Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Ruská vládna propaganda ťaží z neschopnosti a z profesionálneho zlyhania západných médii

(Aj napriek tomu, že tento portál sa špecializuje na tému kresťanstva, zverejním tu aj článok z iného súdka)

Proruská propaganda infiltruje do prozápadných médii.Západné média cúvajú pred Ruskou propagandou

Doba sa mení. Proruská propaganda alternatívnych médii jednoznačne ťahá za dlhší koniec. Bez ohľadu na to, či sa to niekomu páči alebo nie, alternatívne média už dávno svojou silou prevalcovali média hlavného prúdu.
Väčšina politikov či už z vlády alebo opozície sa vôbec netají väčšou či menšou podporou mnohých ideí z alternatívnych médii.
 
Otvorene treba priznať, že Ruská propaganda ťahá za dlhší koniec. Klobúk dole. Stratégovia pracujúci pre Ruskú vládu, ktorí sú zodpovední za propagandusú ozajstní géniovia.
Na druhej strane tu vidíme veľmi vážne profesionálne zlyhanie prozápadne orientovaných médii, ktoré svojou neprofesionalitou a neschopnosťou nie sú schopné poukazovať na klamstvá Ruskej propagandy a iné zavádzania či manipuláciami s faktami.
Ruská propaganda a alternatívne média zažívajú obrovský úspech a triumf kvôli neschopnosti prozápadných médii. Západné média cúvajú pred Ruskou propagandou a do samotných prozápadných médii infiltrovala Ruská propaganda.
Chýbajú podrobné poctivé analýzy Ukrajinského konfliktu. Snáď okrem Alexandra Dulebu sa týmto touto problematikou nikto nezaoberá naozaj poctivo a tiež vyjadrenia pána Dulebu v mainstreamových médiach je naozaj len minimálne.
Veľká chyba je to, že prozápadné média neurobili žiadne interview s nejakými serióznymi Ukrajinskými analytikmi a nezohľadňujú ani názor Ukrajinských médii, hoci pre vyváženosť by sa to patrilo.
 
Prozápadné média veľmi rýchlo zabudli na tlačové konferencie hlavného separatistu Igora Girkina Strelkova, ktorý otvorene opakovane priznal, že vojnu na Ukrajine nevyvolali neexistujúci „separatisti“ a začali Ruskí vojaci. Prozápadné média za nechali uniesť Ruskou propagandou a veľmi rýchlo zabudli na prítomnosť Ruských vojakov na JV Ukrajiny, ktorí tam definitívne nezmizli ani doteraz.
 
Ďalej v prozápadných médiach mi veľmi chýbala seriózna a poctivá analýza diskusií okolo Minských mierových konferencií. Separatisti by súhlasili s mierom len vtedy, ak by mali úplnú samostatnosť od Ukrajinskej vlády. To čo separatisti nazývajú autonómia je ešte väčšia nezávislosť a samostatnosť voči Ukrajinskej vláde ako má Slovensko voči EU!!!! Dohodnúť mier za takýchto absurdných podmienok je naozaj nemožné, ale alternatívne média označujú separatistov ako za mierotvorcov. Ďalej predstavitelia samozvaných republík požadujú úplnú hospodársku samostatnosť, vlastnú políciu, vlastnú armádu, čo je naozaj absurdné, ak takéto veci zaznejú v rámci mierových rokovaní. Hoci v alternatívnych médiach je Porošenko označovaný za fašistu, ktorému za každú cenu ide len o vojnu, opak je pravdou – tá strana ktorá chce za každú cenu vojnu sú samozvané okupantské republiky na JV Ukrajiny.
***************************
Ďalšie zaujímavé fakty z Ruskej vládnej propagandy, ktorým čiastočne naleteli aj západné média
 

