Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Zhodnotenie aktuálnej politickej situácie. Zhodnotenie politikov Samuel Vlčan, Eduard Heger a Ján Mičovský. Úradnícka vláda

Aktuálne sa zdá, že politická kariéra Samuela Vlčana a Eduarda Hegera sa skončila, preto je rozumné zhodnotiť ich doterajšiu politickú kariéru.
 

Samuel Vlčan

  • Považujem za manipuláciu a zavádzanie či už zo strany médii alebo Matoviča, že Budajovu aféru kauzy dotácie Vlčanovi zhadzujú len na Vlčana, pričom Budaja spomínať zabúdajú.
  • Nie som špecialista na poľnohospodárstvo ale to čo viem je to, že Vlčanovi sa čiastočne úspešne podarilo zreformovať PPA, avšak korupciu sa mu úplne z tade odstrániť nepodarilo.
  • Rozumné je si tiež porovnať Vlčana a Mičovského. Kto je menšie zlo? Kto narobí menej škody? Extrémne zlý manažér Ján Mičovský alebo veľmi talentovaný manažér Samuel Vlčan, ktorý mal určité korupčné aféry? Vlčan naozaj po manažérskej stránke zvládal ministerstvo veľmi dobre. Mičovský po manažérskej stránke bol extrémne slabý a zlyhal.
  • Veľké pozitívum Vlčana bolo aj to, že aj lesníctvo bolo pre neho prioritou a snažil sa lesníctvo pozitívne vykresliť aj v médiach, čo nebolo pre jeho predchodcov vôbec žiadna téma (okrem Mičovského samozrejme).
  • Ďalej sa ukázalo, že Vlčan do politiky nešiel úplne nezištne a svoj mandát nevnímal len ako službu ľudu. Na miesto toho aby chránil prírodu a vidiek pred Budajovimi bláznami, na miesto toho aby chránil verejný záujem, uprednostnil biznis s Budajom v súvislosti so skládkou a to či už vo forme dotácie, väčších tržieb a ďalšie. Budaj výhody pre Vlčanove podnikanie so skládkou nedal zadarmo. Zo začiatku som si myslel, že do nekalých praktík s bláznivou pseudo reformou národných parkov ho tlačí Heger ktorý zhltol všetky bláznivé klamstvá Budajovi, nakoniec sa ukázalo, že sú tam aj iné záujmy.
  • Matovič a poslanec Šudík si zberajú politické body na Vlčanovom poradcovi Martinovi Ondrášovi a na nenávisti. Preveroval som si informácie. Neexistujú dôkazy, že by Ondráš priamo stál za dotáciou pre Vlčanovho tajomníka Kyseľa, respektíve jeho rodiny. Jediné čo Ondráš urobil je to, že kritizoval neprimeraný hejt a neprimeranú mediálnu hystériu z tejto drobnej kauzy.
 

Igor Matovič

Pre Igora Matoviča je aktuálne nepriateľ čislo jedna Heger a prezidentka. Na Vlčanovej kauze si zberá poitické bodíky pre preferencie založené na rozdeľovaní a nenávisti. Aktuálne je prezidentka a Heger pre Matoviča väčší nepriateľ ako Robert Fico.
 

Eduard Heger

Ako som už hneď na začiatku premiérskeho mandátu Eduarda Hegera hovoril, že to nebude požehnané, tak sa aj stalo. Vesmír náboženský fanatizmus nepožehnáva. Heger sa stal najmenej úspešným premiérom v dejinách Slovenska. Všetko zlé je na niečo dobré. Teraz už aj náboženskí fanatici musia veľmi pokorujúco uznať že ich človek, letničný kresťan zlyhal a pohorel. Snáď sa títo ľudia aspoň trochu zamyslia nad tým či naozaj je náboženský fanatizmus liek na všetko.
Heger si testne pred skončením mandátu chcel šplhnúť pred pánbožkom, tak veľmi kontroverzným spôsobom zapracoval pripomienku konferencie biskupov Slovenska. Ani to mu nepomohlo.
Verím, že príbeh Hegera bude poučením aj pre sekulárnych ľudí, že náboženský fanatizmus do politiky nepatrí.
 

Úradnícka vláda

V čase písania tohto článku ešte nie je známe akí budú ministri. O úradnícku vládu nemám obavy, až na dve rezorty. Ministerstvo životného prostredia a ministerstvo pôdohospodárstva. Je verejne známe, že prezidentka má veľmi úzke väzby a úzke kontakty na veľmi nebezpečných ľavicových extrémistov v oblasti ochrany prírody ako sú napríklad Juraj Smatana, Mikuláš Huba, Juraj Rizman a podobní. Ak by sa stali ministrami Huba alebo Smatana, tak pán boh nás ochraňuj, to nám ešte bude za Budajom ľúto. Psychiatrických pacientov za ministrov nepotrebujeme. Dúfam, že prezidentka je aspoň trochu v kontakte s realitou, dúfam že vie o tom ako veľmi spoločnosť rozdeľuje pseudo-ekologický extrémizmus a nebude prilievať olej do ohňa ďalšími extrémistami. Tiež veľmi dôležité bude, kto sa stane ministrom pôdohospodárstva. Od zloženia oboch rezortov bude závisieť to, či sa nebude ešte viac rozširovať bezzásah v národných parkoch a či vznikne prvý súkromný národný park Podunajsko pre egoistické biznis záujmy združenia BROZ.
 
Vyjadrenie o úradníckej vláde tu možno doplním, ak budú známe mená.
 

Ján Mičovský a Patrik Magdoško (doplnené 8.5.2023)

Ďalej nezabúdajme na to, že ani Mičovského ľudia neboli úplne bez korupcie. Okrem kauzy Bartošová, Mičovský dosadil aj manažérsky extrémne neschopného šéfa PPA Jaroslava Jánoša, ktorý mal tiež aféru, že žiadal dotácie na pozemky, ktoré nie sú jeho a pokiaľ viem, tak po prepuknutí aféry musel nejaké peniaze vracať.
Veľa afér na adresu Vlčana objavil aj bývalý poradca Patrik Magdoško, ktorý sa dostával do nemalých slovných konfliktov s Martinom Ondrášom. Mnohé z nich sa ukázali ako vykonštruované. Média som upozorňoval, aby pri Patrikovi Magdoškovi dva krát merali a raz strihali. Jedná sa o právoplatne odsúdeného človeka, ktorý má problém s alkoholom. Nebol to zrovna dôveryhodný človek, ktorý mohol byť navyše motivovaný osobnou túžbou po pomste, že bol spolu s Mičovským zosadený z teplúčkeho a dobre plateného miesta na ministerstve. Ondráš tiež argumentoval, že Magdoško je nervózny aj z toho dôvodu, že aj on sám si budoval určité korupčné mechanizmy na ministerstve v prospech jeho vlastných firiem, resp. v prospech svojich kamarátov. Na svojom Facebooku niekde spomínal aj nejaké viac konkrétne informácie. Osobne si myslím, že niečo na tom pravdy určite bolo.
Určite si nemyslím, že primárna motivácia Patrika Magdošku bol boj za verejný záujem.
Záverom: Mičovského ľudia boli zrejme čo do korupcie na tom asi o niečo lepšie ako Vlčanovi ľudia, ale ani Mičovského ľudia nie sú bez viny.