Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Alternatívne nenávistné média sú ako sekta

Úvod

Alternatívne média nie sú propaganda. Je to niečo omnoho horšie a úbohejšie. Prišiel som na to a uvedomil som si, že alternatívne nenávistné média najviac vystihuje slovo sekta. Šialená nenávistná mediálna politická sekta.
Na tomto sektárskom hnutí by nebolo nič hrozné, ak by na ňu verilo nejaké demograficky bezvýznamné 1% ľudí. Problém je v tom, že do tejto nenávistnej mašinérie je vtiahnutých cca 30% populácie. Je smutné, že normálni slušní ľudia sa pasívne a nečinne prizerajú na túto agresívnu štekajúcu skupinu ľudí, na miesto toho aby sa proti nej aktívne postavili.
Táto politická sekta sa stáva vecou ktorá asi najviac vystihuje Slovenský národ, pretože ide o fenomén ktorý je demograficky príliš významný.
V mnohých parametroch tejto sekty Slovensko urobilo svetový rekord – máme prvenstvo – a mali by sme byť zapísaní do Guinessovej knihy rekordov.
                (Poznámka na okraj: v angličtine neexistuje preklad na slovo sekta. Možno preto sa aj náboženským sektám v USA tak darí, pretože neexistuje pre ne pomenovanie. Keď sa veci správne nepomenujú, nedá sa im vystríhať. V tomto článku sa ale budeme baviť o mediálnom politickom sektárskom hnutí na Slovensku)
 

Spoločné prvky náboženskej a politickej sekty

                S náboženskými sektami majú alternatívne média veľmi veľa spoločných prvkov. Nenávistné alternatívne média sa líšia od religióznych siekt len tým, že nemajú vlastné spoločné miestnosti / priestory určené na indoktrinizáciu. Ľudia môžu byť prívržencami politickej sekty aj na diaľku: cez média.
                Pre sektu je typické, že sa snaží člena sekty izolovať od rodiny a normálnej spoločnosti – pretože príbuzní normálni ľudia so zdravým zmýšľaním by sa člena sekty logicky snažili od sekty odhovoriť. Veľmi podobný prvok vidíme aj v alternatívnych médiach na našom nešťastnom Slovensku. Veľmi intenzívne sa vodcovia týchto siekt (ako napr. Huďo, Lichtner) snažia v ľuďoch budovať silnú ochrannú myšlienkovú bariéru proti kritikom Kremeľskej propagandy. Do svojich zúfalých prívržencov veľmi intenzívne nalievajú emócie – emócie nenávisti, voči každému kto má tú odvahu verejne kritizovať Kremeľskú propagandu a poukazovať na hoaxy. Ľudia sú až tak plní emócii, že rozum už používať vôbec nepotrebujú. Nie je vôbec potrebné rozmýšľať nad tým čo kritik Kremeľskej propagandy hovorí, my máme predsa veľmi jasno v tom, že tohto človeka je potrebné nenávidieť. Asi takéto myšlienkové pochody majú zúfalci, ktorí veria na túto mediálnu politickú sektu.
                V náboženskej sekte je kritik sekty označený za človeka, ktorý je služobníkom Satana (časté je to hlavne u rôznych veľmi pochybných manipulatívnych sektárskych odnožiach kresťanstva) a preto je treba tohto človeka nenávidieť a neveriť mu ani slovo, v mediálnej sekte máme niečo podobné. Slovo Satan je nahradené slovom Soroš. Každý, kto má tú odvahu verejne poukázať na falošnú správu, alebo kritizovať propagandu Kremľu, je označený za zlomyseľného Sorošovho agenta, ktorý sa snaží škodiť spoločnosti.
                  (Aktualizácia z 1. 9. 2018) Z energetického hľadiska je úplne jedno to, či niekto naletí politickej alebo náboženskej sekte, pretože ide o rovnaký energetický princíp. Ako dôkazom toho je to, že to isté publikum, tí istí poslucháči pro-kremeľského dezinformačného českého rádia Svobodné Rádio, verí nielen na agresívnu nenávistnú propagandu Kremľu, ale tiež na šialenú sektu Dohnalovcov, ktorá samozvane exkomunikovala všetkých novodobých pápežov a biskupov. Je až neuveriteľné ako poslucháči veria takýmto bláznom v ateistickej Českej republike! O sekte Dohnalovcov píšem viac podrobne tu: Sekta Byzantský katolícky patriarchát. Varovanie: Nenechajte sa zmanipulovať sektou so samozvaným pápežom!
                   Dezinformačné média možno vnímať ako sektu z viacero uhľov pohľadov. Prvok sekty je aj kultové uctievanie nejakej vodcovskej osobnosti („vodcu sekty“). Kontroverzný kandidát na prezidenta Štefan Harabin má poriadne šialených fanúšikov – ide o čitateľov dezinformačnej Kremeľskej propagandy. Títo ľudia Harabina uctievajú ako spasiteľa národa a uctievajú ho ako boha a kráľa. Ako malý príklad je tu – pri návšteve obce Harabinovi pripravili jeho pomätení fanúšikovia luxusnú maškarádu a komédiu: „reprezentačne“ ho previezli na koči ako nejakého „kráľa“. https://youtu.be/DTRSIcVl2-I?t=2m9s
 

