinením Vlčana prebieha tak ľahko hladko aj rýchlo, hoci 99% odborníkov je proti a je to proti verejnému záujmu.
                      Ďalej by som sa chcel poďakovať Budajovmu štátnemu tajomníkovi Michalovi Kičovi za to, že sa priznal k trestnému činu, priznal sa ku korupcii v relácii téma dňa na TA3 dňa 4.5.2023. Jeho svedectvo je cenným dôkazom pre políciu. Michal Kiča tvrdil, že mu korupčný systém dotácii nastavený ešte z čias strany Smer vyhovuje. Pretože keby mu to nevyhovovalo, tak už mal dosť času navrhnúť novelu zákona, ktorou by to zmenil, avšak túto možnosť nevyužil. Pritom sám Kiča kritizoval netransparentný systém dotácii a vyhováral sa na stranu Smer, že ona je zodpovedná za Vlčanovu dotáciu.
    Potom Kiča tvrdil, že vlastníctvo firmy bolo v prípade Vlčanovej firmy overované až tesne pri podpisovaní zmluvy, to znamená až potom ako bola dotácia prakticky neodvolateľne schválená.
    Ďalej Kiča a Budaj tvrdia, že všetko budú preverovať a vyšetrovať. Je to len psychologická taktika a manipulácia na upokojenie médii. Celá táto vec sa dá preveriť a vyšetriť v priebehu jedného dňa a ešte Budaj a Kiča neprišli so žiadnymi výsledkami okrem toho, že je všetko v poriadku.
     

    Zákaz spaľovacích áut. Elektromobily. Elektromobilita. Agresívny Budaj označil Sulíka za fašistu, za to, že je kvôli úplnému zákazu spaľovacích áut

    Šialený a agresívny Budaj sa nemal nikdy stať ministrom. Blázon na ministra nemá. Budaj v parlamente klamal tak ako celý čas jeho mandátu ministra klamstvo a manipulácia bola jeho základná pracovná metóda. Budaj si neodpustil osobné urážky a invektíva. Správa sa tak ku každému kto s ním nesúhlasí. Agent ŠtB Budaj je hulvát a spôsob jeho komunikácie je pod úrovňou krčmových rečí.
    Slovenská príroda sa bude ešte dlho spamätávať zo škôd, ktoré spôsobil Ján Budaj.
    Keď bol za korupčný škandál zosadený z postu ministra, pri návrate do parlamentu dostal poriadne silnú studenú sprchu. Karma sa mu vrátila a poslanci mu poriadne naložili. V parlamente už Budaj nie je tak izolovaný a zabarikádovaný ako na ministerstve, kde odmietal komunikáciu so svojimi kritikmi a odborníkmi. V parlamente sa zobudil do tvrdej reality.
                     V parlamentnej rozprave sme sa dozvedeli informácie, ktoré dodnes neboli verejne známe. Budajovci a tajomník ministra Hirmana ilegálne v Bruseli zahlasovali za súhlas s úplným zákazom spaľovacích áut. Intrigy, podvody a klamstvá boli vždy hlavné motto Budaja a jeho suity.
                     V parlamente nechýbalo ani vystúpenie mne veľmi nesympatického poslanca, kresťanského fundamentalistu, náboženského extrémistu Petra Kremského (OĽANO), ktorý vystúpil na štýl Matoviča.
                     Pevne verím, že sa Budajov geriatrický klub „Zmena z dola“, ktorý je pod krídlami strany Demokrati nedostane do parlamentu.
    Agresívne osobné útoky a invektíva na adresu Sulíka si neodpustili ani poslanci Stančík a Čekovský, ktorí ako jediní podporili Budaja v jeho krčmových rečiach. Pevne verím, že sa do parlamentu nedostanú. K týmto poslancom mám viacero výhrad. Kým Čekovský bol jeden z najviac agresívnych šíriteľov dezinformácii v najväčšom korupčnom škandále v dejinách slovenskej politike pri deforme národných parkov, Stančík sa v TA3 vyjadril, že Švédsko má najlepšiu migračnú politiku.
    Heger sa vo svoje strane Demokrati obklopil doslova odpadom z celej slovenskej politiky. Mimoriadne prchký, egocentrický, nesympatický poslanec Juraj Šeliga je už vrchol výkvetu strany Demokrati. Chlapec na mentálnej úrovni 14 ročného chlapca.
     

    Súžitie oviec a vlka

    Pred časom sa riešil projekt "Súžitie oviec a vlka". Môj nórsky priateľ sa pousmial a vyjadril: "Takéto súžitie predátora a koristi môže fungovať, len dovtedy, kým niečo nezlyhá", podľa Murphyho 1. zákona, že všetko čo sa môže pokaziť, sa raz aj pokazí (pozornosť strážnych psov odpúta iná zver, psov samcov upúta cudzia rujná fena, zlyhá elektrický ohradník, ktosi zabudne zavrieť dvere, či vráta, valasi musia na chvíľu odísť z vážnych dôvodov ...). Z tohoto dôvodu je dôležitá prevencia a stanovenie priorít, čo je pre spoločnosť dôležitejšie: 1. rozvoj vidieka a s ním potravinová bezpečnosť, výroba zdravých potravín a podpora biodiverzity spásaním pasienkov, alebo 2. bezbrehá podpora predátora, ktorého vysoké stavy umožňujú vysoké stavy raticovej zveri a ktorého nie je možné vyhubiť strelnou zbraňou a prakticky nikto sa ho nechystá vyhubiť, ale iba manažovať. Nórsko v dobe, keď iba v J časti 7,9 krát väčšej krajiny ako Slovensko evidovalo na hranici so Švédskom asi 20 (!) vlkov sa ich rozhodlo zredukovať na polovicu, aby bola možná voľná pastva dobytka, ktorý sa roztrúsený pasie v krajine ako je doložené na obrázku. Je to druhý "extrémny" prístup, ako praktizujeme na Slovensku, ale prečo si nezvoliť "zlatú strednú cestu"?
    (Jedná sa o vyjadrenie Stanislava Bystrianskeho, zdroj FB)
     

    Ekologická havária bioplynka Eko-Bio Budča s.r.o.

