Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Sekta Byzantský katolícky patriarchát. Varovanie: Nenechajte sa zmanipulovať sektou so samozvaným pápežom!

V dnešnej ťažkej chaotickej dobe sú ľudia veľmi dezorientovaní a nevedia rozoznať dobro od zla a klamstvo od pravdy. V súčasnom úpadku spoločnosti táto sekta má obrovský úspech a oslovuje mnoho neveriacich.
               Dvaja hlavní moderátori Svodobného rádia, hoci sú obaja agnostici/ateisti už, sú jednou nohou v sekte Dohnalovcov (=biskup Timotej a Metodej), teda konvertovali z ateizmu ku sektárskej forme kresťanstva. Obaja moderátori pani Sikmundová a pán Kapal sa otvorene v rádiu priznali, že sa zúčastnili na ich sektárkej náboženskej akcii (mši svätej).

Ja sektu Byzantský katolícky patriarchát veľmi dobre poznám. Pred tým ako som sa oslobodil od kresťanstva (som bývalý kresťan), pred obrátením, pred začatím nového života som musím sa priznať tiež s touto sektou trochu sympatizoval. Sektu poznám od jej samotného vzniku. Aby som oslobodil ľudí s dezorientácie, nevedomosti aneinformovanosti, preto niečo o sekte napíšem.

Biskup Timotej a biskup Metoděj

Sekta Dohnalovcov sa preslávila hlavne na českom Svobodnom Rádiu, ide o biskupa Timoteja a Metoděja. Obaja biskupi hlásajú to čo je veľmi populárne: ľuďom sa hlavne páči ako kritizujú pápeža, hovoria o populárnych konšpiračných teóriách ako je Vatikán infiltrovaní slobodomurármi/svobodnými zednářmi, kritizujú pápeža za podporu imigrácie.
Ale bacha na to! Nie je všetko zlato čo sa ligoce! Za to, že niekto hovorí pekne, to neznamená, že je správne s takouto sektou sympatizovať!   

Anton Eliáš Dohnal – vodca sekty sa sám vyhlásil za pápeža

Vodca a zakladateľ sekty sa volá Anton Eliáš Dohnal, je českého pôvodu. Ide o ultraradikálneho náboženského fanatika. Dohnal sa sám vyhlásil za patriarchu, čo je inými slovami pápež. Dohnal patrí medzi tzv. katolíckych tradicionalistov čo je teologický prúd, ktorý odmieta Druhý Vatikánsky koncil, ktorý ako prvý sa stavia o niečo viac tolerantne k nekresťanskýcm náboženstvám. Tiež tradicionalisti neuznávajú novú liturgiu (omšu/mši svätú) vydanú po 2 Vatinánskom koncile – pokoncilovú omšu považujú za dielo Satana. Pred koncilom v Katolíckej cirkvi nevideli žiaden rozdiel medzi nekresťanským náboženstvom a satanizmom (znie to šialene ale to vážne nepreháňam). Od 2. Vatikánskeho koncilu sa v cirkvi po prvý krát začalo diskutovať o tom, že aj nekresťania môžu byť spasení, dovtedy sa verilo, že všetci nekresťania zaručene skončia v pekle (pre človek ktorý to počuje prvý krát sa to môže zdať šialené a neuveriteľné, ale je to naozaj pravda).
               Anton Dohnal bol až tak radikálny, že ho neskôr predstavitelia Katolíckej cirkvi exkomunikovali. Dohnal a jeho prívrženci nie sú súčasťou Katolíckej cirkvi. Neskôr začal Dohnal aj so svojimi prívržencami pôsobiť na Ukrajine.
 
Sekta sa premenovala z pôvodného názvu Ukrajinská pravověrná řeckokatolická církev.   

Komická šaškáreň samozvaného pápeža/patriarchu Dohnala  

Za to, že predstavitelia Katolíckej cirkvi Antona Dohnala exkomunikovali, Dohnal sa katolíckym predstaviteľom pomstil. Najprv sa sám vyhlásil za pápeža/patriarchu a potom takto samozvane „povýšený“ pápežskými právomocami, začal exkomunikovať Jána Pavla II., Benedikta 16., a pápeža Františka I. Tiež menovite exkomunikoval všetkých biskupov katolíckej cirkvi, ktorí mu odmietli potvrdiť jeho vyznanie viery. Poslal svoju výzvu všetkým biskupom, všetci ho ignorovali, takže všetkých Dohnal menovite exkomunikoval. Exkomunikoval aj Ruského patriarchu Kirilla. 

