Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Ľudia pravdu o Rusku nikdy nepočuli. Základná charakteristika Ruska

Mnoho veľmi súvisiacich tém v tomto článku vysvetľujem v tomto príspevku
                  My na Slovensku si žijeme v bubline, sme úplne mimo reality a nechápeme, že základ Putinovho režimu je klamstvo, hoaxy, falošné správy. My na Slovensku veľmi naivne hlceme všetku propagandu Putinovho režimu. Sme veľmi hlúpym národom. Hanbím / stydím sa, že som Slovák. Ruským médiám sa nedá veriť ani slovo ale my im tú propagandu žerieme (napr. falošné správy o Ukrajine, Donbase, o Ukrajinských "fašistoch", o tom ako sankcie údajne posilnili Ruskú ekonomiku a podobne). Falošné správy produkujú ruské média niekoľko desiatok denne - je to každodenná realita.
 

V Rusku je pestovaný modifikovaný, vylepšený nacizmus

Chápem, že mnohým ľudom sa to nemusí vôbec páčiť, ale je to proste fakt. V Rusku je naprosto cielene a vedome budovaná propaganda, ktorá je modifikovaným a vylepšeným nacizmom. Takéto tvrdenie je skutočne objektívne a nie je ani trochu prehnané.
                  Niektorí ľudia hovoria, že 21. storočie bude podobné tomu 20. Zjavne sa to dnes plní. Úlohu Hitlera dnes zohráva Putin. Oficiálna štátna Ruská mediálna propaganda nie je nič iné ako modifikovaný a vylepšený nacizmus. Kým nacizmus pestoval nenávisť na základe rasy, súčasný ruský režim šíri nenávisť na báze občianstva – jedine tým sa to líši od nacizmu. V Ruských médiach sú ľudia od rána do večera plnení nenávisťou voči USA a západu. A na očiernenie západu sa dennodenne používajú hoaxy a falošné správy.
                  Lož ako nástroj hybridnej vojny / války . Putin vášnivo obdivuje Hitlerovho ministra propagandy. Je Goebbels Putinov vzor? Je známe video, v ktorom Putin vášnivo obdivuje Hitlerovho ministra propagandy Goebbelsa, že čím rafinovanejšia je lož, tým viac jej ľudia uveria https://www.youtube.com/watch?v=7xwF9Qn1FYI
                  V Rusku opoziční politickí aktivisti na rozdiel od Slovenska pomenúvajú veci pravým menom. V Rusku existuje celá iniciatíva „Stop fašizmu v Rusku“ https://www.youtube.com/watch?v=8DVdGRe7b_I
                  Súvisiaci článok (v malej miere bol šovinizmus a nadradenosť pestovaný aj v mediálnej propagande USA, avšak s agresivitou Ruskej propagandy sa to nedá zrovnávať)
 

Vyvrátenie mýtu: „Zlý západ, zlé NATO sa snaží vojensky napadnúť dobré Rusko“

Táto myšlienka je extrémne populárna a ľudia na Slovensku to berú už ako fakt o ktorom ani nie je potrebné diskutovať. Vyvrátenie hoaxu je v tomto videu https://youtu.be/N7axRtiCgIM?t=1m24s
 

Vyvrátenie mýtu: „zlý západ si urobil z Ruska nepriateľa. Naopak Rusko nás nevníma ako nepriateľa. Rusko je náš priateľ“

Veľmi silne zakorenená dezinformácia v Slovenskej mentalite. Putin sa navonok tvári ešte v celku diplomaticky, ale mnoho Ruských politikov sa netají veľmi ostrými nenávistnými a nepriateľskými vyjadreniami voči západu.
Štátom kontrolované Ruské média sú v podstate hovorcami Ruskej vlády. Štátom kontrolované Ruské média sa každý deň vyjadrujú o západe ako o nepriateľovi a šíria o západe rôzne nenávistné dezinformácie a falošné správy. Ruská vláda cez média dáva každý deň najavo, že západ vníma ako nepriateľa.
                  My hlupáci na Slovensku sme nepochopili to, že aj Slovensko je z pohľadu Ruska vynímané ako západ, teda aj my sme zadefinovaní ako nepriateľ.
                  Rusko sa do roku 2014 snažilo spolupracovať so západom a vnímať ho ako partnera či priateľa a malo úprimný záujem o spoluprácu s Európou. Po udalostiach na Kryme a Donbase sa ale všetko zmenilo a odvtedy začal veľký obrad v Ruskej politike.
                  Slovensko ako aj iné štáty Európy sa dopúšťajú veľkej chyby, že nepriateľa vnímajú často ako priateľa.
 

