Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Podstata psychológie propagandy v Rusku. Kremeľ zneužíva slabé miesto v Ruskej mentalite

(Aj napriek tomu, že tento portál sa špecializuje na tému kresťanstva, zverejním tu aj video z iného súdka)
 
Alexander Mitrofanov vysvetľuje Ruskú mentalitu určitého psychologického komplexu. Nehovorí len o problematike doterajšej súčasnej popularite Stalinového režimu, ale tiež tento systém propagandy a myslenia je aktívne presadzovaný súčasným politickým systémom Ruskej federácie (Kremľu). Je zaujímavé ako šikovne dokáže psychologicky Kremeľ využiť biedu ľudí vo svoje prospech. Podstata propagandy sa prakticky točí len okolo zbraní:
 
Gennadij Gudkov je někdejší vysoký důstojník KGB. Dnes však má za sebou aktivní angažmá proti režimu Vladimíra Putina a to do té míry, že byl jako jediný drtivou putinskou většinou poslanců hlasováním vyloučen z řad poslanců a vyhozen z parlamentu.
 
Někdejší vysoký důstojník KGB Gennadij Gudkov sa vyjadril nasledovne o propagande v Rusku, ako Kremeľ zneužívaja slabé miesto v Ruskej mentalite (rok 2016):
První je komplex monarchy, komplex velmoci, kdy člověk… „ať jsem klidně sám, nahý a chudý, jen když budu občanem velké země, které se bojí celý svět“. To mu dává zadostiučinění. Člověk nemůže jen strádat. Potřebuje dostat něco na oplátku. A tak dostává komplex velmoci. Zadupávají ho do země, je uštvaný, ale přece je občanem velmoci. To funguje podvědomě.
Druhý komplex je ještě horší, je to takové psychologické…nebo možná spíš psychiatrické – je to komplex méněcennosti, kterým trpí každý normální puberťák, a když ho překoná, dospěje. My jsme národ, který trpí komplexem méněcennosti.
Co dnes můžeme dát světu, kromě hrozby „jaderným klackem“ a tím, že lidi změníme na „radioaktivní popel“, jak řekl Dmitrij Kiseljov? Nedokážeme vybudovat fungující ekonomiku, moderní závody, neumíme postavit takové lodě, nedokážeme si v zemi udělat pořádek, nedokážeme vyčistit tu skládku, v níž jsme změnili naši velikou zemi – ale my jim dáme, my je donutíme, aby se nás báli! To bychom se na to podívali, aby naše Iskandery nedokázaly zničit úplně všechno.
Když si nedokážeme vynutit respekt, vynutíme si strach. Je to komplex ztroskotance, nebo dítěte z chudé rodiny, které vidí bohatství sousedů. Co udělá? Začne tiše apriori nenávidět ty úspěšné, úspěšné lidi, úspěšné rodiny, úspěšné národy nebo státy. Tyto dva komplexy dnes úspěch propagandy ovlivňují více, než všeliké technologické metody. To jsou ti Kiseljovové a Kurginjanové a jim podobní.
***********************************************
 
Stanislav Bělkovskijo dobre psychologicky premyslenej podstate Ruskej propagandy:
Zákony totální propagandy i dnes velmi dobře pracují jak s davovým, tak individuálním vědomím, protože nutně předpokládají existenci úhlavního nepřítele. Může existovat ještě několik menších nepřátel, ale ten úhlavní je jen jeden – v našem případě to jsou bezesporu USA. A představení existující reality jako jakéhosi menšího zla ve srovnání s tím velkým zlem, které by nastoupilo v případě vítězství úhlavního nepřítele, čemuž musíme zabránit. Přičemž technologická úroveň dnešní totální propagandy je nepoměrně vyšší než, řekněme, v Sovětském svazu osmdesátých let.
 
Zdroj informácii:
(Ide o časť prepisu Ruskej rozhlasovej relácie / pořadu)