    Tak toto je veľký škandál. Lesoochranárske zoskupenie Vlk vodu káže a víno pije. Združenie Vlk, títo najväčší „ochranári“ lesov a medveďov majú veľmi priateľské kontakty na vtedajšieho riaditeľa bioplynky Eko-Bio Budča s.r.o. Valtera Repku, ktorá spôsobila v júli 2019 obrovskú ekologickú haváriu, škody v hodnote pol miliardy a došlo k obrovskému úhynu rýb na rieke Hron. Je to práve pán Valter Repka, ktorý za haváriu nesie právnu zodpovednosť nakoľko v čase havárie bol riaditeľ (prokurista) tejto bioplynky. Na Facebooku pán Repka obhajoval ekologickú haváriu. Repka sa dokonca osobne stretol s hlavnou aktivistkou združenia Vlk Katarínou Grichovou. Medzi priateľmi na FB má pán Repka mnoho „ekológov“ ako Juraj Lukáč, Jana Zajaková (Vlk), Juraj Rizman, Karol Kaliský, Pavol Littera (=zástupca šéfa BROZu). Naviac poburujúcu osobu medzi priateľmi má pán Repka Jána Jenču, čo je bývalý riaditeľ inšpekcie životného prostredia (2020-2023). Považujem za vysoko pravdepodobné, že pán Repka sa snažil využiť kontakty medzi „ochranármi“, aby mu Jenčo vybavil beztrestnosť na čo Jenčo určite vplyv mal. Ján Budaj a Juraj Lukáč sa verejne chválili, že majú medzi sebou intenzívne kontakty. Nové vedenie ministerstva môže preveriť informácie, či sa snažil Jenčo Repkovi korupčne pomôcť napríklad sfalšovanými posudkami a podobne.
    Video o ekologickej havárii tu:
    https://www.facebook.com/watch/?v=6011948768841731
     

    Denník N šíri hoaxy a propagandu v prospech korupčných skupín v ochrane prírody. Autentické dôkazy

    Drevári sa obávajú, že na biznise s drevom zasa začínajú zarábať ľudia blízki Smeru a SNS. Štátne lesy im blokujú dodávky https://e.dennikn.sk/3767316/drevari-sa-obavaju-ze-biznis-s-drevom-zasa-kazia-ludia-blizki-smeru-a-sns-statne-lesy-im-blokuju-dodavky/
    Hoaxy s radosťou zdieľal aj konkurzný Právnik Michal Kiča – Budajov bývalý štátny tajomník.
    Ten článok je propagandistický paškvil, zrejme na objednávku BROZu, pretože minister Takáč kritizoval rozkrádanie eurofondov na ochranu prírody. Prišiel čas sa mu pomstiť propagandou. Sám autor článku priznáva, že na akúkoľvek korupciu nemá žiadne dôkazy ani indície a sú to len jeho veľmi subjektívne, diletantské názory a fantázia. Vidieť za meškaním predlžovania zmlúv automaticky korupciu, že vraj nejaké údajné anonymné firmy blízke vládnym stranám majú byť zvýhodnené, tak to teda chce priveľa fantázie. Okrem bombastického nadpisu v článku nie je dokopy nič.
                       Veľmi zaujímavý článok s manipulatívnym nadpisom. Sám autor priznáva, že medzi ukrivdenými firmami, ktorým mešká predlžovanie zmlúv je aj Kronospan, čím si autor sám protirečí o možnej korupcii.
                       Autor toho článku je blázon. Manažérsku nešikovnosť na ministerstve, že sa zmluvy s drevom budú predlžovať oneskorene, si interpretoval tak, že je to automaticky korupcia. Tvrdí, že nejaké firmy by mali byť podľa neho uprednostnené, ale v článku priznáva že je to len jeho fantázia, že nedisponuje žiadnymi indíciami, dôkazmi a neuviedol ani názov konkrétnej firmy ktorá by mala byť uprednostnená.
      

    Dôkazy, že „My sme les“ je politická iniciatíva strany Progresívne Slovensko

    Ja ako dlhoročný protikorupčný aktivista viem kto stojí za „My sme les“. Je za tým Progresívne Slovensko resp. Michal Wiezik. Kliknite na finančnú podporu My sme les a nabehne Vám tam, že za nimi stojí nadácia Aevis. Wiezikova nadácia Aevis získa 580 tisíc eur dotácie od Budaja.
    Kde môžete zistiť, že sa Aevis stojí Michal Wiezik? Prečítajte si výročné správy nadácie Aevis. Budajov poradca Michal Wiezik vystúpil z Aevis až potom ako dostal dotáciu od Budaja z Plánu Obnovy. Wiezik je podvodník z dotáciami.
    To že Wiezik je Budajov poradca sa sám Wiezik pochválil v podcaste na Denníku N so Soňou Makkou.
     