Charakteristika myslenia obete politickej sekty

Normálny človek, aj keď s iným názorom nemusí súhlasiť, dokáže nad ním porozmýšľať a dokáže si ho vypočuť. Stúpenec politickej sekty nepotrebuje rozmýšľať a vôbec nepoužíva rozum: automaticky ako počuje názor kritický ku Kremeľskej propagande zapnú sa v ňom emócie – emócie nenávisti a bude na tohto človeka agresívne útočiť. Títo ľudia sú úbohé zničené psychické trosky.
Samo o sebe to, že niekto verí na Kremeľskú propagandu nie je tak vážny problém. Problém je v tom, že títo ľudia sú extrémne agresívni a nevedia používať svoj vlastný rozum. Trollovia v diskusiách sa nesnažia diskutovať ale urážať.
 
Sú tieto politické sekty dielom ruskej vlády a Ruskej tajnej služby?
Myslím si, že nie. Vodcovia siekt sú psychicky narušený a zakomplexovaní úbožiaci, ktorí chcú byť pápežskejší ako pápež, Putinskejší ako Putin a Kremeľskejší ako Kremeľ. V pravom slova zmysle tieto šialené sekty robia Kremľu zlé meno. Myslím si, že aj Putinovi ľudia na týchto slovenských úbožiakoch nevedia, či nad nimi majú plakať alebo sa smiať. Títo psychicky narušení užitoční blbci musia byť aj pre samotní Kremeľ dosť tragikomické osoby. Aj samotný Kremeľ musí mať s týchto ľudí poriadne zmiešané pocity. Užitoční blbci, ktorí urobia viac škody ako úžitku.
Ak by aj bola pravda, že za alternatívnymi médiami by bola Ruská tajná služba, išlo by z pohľadu Kremľa o dosť neúspešný projekt.
                Alternatívne média dostávajú od Kremľu peniaze len z dôvodu jazykovej bariéry. Keby Kremeľ vedel ako sa situácia na Slovensku vyvinula, finančnú podporu by si Kremeľ poriadne rozmyslel.
 
