Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

O problematike dosiahnutia mieru na Ukrajine. Absurdity pro-kremeľskej propagandy

(Aj napriek tomu, že tento portál sa špecializuje na tému kresťanstva, zverejním tu aj tento politický článok)

Článok je na tému mierových rokovaní medzi separatistami a Ukrajinou

V prvom rade je dôležité aby sa vojna ukončila. Je to dôležitejšie ako politické ciele. Človek zmanipulovaný pro-Kremeľskou propagandou je až tak zapálený, že mu je dôležitejšie a prednejšie byť verní pro-kremeľskej propagande ako o to, aby bol mier. Ideologické vášne sa rozhoreli nielen na bojisku, ale aj na Slovenku, kde sa nebojuje.
Ako dosiahnuť mier? V tejto veci má pro-kremeľská propaganda hneď niekoľko chýb.
Ruská propaganda a alternatívne média ovoria nasledovné:"mäsiar Porošenko by mal ukončiť vojnu, on je za tú vojnu zodpovedný"

Protiargumenty proti tejto propagande:
-vojnu začali separatisti, nie Porošenko. Ukončiť vojnu by sa patrilo tomu kto vojnu začal a spôsobil a to boli separatisti, nie Porošenko
-Urajinský konflikt môžeme obrazne prirovnať a porovnať k nasledovnému hypotetickému konfliktu: Nemecká vláda sa jedného dňa rozhodne vojensky napadnúť tretinu územia Rakúska a to prostredníctvom tajných vojakov, ktorí sa budú tváriť ako separatisti a aj pomocou spriatelených partizánov. Títo vojaci obsadia všetky miestne administratívne budovy, úrady, súdy pobočku tajnej služby a pobočky polície. Nebudú sa tváriť, že sú priamo organizovaní Nemeckou vládou, budú sa tváriť ako nemeckí dobrovoľníci. Samozrejme, že z tejto situácie vznikne vojna, Rakúska armáda nasadí armádu. Začnú prebiehať diskusie kto vojnu spôsbil a ako dosiahnuť mier. Logika pro-ruskej propagandy by bola v tejto situácii taká, že by sme museli hovoriť o Rakúskom premiérovi alebo prezidentovi ako agresorovi a mäsiarovi ktorý celú vojnu spôsobil a že on na ňu môže. Od Rakúskej vlády by sme mali požiadavku, aby sa vzdala a zložila zbrane a pro-nemeckí separatisti, nech si tú ich samozvanú republiku nechajú.

Je naozaj smutné ako dokážu byť ľudia zaslepení a zmanipulovaní propagandou, že dokážu uveriť takto nelogickej hlúposti a naprostej absurdite. Ak si to porovnáme s týmto Nemecko - Rakúskym konfliktom, uvedomíme si, aká nelogická hlúposť je to, aby ten "mäsiar" Porošenko zložil zbrane a dobrovoľne ponechal obsadené územia separatistom.To je rovnaká absurdita ako by Slovenská armáda prostredníctvom nejakých separatistov obsadila Moravu a ešte by sme chceli, aby Česká vláda bola tá, ktorá by mala zložiť zbrane!!! A hlavná vec že alternatívne média tak radi prirovnávajú mäsiara Porošenka k druhému Hitlerovi!!

Propaganda č. 2.:"separatisti majú právo narušovať územnú suverenitu Ukrajiny, pretože chránia proruské civilné obyvateľstvo pred banderovcami"

