Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Alternatívne média sú náboženstvom alebo sektou. Tých ľudí nezaujímajú fakty. Oni veria, majú silnú vieru. A žijú si vo svojej bubline odtrhnutí od reality

Keď som si asi po dvoch rokoch znovu vypočul reláciu Infovojnu s Lichtnerom a Huďom, uvedomil som si, že títo ľudia ale poriadne blúznia. Títo ľudia sú úplne mimo reality a asi najviac túto „alternatívnu“ komunitu vystihuje slovo sekta. Sú úplne mimo reality. Sú to ľudia ktorí si žijú vo vlastnom svete vo vlastnej bubline. Podobne ako nejaká náboženská kresťanská alebo jehovistická sekta agresívne hlása svoju jedinú pravdu, podobne ako náboženský fanatik sa nahlas z nadšením rozkrikuje a pritom je extrémne vzdialený od zdravého rozumu a pôsobí ako psychopat, mi pripadá aj dvojica Huďo Lichtner. Danú reláciu by som mohol rozoberať vetu po vete, ale nebudem to robiť – nestojí mi za to strácať čas a energiu na vyprodukované grcky a šialené nezmysly týchto psychicky narušených jedincov – títo ľudia mi za to nestoja.
                  Najsilnejšia zbraň proti alternatívnym médiám, respektíve najlepší spôsob ako sa môže človek vyslobodiť z ich propagandy je zapnúť rozum, začať používať rozum, začať rozmýšľať. Ak človek začne rozmýšľať príde na to, že alternatívne média hlásajú, že 2 + 2 = 1. Tieto veci sú už otázkou zdravého rozumu.
                  Podobne ako náboženstvá a sekty, tak aj alternatívne média nestoja na faktoch a rozume, ale na viere v to, že to naše videnie sveta je jediné pravdivé a správne.
                  Alternatívne média sú náboženstvom alebo sektou.Tých ľudí nezaujímajú fakty. Oni veria. A žijú si vo svojej bubline odtrhnutí od reality
                  Metóda a spôsob ako sa môže obeť propagandy z nej vyslobodiť, je naučiť sa ovládať rozjímavé meditačné techniky, pri ktorých človek naplno využíva potenciál svojho mozgu, naplno využíva analytické myslenie. Táto meditačná technika nie je tak jednoduchá ako by sa na prvý pohľad zdalo, je to v celku náročná technika, človeka vyrušujú vynárajúce sa myšlienky. Ja osobne túto meditačnú techniku robím často, pretože musím denne robiť veľa zodpovedných rozhodnutí.
 
Je mi veľmi ľúto, že ľudí veriacich na Kremeľskú propagandu a náboženských fanatikov musím prirovnávať ku psychicky narušeným ľuďom. Títo ľudia sú na tom ešte horšie. Ospravedlňujem sa že musím urážať psychiatrických pacientov takýmto porovnávaním. Kým psychiatrický pacient si svoju poruchu uvedomuje a považuje ju za hendikep, človek spracovaný nenávistnou propagandou či náboženským fanatizmom považuje svoj hendikep za svoje najväčšiu prednosť.
*******************
Aké by to bolo krásne, ak by sa aj s priaznivcami alternatívnych médii dalo seriózne pokojne priateľsky faktograficky diskutovať. Avšak alternatívec začne byť vždy agresívny, pretože vy ste mu spochybnili jeho videnie sveta, ktoré sa mu tak veľmi páči. Potom je to už len o emóciách a napätí a za takýchto okolností už diskusia stráca zmysel.