Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Čo je to definícia mieru podľa ruskej propagandy?

Čo je to definícia mieru podľa ruskej propagandy?

Na Ukrajine je vojna. A špeciálne na Slovensku sa o miery hovorí o mieri veľmi veľa. Paradoxne najviac hlasno kričia slovo „mier“ ľudia ktorí najviac veria Ruskej propagande a obhajujú alebo zľahčujú ruskú agresiu na Ukrajine.
Na Slovensku je najvyššie percento ľudí, ktorí veria ruskej propagande, chýba im kritické a analytické myslenie a nevedia rozlíšiť ani dve protichodné veci: vojna a mier.
Hoci možno vnímať ako pozitívne, že Robert Fico v EÚ a na základe domácej politiky Ukrajinu podporuje, na verbálnej úrovni aj naďalej veľmi hlasno hlása ruskú propagandu o mieri. Je to ďaleko viac nebezpečné ako keď bol v opozícii pretože ako najvyššie postavený politik dostáva veľký priestor v médiach a má vysokú sledovanosť na sociálnych sieťach.
                     Aký je môj názor? Áno aj a chcem mier a čo najrýchlejšie, ale nie taký aký hlása ruská propaganda.
                     Tiež je veľmi smutné, že na nenávistnej anti-ukrajinskej rétorike sa dajú získať politické body preferencie. Napríklad politička za stranu Smer Monika Beňová v rámci predvolebnej kampane do eurovolieb v eReporte tvrdila, že Európska Únia robí najväčšiu chybu to, že finančne podporuje Ukrajinu aby mohla viesť vojnu proti Rusku. Za takýto „krásny“ cynický výrok by sa nemusel hanbiť ani ťažko kovaný neonacistický politik. Pani europoslankyňa nepochopila, kto je v tomto konflikte agresor a kto obeť a nepochopila že nie Ukrajina napadla Rusko ale Rusko Ukrajinu. Z etického hľadiska je trestuhodné a odsúdeniahodné ak sa akýkoľvek politik vyjadruje takýmto spôsobom, keď obhajuje ruskú agresiu a vojnové zločiny.
Podobnými výrokmi ako Beňová sa netají ani Robert Fico.
 

Čo pod pojmom mier myslí Ruská propaganda alebo pro-Kremeľskí politici?

Predovšetkým im vadí, že Ukrajina sa bráni Ruskej agresii. Chceli by odoprieť právo Ukrajiny sa brániť. A to hlavne tým, aby Ukrajina dostávala podporu vrátane vojenskej. Ľudia, ktorí veria ruskej propagande nechápu, že Ukrajina sa brániť môže len vojensky. Kým Ruskej propagande a proruským politikom veľmi vadí, že Ukrajina má tú drzosť a opovážlivosť sa brániť pred Ruskou agresiou a to vojenskými prostriedkami, predsa ako inak, na strane druhej strane som zo strany proruských politikov ako napríklad Fico nikdy nepočul, že vyzval aby Rusko ustúpilo od agresie.
Ruská propaganda myslí pod pojmom mier odoprieť Ukrajine právo sa brániť.
                     Slovo mier sa pod vplyvom Ruskej propagandy riadne sprofanovalo. Ruská propaganda pod pojmom mier myslí iba obhajovanie a legitimizovanie Ruskej agresie na Ukrajine.
 

Čo pod pojmom mierové rokovania myslí Ruská propaganda?

