Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Porovnanie propagandy (ideológie) a náboženstva. Majú veľa spoločného. Ideológia alternatívnych médii

(Aj napriek tomu, že tento portál sa špecializuje na tému kresťanstva, zverejním tu aj článok z iného súdka) 

Porovnanie propagandy (ideológie) a náboženstva. Majú veľa spoločného. Ideológia alternatívnych médii
Z pohľadu šamanizmu sú ideológia a náboženstvo takmer to isté. Majú veľa spoločného. Oboje sú egregorom.
Momentálne je najsilnejšia ideológia, ideológia alternatívnych médii.
Iba duchovne a spirituálne zaostalý človek potrebuje veriť na ideológiu alebo náboženstvo – na tieto umelé brzdy, ktoré človeka zväzujú a robia neslobodným.
Teraz si konkrétne vymenujeme spoločné znaky ideológie alternatívnych médii a náboženstva (kresťanstva)

Umelé rozdeľovanie ľudí: náboženstvo a ideológia sa držia hesla: „kto nezdieľa náš názor, je náš nepriateľ“. Alternatívne média a ich prívrženci veľmi radikálne, provokatívne a nenávistne bojujú proti názorovým oponentom – proti ľuďom z mainstreamových médii. Nechýbajú ani vyhrážky smrťou https://www.youtube.com/watch?v=mSzk2F31144 Každý, kto má iný názor ako proruský, kto si dovolí čo i len trošku kritizovať Ruskú politiku, je označený nenávistnou nálepkou "Sorosov agent".
Ibaže si spirituálne zaostalí ľudia si neuvedomia, že človek, ktorý má iný názor ak ja, menusí byť môj nepriateľ.
A ako rozdeľujú a vytvárajú nepriateľstvá náboženstva, je nám dobre známe: vojna medzi katolíkmi a protestantmi, náboženské vojny islamu. Tiež je dobré známe, že konzervatívni kresťania považujú ľudí s ezozerickým presvedčením za okultistov, za ľudí ktorí spolupracujú s diablom a majú veľkú nenávisť proti týmto ľuďom. Ak niekto v kresťanskej rodine konvertuje k ezoterike či ateizmu, zrazu vznikajú ohromné konflikty a rozdelenie v rodine.

Ja bojujem za pravdu!!!: čím je človek viac fanaticky zapálený za akúkoľvek ideológiu alebo náboženstvo, čím je väčšou obeťou ideológie alebo náboženstva, tým viac si o sebe daný človek myslí že pravdu pozná. Skutočnosť je ale taká, že čím je človek viac zapálený pre údajnú „pravdu“, tým má viac čiernobiele, jednofarebné myslenie, tým viac vidí v ľuďoch s iným názorom a iným presvedčením nepriateľov, tým viac nenávisti je v tomto človeku.
Nakoniec prídeme na to, že bojovanie za údajnú „pravdu“, sa nám zmení len na primitívnu nenávisť.
Obeť ideológie a náboženstva si veľmi silne myslí, že pravdu pozná. Oháňaním sa slovom „pravda“ v alternatívnych médiach a v náboženstve je veľmi časté

Princíp satana a diabla: žiadne náboženstvo nemôže dobre fungovať ak si nevytvoríme nejakého nepriateľa – satana. A ľudia, ktorí majú iní názor ako my označíme za heretikov, čarodejníkov, potom ich obviníme so spolupráce so satanom a potom ich upálime na hranici.
V alternatívnych médiach sa nazýva satan len trochu iným menom: menom George Sosos. Podľa alternatívnych médii za všetko zlo na svete môže George Sosos. A každého, kto má iný názor ako my označíme nálepkou, že spolupracuje so satanom George Sorosom, s jeho mimovládkami. 

            A ešte Vám poviem ďalší veľmi dobrý a šťavnatý príklad za čo všetko môže údajný satan=George Soros. Niekto na youtube zverejnil do ruštiny dabovaný seriál o sexualite v staroveku. Bolo to aj o sexualite v starovekom Grécku, kde sa samozrejme nevyhli ani téme homosexuality, ktorá mala v tejto spoločnosti významnú rolu. A keď som si pozrel komentáre pod videom, od Rusov, ktorí mali vypláchnuté mozgy miestnou propagandou, tak nevedel som či sa mám smiať alebo plakať. Tento seriózny faktografický film bol označený diskutujúcimi za homosexuálnu propagandu Georga Sorosa 

Idealizovanie údajného princípu dobra: Človek vtiahnutý do ideológie alebo náboženstva je veľmi neslobodný. Keď človek vidí v spoločnosti a v politike veľa zla s utrpenia, logicky hľadá dobro, hľadá nejaký princíp, ktorý mu dá nádej na lepšiu budúcnosť. Žiaľ energeticky znečistený človek hľadá tento vznešený princíp dobra veľmi zle a pomýlene. Energeticky znečistený človek (a takýchto ľudí je väčšia) nedokáže myslieť zdravým spôsobom. Tento údajný princíp dobra, je v prostredí alternatívnych médii Putin, Kotleba a Rusko. Človek vtiahnutý do ideológie alternatívnych médii je až tak neslobodný, že Kotleba a Putin sú úplne dokonalí a za žiadnych okolností nie je schopný vidieť na nich chybu a za ich bezchybnosť by dotyčný bol schopný aj položiť život. Daného človeka už nedokáže zaujímať pravda – pravda ho nezaujíma – zaujíma ho ideológia za ktorú Bojuje. Akúkoľvek kritiku Ruska (aj tú pravdivú) vníma ako dielo George Sorosa.
V náboženskom prostredí je to zasa princípom „dobra“ náboženstvo samotné. Pri akejkoľvek kritike náboženstva, je obeť náboženskej indoktrinizácie veľmi podráždená. Náboženského človeka nezaujíma pravda, akéhokoľvek kritika náboženstva označí za služobníka satana.