Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

TASR sa zmenila na fanaticky rusofilnú pro-Kremeľskú informačnú stoku

(Aj napriek tomu, že tento portál sa špecializuje na tému kresťanstva, zverejním tu aj článok z iného súdka) 
 
Aj napriek tomu, že tento portál sa špecializuje na tému kresťanstva, zverejním tu aj tento článok iného razenia:
                 Chápem, že tento článok je dosť dlhý. Avšak určite Vám ho odporúčam aj napriek tomu prečítať celý a pozorne, pretože pojednáva o veľmi závažnej problematike.
                TASR (Tlačová agentúra Slovenskej republiky) je štátna informačná agentúra, ktorá má obrovský vplyv, pretože z nej kopírujú informácie všetky ostatné média.
                Juhoamerickí pôvodní kmeňoví šamani tvrdia že od roku 2012 sa začalo obdobie veľkých zmien a majú pravdu. Ľudia sú dezorientovaní a ani nestíhajú tieto veľké zmeny sledovať. Ak by ste ešte pred rokom povedali, že informovanie TASR sa zmení na ešte väčšiu demagógiu a propagandu ako alternatívne média, tak by si o Vás všetci mysleli že ste sa zbláznili a poslali by Vás pomaly na psychiatriu. Realita je naozaj drsná.
 

Spolupráca TASR so SputnikNews

Prv ako pôjdeme k hlavnej téme, najprv sa vráťme do nedávnej minulosti.
SputnikNews je až tak úbohá propaganda, že sa z neho hanbia citovať aj alternatívne média, aby neboli obvinené z dezinformovania. Už ani alternatívne média necitujú so SputnikNews ale TASR pod vedením súdruha Raroslava Rezníka klesla až na samé dno a rozhodla sa spolupracovať s týmto dezinformačným portálom. TASR sa snaží vopchať do zadku Kremľu ešte omnoho hlbšie ako alternatívne média. Je to totálny škandál a totálna hanba.
TASR sa rozhodla k extrémne kontroverznému kroku: ku spolupráci s ruským médiom SputnikNews, čo je naprostá informačná stoka z ktorej sa smejú aj samotní Ruskí občania. To čo považujú ruský občania za výkaly (pretože oni už na to prišli ide iba o dezinformovanie), my tu na Slovensku považujeme za dôveryhodný informačný zdroj. A t si my tu na Slovensku myslíme akí sme bombasticky pokrokoví, keď sme viac proruskí ako Rusi.
Pre informáciu ako sú ruské štátne média dôveryhodné, ukazuje toto video: Podľa ruskej propagandy Európa hladuje (CZ titulky) http://www.mojevideo.sk/video/29abe/podla_ruskej_propagandy_europa_hladuje_(cz_titulky).html
 
V Rusku sú omnoho viac dôveryhodné neštátne média, v ktorých sa dá nájsť aj kritika vlády a ich kritický obsah k Ruskej vláde cenzurujú aj alternatívne média - v Rusku to nie je so slobodou prejavu až tak zlé ako si niektorí ľudia myslia. Alternatívne média si vyberajú z neštátnych ruských médii len to, kde je ruská vláda spomínaná v tom najlepšom svetle. Cieľ alternatívnych médii je úmyselne šíriť jednostrannú propagandu a robia to naprosto cieľavedome. Ako príklad toho je to, že Ruské média sú plné toho, ako sankcie západu Ruskú ekonomiku poškodili, ale alternatívne média informujú presne opačne: sankcie Rusko ešte ekonomicky posilnili. Morálny kredit novinárov/moderátorov z alternatívnych médii je naprosto nulový.
 
Otázky: prečo TASR radšej neuzatvorila spoluprácu na miesto Sputnika s nejakým viac objektívnym neštátnym Ruským médiom? Prečo si vybrali spoluprácu z najväčšou informačnou stokou z Ruska? Pri takýchto otázkach by sa predstavitelia z TASR veľmi červenali a odpovedať by na ne nevedeli.
 
