Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Ukrajinský konflikt. Boj pro-ruskej informačnej vojny

(Aj napriek tomu, že tento portál sa špecializuje na tému kresťanstva, zverejním tu aj tento politický článok)
Stručný obsah článku
Článok obsahuje žiadne ideologické keci, ale seriózne dôkazy, dôkazy, ktoré nie je možné ničím vyvrátiť. Článok hovorí o naprostej nezmyselnosti a primitívnosti pro-ruskej a proamerickej informačnej vojny, nakoľko pravda je niečo tretie. Tento informačný konflikt môžeme obrazne prirovnať k naživot a na smrť rozhádaným katolíkom a protestantom, ktorí sa hádajú, ktorý z náboženských prúdov je ten pravý. Z pohľadu ateistu sú ale oboje pohádané náboženské prúdy rovnakým nezmyslom a ich hádky vrchol primitivizmu.

Ideologicky zmagorený človek, ale bude naj napriek jasným dôkazom, aj napriek jasne preukázanej pravde s týmto článkom nesúhlasiť. Je naozaj smutné, že ľuďom je viac nejaká ideológia ako pravda.Ľuďom je bolestivé sa vzdať nejakej informačno-ideologickej predstavy, ktorú si tak veľmi zamilovali. Pravda je taká, že to nie je čiernobiele: v niečom má pravdu pro-americký zdroj informácii a v niečom pro-ruský zdroj informácii. Ľudia majú žiaľ čiernobiele myslenie.

Určite je treba oceniť snahy alternatívnych médii. Kým média hlavného prúdu všemožne obhajovali okupáciu americkej armády v Afganistane, Iraku, Líbyi, atď., alternatívne média to kritizovali. Dnes sa situácia otočila a alternatívne média sa stali naivnou proruskou propagandou a skôr majú pravdu mainstreamové média.

Východ Ukrajiny
Tu sa už alternatívne média veľmi mýlia. Zástancovia proruskej propagandy zaslepení ideologickým fanatizmom sa zaoberajú len prítomnosťou, ako momentálne na Ukrajine prebieha konflikt. Úplne zabudli sa vrátiť do blízkej minulosti - na to najpodstatnejšie - na skutočnú podstatu konfliktu - vznik konfliktu. Konflikt začal tak, že neznámi ozbrojení muži v maskách začali vojensky obsadzovať administratívne budovy na východe Ukrajiny - tejto veci sa silne sfanatizovaní proruskí novinári ako napr Ľubomír Huďo zámerne vyhýbajú, lebo to sa nehodí do ich silnej priam náboženskej proruskej viery a predvedšenia (skutočne zástancovia proruskej či promamerickej ideológie sa správajú ako vyznávači náboženstva - neide im o pravdu ale o vieru a predvedšenie v nejakú ideológiu).

