Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Vyvrátenie propagandy Kremľu: „západ vojensky provokuje Rusko“. Psychológia propagandy v Rusku aj u nás doma

Som človek, ktorý ovláda špecifický druh meditácie, rozjímania, pri ktorom som schopný si dávať veci dokopy a odhaliť zlomyseľné ciele zahraničnej propagandy.

Mýtus: západ a NATO sú agresori, ktorí provokujú a obkľučujú Rusko.

Teraz sa budem venovať základnému prvku ruskej propagandy, že zlý západ a NATO sú nepriatelia a agresori ktorí, obkľučujú a provokujú Rusko. Je to jeden z najväčších mýtov, v ktorý Putinovi prívrženci veria. Nie je to pravda.
Neviem kto je provokatér, keď v Putin pred voľbami strašil jadrovými zbraňami. Alebo ruské médiá, ktoré sú pod stopercentnou kontrolou Kremľu, nehovoria o ničom inom ako o nenávisti voči západu. Ľudia sú v Rusku cez televíziu od rána do večera kŕmení tým, že západ je nepriateľ, ktorého je treba nenávidieť. Ďalej existuje množstvo veľmi provokatívnych vyjadrení zo strany čelných ruských politikov, kde provokujú západ svojimi nepriateľskými vyjadreniami. (Len ako drobný príklad ruský vicepremiér si praje zlé vzťahy so západom). Ruská strana je tá, ktorá si západ vyhlásila za nepriateľa, nie opačne. Klobúk dole pred západnými politikmi, ktorí navzdory provokáciám Ruska, sú veľmi zdržanliví.

Ekonomické sankcie
Kremeľské dezinfoweby arogantne vyčítajú západu, že sankcionuje západ. Je to skutočne tragikomické. Ako môžeme od západu chcieť, aby zrušil sankcie už len z toho dôvodu, keď západní politici musia tolerovať nechutnú agresívnu nenávistnú propagandu proti západu v štátom kontrolovaných Ruských médiach a musia tolerovať nenávistné vyjadrenia čelných ruských politikov? Zbláznili sa už načisto dezinfoweby?

Záverom: argumentovať, že západ je provokatér, ktorý vojensky obkľučuje Rusko, je hlúposť. Provokatér je opačná strana.
****************************************************

Prílohy k hore uvedenému článku. Zdroje a podklady:

Putinovi je ľúto, že Rusko ešte nepoužilo jadrové zbrane. Viac info v popise. S titulkami CC https://www.youtube.com/watch?v=BiG97Kn5QCI
****************************************************
Ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin povedal na rovinu, že chce mať západ ako nepriateľa, že nechce si zo západom rozumieť, diskutovať s ním, keď sa sám priznal chce robiť politiku proti vlastným občanom, chce a praje si aby sankcie boli navždy. Citovanie z rozhovoru s ním:
Otázka: Vo všeobecnosti budú sankcie na dlhú dobu?
Odpoveď: Navždy. Oživenie ruského národného uvedomenia zvyčajne vedie k rýchlemu rastu fyzickej sily Ruska. Ak na to pozeráme z hľadiska politického inštinktu na Západe sa to nikdy nikomu nepáčilo. Sankcie sú reakciou starého, arogantného nepriateľa na naše zosilnenie. A budú zrušené, iba ak budeme znova slabí. Preto sú pre nás sankcie príležitosťou preukázať najlepšie črty nášho národného charakteru.
**
Ak vezmeme do úvahy otvorené chrapúnstvo a doteraz nevídaný tlak, vykrúcanie rúk emisármi Washingtonu našim partnerom vo vojensko-technickej spolupráci, práca našich chlapcov zodpovedných za tento smer môže byť považovaná za viac ako uspokojivú.
https://slobodnyvyber.sk/dmitrij-rogozin-sankcie-proti-rusku-zostanu-naveky/

Táto propaganda je pestovaná hlavne v Rusku. Aký to má význam? Psychológia propagandy