Dôležitý fakt: treba si uvedomiť, že to že TASR spoluprácu so SputnikNews po kritike napokon zrušila, nie je žiadne víťazstvo, pretože fanatickí obdivovatelia Kremľu vo vedení TASR zostali. Po tejto kauze sa vo vedení TASR neudiali žiadne zásadne personálne zmeny.
 
Fanatický rusofil Rezník prešiel z TASR do RTVS čo je mimoriadne nebezpečné. V RTVS bezpochyby nastane totálna cenzúra kritiky Ruska ako za komunizmu https://sk.wikipedia.org/wiki/Jaroslav_Rezn%C3%ADk
 

TASR a cenzúra

TASR informuje o Rusku výlučne pozitívne a negatívne informácie o Rusku cenzuruje. Je veľmi smutné, že sme sa z minulosti vôbec nepoučili. Za socializmu sa na Slovensku cenzurovali negatívne informácie o Rusku a dnes je to mu rovnako. Je to hanba, keď sme klesli až takto hlboko. Len jeden z mnoho stoviek príkladov uvádzam napr. toto: v TASR táto kritická správa k Rusku bola cenzúrovaná: Ruský parlament zakázal súkromné online stránky https://www.aktuality.sk/clanok/508099/rusky-parlament-zakazal-sukromne-online-stranky/ (v praxi to znamená, že tajná služba si bude môcť nájsť emailovú schránku každého človeka a prezrieť si všetky správy – totálna kontrola – totálna zločinecká diktatúra)
Ďalšia dôležitá pripomienka: TASR je až tak fanaticky rusofilná a jednostranná, že alternatívne média vôbec nepotrebujú písať vlastné články o ruskej politike. Stačí im len preberať správy z TASR.
 

Keď sa TASR zmení na ešte väčšiu informačnú stoku ako alternatívne média

TASR prešla na najradikálnejšiu líniu fanatickej Kremeľskej propagandy, keď štandardné slovné spojenie „proruskí separatisti“ si v nadpise článku svojvoľne zmenila na „ukrajinských separatistov“. Pozoruhodný je predovšetkým nadpis (a nadpis je vždy najviac dôležitý z článku), ostatným sa nezaoberajme. Slovným spojením chce Kremeľská propaganda ututlať akékoľvek spojitosti medzi Ruskou vládou a separatistami ako takými. Takto informačne manipulovať by si už nedovolili snáď ani alternatívne média. Všetky komerčné média nekriticky kopírovali dezinformatívny nadpis.
A hlavná vec ako sa alternatívne média chorobne sťažujú ako mainstreamové média stráášne anti-Kremeľské!!!Tu vidíme pravý opak.
 

Keď človek nevidí žiaden rozdiel medzi TASR a alternatívnymi médiami

Už aj TASR začína mať podobný štýl dezinformovania ako alternatívne média: západ je zlý, Putin a Ruskí politici sú ti najväčší hrdinovia, západ a NATO nič iné nerobia len sa chystajú vojensky napadnúť Rusko, Rusko je trpiteľ kvôli západu, atď. Takýchto konkrétnych príkladov sa dá nájsť veľa.
Alternatívne média sa otvoreným zbožňovaním Putina vôbec netaja. A teraz už ani TASR. TASR urobilo Putinovi otvorenú propagandu, vyobrazila Putina ako príjemného romantika, ktorý si rád zahrá na klavíri. Je smutné, že správu bezhlavo skopíroval aj server aj aktualne.sk, ktorý ešte donedávna bol považovaný ako relatívne kritický k Rusku.
 
Kým Ruské neštátne média neustále kritizujú vládu ako si nedokáže poradiť so západnými sankciami, TASR si selektívne manipulatívne vyberá len tie tlačové správy, ktoré hovoria o tom ako sankcie Rusko údajne posilnili. Tu nie je vidieť žiaden rozdiel v demagogickom a selektívnom štýle informovania medzi alternatívnymi médiami a TASR. Človek už nevie či číta alternatívne média alebo TASR. Nie je medzi nimi žiaden rozdiel. http://www.teraz.sk/zahranicie/putin-sankcie-su-skrytym-protekcioniz/269062-clanok.html
 
