Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Šéfredaktor Aktuality.sk Peter Bárdy sa "priznal" k úplatku od korupčnej skupiny BROZ. Najväčší škandál v dejinách slovenských médii

Šéfredaktor Aktuality.sk Peter Bárdy sa "priznal" ku trestnému činu úplatku od korupčnej skupiny BROZ. Najväčší škandál v dejinách slovenských médii
                      Redakcia Aktuality.sk (resp. šéfredaktor Peter Bárdy, ktorý za ňu zodpovedá) a združenie BROZ sa verejne priznali ku veľmi kontroverznej obchodnej spolupráci, ktorá môže byť orgánmi činnými v trestnom konaní vnímaná ako úplatok a podplácanie (na základe trestného zákona). Nie je prehnané povedať, že Peter Bárdy sa teda takto defacto "priznal" k  prijatiu úplatku.
                      Keď som na vlastné oči zbadal priame dôkazy ako sa Peter Bárdy priznal ku trestnému činu úplatku pol hodinu som z toho bol tak veľmi šokovaný, že som ani nedokázal nič iné robiť. My protikorupční aktivisti sme vždy mali nepriame dôkazy a tušili sme, že organizované zločinecké skupiny si kupujú niektorých novinárov a niektorých šéfredaktorov ale priame dôkazy sa objavili až dnes.
O aké dôkazy konkrétne ide?
Jedná sa konkrétne o video vydané Aktualitami so série „Ťažký týždeň“ s názvom „O teplej planéte“. Vo videu sa hovorí o téme globálneho otepľovania a sú tam aj dezinformácie o téme ochrany prírody v prospech korupčných skupín. Na videu by nebolo nič zvláštne ak by veľmi nenápadne posledné dve sekundy videa nebolo uvedené, že dané video sponzorujú známi rozkrádači eurofondov združenie BROZ v rámci projektu „game on“. O projekte sa môžete viac dočítať na doméne gameon.broz.sk. Môžete si všimnúť, že ambasádori tohto projektu sú nevzdelané 15 ročné deti, čo je dôkaz, že peniaze projektu boli rozkradnuté. 15 ročné dieťa nemá dostatočnú odbornú spôsobilosť aby sa rozumelo klíme.
                      To, že sa Aktuality priznávajú, že ich video je sponzorované združením BROZ je rovnako absurdné akoby sa nejaký novinár priznal k tomu, že jeho článok bol sponzorovaný firmou Mariána Kočnera. Marián Kočner bol ale hlúpy amatér v porovnaní s BROZom, pretože Aktuality sa mu podplatiť nepodarilo. Ochrana prírody je ale oblasť kde je najviac sofistikovaný organizovaný zločin.
                      Rozhodne si myslím, že sa jedná len o vrchol ľadovca a BROZ okrem tohto videa sponzoruje aj väčšinu článkov na Aktualitách o téme ekológia. Tiež zrejme ku korupčnej spolupráci medzi BROZom a Aktualitami došlo zrejme cca už dva roky dozadu. Aktuality zďaleka nemusí byť tiež jediná redakcia ktorá bola podplatená, môže sa to týkať aj viacerých médii.
                      A podrobne aj vysvetlím ako je možné, že šéfredaktor sa dopustil trestného činu. Špeciálne chcem upozorniť, že definícia slovenského trestného zákona o prijímaní úplatku a podplácaní umožňuje potrestať nielen verejného činiteľa ale aj lekára či novinára. Pod „vecou všeobecného záujmu“ môžeme rozumieť aj média. Možnosť potrestania novinára za to, že sa nechal skorumpovať tu aspoň teoreticky existuje. Peter Bárdy, ktorý je zodpovedný za celú redakciu sa prostredníctvom videa v ktorom sa hovorí, že bolo sponzorované BROZom defacto priznáva k úplatku.
