Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Prečo je nenávistná Kremeľská propaganda najviac úspešná práve na Slovensku?

Koľko percent ľudí na Slovensku verí na politickú propagandu založenú na nenávisti? Demografia

Hrubým odhadom to bude približne 50%, podľa prieskumu Globsecu. Z týchto ľudí každý verí na Kremeľskú propagandu inak intenzívne. Určitá skupina ľudí dokáže rôzne nenávistné hoaxy a falošné správy obhajovať extrémne agresívne. Veľmi dobrým prieskumom verejnej mienky budú aj prezidentské voľby v roku 2019, kde medzi favoritmi bude Štefan Harabin z ešte viac extrémistickou rétorikou ako radikálna Kotlebova strana.
                 Veľká výhoda je, že mladí ľudia sa politikou zaoberajú menej a tým aj nie sú až tak veľmi zraniteľnou skupinou. Ako najviac zraniteľnú skupinu vnímam dôchodcov – v súčasnej dobe čím ďalej tým viac dôchodcov začína využívať internet a sociálne siete. Bohužiaľ realita je krutá a človeku po dovŕšení 60 rokov začína veľmi rýchlo klesať inteligencia a tým aj ľahšie človek naletí hlúpej propagande. Poznám mnoho ľudí, ktorí na staré kolená veľmi ohlúpli a to sa netýka len politických tém, ale všeobecne.
                 Silná stránka Kremeľskej propagandy je jej agresivita. Naproti tomu druhý názorový tábor ktorý je na strane dobra je veľmi pasívny a nečinný.
 

Príliš veľa užitočných blbcov

Na Slovensku máme príliš veľa užitočných blbcov, ktorí sú ochotní či už za peniaze alebo z osobného presvedčenia pomáhať s propagandou. My Slováci sme národ hlupákov a užitočných blbcov.
Príliš veľký počet veľmi aktívnych a agresívnych užitočných blbcov je väčšie nebezpečenstvo ako Ruská vláda. Ruská vláda len využíva situáciu, využíva hlúposť a naivitu Slovenského národa.
                 Slovenskí užitoční blbci sú pápežskejší ako pápež a viac Putinovský ako Putin. V niektorých aspektoch sú Slovenské dezinformačné pro-kremeľské média radikálnejšie ako tie ich domáce Ruské. Len ako malý príklad aj sám Putin priznal, že nepokoje na Ukrajine nebolo nič spontánne, že sa na nich podieľali aj Ruskí vojaci, naopak mi tu na Slovensku zastávame názor, že nepokoje na Donbase sú výlučne vnútorné problémy Ukrajiny, s ktorými Rusko nemá nič spoločné. Takáto propaganda infiltrovala už aj do serióznych médii, ktoré sú orientované na západ. Putinove vyjadrenie tu: https://www.youtube.com/watch?v=4p9K07vK12A
 

Príliš málo ľudí / aktivistov, ktorí proti propagande bojujú. Média si neplnia svoju úlohu