Ide o veľmi efektívny nástroj manipulácie. Váš tvrdý diktátorský politický systém je plný korupcie, rozkrádania, ľudia žijú v biede a chudobe. Ľudia sú s politickým systémom opodstatnene nespokojní a nahnevaní, keď žijú v chudobe a biede. Sankcie znemožňujú akýkoľvek pozitívny výhľad na zlepšenie ekonomickej situácie. Ale môžete vymyslieť účinnú propagandu, ktorá skrotí ľudí, aby neprotestovali. Budete naháňať strach obkľúčenosťou Ruska so strany NATO. Keď sú ľudia plnení strachom, je nimi možné ľahko manipulovať. Strach ľudí ľahko zjednotí a stmelí, ľudia prestanú „vymýšľať“, chuť na protesty ich rýchlo prejde.
Sme plní strachu a zmätenosti, kto nás ochráni? No predsa náš milovaný prezident, ktorý je symbolom stability. Putin je naším dobrým starostlivým oteckom, milovaným cárom, ktorý nás ochráni pred zlým západom. Nie je príjemné veriť na takúto propagandu? Má to mnoho spoločného so psychológiou náboženstva. Náboženstvo má tiež svojho démona a svojho spasiteľa. Putin vystupuje v roli spasiteľa "Ježiša", ktorým nás ochráni pred všetkým zlom, Satanom (=západom). Politická propaganda sa pre mnohých ľudí stáva náhradou náboženstva.
Ide Vaša ekonomika dole vodou ale vy sa chcete za každú cenu udržať pri moci? Jednoduché riešenie: Všetku vinu za neúspech v krajine zhodíte na západ. V propagande budete plniť ľudí nenávisťou voči západu a tak si udržíte popularitu. A toto aj robí Putin

Prvok bojovnosti. Bojovými vášňami je odpútaná pozornosť od podstatných vecí
Propaganda Kremľu plní ľudí emóciami. Emóciami nenávisti. Tým, že sú ľudia v propagande plnení bojom proti nepriateľovi, ľudia majú silnú bojovú náladu. Bojujú vo svojej mysli. Ľudia sú plní vášní. Bojových vášní. A keď ste plní bojových vášní, aj zabudnete, že nemáte z čoho zaplatiť nájom, alebo že si nemáte za aké peniaze kúpiť chleba. Ja som predsa v prvom rade bojovník za svoju vlasť!!! , až potom v druhom rade ma trápi to, že nemám z čoho zaplatiť nájom.

Manipulácia ľudí cez emócie
Propaganda zameraná na emócie je veľmi účinná. Ľudia sú tak plní vášní a emócii, že fakty a racionálna argumentácia už prestáva mať akýkoľvek zmysel. Diskusia s ľuďmi, ktorí majú vypláchnutý mozog Slovenskými dezinformačnými webmi nemá žiaden zmysel. Fakty ich nezaujímajú. Oni majú jasno len v jednom: každý kto sa snaží argumentovať proti propagande Kremľu je nepriateľ a zlo a m musíme ho celou silou svojej mysle nenávidieť. Tento problém vidíme aj na Slovensku, v Rusku bude tento faktor ešte omnoho silnejší.

Prvok egregoru. Presúvanie egregoru propagandy z Ruska na Slovensko
Plnou kontrolou médii v Rusku sa vytvorila silná propaganda, vytvoril sa silný egregor. Egregor však nemá jazykovú bariéru. Úspech propagandy Kremľu na území Slovenska veľmi významne posilňuje faktor toho, že pred tým bol už dávno vytvorený silný egregor propagandy v Rusku. Prepojiť sa s Ruským egregrom propagandy a zjednotiť ho so slovensko-jazyčným egregorom nie je žiaden problém, keď máme na Slovensku množstva kolaborantov, lokajov, užitočných blbcov Kremľu. Slovenskému egregoru bude dodávať mnoho energie ten Ruský egregor. To je práve jeden z dôvodov, prečo sa propaganda „obkľúčenosti Ruska a zlého západu“ tak ľahko ujala aj na Slovensku.

My Slováci si serieme do vlastného hniezda. Pcháme sa do zadku Kremľu, ktorý si nás sám vyhlásil za nepriateľa

Za drsný podnadpis sa ospravedlňujem, ale trefne vystihuje reálnu situáciu. Ľudia, ktorí veria v propagandu Kremľu si neuvedomujú svoju hlúposť, úbohosť a nevedomosť. Ľudia nesledujú Ruské média a neuvedomili si na aké absurdity uverili. Ruská propaganda šíri nenávisť voči západu ako celku. Málokto si ale uvedomuje veľmi vážnu skutočnosti, že aj my Slovensko, sme z pohľadu Ruska, Ruskej propagandy súčasťou západu – súčasťou zvrhlého, skazeného homosexuálneho západu. Mám kontakty na niektorých Ukrajincov a oni Slovensko jednoznačne považujú za západ – tak potom o čo skôr Rusi.
My Slováci, hlúpi národ, sme si z Putina urobili spasiteľa, ale neuvedomili sme si, že Kremeľ si nás vyhlásil za nepriateľa, ktorým pohŕda.