Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Katolícka cirkev a sexuálne pedofilné škandály

Málokto si uvedomuje to, že katolícka cirkev má obrovsky silné ochranné energetické mechanizmy pretože cirkev má za sebou veľmi silný egregor. Kompromitovať katolícku cirkev je prakticky nemožné. To že do médii vôbec prenikli informácie o pedofilných škandáloch je prejav v toho, že ide len o vrchol ľadovca. To čo sa medializuje nie je ani 10% prípadov. Za éry pápeža Benedikta 16. sa pedofilné aféry zametali pod koberec. Donedávna sme si mysleli, že sexuálne zneužívanie kňazmi je fenomén len cirkvi v západnej Európe a USA, neskôr boli medializované informácie o škandáloch aj na Slovensku, vrátane biskupa Chauturu.
Ďalej treba oceniť snahu pápeža Františka, ktorý prestal pedofilné škandály ututlávať a otvorene o týchto témach začal hovoriť aby sa riešili. Vydal nariadenia ako sa majú pedofilné škandály riešiť. Nebyť tohto pápeža, tak pedofilné prípady by boli aj naďalej ututlávané. Na jednom stretnutí pápeža s biskupmi bola hlavná téma riešenie pedofilných škandálov.
Donedávna veriaci a kňazi boli presvedčení, že ide len o nafúknutú kampaň médii proti cirkvi, neskôr sa ukázalo, že početné pedofilné škandály reálne existujú a dnes už aj väčšina veriacich a kňazov uznáva, že ide o významný problém cirkvi.
                     Biskupi pedofilných kňazov logicky vyšetrovať nechcú, pretože jednak je to nepríjemná vec vyšetrovať vlastných kolegov a tiež, ak sa to začne vyšetrovať a pedofilný prípad sa potvrdí, vyvolá to väčší záujem médii, čo spôsobí zlé meno cirkvi.
 

Prečo práve v katolíckej cirkvi je pedofilných škandálov tak veľa?

Je to úplne logické. Katolícky kňaz má povinnú sexuálnu abstinenciu (=celibát), a má tiež zakázané masturbáciu. Sexuálna energia nemá ísť kam von, nahromadí sa a potom vystrelí tam kam nemá. Keby im cirkev dovolila aspoň masturbáciu, ale nedovolí. Katolícka cirkev bude radšej kryť a tolerovať pedofilných kňazov a násilníkov, akoby im povolila masturbáciu. Naprosto zvrátená logika v celej cirkvi vrátane laikov, kňazov a biskupov. Katolícka cirkev je satanistická organizácia, napojená na temné sily.
Ďalej v cirkvi sa kladie obrovský dôraz na sexualitu na obmedzovanie sexuality a toto cirkevné učenie a mozgová masáž v seminároch môže mať na kňazov presne opačný efekt – čím viac v sebe potláčajú sexualitu, tým viac po nej túžia.
 