    Občianske združenie Prales sa priznalo k podvodu. Áno priznávame, vymýšľali sme si falošné pralesy aj tam kde nie sú

    Občianske združenie Prales sú podvodníci. Viacero lesníkov sa sťažovalo, že toto združenie si vymýšľa falošné pralesy a to aj v stanovištiach, kde smrekové monokultúry nie sú ako pôvodné drevinové zloženie. A to najmä v Nízkych Tatrách. Pán Jasík v diskusii so mnou diskutoval a zo začiatku to popieral, neskôr ale pod tiahou silných argumentov v poslednom komentári musel aspoň z časti priznať, že je to pravda. Ďakujeme Vám pán Jasík za úprimnosť, že ste sa priznali. Zo začiatku pán Jasík tvrdil, že jeho Pralesy uznalo aj NLC. Neskôr sa ale priznal, že to čo jeho združenie Prales označilo ako prales, v skutočnosti prales nie je. Pán Jasík napísal niečo ďaleko odlišné, čo šírilí média, WWF, či Budajove ministerstvo a Budajova Štátna ochrana prírody. Pán Jasík sa sám priznal, že klamal verejnosť ako to s tými falošnými pralesmi vlastne bolo.
    Nakoľko exminister Mičovský chcel byť za každú cenu za dobré z ochranármi, urobil ochranárom ústupok a uznal aj falošné pralesy Prírodná rezervácia Pralesy Slovenska, hoci určite aj on sám vedel o tom svoje.
     
    Marián Jasík OZ Prales a jeho komentár na Facebooku, doslovné znenie bez úprav:
    „To je váš problém, že nie ste v problematike, o ktorej píšete v obraze. Inak by ste vedeli, ze Slovensko sa podpisom Karpatského dohovoru k niečomu v oblasti pralesov zaviazalo. Nebudem vam písať k čomu, nastudujte si. Mýlite si dve veci. Mapovanie pralesov výsledkom čoho je vrstva a databáza o pralesoch. Toto sú pralesy. To sú naozaj tie top zachovalé lesy. Prírodná rezervácia Pralesy Slovenska je podstatne vacsia a zahŕňa okrem pralesov aj človekom významnejšie pozmenené lesy. Dokonca môže zahŕňať aj malé plochy smrekových monokultur. Tak o com sa debatime? O pralesoch alebo o rezervácii na nich ochranu. Lebo to je zásadný rozdiel.“
     

    Agresívne dezinformačné besnenie Denníka N a Denníka SME. Odvolanie riaditeľa národného parku Poloniny Buraľa

    To že minister Taraba a jeho tajomník špičkový odborník na životné prostredie Filip Kuffa sa rozhodli skoncovať z korupciou na ministerstve sa nezaobišlo bez odozvy korupčných skupín, ktoré sa im chcú pomstiť cez novinárov ktorých si kúpili a podplatili.
    Novinárska prostitútka Soňa Mäkká (Denník N) agresívne útočí na ministerstvo. Jej článok je plný pofidérnych klebiet a neoverených fámov, sama používa slová „vraj“ „údajne“. Mäkká si vymyslela teóriu, že poverená riaditeľka Polonín je manželkou vraj kontroverzného lesníka, ktorý má akési kontakty na človeka, ktorý má akési kontakty na Kvietika. Veľmi agresívne dezinformácie a propaganda. Kamaráti kamarátov Kvietika to sa môže jednať aj o 500 ľudí. Budeme všetkých 500 ľudí odsudzovať?
    Sú len dve možnosti. Buď novinárke Mäkkej niekto dobre zaplatil, alebo trpí ťažkou psychickou poruchou.
    Novinárky z Denníka SME ukázali úžasnú "objektivitu“. V celom článku len dali priestor Kičovi z politickej strany ktorá získala len necelé 3 percentá. Kde je vyjadrenie ministerstva? To tam totiž úplne chýba. Kiča je biely kôň organizovanej zločineckej skupiny BROZ a korupčným spôsobom im vybavil desiatky miliónov eur na pofidérnych dotáciách a eurofondoch. Hlavný zdroj dezinformácii pre denník SME, Aktuality.sk a Denník N.
     
    Kto je to bývalý riaditeľ parku Buraľ? Aká je pravda? Za akého darebáka idú niektorí novinári „položiť život“?
    Buraľ sa preslávil krádežou dreva. Média sa rozhodli túto aféru cenzurovať aj napriek tomu, že som im to posielal. Média vždy pomáhali Budajovi ututlávať kauzy jeho nominantov.
     
    Buraľova kauza: „ Strážca prírody šokoval. V piatom stupni ochrany zbieral čučoriedky, ktoré ho stáli zamestnanie “
    Filip Kuffa ešte ako vtedajší opozičný poslanec nahral video, že má informácie z prvej ruky, že celé to bolo inak. Nejednalo sa o jedného previneného zamestnanca Štátnej ochrany prírody ale boli dvaja. Média šírili dezinformáciu len o jednom previnenom zamestnancovi. A skutočnosť bola taká, že zberať čučoriedky ich tam poslal sám riaditeľ parku Buraľ
     

    Prečo robia média kampaň proti šéfovi TANAPu Olexovi?

    Média spustili nenávistnú dezinformačnú kampaň proti novým riaditeľom národných parkov. Vraj sú to len nekompetentní poľovníci, ktorí s ochranou prírody nemajú nič spoločné. Dezinformácie zverejnila novinárka Kubisová a hoax prebrala značná časť ďalších médii. Aká je ale pravda? Obaja noví riaditelia parkov sú absolventi fakultu zoológie a poľovníctva. Asi 10% všetkých zamestnancov Štátnej ochrany prírody sú vo funkcii zoológov, hoci často majú vyštudovaný nejaký iný odbor. Technická univerzita vo Zvolene má tiež veľmi vysokú úroveň a kredibilitu. Pravda je teda taká, že vzdelanie nových riaditeľov parkov je pre ich pozíciu ideálne. Budajov hlavný odborník na medvede Michal Haring, ktorý bol zbožňovaný v médiach ako najväčší expert na medvede na Slovensku mal vyštudovaný odbor stráž prírody na Žilinskej univerzite, čo je škola pre tých najväčších flákačov. Nič ľahšie sa študovať nedá.
     