Protiargumenty:
-isteže niečo málo na tejto veci pravdy bude. Banderovci nie sú žiadni anjelíci. Avšak proruská propaganda môže mnohonásobne nafukovať a zveličovať hrozbu banderovcov. Zveličenou hrozbou banderovcov si separatisti osprevedlnia to, že vojnu vyvolali. Inak by nemali žiaden argument, že nimi vyvolaná vojna by mala vôbec nejaký význam. Čo im iné ostáva? Aspoň ospravedlnia svoje zločiny vyvolanej vojny tak, že zveličia hrozbu banderovcov
-je vysoko pravdepodobné, že separatisti provokujú Ukrajinskú armádu a banderovcov takým spôsobom aby zavraždili čo najviac civilistov. Možno im raz za čas aj zámerne umožnia a nechajú voľnú cestu, aby napadli nejakú dedinu. A potom majú samozvané republiky plné ústa argumentov a dôkazov ako banderovci a Ukrajinská armáda vraždia civilistov
(mimochodom predstavovať si separatistov ako tých dobrých morálnych ľudí je veľká chyba. Dokonca aj pán Čalovka hovoril, že vedenie samozvaných republík dalo popraviť niekoľko separatistov kvôli ich nemorálnemu správaniu vo vojne)
-ak by separatisti nevyvolali vojnu, tak by neoperovali na východe Ukrajiny ani žiadni banderovci. Existencia separatistov každým dňom dňom čím ďalej tým viac priťahuje banderovcov. Vojnové vášne sa stupňujú
-existencia občianskej vojny, ktorú separatisti vyvolali, samá o sebe prináša obete civilistov. Ak by separatisti nevyvolali vojnu, nebolo by treba "chrániť" ani civilné obyvateľstvo na JV Ukrajiny

Propaganda č. 3:"Ukrajinská vláda zakázala používať Ruštinu ako úradný jazyk"
Alexander Duleba v relácii na Slobodnom vysielači povedal, že táto vec nie je pravda. Ukrajinská vláda len zrušila nejaké Janukovičove zákony, ktorú určujú určité "nadpráva" Ruskej menšine (zrejme išlo o zakotvenie rovnoprávnosti ukrajinčiny a ruštiny v zákonoch). Ruština stále zostáva úradným jazykom a na školách je dovolené vyučovať v Ruštine.
Určite nemožno ospravedlniť zločiny seperatistov a nimi vyvolanú vojnu kvôli jazykovej diskriminácii

Separatisti chcú vojnu, nechcú mier. Dôkazy:
Neochota pristúpiť na mier u separatistov môže byť aj v tom, že vojnu vyhrávajú. Chcú dokončiť svoje úspešné dobrodružstvo do konca. Ideológia je im viac ako zastavenie masakrovania a krviprelievania, utrpenia a ničenia infraštruktúry. To sú tí úžasní separatisti, ktorú si proruské alternatívne média tak veľmi zastávajú

Trošku ešte odbočím: Mimochodom ani Putinovi veľmi neide o mier.Rokovania v Misku nezvolal ani nenavrhol Putin, ale niekto iný: začalo sa to tak, že Merkelová s Hollandom (rizkujúc priazeň USA) prišli do Moskvy a požiadali o takého mierové rokovanie Putina.

Je veľká dezinformácia a propaganda alternatívnych médii, že Putin je ten úžasný ktorému tak veľmi ide o mier a politici západnej Európy sú tí, ktorí všemožne podporujú konflikt na Ukrajine. Holland a Merkelová sú toho dôkazom, že pravda je opak čo hovorí pro-ruská propaganda

V tlačovej správe o ukončení rokovaní v Minsku sa objavili nasledovné informácie, zdroj http://www.teraz.sk/zahranicie/merkelova-putin-separatisti-dohoda/120074-clanok.html

K citovaným informáciam budem písať krátke komentáre:
"Zásluhu na tom, že proruskí separatisti podpísali dohodu v Minsku, má podľa nej ruský prezident, ktorý ich presvedčil, aby súhlasili s prímerím."
Táto nenápadná veta hovorí o tom, že Putin doslova nedobrovoľne a nasilu prinútil separatistov, aby dohodu podpísali. Teda zo strany separatistov nie je ani najmenšia snaha budovať mier.

"Dokument podpísali len členovia kontaktnej skupiny pre urovnanie krízy na východe Ukrajiny."
"Líder Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Alexander Zacharčenko podľa agentúry TASS po podpise dohody vyhlásil, že niektoré jej body si vyžadujú dodatočné prerokovanie a odsúhlasenie."