Hlavne nerozmýšľajte, len nám verte
                   Kremľom podporované média vedú ľudí spôsobom „hlavne nerozmýšľajte, len nám verte“.
Je fascinujúce to ako veľmi prívrženci, čitatelia agresívnej Kremeľskej propagandy veria na informácie ktoré prijímajú, ale vôbec nedokážu ani len trochu nad tými informáciami porozmýšľať. Keď človek rozmýšľa, dokáže nájsť pravdu, ale títo ľudia vôbec nerozmýšľajú.
Rozmýšľať bolí a vyžaduje námahu. Veriť a byť vedený je pohodlné.
Kremeľské alternatívne média a náboženský fanatizmus majú spoločný znak v tom, že oboje ideológie človeka učia nepoužívať rozum. A byť hlúpym.
                  Je až neuveriteľné koľko veľa energie ľudia dokážu venovať na šírenie nenávistných falošných správ a ako agresívne a odhodlane za ne bojujú, ale na overenie pravdivosti informácie si nenájdu ani sekundu. Overovanie informácie bolí, ale bojovať za falošné správy a vybiť si komplexy a osobné krivdy šírením nenávisti na názorových oponentoch, tak to vás ešte dobije energiou a je to forma relaxácie.
 

Pro-Kremeľské média ako viera a politické náboženstvo

(Aktualizácia z 1. 9. 2018). Pro-Kremeľské nenávistné dezinformačné média možno vnímať tiež ako politické mediáne náboženstvo. Toto označenie politické náboženstvo je možno ešte presnejšie označenie ako politická sekta. Náboženskí fanatici a prívrženci tejto mediálnej politickej sekty majú totižto veľa spoločných znakov.
                 Veriť na pro-Kremeľskú propagandu je viera. To, že ľudia veria na pro-Kremeľskú propagandu je skutočne niečo veľmi podobné ako tá náboženská viera. Ľudia, ktorí sa stali obete pro-Kremeľskej propagandy vnímajú propagandu ako pravdivú pretože jej veria. Veria vo vodcov, vodcovské osobnosti alternatívnych dezinformačných médii, ako napríklad Huďo, Lichtner, Koroni, že hovoria pravdu. Veria, že pro-kremeľský web HlavnéSprávy má jednoducho pravdu. Títo ľudia sú veľmi dôverčiví a majú veľmi silnú vieru. Overovať si informácie, v ktoré veria ako na pravdivé, ich ani nenapadne. Veľmi divné skúsenosti s týmito ľuďmi mám, keď s nimi diskutujem. Ak im začnete hovoriť fakty, ktoré kremeľskú propagandu spochybňujú alebo budete hovoriť fakty, ktoré im do propagandy nezapadajú, tak títo ľudia sa nad faktami vôbec nezamyslia ale označia Vás ako chápadlo Šoroša. Vôbec nebudú rozmýšľať, ale agresívne vás označia za zlomyseľného Šorošovho agenta, ktorý sa snaží škodiť spoločnosti.
Je jednoduchšie veriť ako rozmýšľať. Na rozmýšľanie potrebujete veľa energie, ale byť dôverčivo vedený a slepo veriť, tak na to nepotrebujete žiadnu energiu. Je jednoduchšie niekoho označiť, onálepkovať ako Sorošovho agenta, ako sa zamyslieť nad pravdivým argumentom a vziať do úvahy aj fakty, ktoré narušujú a znepríjemňujú videnie sveta, ktoré je mi príjemné.
                 Je až neuveriteľné ako dokážu mnohí ľudia bez akéhokoľvek overovania informácii veriť na už na prvý pohľad veľmi pochybne znejúce správy alebo na správy, ktorých základom je len rozširovať nenávisť. Ľudia bez akéhokoľvek overovania informácii dokážu nielenže veriť na Kremeľskú propagandu, ale sú schopní za falošné správy aj agresívne bojovať. To ako zlomyseľne boli fakty vytrhnuté z kontextu v pro-kremeľských médiach, aby očiernili názorového oponenta, čo je pre nich typické, tak to týchto ľudí vôbec netrápi. Agresívne budú bojovať za nenávistné falošné správy na základe toho, že jednoducho veria. Ku pravde sa dostaneme jedine tak ak vieme medzi sebou diskutovať a vzájomne sa počúvať. Agresívny názorový tábor ale nechce diskutovať a nechce počúvať aj iný názor.
 