Keď človek nevie či číta katolícky pro-life magazín alebo bulvár. TASR kleslo už na samé dno:
Britské médiá informovali o úmrtí 11-mesačného Charlieho Garda http://www.teraz.sk/zahranicie/britske-media-informovali-o-umrti-1/272724-clanok.html
 
Ďalší veľmi smutný alarmujúci dôkaz toho, že alternatívne média už vôbec nepotrebujú písať vlastné články. Postačí im preberať demagogické informácie s TASR. TASR sa premenilo na demagogický fanaticko-kresťanský pro-life bulvár. Totálna dezinformačná stoka https://www.facebook.com/SlobodnyVysielac/posts/1416423005110518 ** (pripomienka: stránka teraz.sk je vo vlastníctve TASR) http://www.teraz.sk/zahranicie/flamsky-profesor-navrhuje-pravnu-ochranu/274309-clanok.html
Pýtam sa: to už naozaj v TASR nemajú nič iné na práci ako písať o súkromnom názore nejakého bezvýznamného belgického profesora? Prečo robí TASR otvorenú nenávistnú propagandu proti západu, aký je "zvrhlý"? To pripomína rovnakú propagandu Ruských štátnych médii.
Upozornenie: tento propagandistický bulvárny článok bol napísaný po odchode fantického rusofila Rezníka z TASR do RTVS, pomery v TASR sa nezmenili k lepšiemu ani po jeho odchode.
 

Slovenské mainstreamové média v propagande, jednostrannosti a cenzúre prekonali aj média v samotnom Rusku

Slováci sa snažia byť viac proruskí ako Rusi. Ani v Rusku nie je toľko propagandy ako je na Slovensku a to predovšetkým z dôvodu preberania správ z TASR. V Ruských neštátnych médiach nájdete omnoho viac kritiky na Ruskú vládu ako slovenských mainstreamových médiach. Je veľmi smutné, že sme klesli až takto hlboko.
Slovensko je krajina neobmedzených možností.
Kým v Rusku mnohí novinári nasadzujú aj život a riskujú že budú politickí väzni, my si slobodu prejavu na Slovensku vôbec nevážime a ešte sa stávame sa dobrovoľnými obhajcami zločineckého Putinového režimu.
 

Prečo na Slovensku dobrovoľne cenzurujeme informácie?

Na Slovensku ľudia nemajú možnosť výberu informácii. Alternatívne a mainstreamové média sú o tom istom, nie je medzi nimi prakticky žiaden rozdiel. Právo na informácie je na Slovensku vo veľkom ohrození. Hoci Slovensko nie je politická diktatúra, je to demokratická krajina, informačné embargo je u nás na Slovensku ešte omnoho tvrdšie ako v diktátorskom režime Rusku. Sami dobrovoľne sa staviame do role inkvizítorov a cenzurujeme všetko negatívne o Rusku.
 