O sektách celkovo

Šamani hovoria, že momentálne prežívame obdobie veľkých zmien. A obrovské zmeny reálne prebiehajú. Vidíme hlavne negatívne zmeny. Svet už nie je taký aký bol pred tým. Ľudia dnes vyhľadávajú a hľadajú útechu v sektách tak ako nikdy pred tým. Osobne si myslím, že od druhej svetovejvojny/války je v súčastnosti najväčší úpadok spoločnosti aký tu kedy bol. Radikálnym fundamentalistickým kresťanským sektám sa nikdy nedarilo tak ako dnes. Ako hovoria amazonskí šamani, na planétu ide dnes veľmi veľa energie, tak ako nikdy pred tým. A ľudia si môžu vybrať či tú energiu budú dávať do meditácie, alebo všetku energiu dajú do sektárskeho fanatizmu. Ľudia nevedia čo s energiou tak ju dávajú do sektárskeho fanatizmu. Dá sa povedať, že ľudia sa v súčastnosti vracajú späť ku kresťanstvu, a to hlavne prostredníctvom vodcov kresťanských siekt (pričom mnohé sekty ako napr. Godzone, Koinonia Ján Krstiteľ patria oficiálne pod Katolícku cirkev). Ale aj v kostoloch je vidieť tak veľa ľudí ako nikdy pred tým. Tento negatívny trend existuje ani posledné 2-3 roky, pričom v súčasnosti vidím vyvrcholenie.

Aké sú riešenia ako vyjsť von z tejto zlej situácie? Predovšetkým ľudia potrebujú počuť pravdu o cirkevnej forme kresťanstva, treba robiť osvetu aby sa ľudia o kresťanstve dozvedeli pravdu. To je veľmi silná a účinná prevencia pred tým, aby sa stal obeťou sekty. 

Úpadok spoločnosti

Doba sa za posledné 2 roky veľmi zmenila. Dnes ak začne hulákať hocijaký sektár, ľudia mu budú veriť. Ako príklad uvediem, že na Českom Svobodnom rádiu v poslednom čase veľmi často vystupuje kontroverzná sekta, ktorej členovia boli exkomunikovaní z Katolíckej cirkvi z dôvodu prehnaného konzervativizmu a fanatizmu. Relácie na youtube nájdete pod pojmom "biskup Timotej". Čo je zarážajúce, že sekta oslovila aj veľa Českých ateistov.
 
Je až desivé, že na českom Svodobnom rádiu je druhá najsledovanejšia relácia práve relácia so spomínanou sektou tzv. Dohnalovcov!! (Samozrejme nie je to len problém v ČR, ale v celej Európe. Aj na Slovensku registrujem nárast úspechu siekt). Ale na druhej strane poviem aj niečo optimistické, k tejto veľmi smutnej téme: nakoľko mám s kresťanskými sektami viacero skúseností (teda dobre sa v tejto téme rozumiem) tak to vidím tak, že aj napriek tomu, že sekty sú na vzostupe, stále cítim aj veľmi silnú ochranu a podporu s Vesmíru, že ľudia sú aj silne chránení pred sektami. Bez ochrany by mali sekty aj 10-20 krát väčší úspech (bez preháňania). Vodcovia rôznych druhov kresťanských alebo katolíckych siekt sú extrémne ambiciózni a extrémne aktívni, sú to ľudia ktorí trpia komplexom menejcennosti a ktorí sú hlboko presvedčení, že ich sekty zachránia celé ľudstvo pred Božím trestom. Oni si o sebe myslia, že zachraňujú celý svet. Človek sa stane veľmi ľahko obeťou takto sfanatizovaného vodcu sekty - ubrániť sa manipulácii je prakticky nemožné pre bežného nevedomého človeka. Môžeme byť ešte veľmi radi, že počet obetí siekt nie je ešte vyšší. Robiť meditácie na ochranu pred sektami bezpochyby má veľký význam.
  ***************************************************
Zdroje informácii z ktorých som čerpal, sú tu:
Declaration of anathema on Francis Bergoglio
Declaration of anathema / Declaration of Vatican Council II as heretical and invalid
Elijah Ukrainian Catholic Patriarchate Excommunicates Pope Benedict XVI and John Paul II.
Apostasy of Patriarch Kyrill

Svatořečení Jana MilíčeSvätorečiť môže iba pápež, ale samozvaný pápež Dohnal svätorečí tiež 

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ukrajinská_pravověrná_řeckokatolická_církev
https://cs.wikipedia.org/wiki/Eli%C3%A1%C5%A1_Anton%C3%ADn_Dohnal
https://cs.wikipedia.org/wiki/Byzantsk%C3%BD_katolick%C3%BD_patriarch%C3%A1t

Vysvetlenie pojmov: anatéma=exkomunikácia,

apostáza je čin za ktorý je veriaci exkomunikovaný