    Kauza pytliak. Šéf národného parku Olexa
    Kým Budajovi skoro všetky korupčné aféry média cenzúrovali, hoci o nich mali informácie, naopak kauzu Olexu média poriadne nafúkli. Dvojaké metre médii.
                       Predchodca Olexu Pavol Majko mal ďaleko vážnejšie korupčné aféry, za ktoré by mohol sedieť teoreticky aj 20 rokov. Média sa o tom dozvedeli ale mlčali, lebo Budaj ho znovu-vymenoval za riaditeľa. Odkaz1, Odkaz2, Odkaz3.
    Pýtam sa médii: Prečo také dvojaké metre?
    Na to by sa odpovedalo viacerým novinárom len extrémne ťažko.
                       Nech média najprv zverejnia najprv všetky aféry Budaja, čo sú veľmi vážne korupčné trestné činy, kde boli rozkradnuté desiatky až stovky miliónov, a až potom nech sa pohoršujú na Olexovi.
    Je to už veľmi trápne, že či u Korčok alebo opozičný poslanci neustále v mediálnych vyjadreniach si nevedia na koalíciu nájsť nič lepšie ako len recyklovať neustále „pytliaka“. Počujem to už pomaly každý deň.
                       Ak by média boli slobodné a povedali o Budajovi pravdu, tak určite by ľudia neprotestovali na námestiach z dôvodu takých malicherností ako zrušenie ÚŠP či novela trestného zákona, ale protestovali by proti korupcii v ochrane prírody, podobne ako pri kauze Gorila.
     

    Konkurzný právnik Michal Kiča. Prapodivný mediálny fenomén

    Navzdory tomu, že všetky média boli informované, že bývalý Budajov štátny tajomník Kiča je biely kôň zločineckej korupčnej skupiny BROZ a sú za ním obrovské korupčné aféry, v niektorých médiach je viac citovaný ako samotné ministerstvo ŽP oficiálna štátna inštitúcia. Jedná sa najmä o Denník SME, Denník N, a Aktuality.sk.
                       Politická strana Demokrati získala vo voľbách len 2,6%. Keď bola strana SNS mimo parlamentu, tak Andrej Danko nedostal prakticky žiaden priestor v médiach. Rovnako v súčastnosti nedostáva v médiach absolútne žiaden priestor mimoparlamentná strana Aliancia. Kiča je dokonca ďaleko viac citovaný v médiach ako expremiér Eduard Heger, či predseda strany Jaroslav Naď. Je to niečo naprosto šialené.Mnohí novinári sa totálne zbláznili.
                       Prečo má Kiča tak zázračne obrovský priestor v médiach? Korupčná skupina BROZ je známa tým, že podpláca média, takže novinári to robia len pre peniaze. Biely kôň BROZu Kiča je v roli hovorcu korupčnej skupiny BROZ.
                       Pre porovnanie keď bol minister Budaj média nedávali prakticky žiaden priestor jeho kritikom, hoci špičkový odborník na ochranu prírody Filip Kuffa bol vtedy opozičný poslanec a dosť sa k politike Budaja vyjadroval na Facebooku. Dnes je sme svedkami presne opačného fenoménu. V médiach je citovaný len Kiča, jeho Facebook statusy a stanovisko ministerstva ich nezaujíma.
                       Pripomínam, že Kiča dostal len smiešnych 890 krúžkov hlasov vo voľbách a nie je ani odborník na ochranu prírody, napriek tomu je jeden z najčastejšie citovaných osobností v médiach a je pre média jeden z hlavných zdrojov informácii a dezinformácii z médii.
                       15.2.2024 Štúdio 24, TV JOJ, ďalšie veľmi vážne porušenie zákona o vysielaní a retransmisii. V prípade ak nejaký občan podá sťažnosť na radu pre vysielanie a retransmisiu, TV JOJ bude platiť pokutu. V relácii dostal priestor na monológ len Michal Kiča, bolo počuť len jeho klamstvá a propagandu, z ministerstva však priestor nedostal nikto
                        Veľkou záhadou zostáva prečo naprosto bezvýznamný mimoparlamentný Kiča dostáva ešte omnoho viac priestoru v médiach ako eko-aktivistickí politici zo strany PS.
    Dôvodov môže byť viacero. Kiča má omnoho silnejšiu motiváciu kritizovať ministerstvo ŽP ako strana PS, pretože Kičovi akútne tečie do topánok, a sám to nemá isté či bude sedieť v Leopoldove za mrežami. Skapíňajúca kobyla kope najviac. To že Kiča skončí za mrežami je veľmi pravdepodobné. Minimálne ho čakajú veľmi ťažké výsluchy polície, kde bude musieť vysvetľovať prečo kradol. Tieto informácie potvrdil ako aj tajomník na ministerstve Filip Kuffa na svojom FB, tak aj samotný minister Taraba. Taraba dokonca tvrdil, že polícia chodí na ministerstvo skoro každý deň, pretože sa jedná o množstvo trestných oznámení na predchádzajúce vedenie. Pre bežného médiami zmanipulovaného človeka sa to môže zdať neuveriteľné že tam mohlo byť až tak veľa korupcie. Ja ako nezávislý analytik to ale môže potvrdiť že s pravdepodobnosťou rovnajúcej sa takmer istote je to pravda. Budaj a jeho ľudia neboli len korupčníci ale aj blázni, ktorí boli naozaj schopní všetkého. S obrovskou podporou médii ich nikto v korupcii nebrzdil a neboli pod žiadnym tlakom.
     

    Hoax alebo pravda? Píše autor Erik Potocký vo svojom článku pravdu alebo šíri hoax?