Ruskí propagandisti ako napríklad vášnivý obhájca ruskej agresie a Kremeľský influencer Eduard Chmelár, radi omieľajú to, že zlý západ nechce mierové rokovania medzi Ukrajinou a Ruskom.
V prvom rade môj osobný názor je taký, že som za mierové rokovania. Nechcem ale také mierové rokovania ako si praje Kremeľ a Kremeľský influencer Eduard Chmelár, kde by došlo vo všetkom len k vyhoveniu požiadaviek Ruska bez toho aby sme sa na názor pýtali Ukrajiny.
                     A znovu je tu divný paradox, že tí ktorí najviac hlasno volajú po mierových rokovaniach sú práve pro-kremeľskí propagandisti a politici ako napríklad Fico, ktorí šíria nenávisť proti Ukrajine a obhajujú alebo bagatelizujú Ruskú agresiu a vojnové zločiny.
V rámci mierových rokovaniach nemôžeme vyžadovať od Ukrajiny aby stiahla všetky zbrane a Rusi nech si všetky zbrane a muníciu na Ukrajine ponechajú. Služobníci Kremľu ako Chmelár, Fico a Danko si ale predstavujú mierové rokovania presne takýmto spôsobom a ani sa tým netaja.
                     Ďalšia vec, že Rusko je to posledné, ktoré chce mierové rokovania. Potreba mierových rokovaní nie je téma ruských politikov. Rusko vždy šírilo odlišnú propagandu doma a na západe. Kým Ruská propaganda na západe sa snaží budiť dojem že Rusko chce mierové rokovania, naopak v doma Ruskí politici nehovoria o mieri ani mierových rokovaniach ani slovo pretože by to brali ako slabosť a Ruské štátne televízie hovoria o potrebe okupovať nielen Ukrajinu ale postupovať aj ďalej na západ, anektovať pobaltské krajiny, anektovať západnú Európu, vyzýva zhodiť atómové bomby na Londýn, Washington D.C. a tak ďalej. Áno dobre počujete, je to dosť častá téma ruských štátnych televízii a propagandistov, kedy vyzývajú ruskú vládu aby zhodila atómovky na západné mestá.
                     Tiež je silne naivné si myslieť, že tak zločinecký režim ako Rusko by aj akékoľvek mierové zmluvy o prímerí dodržalo. So Satanom sa zmluvy nepodpisujú. Prímerie by bolo výhodné len pre jednu stranu, len pre Rusko aby navyrábalo zbrane, doplnilo muníciu na ďalší útok. Neviem kde sa berie toľko cynizmu v ľuďoch ktorí veria ruskej propagande, keď chcú takto predlžovať vojnu a pomáhať ruskej agresii.
                     Tiež vidíme, že západ urobil obrovskú chybu aj pri Minských dohodách. Minské dohody mali na Rusko len taký vplyv, že získali čas na výrobu zbraní a munície aby napadli celú Ukrajinu. Je teda naivné si myslieť, že akékoľvek zmluvy o prímerí Rusko dodrží, keď ich už raz porušilo. Ruská propaganda ľudí klame.
                     Ak by demokratické krajiny pristúpili na hru Ruska, potom by sa vytvoril nebezpečný precedens, potom by sa zosypala bezpečnostná architektúra celého sveta a akýkoľvek lokálny diktátor by ako silnejšia krajina napadol slabšiu krajinu a očakával, že mu to medzinárodné spoločenstvo neskoršími mierovými rokovaniami nejako odpustí a legitimizuje jeho anexiu. Takéto niečo by malo za následok vojen po celom svete ako tomu bolo za druhej svetovej vojny.
 

Zhodnotenie súčasného vojenského konfliktu Rusko-Ukrajina

Všetci by sme si priali aby tento vojenský konflikt skončil čo najskôr. Bohužiaľ žiadne ľahké a rýchle riešenia na tento konflikt neexistujú. Druhá svetová vojna trvala 6 rokov. Rusko-Ukrajinský konflikt odhadujem na dĺžku 3 až 6 rokov.
                     Čo som očakával, že demokratické západné štáty budú schopné rýchlejšie prispôsobiť svoju ekonomiku k vojenskej podpore Ukrajiny. Zrejme za to môžu aj zlé politické rozhodnutia. Zvláštne že akosi v EU stíchlo riešenie spoločného nákupu munície pre Ukrajinu. Dosť možné že to blokoval Orbán. Slabá flexibilita západu zbytočne predlžuje vojnu.
Obe strany majú veľký problém s nedostatkom munície a munícia zohráva najviac dôležitú rolu v tomto vyčerpávajúcom konflikte.
                     Sankcie proti Rusku určite významne decimujú ruskú ekonomiku. Nesúhlasím s analytikmi, ktorý tento faktor podceňujú. Stačí to na veľmi významné obmedzenie ruskej armády, avšak nestačí to na úplný kolaps.
Málokto si uvedomuje aj veľký význam sankcií západu proti Rusku už v roku 2014. Boli veľmi bolestivé a efektívne obmedzili a demotivovali Rusko s odložením invázie o osem rokov.
                     Odhadujem, že po 3 až 5 rokoch od začiatku vojny na Ukrajine môže dôjsť aj k veľmi vážnemu ekonomickému kolapsu Ruska.
 

Aký je reálny názor Fica na Ukrajinu?