Jan Rozek – prenasledovaný cirkvou za to, že riešil pedofilné škandály

Jan Rozek je konzervatívny kresťan, cirkevný sudca, ktorý sa rozhodol, že si založí organizáciu na pomoc obetiam sexuálneho násilia kňazov. Jan Rozek, ako píše na svojej stránke, bol sám prekvapený z toho, koľko veľa ľudí mu písalo o sexuálnom násilí kňazov. Rozek sa ale veľmi rýchlo dostal do nemilosti biskupov, pretože sa rapídne zvýšil počet prípadov, ktoré museli biskupské úrady riešiť. Tiež majú biskupi z Rozeka ako cirkevného právnika obrovský strach, pretože Rozek dohliada na zákonnosť biskupského vyšetrovania pedofilného kňaza. Ak by biskup niečo zametal pod koberec, Rozek vie presne identifikovať akého deliktu sa biskup dopustil a potencionálne by to mohol nahlásiť Vatikánu aj s uvedením konkrétnych paragrafov.
                     Česká biskupská konferencia vydala tlačovú správu, v ktorej otvorene vyzýva veriacich aby v prípade sexuálnych škandálov nekontaktovali pána Rozeka, čo ide o hrubú svojvôľu biskupov. Rozekova organizácia funguje v rámci cirkevného práva úplne legálne aj napriek tomu, že nemá certifikát od biskupského úradu. Existuje niečo ako poslušnosť veriacich voči cirkevným predstaviteľom, takže veriaci by mali prianie biskupov poslúchať. Na druhej strane by veriaci nemali byť poslušné hlúpe ovce, mali by pochopiť, že tu ide o zneužitie cirkevnej moci, že ide o svojvôľu biskupov a mali by formálny zákaz biskupov ignorovať.
                     Ďalej viacero katolíckych médii Rozeka kompromitovalo a odhováralo od jeho organizácie napriek tomu, že na to nemali žiadne morálne právo.
                     Rozek mohol byť nebezpečný pre cirkevných hodnostárov aj z dôvodu, že mohol by mať prístup súdnym cirkevným archívom a tam nájsť mnohé dôkazy o pojednávaniach delikventných kňazov.
 

Hlbšie nahliadnutie do sexuálneho násilia kňazov - psychologické pochody delikventného kňaza

