Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Je možná politická revolúcia z pohľadu šamanizmu?

V poslednom čase je v alternatívnych médiach populárne hovoriť o politickej revolúcii o ideálnom spoločenskom zriadení. A zväčša ide o veľmi hlúpe a nereálne nápady.
Z pohľadu šamanizmu nie je politický systém až tak veľmi podstatný.
Kým väčšina ľudí hovorí, že je treba zmeniť politický systém, šamanizmus hovorí, že je treba zmeniť seba. Na to aby bol jedinec šťastný nepotrebuje zmeniť politický systém. Aj v tomto politický systéme je možné byť šťastný ak si človek nájde dobrú prácu ktorá ho baví, napĺňa a je dobre ohodnotená. A práve k tomuto šamanizmus pomáha. Pohľad šamanizmu na svet je úplne iný ako u väčšiny ľudí. Dostatočne prečistenie čakier spôsobí, že človek ako magnet bude do svojho osudu nasávať akési pozitívne náhody, ktoré sú v skutočnosti nenáhodné – pozitívne nenáhodné náhody, ktoré dotyčnému človeku prinesú do osudu dobrú prácu, príjemných ľudí a dobré medziľudské vzťahy, atď.
Človek si sám so svojho vnútra tvorí realitu sám pre seba. Preto nie je potrebné meniť politický systém, aby boli všetci (nielen jednotlivec) šťastní v danom štáte.
 
V prípade ak bude šamanské meditačné techniky praktizovať významné percentuálne zastúpenie populácie, tak sa to určite prejaví aj v politickom systéme a dostanú sa do politiky neskorumpovaní a múdri politici, ktorí urobia veľa pozitívnych krokov pre ľudí. Realitu si vytvárajú samotní ľudia.

*********************************************************
Názor: "Jedine náboženský fanatizmus nás zachráni pred úpadkom v politike a v spoločnosti"
Mnohí kresťania hovoria, že raj na zemi bude až vtedy ak bude čo najviac ľudí vo fanatických charizmatických kresťanských spoločenstvách/resp. sektách pretože len tak ľudia získajú požehnanie od Boha. S takýchto názorov by ľudia už mali konečne vytriezvieť. Rôzne fanatické charizmatické kresťanské sekty nie sú žiadnou novinkou a hlavne v USA tradícia kresťanských charizmatických siekt môže mať aj vyše 100 rokov – charizmatické sekty sa už stihli ukázať čo sú zač – okrem fanatického vymývania mozgov, zotročovania svojich vlastných členov a robenia z nich psychické trosky, nič iné nedokázali. A práve preto že tieto fanatické kresťanské spoločenstvá už dobre poznáme, by sme sa mali poučiť a vytriezvieť z názoru, že kresťanské sekty nás tu zachránia pred úpadkom spoločnosti. Sekty spôsobujú úpadok spoločnosti a sú jeho zdrojom.