Alternatívne média sú symbolom psychického zúfalstva

                   Osobne vnímam ľudí, ktorí veria na nenávistnú propagandu ako zúfalcov s vygumovanými prázdnymi hlavami, ktorým odumreli aj tie posledné dve mozgové bunky. Sú to ľudia, ktorí oslavujú svoju hlúposť.
                   Len veľmi zúfalý človek s veľmi ťažkým osudom a človeka veľa utrpením má potrebu veriť na nenávistnú propagandu. Sú to ľudia, ktorí sa nechajú uniesť vášňami nenávistnej propagandy, pričom tak aspoň na chvíľu zabudnú na svoj ťažký život. Žijeme vo zvrátenej dobe kedy je ľudská debilita považovaná za symbol pokroku a cnosti.
 

V stručnosti: ako vlastne alternatívne média fungujú?

Malá skupina polobláznov, šialencov, ľudí s obrovským komplexom menejcennosti má potrebu byť pápežskejší ako pápež a majú potrebu manipulovať ľuďmi. Psychicky vyrovnaný človek nemá potrebu manipulovať ľuďmi, ale poloblázon áno. Takto vznikli vodcovia týchto politických siekt, ktorých korisťou a obeťami sa stali ľahko zraniteľné a ľahko manipulovateľné ovečky, úbožiaci, publikum zložené s ľudí, ktorí sú psychicky na dne.
 

Aký typ osobnosti človeka verí najviac na primitívnu nenávistnú propagandu?

Faktorov je mnoho. Mnoho ľudí však veria na propagandu hlavne z dôvodu, že ide o menej inteligentných jedincov, ktorí sa boja rozmýšľať sami, ktorí nemajú odvahu si vytvoriť vlastný politický názor a spoliehajú sa hlavne nato, že niekto iný im s tými správnymi politickými názormi poradí. Jednoducho veria v to, že vedúce osobnosti dezinformačných nenávistných médii sú dobrí, čestní a spravodliví ľudia, ktorí im dobre poradia a dajú im rozumy. Je to len o viere a dôvere v nejakú vedúcu osobnosť. Obeť propagandy nemusí byť vždy len málo inteligentná – je to aj o osobnostnom nastavení – jednoduchý sedliacky typ človeka nedokáže mať vlastný politický názor a spolieha sa len na to, že mu niekto dobre poradí.
 

Akí ľudia a prečo majú potrebu vyhľadávať či už religiózne alebo politické sekty?

Vodcovia siekt sú nimi preto, pretože týmto ľuďom je príjemné manipulovať druhými.
Obete siekt sú nimi preto, pretože ide o úbožiakov, ktorí majú strach používať svoj vlastný rozum a preto nechávajú rozmýšľať na miesto seba vodcu sekty.
Niektorí ľudia nemajú dostatok energie a sily na to, aby používali svoj vlastný rozum a je im príjemné aby rozmýšľal za nich niekto iný, aby niekto iný bol ich mozog. Je príjemné byť lenivý a nechať na miesto seba rozmýšľať niekoho iného.
Je príjemné byť niekym vedený, pretože keď sa musíte rozhodovať sami ako myslieť a kam ísť, tak na to už potrebujete veľa energie – ale Vy buď nemáte energiu alebo ste lenivý.
 

Prečo vlastne ľudia veria na propagandu? Ľudia priveľa kopírujú názory iných a primálo dokážu mať svoj vlastný názor

Z pohľadu Juhoamerického šamanizmu človek, ktorý verí na propagandu nemá zdravú osobnosť, má slabú osobnosť a je zanesený a znečistený zlými energiami.
Pri mladých ľuďoch ktorí veria na propagandu je viac viditeľný princíp na základe ktorého ľudia uveria propagande. Aj pri neonacistickom dievčati viac tu a tu som si uvedomil, že ono to rovnako funguje aj pri dospelých ľuďoch.
Dievča na videu mi príde ako robot. Príde mi ako zrobotizovaná osoba, ktorá opakuje slová po druhých. Na to aby mal človek vlastný názor potrebuje veľa energie. Naopak človek, ktorý má nedostatok energie, tak pre neho je jednoduchšie a lenivejšie opakovať názor iného.