                      Čo je veľmi smutné, že Peter Bárdy s plným vedomým uzatvoril zmluvu s organizovanou zločineckou skupinou. Peter Bárdy dokázateľne konal so zlým úmyslom. Ľudia v nevedomosti môžu urobiť veľké chyby, pretože nie každý vie čo je to BROZ ale Peter Bárdy medzi nich nepatrí. Ešte pred tým ako ma Bárdy zablokoval na Facebooku, som sa často sťažoval na jeho podriadenú novinárku Janu Kubisovú, ktorá vždy písala odpad žurnalistiky, články plné agresívnych šialených dezinformácii v prospech záujmov organizovaných zločineckých skupín v oblasti ochrany prírody. Či už na Facebooku alebo cez email som poslal Petrovi Bárdymu veľké množstvo dôkazov o rozkrádaní eurofondov a iných trestných činov BROZu ako sú napríklad ilegálne výruby. Na Facebook ma zablokoval potom ako som mu napísal, niečo v tom zmysle, „že akým právom Vy pán Bárdy kritizujete politikov, keď Vy ste rovnaký alebo väčší lump ako politici samotní, keď tolerujete novinárku, ktoré agresívne obhajuje rozkrádačov eurofondov združenie BROZ“. Nepríjemná pravda o sebe sa počúva najťažšie. Písal som aj nadriadeným Petra Bárdyho aby odvolali Bárdyho a Kubisovú a nahradili niekým slušným, ale zatiaľ sa tak nerozhodli a odpoveď som nedostal.
                      Peter Bárdy je z morálneho hľadiska bezcharakterný hňup. Osobne som si istý tým, že jediný dôvod prečo v redakcii Bárdy drží Kubisovú sú peniaze. Prijatie úplatku od rozkrádačov eurofondov, asi nejaká vysoká atraktívna suma, je pre neho viac ako poctivosť a čestnosť.
                      Zrazu nám tu všetko do seba zapadá. Dňa 8. decembra 2021 napísala Kubisová šialený článok, kde agresívne útočí na protikorupčných aktivistov, ktorí upozorňujú na rozkrádanie eurofondov združením BROZ. Všetkých kritikov BROZu označila ako neonacistov, extrémistov a ľudí, ktorí sú proti ochrane prírody. Tak agresívne obhajovanie korupcie so strany novinára som ešte nevidel. Sú len dve možnosti. Buď nie je Kubisová duševne zdravá alebo sa takto zosmiešňuje za úplatok. A možno oboje.
                      Istý protikorupčný aktivista mi ukázal komunikáciu na Facebooku s Kubisovou. Komunikácia je z jej strany veľmi divná a z jeho strany maximálne slušná. Kubisová si dezinformácie v článku ani nepokúšala obhajovať čo na nás pôsobilo akoby si za článkom ani nestála a akoby článok ani nepísala ona. Písala len niečo v tom zmysle, že nie je ochotná komunikovať.
                      Rovnakému protikorupčnému aktivistovi sa neznámy zamestnanec Aktualít, ktorý má prístup do Facebook stránky Aktualít a svoje meno neuviedol, vyhrážal za kritiku Kubisovej. Vraj, že ho zablokujú a podajú na neho trestné oznámenie. Je naprostá nehoráznosť, aby sme my protikorupční aktivisti ešte čelili takýmto vyhrážkam len za to, že bojujeme proti korupcii. Nuž asi tieto vyhrážky neznámeho zamestnanca neboli len tak pre nič za nič. Veď Aktuality sa verejne priznávajú, že ich sponzori sú rozkrádači eurofondov tak musia za nich bojovať.
                      Ďalší protikorupčný aktivista mi povedal, že Jana Kubisová chodieva na víkendy za Jurajom Lukáčom, čo je darebák, ktorý sa verejne chválil s tým, ako amorálnym spôsobom vyhral súdne spory o medveďoch so štátom a zarobil si na týchto podvodoch viac ako 100000 eur.
                      Aktuality napľuli do tváre pamiatke Jána Kuciaka. Bárdy robí opak toho čo Kuciak. Kým Kuciak za pravdu zomrel, Bárdy aktívne spolupracuje zo zlodejmi eurofondov. Mimochodom mám informácie, že vzťahy medzi Bárdym a Kuciakom vôbec neboli najlepšie. Bárdy si Kuciaka použije ako marketingovú značku, aby Aktuality ľudia viac čítali, rád si o neho obtrie hubu, zato ale Kuciakova čestnosť a poctivosť mu nehovoria nič.