Mýtus o mierotvorcovi Putinovi

Hoci Putin je v alternatívnych médiach označovaný za mierotvorcu, opak je pravdou. Ak by Putin chcel, mohol by Ukrajinský konflikt ukončiť, zo dňa na deň jediným prezidentským dekrétom. Ale neurobil tak.
                   Nie je žiadnym tajomstvom, že samozvané republiky plne podliehajú Ruskej vláde a tiež sú finančne závislí od Ruskej vlády. Mimochodom otec „separatistov“ a hlavný „separatista“ Igror Girkin Strelkov je známy tým, že pracoval pre Ruskú vládu, konkrétne pre Ruskú tajnú službu.
                   Dôvod, prečo Putin nechce mier, prečo nechce stiahnuť okupantov „separatistov“ z JV Ukrajiny, je podľa serióznych, poctivých analytikov v celku jasný. Pre Putina by to znamenal radikálny prepad popularity, Rusi by začali považovať Putina za slabocha, ktorý robí ústupky nepriateľskému západu. Rusi majú inú mentalitu ako Slováci. Kým Slováci chcú mier, Rusi chcú vojnu – chcú vidieť Rusko ako hrdú suverénnu, dominantnú krajinu, ktorá sa hrá v Ukrajine na dominantného policajta. Pre Putina je viac dôležité sa za každú cenu udržať pri moci a zostať populárny, ako mier.
 

Slabá pamäť prívržencov alternatívnych médii

Bol som až zhrozený, keď som si čítal komentáre rôznych prívržencov alternatívnych médii. Ľudia majú veľmi slabú pamäť. Je veľmi smutné, že ľudia sú až tak silne zmagorení propagandou, že si nepamätajú ani 3 ročnú históriu, nepamätajú sa ani na to čo sa dialo 3 roky dozadu.
               Viacerí diskutériopakovaneargumentovali tým, že vojna a Ukrajine sa začala kvôli tomu, že Ukrajinská armáda začala odstreľovať civilné objekty na JV Ukrajine. Potom len prišli cnostní hrdinovia separatisti, aby išli civilné obyvateľstvo Ukrajiny chrániť. Toto je jednoznačne jednoznačne hoax.
               Pravda je taká, že s provokáciami ja JV Ukrajiny začali ruskí vojaci. Ako zámienku na to mali to, že Ukrajinská vláda novelizovala Janukovičov jazykový zákon. Ruských vládnych médiach a alternatívnych médiach sa začali sa šíriť hoaxy, že na školách je zakázané hovoriť po rusky čo nebola pravda. Takto bola oficiálne zdôvodnená zámienka vojenských provokáciii „separatistov“. Ukrajinská armáda zasahovala až po týchto provokáciach separatistov!!
 

Naletia niekedy západné média proruskej propagande? Áno stáva sa

Niektoré alternatívne média hovoria „my nič my muzikanti“, keď citujú len zo západných médii. Existuje hlavne jeden hoax Ruskej propagandy, ktorému sa veľmi úspešne podarilo sa presadiť aj v západných mediálnych agentúrach a o je to, že Rusko sankcie nielenže nepoškodili ale naopak ekonomicky posilnili. Alternatívne média s ohromnou eufóriou a obrovským nasadením tieto tlačové správy zo západných médii citovali.
    Aj západné média z ktorých niektoré alternatívne média citujú samozrejme že niekedy preberajú hoaxy Ruskej propagandy. Veď aj za Stalinovej éry sa hovorilo ako sa úžasne darí Rusku a západné média tomu naleteli, lebo si nemali ako overiť informácie. Ale ľudia v skutočnosti za Stalinovej éry hladovali, hlavne v určitých rokoch. História sa opakuje. Rovnako je tomu aj dnes. Zo západných médii alternatívne média preberajú len 0,01% informácii, ktoré sa im hodia do propagandy a čo sa im nehodí spoľahlivo cenzurujú, hoci sa navonok sa tvária ako veľmi proti cenzúre bojujú (napr. ostro kritizujú novelu trest. zákona ministerky spravodlivosti, ktorý „údajne“ podľa nich zavádza cenzúru na sociálnych sietiach).
 