Nevyvrátiteľné dôkazy že konflikt na východe Ukrajiny spôsobili Ruské špeciálne jednotky Specnaz
-Ukrajina je chudobná krajina. Bežný rádový chodobný Ukrajinec má hlavu plnú starostí a je rád, že to nejako finančne prežije zo dňa na deň a nieto ešte aby mu zostávalo toľko energie navyše, že by od roztopaše nemal čo robil ako obsadzovať administratívne budovy. Navyše z kade by zobrali toľko zbraní a munície? To je predsa fnančne veľmi náročná vec
-obsadiť administratívne budovy, políciu, či budovu pobočky tajnej sužby nedokáže len jeden človek, ale dobre organizovaná a dobre vojensky vycvičená skupina. Ruské média a propagandu alternatívnych médii je nemožné brať vážne, ktoré hovoria, že tie administratívne budovy obsadili bežní rádoví Ukrajinci. Takú činnosť dokáže urobiť len veľmi dobre zorganizovaná a cvičená profesionálna vojenská jednotka, nie obyčajní ľudia
-kto nevie čo je to vlastne jednotka Specnaz, ľahko dokáže naletieť Ruskej propagande. Ja som zhodou okolností už dávnejšie pred vypuktutím tohoto konfliktu čítal knihu Mareka Chlíbeka o tejto jednotke, kde veľmi podrobne charakterizuje túto špeciálnu jednotku. Vojaci Specnazu nie sú obyčajní vojaci. Sú špeciálne cvičení na veľmi tajné operácie. Vojak Specnazu je do slova a do písmena agent tajnej služby a vojak v jednom a je cvičení aj na to, aby robil len výzvedné činnosti samostatne. Vojaci Specnazu sú dobre cvičení aj na boj v mestách. Z týchto informáci jednoznačne vyplýva (ak dokážeme aspoň trochu logicky myslieť), že tí neznámi muži v maskách, ktorí vyvolali konflikt obsadením administraívnych budov, si nebudú nejakí nevinní bežní rádoví Ukrajinskí občania, ale členovia Specnazu.Samozrejme neskôr sa k týmto Ruským vojakom mohli pripojiť aj Ukrajinskí občania Ruskej národnosti. Avšak tvrdé jadro separatistov ešte aj do dneštnej doby bezpochyby tvoria vojaci Specnazu
-to že sú separatisti veľmi silní a vyhrávajú nad Ukrajinskou armádou je len ďalší dôkaz, že separatisti sú Ruskí vojaci. Necvičených bežných rádových Ukrajincov, by Ukrajinská armáda už dávno rozstrieľala na márne kúsky
-a teraz poriadne spozornite. To najlepšie poviem nakoniec. Tak toto je naprosto šokojuci a priamy dôkaz toho, že vojnu spôsobili Ruskí vojaci. Priznal sa k tomu sám veliteľ jednotiek Specnazu, ktoré pôsobili na Ukrajine. Tento "hrdina" sa volá Igor Girkin Strelkov, ktorý povedal pravdu bez servítky na ústa takú aká je a to v samotných Ruských provlánych médiach. Tu sa už putinofili, rusofili a Kremeľofili nemajú na čo vyhovárať. Dôkazy sú jasné a nevyvrátiteľné. Strelkov naprosto šokoval.

Škoda, že tieto správy boli úplne odignorované a nepovšimnuté či už alternatívnymi alebo mainstreamovými médiami na Slovensku. Myslím si, že aj Rusi v Rusku naprosto zmagorení mediálnou propagandov si tento článok takmer vôbec nepovšimli. Nejaké tri pravdivé články sa úpne stratia v tisícoch článkov a reportážach, ktoré hovoria že separatisti sú len bežní nevinní Ukrajinskí občania Ruskej národnosti.

A tu vidíme, že dokonca aj mainstreamové média naleteli Ruskej prapagande, keď si myslia, že separatisti sú len Ukrajinskí občania, ktorí sú iba a len podporovaní z vonku z Ruska vojensky. Pravda je taká že nielenže sú separatisti podporvaní Ruskom, ale väčšina z nich sú riadnymi Ruskými vojakmi Specnazu
http://echo24.cz/a/wJEEE/strelkov-valku-na-ukrajine-jsem-rozpoutal-ja
http://zavtra.ru/content/view/kto-tyi-strelok/
http://rustelegraph.ru/news/2014-11-20/Strelkov-Voinu-na-Ukraine-nachal-ya-22205/
http://lifenews.ru/news/139163

Návrh na mierové riešenie Ukrajinského konfliktu

Proruská propaganda hovorí, že hrozná krvilačná Ukrajinská vláda nasadzuje armádu proti občanom na východe Ukrajiny a tí úžasní dobrí separatisti týchto občanov chránia.

Pravda je úplne iná. Separatisti ohrozujú územnú celistvosť Ukrajiny. Ukrajinskí politici sa oprávnene obávajú že východ Ukrajiny stratia. Ak by ukončili vojnu, aké môže mať garancie, že východ ukrajiny nestratia? Sú predstavitelia samozvaných republík tak dôveryhodní ľudia, že ak by sa Ukrajina vzdala, separatisti by ukrajinskej vláde dobrovoľne východ Ukrajiny vrátili späť? V každej jednej krajine (nie len Ukrajine) bude občianska vojna, ak je ohrozné jej územná celistvosť. Človek zmagorený proruskou prapagandou to nedokáže pochopiť, že Ukrajinská vláda nemá inú možnosť ako vojnu neukončiť a viesť naďalej.

Ukrajinská vláda ustúpiť nemôže. Ústúpiť musí ten, kto vojnu začal a vyvolal. A začali a vyvolali konklikt jednoznačne separatisti. Kým bude existovať samozvaná Donecká a Luhanská reublika, nemôže nastať mier.

