Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Prečo nebyť kresťanom?

Utrpenie

Nebyť kresťanom sa oplatí aj s veľmi praktického dôvodu a ním je utrpenie. Hneď po tom ako som sa zriekol kresťanstva, začal som mať aj menej utrpenia. Bytosti supai ktoré sú napojené na náboženstva a čerpajú s človeka energiu. Neviem si ani predstaviť čo by so mnou bolo ak by som bol kresťanom ešte doteraz - som si istý že by som mal nepredstaviteľné množstvo utrpenia.
A s praxe dokážem potvrdiť, že čím viac fanaticky človek náboženstvo vyznáva tým viac má utrpenia, tým viac z neho bytosti supai vysávajú energiu.
Ak sa bude človek riadiť týmto článkom, môže síce byť v určitom konflikte s nábožnými príbuznými, ale v konečnom dôsledku bude mať menej utrpenia v živote ako keby sa toho neriadil. Riadiť sa toho oplatí Iniciatíva Zmena životahttp://krestanstvo.czweb.org/clanky/iniciativa-zmena-zivota

Som autentický svedok toho, ako sa niektorým konkrétnym fanatickým veriacim veľmi významne zlepšil vážny zdravotný stav po tom ako, prestali byť vo fanatickom náboženskom prostredí, prestali byť pod vplyvom a prestali byť súčasťou intenzívnej náboženskej komunity! Je to naozaj neuveriteľné ako sa mnohí ľudia uzdravili z toho, keď mali menej náboženstva a celkovo začali mať menej utrpenia.

Fanatickí kresťania žijú kresťanskú vieru intenzívnejšie a preto by mali byť bližšie k Bohu ako ostatní, a preto by mali mať podľa logiky v živote omnoho viac požehnania a šťastia ako ostatní ľudia. Ja ako človek ktorý vyrastal vo fanatickom kresťanskom prostredí bol svedkom presne opačného výsledku, ktoré náboženstvo prinášalo.
Fenomén náboženského fanatizmu však nemožno podceniť, pretože náboženských fanatikov na Slovensku je cca 3% s celkovej populácie

Ani fanatickí kresťania nie sú lepší ako nenáboženskí ľudia

Aj napriek tomu, že praktizujúci kresťania sa pravidelne spovedajú a snažia sa byť čo najviac dobrými, ja ako človek ktorý pozná mnoho fanatických kresťanoch musím povedať, že priemerný fanatický kresťan je po etickej stránke o niečo horší ako nenáboženskí ľudia, i keď vedia svoje necnosti aj lepšie kamuflovať/zakrývať: majú v sebe skrytú nenávisť, závisť, neúctu k druhým, nelásku a prílišnú netrpezlivosť s problémovými ľuďmi.
Vyznávaním náboženstva sa človek napojí na negatívne energie a náboženstvo mu neumožňuje byť lepším - náboženstvo v človeku blokuje všetky pozitívne vlastnosti.
A dokážem to potvrdiť o sebe aj ja sám: keď som sa zriekol kresťanstva zrazu som dokázal mať v sebe úprimnú lásku. (Totiž bežný kresťan nedokáže mať v sebe lásku, dokáže sa len pretvarovať ako herec, že má lásku). Po zrieknutí kresťanstva sa so mňa stal viac eticky založený človek a prestal som v sebe mať typické horeuvedené kresťanské necnosti.