Riešenie tohto zlého stavu

Za tento zlý stav je treba koncentrovať pozornosť hlavne na politikov. Tí sú za to zodpovední. Politici zodpovedajú kto bol nominovaný do vedenia TASR. A samozrejme fanatický rusofil Rezník by mal okamžite odstúpiť z RTVS. V parlamente by sa malo hlasovať o odvolaní Rezníka a zvolení iekoho iného.
                Zostanú sa média nečinne prizerať na tento zlý stav alebo začnú s tým niečo robiť? Média by mali urobiť so svojej strany maximum a maximálne komunikovať s politikmi, poslancami a ministerstvom kultúry.
                Kvôli týmto veciam by malo byť mimoriadne zasadanie v parlamente, pretože TASR prešlo do šialeného extrému.
                Média hlavného prúdu by si ako hlavný cieľ mali dať za úlohu vyvažovať jednostranné dezinformovanie alternatívnych médii a snažiť sa viac kriticky písať o Rusku, zverejňovať aj iné ako pozitívne správy o Rusku.
Ďalej by mainstreamoví novinári nemali mať pocit viny z neustáleho obviňovania alternatívnych médii, že sú "rusofóbne", keď opak je pravdou.
Treba si uvedomiť, že alternatívne média majú na Slovensku približne rovnakú čítanosť ako mainstremové média a práve preto by si mali dať mainstreamové média za úlohu vyvážiť ten jednostranný informačný odpad alternatívnych médii. V prvom rade by sa mali zlepšiť pomery v TASR. TASR by si mala dať za úlohu vyvážiť informačný jednostranný odpad alternatívnych médii. Jednostranné informovanie nie je nič iné ako cenzúra. Ďalej by si súkromné média mali dať za úlohu zverejňovať omnoho viac negatívnych informácii o Rusku aby vyvážili alternatívu.
Úlohou komerčných médii je dať TASR jednoznačne najavo protest: protest k jej neobjektivite. A to je možné urobiť veľmi jednoducho: vypovedať licenčnú zmluvu s TASR a prestať odoberať jej správy. Treba TASR aj jasne oboznámiť, že vypovedanie licenčnej zmluvy/nepreberanie správ je z dôvodu protestu. Na miesto TASR odoberať objektívnejšie správy zo SITA (=https://www.webnoviny.sk/).
V Česku je situácia omnoho lepšia, Česko môže byť v žurnalistike príkladom všetkým Európskym krajinám. České mainstreamové média skutočne dobre vyvažujú jednostrannú mozgovú masáž alternatívnych médii. Dôkazom sú napr. tieto správy http://forum24.cz/lzi-mi-priteli-dvacet-lzi-kterymi-vladimir-putin-obelstil-olivera-stone/ http://forum24.cz/putin-podle-putina-oliver-stone-si-v-rusku-uziva-svobodu-chvalit-cara/
V Česku ľudia majú ľudia výber informácii. Na Slovensku nie!!
Na Slovensku v pluralite a rozmanitosti názorov veľmi zaostávame: všetci sme fanatickí Rusofili.
 

Chyby ktorým by sa mali mainstreamové média vyhnúť

Niektoré radikálnejšie proamerické média píšu články s otvorenou nenávisťou k Rusku. Je to obrovská chyba, pretože to je len ďalšia voda na mlyn alternatívnym médiam. Práve na toto alternatívne média čakajú, inak by ani nemali o čom písať. Práve na takomto zlyhaní mainstreamových médii si alternatíva zbiera bodíky. Veď predsa propaganda alternatívy je v samom základe založená na zobrazovaní Ruska ako trpiteľa, západ je zlý, západ neustále Rusku ubližuje. Na miesto šírenia primitívnej nenávisti by novinári mali robiť seriózne objektívne a argumentačne podložené analýzy.
                 Ďalšia chyby ktorú robí mainstream je to, že niekedy až prehnane zobrazuje Rusko ako nepriateľa (hlavne v súvislosti s NATO). A práve na takéto články alternatívna čakajú a práve na tomto si alternatíva zberá bodíky. Zlý zlomyseľný západ považuje dobré Rusko na nepriateľa. Rusko je v propagande alternatívy zobrazované ako trpiteľ a martýr.
Mainstream by po správnosti mal naopak argumentovať presne opačne, že NATO nie je k Rusku nepriateľské. Jedine takýmto spôsobom prestane mainstream naháňať vodu na mlyn alternatívnym médiám.
 

Výzva pre investigatívnych novinárov a mimovládne organizácie

Investigatívni novinári by mali veľmi poctivo sledovať z akých zdrojov TASR čerpá a či so zdrojmi informácii nenarába selektívne a demagogicky. V prípade väčších pochybení by TASR novinári nemali šetriť ostrou kritikou. Môže dochádzať napr. k tomu že si z tlačových správ agentúry AP vyberie len tie pozitívne informácie o Rusku.
            Ďalej či už novinári alebo mimovládne organizácie by mali robiť štatistiky koľko pozitívnych, koľko neutrálnych a koľko kritických správ produkuje TASR o Rusku. Samozrejme v TASR v takýchto štatistikách by skončila veľmi zle. Všetky negatívne správy o Rusku sú veľmi poctivo cenzurované, toto je jedna z mnohých https://www.aktuality.sk/clanok/508099/rusky-parlament-zakazal-sukromne-online-stranky/. Mali by sa robiť štatistiky aj koľko správ TASR o Rusku cenzuruje v mene rusofilnej propagandy
 

