Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Analýza jedného z najviac nákladných investigatívnych článkov Aktualít: „poľovníci sú vraj mafia“

  • Článok má bombastický nadpis a bombastickú ilustračnú fotku. Jedná sa však len o upútanie pozornosti čitateľa, článok je však reálne o niečom úplne inom. Kvietik, Kmotrík aj Bödör sa tam spomínajú len okrajovo.
  • Celý článok mi príde akoby vznikol na objednávku krajne ľavicových extrémistov v oblasti ochrany prírody. V článku je vidieť zúfalú snahu očierniť poľovníctvo ako celok, pričom Kvietika, Kmotríka aj Bödöra spomínajú len okrajovo. Lavicoví extrémisti nenávidia poľovníctvo s ideologických dôvodov. Tiež Ján Budaj sa viac krát vyjadril že poľovníci ako celok sú politická mafia. Aktuality túto absurdnú schizoidnú dezinformáciu vzali doslovne a vynaložili šialené finančné prostriedky, aby túto Budajovu dezinformáciu potvrdili. Samozrejme reálne neobsahuje článok žiadnu kauzu a tento pokus dopadol totálnym fiaskom a neúspechom. Aj samotné Aktuality museli byť poriadne šokované, keď sa precitli ako uverili vlastným klamstvám a nič dokopy nenašli. Z nemalej časti túto štvavú kampaň podporilo združenie BROZ a možno aj ďalší rozkrádači eurofondov.
  • Lavicoví extrémisti, ktorí dokázateľne financujú Aktuality majú k poľovníckej komore aj ďalšie výhrady. Poľovnícka komora upozornila na viacero ich korupčných afér a rozkrádačky eurofondov. Nastal čas na pomstu.
  • Na článku museli investigatívni novinári pracovať cca 6-12 mesiacov. Napísať taký článok muselo stáť nepredstaviteľné množstvo práce. V článku museli zistiť v koľko revíroch má štát väčšinu. Už len to samo o sebe je extrémne zložité a časovo nákladné zistiť, pretože väčšinou je to približne pol na pol. Tiež považujem za poriadny bizár, že novinári poukazovali na to, že poľovníci sú aj bývalí politici, ktorí nie sú v politike aktívni dobrých 15-20 rokov. To už považujem za obsesiu, Toto je už diagnóza.
  • To, že poľovné združenia neplatia štátu veľké sumy je z pohľadu odborníkov úplne v poriadku. Poľovníctvo je mimoriadne nákladné, poľovníci si ho hradia sami. Na jednej strane sa ľudia sťažujú na premnoženú zver a na druhej strane zdvíhať sumu nájomného nie je racionálne, pretože potom to môžeme poľovníkov úplne demotivovať v ich žiadanej činnosti. Nuž ale Aktuality nerobia nič iné ako len šíria dezinformácie a štvavú kampaň proti poľovníkom a lesníkom.
  • Keby radšej Aktuality vynaložili tak obrovské finančné prostriedky na kvalitné články ako rozkráda eurofondy BROZ a ďalšie združenia. V taktom prípade by to neskončilo ponižujúcim fiaskom ako tento článok, kde na nič neprišli, ale tam by objavili naozaj prielomové informácie, ktoré by reálne pomohli dostať BROZ a podobných do basy.
                    Tento článok trčal ešte veľmi dlhé mesiace na titulnej stránke Aktualít. Dôvod je naprosto jednoduchý. Keď stál článok Aktuality tak šialené finančné prostriedky, tak sa ho snažili čo najviac spropagovať.
                    A dobré ráno. To že sú Bodor a Kvietik poľovníci sme vedeli už dávno. Nič nové sme sa nedozvedeli. Úplne zbytočný článok.
                    Samozrejme ani ja nechcem tvrdiť, že s prenájmami poľovných revírov je vždy všetko v poriadku. Áno aj korupcia a papaláši existujú. Sú to ale úplne iné problémy ako sa píše v tomto amatérskom diletantskom článku. A nabudúce sa mohli páni novinári aspoň trochu poradiť s odborníkmi aby neboli úplne na posmech.
                    Tiež by ma zaujímalo, kto Aktualitám s týmto primitívnym článkom pomáhal. Veľmi by som sa nečudoval ak by to bolo kontroverzné združenie BROZ, VLK a podobní.
                    Tiež by ma zaujímalo, či všetky informácie s ktorými pracovali novinári pri tomto článku boli legálne získané alebo im pri tom ilegálne pomáhala polícia s lustračnými databázami.
                    Dezinformácie o Budajovi a o ochrane prírody sú začarovaný kruh. Novinári uverili svojim vlastným klamstvám. Novinári sa stali obeťami svojich vlastných klamstiev.