Je dosť možné, že Fico sa rozhodol pomáhať Ukrajine pod tlakom nielen strany Hlas ale aj pod tlakom predstaviteľov strany Smer ako napríklad Robert Kaliňák.
 

Eticko-filozofický rozmer konfliktu na Ukrajine. Fandenie Ruskej agresie na Slovensku

Slovensko je krajinou s percentuálne s najväčším podielom fanúšikov ruskej agresie na Ukrajine. Nie je to dobré, pretože môže sa stať, že Slovensko si kolektívnu karmu veľmi zaťaží. Niečo ako v úvodzovkách „Boží trest“ na Slovensko nemusí byť nič nereálne ak budeme takto schvaľovať či zmenšovať vojenskú agresiu a vojnové zločiny Ruska.
 

Hybridná vojna, alternatívne média, antivaxerstvo

Pozeral som si štatistiky a slovensko je druhé od konca v zaočkovanosti proti covicu s pomedzi krajín EÚ. Príliš vysoké percento ľudí na Slovensku verí, že celý covid vytvoril Bill Gates, aby nás mohol otráviť a začipovať vakcínami.
Čo sa týka hybridných hrozieb sme na tom na Slovensku najhoršie.
                     Na strane druhej aby sme boli objektívny ani média hlavného prúdu v niektorých konkrétnych oblastiach nie sú objektívne. Niektoré média hlavného prúdu o téme ekológia a ochrana prírody šíria rovnaké množstvo hoaxov a propagandy ako alternatívne média o covide.
Pozitívum alternatívnych médii bolo to, že necenzurovali informácie o korupcii v ochrane prírody. Každý typ médii je objektívnejší v nejakej inej téme.
Je veľká hanba že v nejakom parametri dokonca alternatívne média predbehli mainstreamové.
                     Podobne je to aj s politickými stranami. Každá politická strana je v nejakej oblasti a v nejakom parametri dobrá a v druhom parametri totálne pohorí. Keď sa spriemerujú všetky parametre u politických strán, tak prídeme na to, že menšie zlo medzi politickými stranami prakticky ani neexistuje.
 

Časť 2

Vplyvom silnej propagandy sú ľudia veľmi dezorientovaní a popletení. Zamieňajú si pojmy mier a vojna.

Nie každý človek, ktorý naletel ruskej propagande je morálne pokazený a fandí novodobému ruskému nacizmu / fašizmu. Ruská propaganda je podsúvaná verejnosti veľmi sofistikovanej podobe. Propagandu šíria kremeľskí influenceri s vysokou pravdepodobnosťou platení z ruského veľvyslanectva ako napríklad Eduard Chmelár, nakoľko smerujú k tomu určité indície. Smutné, že Eduard Chmelár dostáva dokonca priestor aj v mainstreamových médiach. Ďalej ruskú propagandu šíria mnohí vrcholoví politici ako napríklad Andrej Danko.
Problém je že najväčší vojnoví štváči ako Chmelár či Danko sa najviac oháňajú slovom mier.
Bohužiaľ minimálne polovica ľudí je veľmi hlúpych a ľahko manipulovateľných a naletia týmto hoaxom vojnového štváčstva skryté pod úšľachtilé pojmy akéhosi podivného sprofanovaného pseudo-mieru.
 

Jeden z najúspešnejších hoaxov v dejinách: „vojenská podpora Ukrajiny zo strany západu predlžuje vojnu“