Hovorí sa, že zlo existuje z nedostatku dobra. Nie je ani tak problém, že tú existuje agresívna nenávistná dezinformačná propaganda, ako to, že sa tomuto zlu nemá kto postaviť.
Na to aby sa zlo (Hitler) dostal k moci stačilo len to, že dobrí ľudia neurobili nič. A presne v rovnakej situácii sme aj vo vzťahu k nenávistným pro-kremeľským médiám, ktoré sa rozrastajú ako rakovina a všetci si pred tým zakrývame oči a silou mocou sa tento problém snažíme ignorovať akoby sa nás netýkal. Ľahostajnosť spoločnosti je donebavolajúca. Prekliaty Slovenský národ!
Nie je problém v tom, že nenávistné média existujú. Problém je obrovská letargia spoločnosti, že ich nemá kto kritizovať.
                 Iba dve média (Denník N a Denník SME), s nie veľmi veľkou sledovanosťou aktívne bojujú proti falošným správam. Ostatné média sa len nečinne prizerajú a to je obrovská chyba, a aj z morálneho hľadiska je to extrémne nezodpovedné, keď odmietajú vyvážiť agresívne jednostranné informácie Kremeľskej propagandy.
Aktivista Juraj Smatana ako aj dve spomenuté média robia veľmi dobrú robotu. Ich filozofiou je boj proti falošným správam. Je to veľmi správne, pretože ak by na falošné správy neupozorňovali, Kremľom podporované média by ich produkovali 20 krát častejšie ako doteraz a ľudia by tomu naivne verili ako čistej pravde. Aj samotné dezinformačné média pochopili, že falošné správy im nerobia dobré meno a snažia sa ich počet a frekvenciu zmenšiť. Mimochodom pre porovnanie v najsledovanejších Ruských médiach je počet hoaxov niekoľko desiatok denne.
                 Avšak Juraj Smatana ako aj dve spomenuté média robia avšak zásadnú chybu. Monitorujú a venujú sa len výlučne dezinformáciám / hoaxom. V skutočnosti však omnoho viac závažným problémom alternatívnych dezinformačných médii je šírenie nenávisti a nepriateľstva proti názorovým oponentom a západu ako takému. Občianski aktivisti by nemali len monitorovať falošné správy ale tiež monitorovať nenávisť a upozorňovať na tento problém aby sa riešil, a upozorňovať na to, aby sa ľudia prestali nenávidieť.
Aj ten zúfalo a kriticky malý počet aktivistov a osobností, ktorí bojujú proti pro-kremeľským médiám, sa vybrali zlým smerom. Na Slovensku nebol nikdy pomenovaný skutočný problém pro-kremeľských médii pravým menom a ním je nenávisť. Aj správne nediagnostikujeme pravú podstatu problému, tak potom ako môžeme proti nemu účinne bojovať? A tu je práve ten koreň problému, prečo túto informačnú hybridnú vojnu / válku prehrávame.
                 Ide tiež aj o morálny úpadok spoločnosti. Celá naša spoločnosť je dezorientovaná a zaslepená. Ako je možné to, že ja som jediný človek, ktorí verejne upozornil na problém, že dezinformačné média šíria nenávisť? Prečo sa ku mne niekto iný nepridá? Prečo máme takú divnú mentalitu, že každý sa spolieha na to, že to urobí za neho niekto iný? Nie je táto vec na hanbu celému Slovenskému národu? Naozaj sme až v tak veľkom morálnom úpadku, že nikomu inému okrem mňa z celej slovenskej spoločnosti to nevadí? Ako je možné, že nepoznám ani jedného aktivistu, ktorému by vadila nenávisť? Ako je možné to, že nám vadia viac falošné správy ako nenávisť? Falošná správa samá o sebe je viacmenej neškodná v porovnaní s nenávisťou, ktorá poštváva ľudí proti sebe, bráni serióznej diskusii, ničí medziľudské vzťahy a rozkladá spoločnosť v samom základe.
                  Ak by na Slovensku existoval rovnaký počet rovnako odhodlaných a zapálených ľudí ako je na strane Kremeľskej propagandy aj na strane bojovníkov proti nenávisti a dezinformáciam, tak Kremeľská propaganda by bola na Slovensku rozmetaná na prach v priebehu dvoch týždňov.
                     Slovensko a Slovenský národ je ako organizmus bez imunitného systému. Na jednej strane tu máme rozvratnú propagandu, avšak na túto akciu neexistuje žiadna obranná reakcia, podobne ako je to v Česku. V Česku sú aspoň zdravou protiváhou, imunitným systémom proti rozvratným dezinformáciám kvalitné média.
                     Nie všetci priaznivci Kremeľskej propagandy na Slovensku sú vygumované hlavy a psychické trosky. Verím že väčšina ľudí má záujem o pravdu, avšak len nemajú k dispozícii kvalitné média, ktoré by dezinformácie vyvážili.
 

Prečo je na Slovensku Putin a jeho politika tak veľmi populárna?