Úbohá argumentácia alternatívnych médii: sme jednostranní lebo vyvažujeme mainstremové média

Keď sa alternatíve vyčíta ich dezinformatívna jednostrannosť, tak povedia, že sme jednostranní preto lebo vyvažujeme mainstremové média. Takáto argumentácia je naprosto úbohá. Takýto názor môže mať skutočne len človek s inteligenciou postihnutého Downovým syndrómom. Argument že zlý mainstream úmyselne dezinformuje o Rusku je naprosto úbohý, ale mnohí diskutéri či novinári alebo moderátori s alternatívy stále takto argumentujú. A keď aj mainstream zverejní niečo negatívne na adresu Ruska, tak v 99% prípadoch ide o objektívne a pravdivé informácie a debilní hlupáci z alternatívy sa nemajú na čo sťažovať. Ako napr. toto https://www.aktuality.sk/clanok/506642/rusko-skuma-skodlivy-vplyv-fidget-spinnerov-na-zdravie-deti/ Ale aj pod takéto články mnohí úbožiaci diskutéri, ktorí majú totálne vypláchnuté mozgy alternatívou budú hovoriť, že mainstreamový novinár klame.
Hračka spinner pochádza z USA (spinner je tak trochu symbolom USA a západu) a Ruská propaganda má až takú nenávisť k západu, že chcú spinneri zakázať. Naprosto úbohé.
 

Ospravedlnia sa alternatívne média za svoje hoaxy, keď si sami uvedomia a precitnú, že klamali?