    Mám totiž pochybnosť. Jedna informácia sa mi v jeho článku nepozdáva a nedáva logiku. Údajne potom ako sa stal ministrom Chrenko, väčšina ľudí v zásahovom tíme začali tvoriť poľovníci. Za Budaja tam bol údajne len jeden poľovník. Ak by exminister Chrenko naozaj dosiahol takýto úspech, musel by prekonať extrémne zúrivý odpor šialenca a extrémistu Mariána Hletka, ktorý šéfoval na ministerstve problematike medveďov a ktorý z celej svojej duše poľovníkov nenávidí. Tiež by musel prekonať zbesilý odpor tajomníčky na ministerstve Kataríny Butkovskej, ktorá patrila tiež medzi najtvrdšie extrémistické jadro v téme ochrany prírody a z poľovníkov nadšená tiež určite nebola. Logiku nedávajú ani obrovské personálne zmeny v zásahovom tíme v krátkom čase po nástupe Chrenka.
     

    Blázon Marián Hletko v reportáži TV Markíza

    Propagandistická reportáž TV Markízy. Hlavný zdroj informácii Marián Hletko militantný ekologický extrémista, známy tým, že šíril tie najbláznivejšie hoaxy o medveďoch. Šíril hoax, že regulačný odlov medveďov by spôsobil radikálny nárast napadnutí ľudí medveďom, alebo, že kliešť je viac nebezpečný ako medveď. Tiež bol autor štúdie o početnosti medveďov, šíril hoax, že medvedi „vymierajú“, že populácia medveďov sa zmenšuje. Hletko patrí do psychiatrickej liečebne, nie do hlavnej TV reportáže. Napriek tomu, že TV Markízu som upozorňoval, že Hletko je psychiatrický prípad, nedali si povedať a aj napriek tomu urobili s Hletkom reportáž. Chápem že TV Markíza nemá rada súčasnú vládu, ale kritizovať ministerstvo za každú cenu „cez mŕtvoly“, že urobia reportáž s tým najbláznivejším psychopatom považujem za poriadny extrém. Navyše v reportáži Markíza porušila zákon. Nedali priestor ministerstvu reagovať na túto bláznivú Hletkovu reportáž. Ak podáte sťažnosť na Radu pre vysielanie a retransmisiu, Markíza dostane pokutu.
    PS: Zaujímavosť: podľa môjho názoru, informáciu, že medveď je vegetarián získal Budaj práve od svojho dvorného poradcu Mariána Hletka.
     

    Likvidácia muničných skladov. Matúš Vallo, mestské lesy Bratislava

    Aj napriek tomu, že strana PS nebola vo vláde, za minulej vlády systém našich ľudí v prospech strany PS, resp. v prospech beztrestnosti Matúša Valla fungoval veľmi dobre.
    Istý protikorupčný aktivista mi povedal šokujúce informácie, o vážnom enviromentálnom trestom čine mesta Bratislava a trestnom oznámení ktorý skončil tak, že enviropolícia skonštatovala, že „skutok sa nestal“.
                        Jednalo sa o trestné oznámenie zamestnankyne z okresného úradu odbor životné prostredie Bratislava. Jednalo sa „likvidáciu“ muničného skladu v metských lesoch Bratislava a to spôsobom, ktorý môže závažným spôsobom ohroziť životné prostredie a spodné vody. Vraj sa to len zbúralo bagrom a hotovo. Protikorupčný aktivista tvrdil, že uvedená úradníčka poskytla veľké množstvo dôkazov o trestnom čine, mnoho fotografií, dokonca na fotke pri búraní mal byť aj samotný vtedajší riaditeľ lesov vzdelaním ITčkár Matej Dobšovič.
    Stalo sa tak cca okolo roku 2021.
                        Úradníčka 3 týždne pracovala kvalitnom trestnom oznámení, skorumpovaná enviropolícia to ale všetko zamietla. Uvedený protikorupčný aktivista tvrdí že úradníčke bolo až do plaču keď mu o tom hovorila.
                        Ďalší problém je to, že mnohí policajti s eviropolície nepriamo priali úplatok od mestských lesov a to tak, že si mohla zadarmo na povolenku odloliť nemalé množstva zvery vrátane trofejných za ktorú by si museli za normálnych okolností zaplatiť nemalé peniaze (1000-3000 eur za jeden kus).
    Viacerí policajti z eviropolície spoločne poľovali s ľuďmi ktorí sú veľmi blízki Matúšovi Vallovi (vysokopostavení zamestnanci mesta). Spoločne i pijú alkohol.
                        Muničné sklady, Pekná cesta, Krasňany-Rača.
    Mesiac na to po incidente z mestských lesoch vyhodili lesného hospodára Ivičiča, pod zámienkou, že je v dôchodkovom veku. Skutočný dôvod bol ten, že priveľa vedel, vedel čo nemal vedieť.
     

    Šúr vs združenie BROZ. Nelegálne pasenie kráv, nelegálne vystavaná studňa a nelegálne potiahnuté elektrika k nej

    Korupčné „ochranárske“ združenie BROZ sú veľkí papaláši. Pre nich zákony neplatia. Porušovať zákony tak ako BROZ si bežný človek dovoliť nemôže. BROZ pase kravy v rezervácii Šúr na pozemkoch, na ktorých nemajú od vlastníkov nájomnú zmluvu ani iné povolenie. Miestni vlastníci pozemkov vo Svätom Jure sú z tohto dôvodu veľmi nahnevaní. Nepomáhajú ani sťažnosti na úrady. Zdá sa, že BROZ má všade svojich ľudí. Motivácia porušovania zákonu zo stranu BROZu môže byť veľká pretože na uvedené pozemky berú štedré dotácie na pasenie kráv a tiež na projekt korytnačiek. Na Šúri BROZ pasie kravy cez spolupracovníka, ktorého finančne dotujú z euro-fondového projektu. BROZ ilegálne bez súhlasu vlastníkov pozemkov a bez súhlasu orgánov ochrany prírody si v rokoch 2015 až 2016 ilegálne na lúkach rezervácie Šúr vyvŕtali studňu pre účel napájania dobytka. Z budovy patriacej Univerzite Komenského si znovu bez súhlasu vlastníkov pozemkov a ochrany prírody potiahli elektriku pre čerpadlá na čerpanie vody zo studne. Okresný úrad im na to povolenie na budovanie studne a výkopové práce pre kábel dal povolenie až dodatočne v roku 2019. Dokonca aj samotný odber elektrickej energie by mal byť ilegálny. Od vlastníkov pozemkov povolenie nedostali dodnes. Kravy sú pustené nadivoko navoľno, nemajú hranice a ohrozujú tak aj miestnych návštevníkov.
     