Podľa propagandy Rusko je protiváhou proti zlým rozpínajúcim sa hegemónom Spojeným Štátom, ktoré robili vojenské intervencie v Iraku, Afganistane, Líbyi. Z tohto dôvodu musíme USA nenávidieť a milovať Putina ako záchrancu planéty, ktorý je symbolom záruky mieru vo svete.
Pri tejto argumentácii sa ale nikdy nespomenie druhá strana mince. To že americkí prezidenti sa verejne ospravedlnili za tieto vojenské intervencie, sa do úvahy nezoberie.
Ďalej sa nespomenie to, že náš milovaný dokonalý Putin zo začiatku vojenské intervencie USA proti islamistom Al-Káide podporoval. Podporoval vojenskú intervenciu v Iraku. Dokonca ešte v roku 2011, keď sa v OSN hlasovalo o vojenskej intervencii do Líbie, Rusko vtedy s prezidentom Medvedevom sa hlasovania zdržalo a nevyužilo právo veta, čo mnohí očakávali, takže Rusko intervenciu do Líbie podporilo.
Ľudia ktorí veria na túto propagandu tieto informácie jednoducho nevedia, pretože ide o ľudí s veľmi nízkou inteligenciou. Ak by tieto informácie vedeli, hneď by sa schladili vo svojej agresívnosti. Je potrebné robiť osvetu v tejto oblasti a prebúdzať ľudí.
Blbci, ktorí veria na Kremeľskú propagandu si neuvedomujú, že Putin začal vojnu na Donbase, takže nie je žiaden mierumilovný mierotvorca. Dôkazy tu
                  Ďalej, keď sa opýtate prečo ľudia milujú Putina, tak Vám povedia že Putin je Rusko, Rusko je Slovanská krajina a my veríme v ideológiu Slovanstva, Panslavizmu, zjednotenia Slovanských národov na čele z naším dobrým oteckom Vladimírom Putinom. Slovensko má historicky dosť dobré vzťahy so všetkými Slovanskými krajinami a preto je ideológia Slovanstva veľmi populárna, na rozdiel od Poľska, ktoré malo historicky s Ruskom mnoho vážnych krívd a konfliktov.
Každý kto kritizuje Putinovu politiku je označený agresívnymi nenávistnými diskutérmi, respekríve propagandou prokremeľských médii za anti-Slovanského Sorošovho agenta, ktorí sa snaží škodiť spoločnosti.
Táto spomenutá ideológia však pramení z obrovskej hlúposti a nízkej inteligencie nášho Slovenského národa. Samotní Rusi by nám nechceli veriť, ak by sme im povedali, že my tu na Slovensku dokážeme veriť na tak absurdné hlúposti. Človek, ktorý na takéto niečo verí by si mal ísť zopakovať vzdelanie základnej školy.
Slovanstvo v samom základe nie je zlá ideológia, avšak Ruská federácia je multinárodná a multikulturálna krajina, takže určite to nie je ideálna krajina na Slovanstvo. Ak by aj Putin chcel pestovať v Rusku Slovanstvo, nemohol by si to dovoliť z dôvodu, že by tým vyvolal občianske nepokoje od neslovanských národov. Z moslimskými Čečencami už viedli občiansku vojnu a určite Ruskí politici nechcú aby sa to opakovalo.
Na slovo vzatý odborník na Rusko Michail Romancov v jednej svojej prednáške upozornil, že Rusi (Slovania) budú o 15 rokov menšinou vo vlastnom štáte. Demografická situácia je v Rusku zúfalá – úbytok obyvateľstva je vážny – pôrodnosť nízka. Štatistiky sa málinko zlepšili po anexii Krymu, ale tiež nie nadlho. Ďalší problém ktorý trápi Rusko je demograficky veľmi významná emigrácia z Ruska do krajín s lepšími ekonomickými podmienkami. Naopak do Ruska imigruje demograficky významný počet moslimského obyvateľstva z post-sovietskych krajín. Putin ničí Slovanov, robí anti-Slovanskú politiku, ale na Slovensku užitočnými blbcami je uctievaný ako ochranca Slovanov.
Kremeľ / Moskva si je veľmi dobre vedomá tejto hlúposti a primitívnosti Slovenského národa a preto dokážu veľmi dobre využiť propagáciu Putina a jeho politiky aj cez túto falošnú predstavu Slovanstva.
                Ďalším dôvodom prečo ľudia veria na propagandu Kremľu je to, že NATO a USA údajne obkľučuje Rusko, ohrozuje ho a chystá sa na neho zaútočiť. Pravda je ale taká, že štátna propaganda len odpútava pozornosť od reálnych sociálnych problémov Rusov vojenskou propagandou, čo tiež Ruskej vláde vyčíta napríklad aj opozičný spevák Vasja Oblomov. Putin sa nebojí Aliancie, ale toho čoho sa skutočné bojí sú jeho vlastní občania, opoziční politici ako Alexej Navalnyj či Igor Girkin Strelkov.
 