Alternatívne média neustále bombardovali čitateľov dezinformáciami, že sankcie západu nielenže Rusko nepoškodili, ale naopak ekonomicky posilnili. Rusko však ako reakciu na druhý balík sankcií zo strany USA reagovalo extrémne, čo musí byť aj človeku najviac sfanatizovanému rusofilnou propagandou jasné, že ekonomické sankcie západu, museli Rusko poškodiť naozaj veľmi. Kedy alternatívne dezinformačné weby prijímu zodpovednosť za svoje dezinformovanie? Nájdu odvahu a ospravedlnia sa za svoju dezinformačnú stoku, ktorú šírili, keď sa čierne na bielom ukázalo, že klamali?!?!? https://www.etrend.sk/ekonomika/ruske-sankcie-proti-usa-zacinaju-platit-atmosfera-je-napata.html
A prečo alternatívne média cenzúrovali aj takéto správy? V Rusku sa nebezpečne rozťahuje chudoba. Každý desiaty človek nemá peniaze na jedlo http://hnonline.sk/svet/989220-rusko
Teraz sa jasne ukázalo, že celé alternatívne média sú len jeden rusofilný odpad.
***********************************
Hoax vo filme Svět podle Putina
Tak takéto informácie TASR nikdy nezverejní. Hoci alternatívne média propagujú propagandistický film o Putinovi, na tento škandál nikdy neupozornia. Putin ukázal Oliverovi Stonemu video ako Rusi bojujú proti IS v Sýrii. Háčik je ale v tom, že ide o fake. Putin na svojom smartfóne ukázal nie Ruskú armádu, ale akciu americkej armády v Afganistane proti Talibanu. To je len dôkazom že tento film o Putinovi je len čistá propaganda, v ktorom v žiadnom prípade nešlo o pravdu https://www.youtube.com/watch?v=L64Fpm97TYI
Slovenské média hlavného prúdu o tejto téme zbabelo mlčia!
***********************************
Alternatívne média: sme hrdinovia-trpitelia proti ktorým všetci bojujú
Zaujímavá je charakteristika stratégie propagandy alternatívnych médii: každý druhý článok je len o tom, niekto neustále bojuje proti nám alternatívnym médiám. Alternatívne média sa neustále stavajú do role obetného baránka, ktorému všetci ubližujú. Stavať sa do role „trpiteľa“ ktorého všetci prenasledujú, je veľmi účinná propaganda, ktorá dokáže ľudí veľmi dobre osloviť.
(Mimochodom veľmi podobná Ruská vládna propaganda, kde tými obetnými baránkami a trpiteľmi sú ruskí politici, proti ktorým západ neustále bojuje).
***********************************
Alternatívne média sa povyšujú nad Rusov
Veľmi sa mi nepáči obrovská pýcha so strany alternatívnych médii, ktoré sa povyšujú nad Rusov a hovoria, že poznajú Putina lepšie ako Rusi. Rusi majú Putina asi tak radi ako na Slovensku Fica, ale alternatívne média stavajú Putina a ruských politikov do role morálne bezúhonných a morálne čistých ľudí, ktorí chcú celému svetu len to najlepšie. Rusi by najradšej nakopali Putina do zadku, ale na Slovensku ho ľudia idealizujú a obdivujú aký je dokonalý. Alternatívne média majú až toľko pýchy, že by chceli poučovať samotných Rusov o tom aký je Putin dokonalý. Keby si redaktori alternatívnych médii uvedomili akí sú primitívi, sú na posmech samotným Rusom!!
***********************************
Alternatívne média šíria Ruskú propagandu: rasistickú nenávisť voči Ukrajine
Ruská propaganda si potrebuje ospravedlniť svoje vojenské angažovanie na Ukrajine neustálym očieňovaním Ukrajiny. Mnohé alternatívne média sa dopúšťajú trestného činu hanobenia národa, keď vyobrazujú Ukrajincov ako hlúpy menejcenný národ, ktorý naletel „americkej propagande“. Alternatívny portál kvonline.sk, ktorý sa tvári, že je akože seriózny, na očiernenie Ukrajiny čerpal s anonymného Ruského webu na ktorom nie je podpísané ani jedno meno ani jedna adresa. Ukážkové dezinformovanie.
BLESKOVÁ SPRÁVA: USA dodali na Ukrajinu smrtiace zbrane http://www.kvonline.sk/bleskova-sprava-usa-dodali-na-ukrajinu-smrtiace-zbrane/
***********************************
Dodatočné informácie. Existuje viacero výskumov, ktoré znázorňujú rozdiely medzi bohatými a chudobnými s rôznymi výsledkami. Rusko v nich zväčša medzi najhoršími krajinami. Putin si v Rusku s oligarchami určite neporadil, je to krajina oligarchov.
***********************************
Oficiálny dôvod vzniku údajných „separatistov“ na JV Ukrajiny bol jazykový zákon, ktorý zakazoval učenie v Ruštine na školách: https://www.youtube.com/watch?v=RBVnPvGC-FE
Všetko bola lenpropaganda a nie je to pravda. Tento zákon bol schválený až v roku 2017 https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/442921-porosenko-podpisal-kontroverzny-skolsky-zakon/
http://zpravy.idnes.cz/propaganda-v-krizi-na-ukrajine-rusko-dv5-/zahranicni.aspx?c=A140306_154112_zahranicni_jw
***********
Média hlavného prúdu na miesto toho aby vyvažovali jednostrannosť alternatívnych médii, zverejňujú článok o Putinovi v tom najlepšom svetle, ale nič negatívne o Ruských politikoch nezverejnia. Titulná stránka serveru atlas.sk (aktualne.sk)
 

12.4.2018. TASR pomáha dezinfowebom

12.4.2018 Prehnane bulvárny článok TASR podporujúci konšpirácie. Človek nevie či číta alternatívne média alebo TASR. Článok je perfektou vodou na mlyn alternatívnym médiam, ktoré z tohoto článku majú orgazmus radosti, s radosťou preberajú a šíria ďalej. TASR to veľmi dobre vie, že alternatívnym médiam takto pomáha v ich propagande. Maďarský provládny časopis uverejnil zoznam Sorosových žoldnierov http://www.teraz.sk/zahranicie/madarsko-provladny-casopis-uverejnil/319084-clanok.html

Silne bulvárna tlačová správa v TASR, ktorá by tam po správnosti nemala čo hľadať. TASR by po správnosti mala byť najviac kvalitným a najviac dôstojným informačným zdrojom, ktorý nešíri bulvár. Dezinformačné weby s obrovskou eufóriou túto správu zdieľali Príslušníci amerického letectva strážiaci jadrové rakety užívali LSD http://www.teraz.sk/najnovsie/prislusnici-americkeho-letectva-straziac/326998-clanok.html