Hoax úspešný najviac na Slovensku, ale úspech tohto hoaxu je zaznamenaný v celej Európe a USA.
Aká je pravda?
Najefektívnejšie riešenie ako skočiť vojnu je to, ak sa agresor Rusko rozhodne skončiť vojnu, ak sa ruskí politici rozhodnú, že prestanú zabíjať Ukrajincov a stiahnu armádu z Ukrajiny. Pokiaľ ale Putin nechce urobiť toto rozhodnutie, tak jediné riešenie ako čo najrýchlejšie ukončiť vojnu je čo najviac vojensky podporovať Ukrajinu.
                   Uvedený hoax, že „vojenská podpora Ukrajiny zo strany západu predlžuje vojnu“ sa objavil už na začiatku vojny. Zo začiatku som si myslel, že takýto absurdný nezmysel rýchlo vyšumí a spľasne ako bublina, ale mýlil som sa. Naopak tento propagandistický naratív sa opakuje ešte častejšie ako na začiatku vojny pred dvoma rokmi. Pre dvoma rokmi by ma ani vo sne nenapadlo, že tento nezmyselný a nelogický hoax sa bude používať až tak veľmi často, že sa o ňom oplatí napísať celý článok.
                   A keď teda dezolátom tak veľmi vadí podpora Ukrajiny západom, tak nech sa sťažujú u Putina. Najviac efektívny spôsob ako dosiahnúť to aby západ prestal vojensky podporovať Ukrajinu je to, ak sa Putin rozhodne stiahnuť svoju armádu za hranice Ukrajiny a keď ukončí vojnu.
                   Flastencom vadí vojenská podpora Ukrajiny, to jest dodávky zbraní a munície na front. Keď majú teda flastenci takúto požiadavku na západ, prečo nemajú rovnakú požiadavku aj na Rusko a Ruskú armádu? Prečo nemajú rovnakú požiadavku aj na agresora, aby aj Rusko Ruská vláda prestala dodávať zbrane a muníciu na front? Podivné protirečenie ľudí, ktorí naleteli ruskej propagande. Ruskí propagandisti považujú to, že Ukrajina sa bráni a to, že Ukrajina má právo brániť sa za agresiu voči Rusku. Ruská propaganda robí Ruská obeť a z obete agresora. Z Ukrajiny robí agresora a z Ruska obeť.
                   Hoax, že „vojenská podpora Ukrajiny zo strany západu predlžuje vojnu“ je ošklivá fašistická vojnovo štváčska propaganda, ktorá robí z agresora obeť a z obete agresora, ktorá z Ukrajiny robí agresora a z Ruska obeť.
                   Každý propagandista či politik, ktorý povie že „vojenská podpora Ukrajiny zo strany západu predlžuje vojnu“ je vojnový štváč, ktorý podporuje ruskú agresiu a je proti mieru, je človek, ktorý považuje za agresora Ukrajinu a nie Rusko.
                   Ľudia na Slovensku sú tak silne zmanipulovaní a dezorientovaní propagandou, že si pletú pojmy vojna a mier a nevedia medzi nimi rozlišovať.
                   Veľmi zvláštne protirečenie samozvaného „pacifistu“ Eduarda Chmelára, ktorému veľmi vadilo vojenské angažovanie USA v Iraku, ale vojenskú agresiu Ruska a zabíjanie Ukrajincov podporuje. Chmelárovi tiež nevadí ani to, že po odchode americkej armády z Afganistanu sa znovu dostal k moci Taliban. Chmelár tiež podporuje terorizmus.
Smutné že takýto zvrátený fašistický človek dostane tak veľa priestoru v médiach.
 
Predstavte si, že by sa hoax podobnej logiky ako sa šíri dnes, že „vojenská podpora Ukrajiny zo strany západu predlžuje vojnu“ šíril počas druhej svetovej vojny napríklad vo Veľkej Británii.
Predstavte si, že by sa v tlači z obdobia druhej svetovej vojny objavil nasledovný článok:
Musíme vo Veľkej Británii zatvoriť všetky zbrojárske firmy, pretože to predlžuje vojnu. Bojovať proti Hitlerovi je chyba pretože ideme proti mieru. Musíme za každú cenu vyhovieť Hitlerovi vo všetkých jeho požiadavkách, aby bol mier, musíme sa podrobiť a podriadiť Hitlerovi vo všetkom.“
                   A áno toto je logika našich súčasných dezolátov, ktorí pri ruskej agresii na Ukrajine hovoria, že „vojenská podpora Ukrajiny zo strany západu predlžuje vojnu“. Títo ľudia by sa chceli vo všetkom podriadiuť novodobému Hitlerovi Putinovi.
 

Pod vplyvom Ruskej propagandy sa nám slovo mier totálne sprofanovalo. Podobne ako sa nám sprofanovalo pojem vlastenectvo

Skoro ma zdvihlo zo stoličky, keď som počul že počas prezidentskej kampane Harabina dezoláti nazývajú ako „národno vlastenecký kandidát“. Klaňať sa Putinovi a olizovať Putinove podrážky nemá absolútne nič spoločné ani s vlastenectvom ani národnou suverenitou ale je to len obyčajné zapredanie Slovenska Rusku. Kým Korčokovi hejteri nadávajú, e je americký agent, ktorý by nás zapredal Amerike, v skutočnosti oveľa viac vystihuje Harabina, že by nás zapredal Rusku.
To čo by Harabina najviac vystihovalo je antinárodný a antivlastenecký kandidát.