To znamená, že vedenie samozvaných republík môžu mať úplne iný názor ako znenie Minskej mierovej dohody. Znovu informácia naznačuje, že samozvané rebubliky nechcú mier ale vojnu
************
Tiež existuje nasledovná dezinformácia proruskej propagandy: "Požiadavka separatistov je len určitý stupeň autonómie a ak by im ju Kyjev dal, tak potom by bol mier."

Separatisti bez servítky na ústa povedali, že im neide o žiadnu autonómiu ale v podstate o úplnu samostatnosť.
A tu máme aj dôkazy z tlačovej správy:
Medzi požiadavky separatistov patrí aj táto naprostá absurdita:
"Spoločný návrh Doneckej ľudovej republiky (DĽR) a Luhanskej ľudovej republiky (LĽR) predpokladá vytvorenie oddielov ľudových milícií, podriadených miestnym výkonným orgánom."

Zdroj: http://www.teraz.sk/zahranicie/porosenko-a-kerry-koordinovali-kroky-na-/134692-clanok.html

Pod pojmom milície treba myslieť separatistov a armádu. Na v histórii celého sveta nájdete len veľmi málo autonómnych republík z vlastnou armádou. A na celej tejto zemi už vôbec nenájdete jedinú autonómnu republiku s armádou, ktorá by nebola podriadená centrálnej vláde.
Mierové požiadavky separatistov sú naprosto šialené. Oni nechcú autonómiu, ale úplnú suverenitu a samostatnosť.
Navyše z histórie vieme, že vždy po skončení vojny dôjde k demilitarizáci. Separatisti chcú však pravý opak, po skončení vojny ešte len budovať armádu.

Záverom:
Ruská vláda nemá veľký záujem o mier a vedenie samozvaných republík už vôbec nie. Propaganda proruských a alternatívnych médii je jednoznačne založená na klamstve.

Možno aj toto je jeden z dôvodov odchodu Huďa a Lichtnera zo Slobodného vysielača, že si sami uvedomili, že proruská propaganda ktorú tak propagujú sa ocitla v slepej uličke, uvedomili si, že sami naleteli.
Dôležité je veľa rozmýšľať a používať rozum. Nie sa len fanaticky zapáliť pre nejakú ideológiu.

Rozhodne by so sa bál prezentovať takéto názory v štúdiu Slodobného vysielača. Dočkal by som sa len nechutných útokov, nadáviek a telefonátov plných bezhlavej nenávisti. Krajšie ako nadávku "agent CIA" by mi poslucháči nepovedali. Moderátori poslucháčov tak zmanipulovali, tak im vymyli mozgy, že oni už nevedia rozmýšľať a používať rozum.Fanatiská zapálenosť pre proruskú ideológiu je pre poschucháčov prednejšia ako pravda a používanie rozumu.

Nechcel by som byť v koži moderátorov Slobodného vysielača, pretože musia mať veľmi zaťažené svedomie. S ľudí urobili doslovne psychické trosky, doslovne ich zmanipulovali a vymyli im mozgy, ktorí budú nenávidieť každý názor ktorý sa nehodí do ruskej propagandy. Z poslucháčov moderátori urobili psychické trosky bez rozumu, ktoré naleteli veľmi hlúpej paranoji údajného predaja vody, naučili poslucháčov len slepo a zbytočne nenáviseť politikov.

Stanú sa z médii hlavného prúdu onedlho proruské média?
V mainstreamových médiach sú v súčastnosti proruské a prozápadné názory vyvážené, zverejňujú ako aj pro-západné postoje, tak aj proruské postoje. Proruských názorov a mainstreamových médiach čím ďalej tým viac pribúda. (To že sú všetky média hlavného prúdu strašne neobjektívne len kvôli tomu, že nie sú dostatočne proruské, ako hovorievali pán Huďo a Lichtner, považujem za šialený názor). Až sa bojím, aby sa o nejaké dva roky nestala také vec, že tam bude omnoho viac proruskej propagandy ako pravdivých správ.