Vyvrátenie mýtu: „obyvatelia Krymu sa chceli pripojiť k Rusku“

Navzdory silnej mediálnej propagande ruských televízii na Kryme, ktoré tam už stabilne fungovali ešte pred krízou, to zďaleka nebolo také hladké. Veľa násilia sa udialo hlavne vo vnútri Krymského parlamentu, keď Ruskí vojaci prinútili násilím Krymských poslancov aby odhlasovali pripojenie k Rusku. Vojaci boli prítomní vo vnútri parlamentu.
Počas zhromaždenia pri krymskom parlamente utrpelo nervový šok 35 ľudí, šesť z nich hospitalizovali, dvaja ľudia zomreli,"http://www.teraz.sk/zahranicie/ukrajina-krym-situacia/75381-clanok.html
Hlavný veliteľ Ruských vojakov (takzvaných „separatistov“) Igor Girkin Strelkov rázne spochybňuje podporu miestneho obyvateľstva v anexii Krymu. https://www.youtube.com/watch?v=-V9yMw_FBxU
 

Vyvrátenie mýtu: „Putin si poradil s oligarchami, priniesol Rusku stabilitu a ekonomickú prosperitu“

Faktom je to, že potom ako sa Putin dostal k moci začala sa ekonomická situácia v Rusku zlepšovať, avšak len z menšej časti jeho zásluhou. Ruská ekonomika je až príliš závislá od predávania ropy a plynu. Totižto z týchto komodít má štát väčšinu prijímov. Putin mal veľké šťastie, že za jeho vlády začali ceny ropy stúpať a teda to prinieslo viac peňazí do štátneho rozpočtu. Mýtus a falošná predstava o tom ako Putin postavil Rusko z kolien z Jeľcinovej éry sa nám rozpadla ako domček s karát.
                  Hoci dezinformácie Kremľu hovoria, že sankcie Ruskú ekonomiku posilnili, faktom je to, že v dôsledku sankcií klesli ceny ropy a to reálne Ruskú ekonomiku poškodilo.
                  A ako si poradil Putin s Ruskými oligarchami? To, že zopár oligarchov začal Putin perzekvovať, neznamená, že si z oligarchami poradil. Možno iba ťažil z rôznych rozhádaných oligarchov a využil ich hádky na posilnenie si svojej moci. Faktom je to, že Putinovi sa oligarchov zlikvidovať nepodarilo. Rusko vedie svetovo prvé priečky v rozdieloch medzi bohatými a chudobnými. V Rusku je obrovská nerovnosť.
Ďalej to, že je Putin sebavedomým diktátorom pravdepodobne vôbec nie je pravda – je vysoko pravdepodobné, že oligarchovia ťahajú s Putinom za nitky. Putin vedie Rusko do záhuby zrejme aj pod vplyvom rôznych psychicky narušených oligarchov.
                  Ďalším obrovským problémom je v Rusku nielenže korupcia ale super-korupcia. Upozorňuje na to expert Alexander Duleba. V porovnaní s Ruskom na Slovensku žiadna korupcia neexistuje. V Rusku je prakticky nemožné podnikať: okrem oficiálnych daní a odvodov musí podnikateľ odvádzať úradníkovi pravidelne mesačne úplatok – určitú percentuálnu časť svojich ziskov, aby vôbec mohol mať licenciu na podnikanie. Pre úradníkov, ktorí dostávajú okrem oficiálnej výplaty aj pravidelné nelegálne prilepšenie je obohatiť sa na úkor druhých veľmi výhodné. Takže takúto ekonomickú „prosperitu“ priniesla Rusku Putinova politika.
                  Slovenskí uctievači kultu Putina si neuvedomili, že ak by padol Putinov diktátorský režim, Ruská ekonomika by vyletela ako raketa
 

Otvorená propagácia Stalinizmu ruskými štátom kontrolovanými médiami

 

Putin ako cár, cárizmus, samoderžavie

Rusi s prístupom k slobodným informáciám sú jednoznačne toho názoru, že Putinova politická diktatúra je návrat k cárizmu. Dôkazy tu
Server tapolitika.cz možno vnímať ako vysoko dôveryhodný a objektívny zdroj informácii: ide o české preklady nezávislých Ruských analytikov o Putinovej politike
 

Dôležité odkazy, články

Túto webstránku by mali povinne čítať dôstojníci Európskych a Amerických tajných služieb či politici a zamestnanci z oblasti zahraničných vzťahov pre pochopenie situácie v Rusku. Veľmi kvalitné analýzy.
 
Ďalšie odkazy