    Člen BROZu Jaromír Šíbl. Nelegálne spevňovanie hniezda bociana čierneho a trestné oznámenie vo veci Jurské jazero

    Veľký eko-aktivista z ochranárskeho združenia BROZ Jaromír Šíbl sa spolupodielal na ilegálnej eko-aktivite v rezervácii Šúr, v piatom stupni ochrany, kedy bez povolenia Štátnej ochrany prírody (ŠOP) prostredníctvom horolezca spevňovali hniezdo bocianovi čiernemu. Fotografie boli zverejnené aj na FB stránke NPR Šúr. Z hrdinského počinu sa ale stal trapas potom ako človek ktorý BROZ až tak nemusí upozornil správcu stránky pána Jaroslava Praženku, ktorý sa tiež na tom podieľal, že sa jedná o ilegálnu aktivitu. Fotografie pán Praženka zmazal, avšak niektorí ľudia stihli ešte urobiť snímky obrazovky pred zmazaním. Na fotke v tmavo hnedej vetrovke vidieť Jaromíra Šíbla. Incident sa stal na jar v roku 2023.
    Jaromír Šíbl nemal problémy so zákonom prvý krát. Dňa 16. januára 2020 bol Šíbl načapaný správcom priamo pri čine kedy bez povolenia ŠOP a bez povolenia vlastníka alebo správcu zasypával kanál zeminou v rezervácii Jurské jazero v štvrtom stupni ochrany. Jednalo sa o trestný čin, žiaľ polícia to zavrela len ako priestupok. Stalo sa tak tesne pred tým, ako sa tento človek stal poslancom národnej rady.
    Združenie BROZ sú najväčší podvodníci s eurofondmi na falošnú ochranu prírody. Z eurofondov získali už minimálne 80 miliónov eur. Za Budaja BROZ prezval plnú kontrolu nad ministerstvom.
     

    Kauza Ján Jenčo, predražené tablety vs Aktuality.sk

    Stal sa menší zázrak, Aktuality.sk aj napriek tomu, že sú z časti financované a sponzorované korupčnou skupinou BROZ, predsa len zverejnili aspoň jednu Budajovu aféru respektíve jeho nominanta Jána Jenču. Má to len jeden háčik. Aktuality disponovali týmito informáciami pravdepodobne dlhšie ako jeden rok, možno aj dva roky, napriek tomu tieto informácie zverejnili z časovým odstupom, kedy to už vôbec nebolo aktuálne a kedy už Jenčo niekoľko mesiacov nebol vo funkcii. Keby chceli, mohli to zverejniť ešte počas úradovania Budaja či Chrenka.
    Ďalej síce túto jednu aféru Aktuality zverejnili, ďalších niekoľko desiatok o ktorých mali informácie zatajili.
    Ďalej zaujímavé, že článku dodatočne znížili viditeľnosť a dali ho do kategórie navyše. Aktualitám asi začali dohovárať ich sponzori z BROZu, že musia písať v ich prospech a slobodnú žurnalistiku majú zakázanú.
     

    Diskreditačná kampaň ekologických extrémistov voči poľovníkom beží naplno. Uvediem niekoľko príkladov

