Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Ruská vláda je zodpovedná za bezprostredné vyvolanie Ukrajinského konfliktu

Aj napriek tomu, že tento portál sa špecializuje na tému kresťanstva, zverejním tu aj tento politický článok: 

Článok aktuálny 22. novembra 2014 ale platí to stále
Môj pohľad na Ukrajinský konflikt je už dokonca aj priamo podporený aj v dôveryhodných ruských médiach!!!
Čo je tiež nepraje Ruskej strane je to, že samozvaná Donecká republika nie je demokratické zriadenie, ale vojenská diktatúra. Politických vodcov Doneckej republiky si nikto nezvolil demokratickými voľbami. Navyše prepukla veľká kauza, že jeden z najvyšších politických predstaviteľov samozvanej republiky je Igor Strelkov-Girkin, priamo pracuje pre Ruskú tajnú službu a nie je to žiadne tajomstvo. Po prepuknutí tejto kauzy musel rezignovať a nahradil ho iný človek. Ja osobne nemám pochybnosti v to, že vodcovia samozvaných republík sú predĺžené ruky ruskej tajnej služby FSB http://en.wikipedia.org/wiki/Igor_Girkin http://cs.wikipedia.org/wiki/Igor_Girkin
Pre fanatických rusofilov sú tieto správy obrovským sklamaním.
Samotné Ruské média priznali priame vojenské akcie Ruskej vlády na Ukrajine. Veliteľ tejto vojenskej operácie bol Igor Girkin Strelkov. Strelkov bol poverený Ruskou vládou.
http://echo24.cz/a/wJEEE/strelkov-valku-na-ukrajine-jsem-rozpoutal-ja
http://zavtra.ru/content/view/kto-tyi-strelok/
http://rustelegraph.ru/news/2014-11-20/Strelkov-Voinu-na-Ukraine-nachal-ya-22205/
http://lifenews.ru/news/139163
Celkovo ešte pripomínam, že príslušníci Specnazu sú cvičení tak, že sú schopní robiť činnosť vojakov a príslušníkov tajnej služby zároveň. Člen Specnazu je tajný agent a špičkový vojak v jednom.

Čo je to Specnaz?
Specnaz je ruská vojenská špeciálna jednotka určená prevažne na tajné vojenské operácie.

Čo vyplýva z novo-zverejnených informácii v Ruských médiach?
Existujú dve verzie:
a) buď boli zverejnené informácie od Strelkova, ktoré sa skutočne Ruskej vláde nepáčia a napriek silnej kontrole médii štátom, tieto informácie unikli
b) druhá verzia je to, že Ruské vláda chcela svoju vinu (možno neúmyselného) vyvolania konfliktu hodiť na obetného baránka – Strelkova, pretože už tak či onak mnohé informácie unikli a treba to ututlať. Tak by si vláda očistila svoje meno, jej ruky by zostali čisté a všetka vina by tak bola zhodená na Strelkova. Ak by to bola pravda, tak tie informácie, ktoré boli zverejnené, by boli teda špičkovou psychologickou manipuláciou, v článkoch je Ruská vláda vyobrazená ako tá „dobrá“, ktorá separatistov do veľkej miery „nepodporovala“, teda nepodporovala celý tento konflikt.
Skutočná pravda je ale iná: Strelkov ako člen tajnej služby resp. Specnazu, bol priamo riadený z Kremľu. Za všetko čo robili „separatisti“ na Ukrajine, je zodpovedný Kremeľ. Na druhej strane môže byť pravdivé aj tie informácie, že Strelkov nie vo všetkom poslúchal vládu a preto bol z tajnej služby vyhodený a zbavený všetkých hodností (tak sa aj píše v anglickej Wikipédii)

Celkovo je pravda nasledovná:
že oboje strany konfliktu sa veľmi previnili, oboje strany urobili nehorázne špinavosti: aj Ruská vláda. Obrazne môžeme povedať, že západ vylial benzín a Ruská strana ho podpálila. Bezprostredné vyvolanie konfliktu spôsobila Ruská vláda prostredníctvom svojich vojakov obsadeným administratívnych budov (vedenie samospráv aj pobočku Ukrajinskej tajnej služby). A logicky potom každý štát, ktorého je ohrozená územná celistvosť si bude brániť svoje územie – logicky Ukrajinská armáda začala bojovať proti separatistom. Potom sa už rozohnili vojenské vášne, situáciu využili extrémisti ako napr. Národná garda, ktorá masakrovala civilistov, aj Ukrajinská armáda zabíjala civilistov.
Skutočne nechcel by som byť v koži politikov Ruskej vlády. Ruskí politici sa nesmierne previnili,sú zodpovední za celé vyvolanie nesmierne krvavej vojny, za zničenie životov miliónov civilistov, milióny ľudí sú utečenci, ktorí bojujú o svoje prežitie a žijú v hroznom strachu čo bude s nimi zajtra, či budú mať vôbec čo jesť. Nechcel by som byť na mieste Ruských politikov, lebo zodpovednosť za niečo takéto hrozné by mi nedávalo spávať – svedomie by ma veľmi ťažilo. Ani modla Rusofilov – prezident Putin, nie je žiaden anjelik – aj on sa previnil
*******************************
A čo sa týka Specnazu, ktorý obsadili administratívne budovy na východe Ukrajiny? Tak stačí použiť logický rozum. Hneď po obsadení Krymu oficiálne vyhlásil Lavrov je potrebné, aby sa Ukrajina federalizovala. Neprešlo ani pár dní a už neznámi ozbrojení muži v maskách za nesmierne krátku a rýchlu dobu obsadili všetky administratívne budovy a políciu. Je nepredstaviteľné, aby tí muži v maskách boli separatisti – veď tí sa ani nestihli poriadne zorientovať aká je vlastne politická situácia, nie to ešte cielene a profesionálne obsadzovať administratívne budovy. Ozbrojene obsadiť administratívne budovy nemohli žiadni amatéri -separatisti, ktorí nemajú ani žiaden poriadny výcvik. Obrovská profesionalita, šikovnosť, organizovanosť, časová krátkosť obsadenia administratívnych budov, prezrádza prítomnosť Specnazu, (ktorý je navyše špeciálne cvičený na tajné vojenské akcie). Aby takéhoto niečoho boli schopný neorganizovaní a neprofesionálni separatisti, je úplný nonses. Obsadenie administratívnych budov na východe Ukrajiny bola bezpochyby práca organizovaná z Ruského ministerstva obrany a tajnej služby FSB.