                      Aktuality v auguste 2022 tiež prišli s vykonštruovanou aférou, bitka a konflikt na poľnohospodárskej pôde, a šikanovali opozičného poslanca a jeho rodinu, ktorý najviac upozorňoval na korupčné aféry združenia BROZ. Aktuality pracovali s neoverenými informáciami, ktoré navyše vytrhli z kontextu. Domnievam sa, že združenie BROZ prevzalo kontrolu nad Aktualitami už vtedy a zrejme išlo o pomstu opozičnému poslancovi za to, že upozornil na ich korupciu.
                      To, že Marek Vagovič opustil Aktuality asi nebude tiež úplne náhoda. Sám verejne naznačil určité nezrovnaosti v redakcii. To, čo sa deje v aktualitách bola zrejme prisilná káva aj na Mareka Vagoviča.
                      Aktuality dňa 11. novembra 2022 napísali článok s názvom „Nemocnica v Tatrách postavila čiernu stavbu. Úrady jej za parkovisko na zeleni udelili pokutu“. V článku šikanujú nemocnicu, že vo verejnom záujme postavila parkovisko pre pacientov. Za to o vážnych aférach ako napríklad trestné oznámenie na kriminálnika šéfa TANAPu Pavla Majku nepíšu nič. Zaujímavé dvojaké metre.
                      Určite by som bol veľmi nešťastný ak by tento článok vyvolal v ľuďoch nenávistné a nepriateľské nálady v celej spoločnosti proti novinárom. Aféra uplácania Aktualít vrhá nepekné svetlo žiaľ na všetkých novinárov a všetky média. Úprimne je mi veľmi ľúto, že táto kauza poškodí dobré meno aj poctivým novinárom, ktorých je v Aktualitách väčšina. A práve od všetkých poctivých novinárov by som žiadal aby nemlčali a aby prehovorili a jasne sa ohradili voči kolegom, ktorí sú čierne ovce.
                      Nemyslím si ale, že Aktuality sú jediné médium, ktoré sa nechalo podplatiť. Ja ako protikorupčný aktivista v oblasti ochrany prírody som rozposlal všetkým médiám informácie o stovkách korupčných káuz a média sú ochotné informovať len o asi 5 percentách z nich. Niektoré média informujú viac, iné menej. Nechcem hádzať všetky média do jedného vreca, neviem aké dôvody ich vedú k tomu, aby cenzúrovali 95% korupčných káuz v ochrane prírody, môžu mať na to rôzne dôvody, ale nečudoval by som sa ak by ku viacero šéfredaktorom prišiel chlapík s obálkou plnou bankoviek s prosbou aby o korupcii mlčali.
To, že novinárka Soňa Mäkká obhajovala člena drevárskej mafie Pavla Majku v súvislosti s trestným oznámením nepovažujem za náhodu.
                      Ochrana prírody nie je jediná oblasť kriminality kde média záhadne mlčia. Ďalšou takouto oblasťou je kriminalita na Slovensko Ukrajinskom pohraničí. Čestný regionálny novinár Marek Boka hovorí šialené veci o kriminalite v tejto oblasti. Andy Hryc tvrdí o filme na YouTube kanáli Zemplínsky dialóg, že bol natočený podľa reálnych udalostí a, že vo filme je povedané len 10 % pravdy a reálna situácia je oveľa horšia. Sám pán Marek Boka sa zamýšľa nad záhadou prečo o túto tému nemajú záujem celoslovenské média. Medializácia by výrazne pomohla riešiť kriminalitu. Dúfajme že dôvod mlčania nie je úplatok.
Mimochodom pán Boka hovoril na YouTube o zaujímavom príbehu že prišiel za ním istý muž, ktorý mu doniesol bonboniéru. Pán Boka si a neskôr všimol, že sa nejedná o obyčajnú bonboniéru ale že je plná bankoviek. Musel vynaložiť veľa námahy aby tento lákavý úplatok vrátil, v opačnom prípade by bol zaviazaný organizovanej zločineckej skupine a musel by jej slúžiť. Obávam sa, že pán Boka nie je jediný človek, ktorý mal podobnú skúsenosť. Mnohí novinári úplatok prijmú ale verejne sa s tým nepriznajú.
 