    Bláznivému extrémistovi samozvanému odborníkovi na medvede Mariánovi Hletkovi sa pri lokalite Šúr podarilo nájsť autom zrazeného a dokaličeného diviaka pri ceste. Neskôr sa záhadne diviak ocitol premiestnený uprostred rezervácie Šúr. Hletko zavolal políciu. Zrejme jeho cieľom bolo zdiskreditovať poľovníkov, aby ich vykreslil ako tých, ktorí týrajú zvieratá. A viete, kto je miestnymi policajtmi najviac nenávidená a preklínaná osoba? Je ním Marián Hletko. Policajti boli veľmi nahnevaní na Hletka, keď sa museli z dôvodu jeho trestného oznámenia, z dôvodu hypotetického drobného priestupku brodiť cez zaplavené močiare. Policajti zapadli a uviazli autom v bahne a ďalej sa museli brodiť cez tak hlboké močiare, že boli mokrí skoro po pás. Veľa nadávali. Hletko trpí zvláštnou úchylkou, že robí mu radosť šikanovať policajtov. Ja osobne navrhujem Hletka zbaviť svojprávnosti, zbaviť spôsobilosti na právne úkony, aby mal zakázané podávať trestné oznámenia. Duševne zdravého človeka by nikdy nenapadli tak bláznivé veci ako choromyseľného Hletka.
    Ďalšia aféra ekológov je to, že minimálne dvaja svedkovia videli biely pickup aj s vozíkom plne naložené pečivom v rezervácii Šúr. Možno bol cieľ pečivo uskladniť a pri vhodnej príležitosti rozhádzať pečivo po revíri a krivo obviniť poľovníkov. Auto bolo odstavené pri biologickej stanici patriacej univerzite, kde sa niekedy zdržujú aj ekológovia. Miestni poľovníci majú názor, že dané auto patrilo bývalému zamestnancovi združenia BROZ istému pánovi Petrovi. Keď som sa pána Petra pýtal, či to bolo jeho auto, len mi čosi arogantne odvrkol a odmietol odpovedať a otázku. Poľovníci zaznamenali aj dve miesta, kde bolo rozhádzané pečivo, nie od nich, v objeme asi 30 litrov. Teoreticky by to krmivo z bieleho pickupu mohlo byť určené aj pre miestne kone, ale pán Peter nie je zamestnanec univerzity a aj pre kone je to nevhodné krmivo.
    Extrémistická organizácia Prales Deťom, sú silne fanatickí vegáni a mimo iného aj z tohto ideologického dôvodu nenávidia poľovníkov a intenzívne pracujú na diskreditačnej kampani. Intenzívne tiež spolupracujú s Hletkom. Napríklad spoločne vystupujú vo filme s názvom „Oko Medveďa“, čo je diskreditačná kampaň proti poľovníkom. Často zverejňujú rôzne fejkové fotografie s vnadiskami poľovníkov, kde sú čerstvo nakrájané melóny alebo čerstvo položené pečivo, ktorého sa zver ešte ani nedotkla.
    Dňa 25. februára 2024 oznamujú extrémisti Prales Deťom turnus na Slovensku. A čuduj sa svete nebudete veriť, asi päť dní pred začiatkom turnusu mi píše lesník, ktorý pracuje v Kremnických Vrchoch, že videl zelený pickup s vozíkom tiež naložený pečivom, ktorý určite nebol z okolia. Film Oko Medveďa z roku 2021 sa odohrával práve v Kremnických Vrchoch. Zrejme sa jednalo tiež o pokus o diskreditačnú kampaň proti poľovníkom. Takéto veci nemôžu byť náhoda.
    Dňa 27. februára Prales Deťom zverejňuje fotku uškrtenej lane, že zavolali na to políciu. To už bolo mimo Šúru. Stalo sa tak len pár dní potom ako ich blízky priateľ Hletko zverejnil veľmi podobný incident s diviakom. Podozrivo veľa spoločných znakov s Hletkovým prípadom.
    A len ako taká zaujímavosť, šéf Prales Deťom, Milan Jeglík má vyštudovanú len strednú lesnícku školu, nie je to bohvie aký odborník ani čo do vzdelania.
     

    Životopis Mateja Dobšoviča, ktorý chcel otráviť Bratislavčanov

    V minulosti polícia vyšetrovala Dobšoviča vtedajšieho štatutára metských lesov Bratislava (MLB) za otrávenie spodných vôd, pri búraní starého muničného skaldu.
    Vzdelaním je to programátor ITčkár.
    Riaditeľ lesov sa stal ako totálny diletant. V lesoch vyhlásil veľké plochy bezzásahového územia na čo by ste žiadneho odborníka nenahovorili na jeho pozícii, pretože je to vysoko odborná problematika a má to minimálne toľko nevýhod ako výhod.
    Neskôr si súdruh Budaj berie Dobšoviča na ministerstvo, kde má na starosti zonáciu národných parkov. Na ministerstve vtedy pracovali tak extrémne blázni a extrémni korupčníci, že žiaden odborník nechcel pracovať pre Budaja, všetci odborníci sa otáčali Budajovi a jeho ľuďom chrbtom, Budaj bol v úplnej izolácii, nikto normálny sa s ním nechcel baviť, tak nahovorili na to len diletanta Dobšoviča na túto pozíciu.
    V súčastnosti sa Dobšovič znovu stal šéfom ZOO tiež ako Vallov diletant.
     

    Hoaxy Mariána Hletka o poľovníckom združení zo Šúra

    Pohoršoval sa nad počtom posedov, ale nevie o tom, že posedy sú tam dvoch združení.
    Tvrdil, že poľovníci nemajú potrebné povolenia na umiestnenie posedov, pričom majú umiestnenia posedov schválené všetkými potrebnými úradmi od veteriny, cez okresný úrad odbor životné prostredie až po štátnu ochranu prírody.
    Urobil infantilné video na úrovni dvanásť ročného chlapca, že poľovníci neodpratali starý posed. Posed bol 25 starý a bol ešte od vtedajších štátnych lesov.
    Hletko má ale dvojaké metre. Nezaujíma sa o odpad, ktorý je tam už dlho a doniesli ho tam iní ľudia ako poľovníci. Časť z neho už poľovné združenie odstránilo.
     

    Jánovi Budajovi bolo vznesené obvinenie

    Tak toto je veľká udalosť, ktorá sa zapíše do dejín. „Veľká ryba“ Ján Budaj má veľký strach či nepôjde sedieť do basy. Voči Jánovi Budajovi bolo začaté trestné stíhanie. Možno aj z tohto dôvodu je Michal Kiča tak extrémne nervózny a chŕlili tak veľa hoaxov a nenávisti voči súčasnému vedeniu ministerstva. Možno toto je práve hlavný dôvod útokov zo strany Michala Wiezika či podvodníkov „My sme les“. Budaj a jeho tajomníci napáchali na ministerstve obrovské škody s veľkou podporou médii, ktoré sa drvivú väčšinu škandálov rozhodli cenzurovať. Pre nás protikorupčných aktivistov je to veľké zadosťučinenie, že si po Budaja prišla karma. Niektoré tendenčné média sa budú zrejme snažiť odpútavať pozornosť od tejto Budajovej aféry hlúpymi útokmi na ministerstvo.
     