Pre ľudí, ktorí sú silne vtiahnutí do proruskej propagandy alternatívnych médii je to nemožná a nepredstaviteľná vec, aby západné média mohli naletieť proruskej propagande.
Háčik je ale v tom, že už sa socializmu sa často stávalo, že západné média naleteli propagande ZSSR a preberali od nich zjavne nepravdivé tlačové správy so sovietskych informačných agentúr.
            Jeden z mnohých príkladov kedy za socializmu naleteli západné média propagande ZSSR bolo napr. to, že komunisti odfotili ľudí čakajúcich v dlhom rade pred obchodom s potravinami. Komunisti túto fotografiu predstavili západným médiám s tým, že napísali, že ľudia nečakajú pred obchodom-potravinami, ale pred knižnicou. Teda socialistických ľudí predstavili ako tých, ktorí majú abnormálny záujem sa vzdelávať. Z negatívnej veci urobili niečo pozitívne.
 
Dnes je tomu rovnako. V západných médiach nepracujú žiadni neomylní bohovia, ale presne rovnakí ľudia ako my. Ďalej západné mediálne agentúry nie sú tajné služby a nie sú prepojené s tajnými službami, akoby si možno predstavovali konšpiračné weby.
 
Západné média sa vo všeobecnosti len veľmi málo zaoberajú a zaujímajú Ukrajinským konfliktom, pretože logicky Američanov sa tento konflikt netýka tak veľmi ako nás z dôvodu geografickej vzdialenosti. A práve z tohto dôvodu tu vzniká veľká medzera a veľký priestor pre propagandu. Málo informácii, veľký priestor pre propagandu a informačné omyly.
 
Alternatívne média s ohromnou eufóriou publikovali správu amerických informačných agentúr, že sankcie vôbec Rusko nepoškodili, čo je typická propaganda Ruských médii, ktoré patria štátu. Západní novinári naleteli Ruskej vládnej propagande. Pravda je ale taká, že média v Rusku ktoré nepatria štátu hovoria, že sankcie Ruskú ekonomiku poškodili a to dosť vážne. Napr. devalvácia meny, vážny pokles cien ropy, s ktorých mala ruská vláda veľmi podstatný podiel prijímov. Keby západné agentúry neflákali svoju práce a sledovali aj rusko-jazyčné média ktoré nepatria štátu, tak by asi tak ľahko propagande nenaleteli.
 
Zaujímavé, že západné agentúry už prestali hovoriť o akejkoľvek prítomnosti Ruských vojakov na Ukrajine ktorí sa tam okrem separatistov bezpochyby nachádzajú, hoci niektoré Ruské média, ktoré nepatria vláde to spomínajú dosť často. Veľmi zvláštny paradox!! Americké média zjavne zlyhali.
 
Alternatívne média o Ukrajinskom konflikte čerpajú informácie s médii, ktoré patria Ruskej vláde, citujú oficiálne tlačové správy samotných separatistov (čo sú viac menej čisté hoaxy), sem tam citujú niečo s prozápadných médii ktoré o celom konflikte prakticky nič nevedia, ale úmyselne cenzurujú nepohodlné informácie s Ruských médii ktoré nepatria vláde.
 

Ospravedlnia sa alternatívne média za svoje hoaxy, keď sa sami uvedomia a precitnú, že klamali?

Alternatívne média neustále bombardovali čitateľov dezinformáciami, že sankcie západu nielenže Rusko nepoškodili, ale naopak ekonomicky posilnili. Rusko však ako reakciu na druhý balík sankcií zo strany USA reagovalo extrémne, čo musí byť aj človeku najviac sfanatizovanému rusofilnou propagandou jasné, že ekonomické sankcie západu, museli Rusko poškodiť naozaj veľmi. Kedy alternatívne dezinformačné weby prijímu zodpovednosť za svoje dezinformovanie? Nájdu odvahu a ospravedlnia sa za svoju dezinformačnú stoku, ktorú šírili, keď sa čierne na bielom ukázalo, že klamali?!?!? https://www.etrend.sk/ekonomika/ruske-sankcie-proti-usa-zacinaju-platit-atmosfera-je-napata.html
A prečo alternatívne média cenzúrovali aj takéto správy? V Rusku sa nebezpečne rozťahuje chudoba. Každý desiaty človek nemá peniaze na jedlo http://hnonline.sk/svet/989220-rusko
Teraz sa jasne ukázalo, že celé alternatívne média sú len jeden rusofilný odpad.