Tu by malo zohrať správnu úlohu hlavne Rusko. Rusko samozvané republiky podporuje. Úlohou Ruskej vlády je oficiálne zavrhnúť a odsúdiť tieto samozvané republiky kvôli ktorým je vojna. Prezident Putin by mal nabrať odvahu a pred všetkými médiami oficiálne prehlásiť, že mier narušuje existencia separatistova samozvaných republík.
Problém je ale v tom, že takýto krok zo strany Putina by mohol spôsobiť konflikt aj v samotnej Ruskej vláde, lebo mnohí politici si existenciu týchto republík zastávajú.

A najväčší problém v miery sú samotní Ruskí novinári a hneď vysvetlím v čom. Rusí novinári, hoci majú dobrý úmysel vlastenectva a myslia to dobre, v skutočnosti robia veľké problémy, keď obhajujú existenciu samozvaných republík. Ruskí novinári vo svojej pomýlenosti a zapálenom fanatizme si neuvedomujú, že robia viac zla ako dobra. A tým že obhajujú existenciu samozvaných republík, má to vplyv aj na verejnú mienku. Ruskí politici si nemôžu dovoliť urobiť tak extrémne nepopulárny politický krok, ako je úplne zavrhnutie samozvaných republík

Existencia samozvaných republík ohrozuje bezpečnosť aj samotému Rusku. Občianska vojna na východe Ukrajiny púta pozornosť NATO a americkej armády. Situácia sa môže potencionálne vyhrotiť a 3. svetovú vojnu si Rusko určite nepraje.

Myslím si, že väčšina ruských politikov je za likvidáciu samozvaných republík, problém je ale v tom, že sú pod silnými tlakmi, ktoré im bránia realizovať ich správne politické stanovisko. Ak by zavrhli samozvané republiky, znamenalo by to pre Rusko veľké výhody: zrušenie ekonomických sankcií, zrušenie politickej izolácie Ruska, zlepšenie vzťahov so západom, ukončenie napätej atmosféry studenej vojny. Zavrhnutie samozvaných republík je skutočne v národných záujmoch Ruska a je to pre jeho dobro(hoci pomýlená propaganda alternatívnych médii hovorí niečo iné)

Ruská vláda by mala urobiť všetky dostupné kroky k likvidáci samozvaných republík a k likvidácii separatistov. Rusko by malo poctivo strážiť hranice a nedovoliť dodávky zbraní.
Rusko by malo zrušiť všetky akcie Specnazu na podporu separatistov
Rusko tiež môže nasadiť odstrelovačov na politických predstaviteľov samozvaných republík. To pomôže samozvaným republikám ľahšie zaniknúť.
Iným spôsobom nie je možné presadiť mier

Čiernobiele myslenie alternatívnych médii
Je to chyba všetkých moderátorov Slobodného vysielača. Najmä Ľubomír Huďo a Norbert Lichtner majú až tak extrémne názory, že podľa nich mainstreamové média budú vždy len klamať a nikdy v ničom pravdu nepovedia a alternatívne média budú mať vždy pravdu a v ničom sa nepomýlia. Nikdy som zo strany týchto dvoch pánov nepočul, že by niekedy priznali, že by čo i len trošku málinko na kritike Ruska zo strany mainstreamových médii mohlo byť niečo pravdy. A nikdy nepriznali, že by sa mohli alternatívne média v niečom mýliť.

Títo dvaja páni nevedia rozmýšľať a znažiť sa nejako rozumovo posúdiť, či je daná konkrétna správa pravdivá alebo nie. Ich kritérium dôveryhodnosti len to, z akého zdroju je daná správa: podľa nich Ruské a proruské média budú mať vždy pravdu a západné média budú vždy klamať a nikdy to nemôže byť inak.

Práca Lichtnara a Huďa pripomína sfanatizovaný, nepriateľský boj a informačné vášnivé bojovanie, na miesto zmyslu pre objektivitu a objektívneho zmýšľania. Na miesto zmyslu pre objektivitu a pravdu, majú táto páni na prvom mieste slepú a zaujatú nenávisť proti mainstreamovým médiam.Vášne nenávisti sú pre nich prednejšie ako objektivita a zmysel pre pravdu.

Čo je smutné, na miesto toho aby poslucháčov moderátori naučili rozmýšľať, vymývajú mozgy masám poslucháčov len slepou nenávisťou voči západným médiam. Najviac mi je ľúto poslucháčov, že sú takto manipulovaní.