Porovnanie: ako veria na Kremeľskú propagandu Slováci a Rusi

               Kým ja nepoznám na Slovensku ani jedného človeka, ktorému by prekážala nenávisť pro-Kremeľských médii, naopak Ruské opozičné internetové média, ktoré tam sleduje asi 10 až 15% ľudí, veľmi aktívne kritizujú nenávisť v štátnej propagande, ktorej základným cieľom sú falošné správy pomocou ktorých sa snažia vyvolávať v Rusoch nepriateľské nálady voči USA a západu.
Napríklad aj Ruský opozičný spevák Vasja Oblomov tiež aktívne kritizuje nenávisť v štátnej propagande.
               Rusi navzdory propagande, keď počujú pravdu, vedia ju priznať a vziať do úvahy, príklad tu. Naopak cca 30% ľudí na Slovensku, sú veľmi silne sfanatizovaní pro-Kremeľskou propagandou, že by za ňu položili aj život, a akýkoľvek iný názor odmietajú už zo zásady a označia ho za Sorošovu rozvratnú propagandu. Rusi nie sú propagandou a nenávisťou až tak veľmi bigotne sfanatizovaní ako Slováci.
Niet hlúpejšieho národa na tejto planéte ako Slováci. Nevážime si demokraciu a chceme tu diktatúru a tyraniu rovnakú ako je v Rusku.
               Kým v Slovenských médiach sa ľudia nedozvedia o Putinovej politike nič negatívne a ani seriózne média sa nesnažia agresívne jednostranne pro-Putinské spravodajstvo pro-Kremeľských médii nijak vyvážiť, naopak v Rusku aspoň 10-15% ľudí sleduje internetové opozičné média, kde sa dozvedia pravdu. Rusi sú o Ruskej politike viac objektívne informovaní ako Slováci – nemusí sa nám to páčiť ale je to fakt. Keď sa aj niečo kritické na Putinovu politiku v našich médiach objaví, čo sa deje aj tak veľmi vzácne, zväčša ide len o kozmetickú kritiku, veľmi slabé analýzy a veľmi slabé argumenty.
 
 

Nenávistné Kremeľské média by po správnosti mali byť Jurajovi Smatanovi úprimne vďačné. Na miesto toho ho nenávidia

Ak by pro-Kremeľským médiám išlo úprimne o pravdu a čestnosť, boli by tomuto človeku vďačné a ďakovali by mu. Kritika je dobrá vec. Kritika posúva človeka dopredu, aby si mohol robiť svoju prácu lepšie. Ale prečo toľko nenávisti?
Problém je v tom, že pro-Kremeľským médiám neide o pravdu ale o agresivitu, nenávisť a klamanie ľudí.
 

Po správnosti by mal byť vyhlásený mimoriadny stav

                 To čo sa deje na Slovensku je naozaj šialené a naozaj neuveriteľné. Ľudia sa úplne zbláznili. Ak by som bol ja ministrom obrany, vyhlásil by som mimoriadny núdzový stav, stav ohrozenia a destabilizácie celej krajiny. Slovensko je položené na kolená nie vojenskou cestou ale cestou hybridnej vojny, kedy sa cez užitočných idiotov Kremeľskej propagandy podarilo ovládnuť myseľ Slovenského národa.
Ak by mi niekto pred 5 rokmi povedal, že takáto bude budúcnosť Slovenska aká je teraz prítomnosť, tak by som takémuto človeku neveril a poslal ho na psychiatriu.
                  Žijeme vo zvrátenej dobe kedy čím absurdnejšiu, primitívnejšiu a viac nenávistnú propagandu niekto šíri, tým viac jej ľudia veria. Ľudia na Slovensku úplne stratili zmysel pre to, čo je vlastne normálne. Ten človek, ktorý šíri nenávisť je považovaný za bojovníka za dobro a pravdu a ten kto verejne povie, že mu vadí nenávisť v Kremeľskej propagande je označený za zlomyseľného agenta Šoroša, ktorý sa snaží škodiť spoločnosti.
Žijeme v dobe kedy je šialenosť považovaná sa normálnosť a normálnosť za šialenosť.
 