    Trestný čin usmrtenia z nedbanlivosti. Hletko môže ísť do basy.Trestný čin všeobecného ohrozenia

    Chorváti zverejnili citlivé zábery z útoku medveďa na Slovensku. Názov FB stránky je Hrvatski lovački portal-Forum. Upozornenie: fotky tam zverejnené sú nevhodné pre citlivé povahy. Rudolf Huliak potvrdil autenticitu týchto fotiek. Na nohách ženy je vidieť zranenia, ktoré mohol spôsobiť len medveď. Vidieť záhryzy od zubov/chrupu medveďa, očné zuby, (prípadne aj bodné rany po pazúroch). Informácie, že Marián Hletko je zodpovedný za smrť tejto ženy sa potvrdili. Bránil tomu, aby tohto nebezpečného medveďa eliminovali. Je veľmi dôležité aby ľudia vedeli za čo je zodpovedný Hletko. Veľmi smutné ako niektoré média útočili na tajomníka ministerstva ŽP, keď ho z ministerstva vykopol. Vraj sa ministerstvo zbavilo všetkých „odborníkov“. Tiež veľmi smutné koľko priestoru média dali tomto vrahovi (Aktuality.sk, Denník N, Markíza, denník SME), hoci som ich upozorňoval, že Hletko je zlo. Tiež niektoré média šírili hoax proti R. Huliakovi, že vraj chce obesiť Hletka. Naozaj to stálo niektorým novinárom si takto zastávať tohto vraha?
    Zaujímavé koľko hejtu si vyslúžilo ministerstvo keď odvolali z funkcii darebákov Hletka a Mareka Kuchtu. Týchto vrahov, ktorý bránili eliminovať problémového medveďa.
    Vyzývam všetkých novinárov, aby už nikdy nedali priestor podvodníkom My sme les, nakoľko ich člen Marek Kuchta zodpovedá za smrť.
    Ja veľmi dobre poznám, kto je to Hletko. Psychiatrický pacient. Zodpovedá sa smrť tej Bielorusky. Zakázal toho medveďa ktorý ju zabil eliminovať cca pl roka dozadu, kedy chodil po golfovom ihrisku v Táľoch, hoci zásahový tím ho o to žiadal. Mal vysokú funkciu vtedy na ministerstve. Šialenec, ktorý má na rukách krv.
     
    Vyjadrenie Rudolfa Huliaka na Facebooku
    Na dvoch turistov normálne zaútočil medved, prvý krát v histórii Slovenska ako na potravu. Rozdelili sa a on si vybral obeť, ženu, ktorá vylučovala viac stresoveho hormónu ako chlap pretože mala prirodzene viac stresu. Tento medved ju zahnal do zrazu, kde spadla pravdepodobne tak nešťastne na hlavu, že jej to spôsobilo smrť. Následne na to ju medved hrýzol a ťahal ju cca 50 metrov do najbližších kríkov a keby som Vám sem dal fotky tej dohryzenej ženy tak by ste prestali trepať o tom, že medved s tým nič nemá. Odplašil ho až záchranársky pes a Policia. Jedna sa pravdepodobne o označeného jedinca z pred roka ušnou značkou na golfovom ihrisku na Táľoch . Vtedy Slastan žiadal Hletka a Kuchtu, aby medveďa eutanazovali, lebo sa neustále vracal na Tale. Odmietli vraj neboli využite všetky prvky averznej terapie. Tak tu máte terapiu v priamom prenose. Zo synantropneho mláďatá nam vyrástol medved ludozrut vďaka ľudom ako Hletko Kuchta umrela mladá 31 ročná zena. Keď čítam tu tie komentáre je mi z tej vašej zelenej zlodejskej lobby na zvracanie. Umrel už tretí človek, koľko ich bude treba, aby tieto zelene mozgy prestali zavádzať.
     
    Súvisiaca téma
    Ideálna by bola taká legislatívna aj na Slovensku, ktorá by umožňovala chovateľom hospodárskych zvierat si chrániť majetok pred vlkmi a medveďmi s loveckou puškou a termovíziou. Podobne ako je to na tomto videu
     
     

    Novinár Erik Potocký denník Postoj šíril hoax. Potvrdené

    Novinár Erik Potocký denník Postoj šíril hoax, keď napísal článok s názvom: „Nehaňte Zásahový tím pre medveďa hnedého / Väčšinu tvoria poľovníci, ministerstvo vykopáva otvorené dvere“.
    Podľa toho čo hovorí Rudolf Huliak sa dá usúdiť, že väčšina členov zásahového tímu si vybavovali poľovnícke oprávnenie až potom ako sa stali zamestnancami zásahového tímu a nikdy nemali skúsenosť s reálnym lovom. Či sa dá takýto človek nazvať poľovníkom, je uhol pohľadu. Takže s odbornosťou zásahového tímu to nie je až tak veľká sláva ako hovoril novinár Erik Potocký. Novinár zákerným spôsobom podal informácie manipulatívnym spôsobom šíril polopravdy / poloklamstvá.
    Celý rozhovor nájdete na YT kanáli "Rozhovory s Mimi Šramovou"
     

    Historická udalosť v dejinách SR a EÚ. Rokovanie o medveďoch na rade ministrov pred Európskou komisiou

    Historická udalosť v dejinách SR a EÚ. Jednalo sa o rokovanie rady všetkých ministrov životného prostredia členských krajín EÚ pred európskou komisiou (EK) a prvý krát sa rokovalo o znížení ochrany medveďa. Pokiaľ viem tak európska komisia ani európsky parlament nemôžu schváliť žiadnu smernicu bez toho, aby s tým súhlasila rada ministrov, takže jedná sa o orgán vysokej dôležitosti. Očakáva sa, že po nasledujúcich voľbách do europarlamentu dôjde k veľkému oslabeniu ekofašistických politických strán. Po voľbách zrejme EK už bude ochotná vyhovieť štátom ohrozených medveďmi. V západných krajinách dochádza k veľkému obratu verejnej mienky na ekologický extrémizmus. Nielen na Slovensku ale aj v západných krajinách ako Nemecko či Holandsko už majú ľudia ekofašistov plné zuby.