Dodatočný text, ktorý vo video verzii článku nie je

Keď si známi rozkrádači eurofondov objednali u Aktualít video, k čomu sa verejne priznávajú, ako môžeme mať istotu že si BROZ neobjednal u Aktualít aj ďalšie propagandistické články v ktorých sa píše za lobistické záujmy BROZu?

Vyjadrenie protikorupčného aktivistu, ktorý je zablokovaný na FB stránke Aktuality.sk a ktorému sa Aktuality vyhrážali za kritiku Kubisovej:
S Janou Kubisovou som mal 3. 4. 2019 bizarnú komunikáciu na FB. Odkázala mi, že nie je ochotná so mnou komunikovať a nech v súvislosti s jej článkami komunikujem so šéfredaktorom Petrom Bárdym. Ako je možné, že si Kubisová nestojí za svojimi článkami a odkazuje na Bárdyho? Znie to veľmi nedôveryhodne, akoby si za svojimi článkami ani nestála, akoby články neboli ani jej a písal ich jej niekto iný, akoby Bárdymu články niekto posielal a následne ich nechal zverejniť Kubisovej pod jej menom. Kontaktoval som vtedy aj Petra Bárdyho, ale komunikovať odmietal a neskôr ma na FB zablokoval.

Korupcia: Aktivisti Erik Baláž a Michal Wiezik získajú dotácie v hodnote 900 tisíc eur.

Poriadne ošklivý škandál. Na sociálnych sieťach boli zverejnené štedré dotácie z plánu obnovy z ministerstva životného prostredia. Nemalá časť subjektov ktoré dotácie prijme, je extrémne podozrivých alebo výška dotácii je mnohonásobne premrštená. Dve organizácie aktivistov Erika Baláža a Michala Wiezika získajú dotácie v hodnote 900 tisíc eur. Balážov neúspešný projekt Lesmír získa 320 tisíc eur a Balážova a Wiezikova nadácia Aevis získa 580 tisíc eur. Mimochodom na oficiálnych webstránkach iniciatívy „My sme les“ sa uvádza že je za nimi nadácia Aevis. Takže tvrdenie, že iniciatíva „My sme les“ dostane 580 tisíc eur je správne. Takže jeden milión eur pôjde na prírodný turizmus. Pod prírodným turizmom sa myslí predovšetkým doprevádzaním turistov. Erik Baláž sa tým živí už dnes, je to možné nájsť na verejne prístupných inzerátoch. Takže predpokladám, že teraz bude Erik Baláž doprevádzať turistov z plánu obnovy za 5000 eur na hodinu. Chlapci Baláž a Wiezik nemusia do konca života pracovať. Majú zarobené. My protikorupční aktivisti máme v tom jasno, že tieto peniaze sa rozumne využiť nedajú. Média riešia malichernosti, radi riešia rôzne mikro aféry politikov, ale to, že sa rozkrádajú milióny z plánu obnovy ich netrápi. 
Informácie sú verejné a môžete si ich ľahko dohľadať, že za „My sme les“ je nadácia Aevis. Za nadáciou Aevis je Erik Baláž a Michal Wiezik. Verejne vyzývam týchto dvoch pánov, nech nám dajú dôkazy že peniaze nerozkradnú ale využijú na zmysluplné veci, pretože ja som skeptický. Rád by som videl rozpis každého eura kde pôjde. Chlapci najbližších 20 rokov nemusia pracovať. Majú zarobené. 
 

Denníku N hrozí žaloba za podporu organizovaného zločinu a šírenie dezinformácii v oblasti ochrany prírody

Denníku N hrozí žaloba za podporu organizovaného zločinu. Blog prednostu OÚ Jozefa Bednára, ktorý podal trestné oznámenie na šéfa TANAPu Pavla Majku. Novinárka Soňa Mäkká (denníkn.sk) zrejme dostala nejaký úplatok od korupčných skupín, preto začala agresívne útočiť na pána Bednára. Pán Bednár je pripravený sa brániť žalobou. Obzvlášť veľká nebezpečnosť organizovaného zločinu v oblasti ochrany prírody spočíva  práve v tom, že ako jediný typ organizovaného zločinu má extrémne silnú a extrémne agresívnu podporu v médiach. Média sa často správajú rovnako absurdne akoby napr. obhajovali Ladislava Bašternáka, že on nikdy žiadne neoprávnené vratky DPH nemal a že tá hnusná polícia ho neprávom prenasleduje. Soňa Makká nie je jediný prípad agresívneho obhajovania korupcie. Jana Kubisová (Aktuality.sk) tiež vo svojom článku agresívne obhajovala rozkrádanie eurofondov združením BROZ.
https://blog.sme.sk/jozefbednar/spolocnost/preco-sona-makka-vyzdvihuje-pavla-majka-diskredituje-tych-co-poukazuju-pochybenia-moznu-nezakonnost-tanape

Upozornenie!!! Uplácanie novinárov sa ešte len začína!! Vyzývam na psychickú prípravu a psychickú odolnosť pred úplatkami zo strany šéfredaktorov a redaktorov nasledujúce mesiace až roky! Podvodníci a korupčníci v oblasti ochrany prírody dostali niečo cez 17 miliónov eur dotácii z fondu obnovy. Minimálne 80% peňazí bude rozkradnutých, takže bude z čoho podplácať novinárov aby obhajovali ich kriminálny biznis. Podrobnejšie som o tom hovoril v predchádzajúcich videách. Zdroj informácii je oficiálna webstránka MŽP https://www.minzp.sk/poo/np-muranska-poloniny/