Média

TASR sa aktuálne mierne zlepšila v kvalite informovania o Rusku po odchode kontroverzného Rezníka. Čo ma ale šokuje, že jednotlivé komerčné média mnohé tlačové správy, ktoré sú negatívne o Rusku jednoducho nezverejnia, čo je ale obrovský škandál. Je to prakticky cenzúra. To majú Slovenskí novinári až tak veľkú potrebu sa pchať do zadku Putinovi, že budú veľkú časť negatívnych informácii o Ruskej politike cenzurovať?
Tiež je obrovský škandál, že Slovenské média nepíšu vlastné články o Rusku a len výlučne pasívne preberajú až prehnane diplomatické a politicky korektné, nekvalitné správy o Rusku. To že na Slovensku máme len asi 5 novinárov, ktorý sa seriózne zaoberajú zahraničným spravodajstvom je poriadna bieda. Dovolím si povedať, že pomaly aj v Zimbabwe majú kvalitnejšiu žurnalistiku ako na Slovensku. Analýzy a kvalitné reportáže o Rusku v Slovenských médiach sa si tak vzácne vyskytujú ako voda na púšti. Kým normálne média zbabelo mlčia a naopak dezinformačné Kremľom podporované média sú sakramentsky aktívne a agresívne vo svojej demagógii. Keď média ani prstom nepohnú, aby vyvážili klamstvo, potom sa nemôžeme čudovať prečo sa tak veľmi darí agresívnej dezinformácii.
 

Andrej Kiska

Víťazstvom pro-amerického prezidenta Andreja Kisku som ešte v tej dobe vôbec nebol nadšený. Bola úplne iná situácia. Pred rokom 2014 ešte neboli tak vážne problémy v Ruskej politike aké sú dnes. Putin ešte vtedy vnímal západ, EU a USA ako priateľa a chcel s ním spolupracovať. V tej dobe boli média trochu málo kritické k politike USA a viac kritické k politike Putina ako by bolo správne. Preto som vtedy v niektorých veciach v malej miere alternatívnym médiám fandil, že prinášajú aj iný pohľad,
(hoci už v roku 2014 som si bol vedomý falošných správ a už od samého začiatku alternatívnych médii mi vadila v nich nenávisť).
Medzičasom sa ale situácia zmenila a preklopila do úplne opačného extrému a Slovensko sa od západu preorientovalo na kult Putina a na agresívnu Kremeľskú propagandu.
V médiach, politike silne dominujú pro-kremeľské názory a dnes som veľmi rád a som vďačný, že Kiska ako jeden s veľmi mála politikov má odvahu ísť proti prúdu a povedať aj iný pohľad ako pro-Kremeľský.
Vec, ktorá zosilňovala faktor, pre ktorý som mal na Kisku v minulosti negatívny názor bolo to, že bol zástancom nelegálnej a neregulovanej migrácie, ktorý však chvalabohu medzičasom zmenil.
 

Štefan Harabin

Harabin je jeden z najviac populárnych ľudí, ktorí šíria Kremeľskú propagandu. Je to hlúpy užitočný blbec.
Treba uznať, že Harabin bol, podotýkam bol navzdory rôznym kontroverziám inteligentný človek. Medzičasom mu ale v hlave preskočilo. Od 10.5.2018 môžeme s úplnou istotou povedať, že Štefan Harabin nie je normálny človek a trpí nejakou psychickou poruchou
 
Boh chráň Slovensko aby sa nestal takýto blázon prezidentom!!
Harabin má tiež omnoho tvrdšiu rétoriku ako sám Marián Kotleba
 
Nechcem kritizovať Harabina - tohoto človeka je mi úprimne ľúto.