Za posledný čas sa touto témou zaoberám dosť intenzívne nakoľko osobne poznám mnoho kňazov a vyrastal som v ultra konzervatívnom kresťanskom prostredí. Len ako poznámka na okraj za seba môžem povedať, že našťastie som žiadne formy sexuálneho násilia či obťažovania nezažil.
Nakoľko som si viac toho naštudoval, najmä kvalitné odborné články sexuológa – psychiatra Michala Pataráka, tak rozhodne mám čo k tejto veci čo doplniť.
                    Ako človek ktorý má množstvo skúseností so zmenenými stavmi vedomia v meditácii, a ľudskému vedomiu sa rozumiem dosť dobre, vyrastal som v silne katolíckom prostredí, dovoľujem si na danú tému vyjadriť nasledovný názor. Problematika sexuálneho násilia spočíva hlavne všeobecne v potláčaní sexuality v učení cirkvi.
Ono totiž to, nedá sa nič potláčať. Čím viac budete sexualitu potláčať, tým väčšie pokušenia k sexualite budete mať. Niektorým kňazom sa skutočne môže podariť potlačiť sexualitu úspešne, iní môžu byť v začarovanom kruhu, že čím viac sexualitu potláčajú, tým väčšie pokušenie k sexualite majú. Čím viac proti daným sexuálnym myšlienkam bojujete, tým viac do nich dávate energie, tým viac ich živíte energiou a tým sa tieto myšlienkové programy stávajú silnejšie a tým viac vás ovládajú.
                    Prečo ale keď sa potrebuje kňaz sexuálne uspokojiť, má potrebu niekoho znásilniť a obeť z toho má celoživotné následky? Prečo sa nemôže na sexe dohodnúť s niekým dobrovoľne? V prípade že je kňaz homosexuál, nemá jednoduché si nájsť niekoho s homosexuálnou orientáciou, preto je jednoduchšie znásilniť nejakého heterosexuála. Kňaz môže mať tiež problém si niekedy nájsť aj heterosexuálnu partnerku a niekedy je lepšie znásilniť nejakú ženu alebo malé dievčatko ako si aktívne hľadať partnerku, konkubínu, či milenku.
Dnes je ale situácia pre kňazov trochu jednoduchšia – internet im umožňuje si nájsť heterosexuálnu milenku či homosexuálneho milenca podstatne ľahšie.
                    Ale bacha na to – tu sa problém s ďaleka nekončí – nová doba internetu naozaj môže počty sexuálneho násilia u kňazov zredukovať, avšak len z časti. Dajme hlbokú sondu do mysle páchateľa. Páchateľ má rozdvojenú osobnosť. Jedna osobnosť, tá v úvodzovkách „pozitívna“ a cnostná sa snaží aj naďalej dodržovať všetko učenie katolíckej cirkvi vrátane sexuálne abstinencie, celibátu a zákazu masturbácie. Druhá osobnosť, tá negatívna, hriešna, je ochotná páchať sexuálne násilie. Delikventný kňaz považuje za menší hriech ak v úvodzovkách „jednorazovo zlyhá“, tým že niekoho znásilní, veď Boh mu odpustí, ako by si mal nájsť nejakého stabilného sexuálneho partnera. Toto je skutočne cirkevná logika. V katolíckej cirkvi bude tolerované sexuálne násilie, veď boh odpustí, je to predsa „jednorázové zlyhanie“, ako to aby im cirkev dovolila mať partnerku / partnera a takýto názor majú niekedy aj mnohí cirkevní predstavitelia, ktorí páchať trestnú činnosť nemusia ale tolerujú ju svojím kolegom. Je to veľmi zvrátená logika, ktorú normálny človek nikdy nemôže pochopiť, avšak musíme si uvedomiť že kňazi žijú v úplne inom myšlienkovom svete. Ja som vyrastal vo fanatickom kresťanskom prostredí a veľmi dobre poznám kresťanský myšlienkový svet, veľmi dobre poznám egregor kresťanstva, a viem že tomu tak je a mnohí aktívni veriaci to vnímajú podobne.
Ale ešte je veľmi dôležité upresniť a povedať definíciu čo je to vlastne to jednorázové zlyhanie. Jednorázové zlyhanie sa veľmi rýchlo premení na pravidelné podľahnutia pokušeniu, pravidelné zlyhania, avšak v subjektívnom vnímaní kňaza ide len o individuálne zlyhanie. A znovu tu pripomína zdvojenú osobnosť kňaza a každá to môže vidieť inak.
                    Takže teraz aby sme sa dostali k pointe celej veci. Delikventný katolícky kňaz si ani nehľadá a nepokúša hľadať regulérnu partnerku či partnera, s ktorým by mal sex dobrovoľne, pretože to by považoval za hriech – veď predsa potrebuje dodržovať celibát. To mu tá v úvodzovkách „pozitívna osobnosť“ nedovolí. Ďalej mať nejakého mladého chlapca osamote na fare nie je v rozpore s tou pozitívnou osobnosťou – veď samo o sebe to nie je nič zlé. Druhá vec je to, že potom sa aktivizuje tá negatívna osobnosť, dôjde k onomu spomenutému „jednorázovému zlyhaniu“ pri tom ako sú na fare sami a dôjde k sexuálnemu násiliu. Obete hlásia že boli často zneužívané opakovanie po dobu niekoľko rokov.
Toto čo tu hovorím sa môže zdať mnohým ľuďom zvláštne, divné, nelogické, avšak uvedomte si prosím že náboženský myšlienkový svet má inú logiku.
                    O dosť podobnej logike a naozaj je to pravda, hovorí aj český homosexuálny diakon Jaroslav Lorman, že v církvi je přijatelnější homosexuální promiskuita, než vztah gayů založený na lásce. Totižto promiskuita, respektíve jednorázový sex, je vnímaná ako jednorázové zlyhanie.
                    Minulosť. Ako to bolo v cirkvi pred 200, 500 rokmi či v stredoveku? Bolo vtedy menej sexuálneho násilia alebo ani nie? Pravda je taká, že cirkev vtedy mala silnejší politický, spoločenský vplyv, proti sexualite bojovala ešte viac agresívne ako v súčastnosti. Osobne som presvedčený, že vo vrcholnom cirkevnom stredoveku bolo najviac sexuálneho násilia.
Temný stredovek bol známy aj tým, že bol nevestinec na každom kroku, takže malo to presne opačný efekt ako cirkev chcela http://krestanstvo.czweb.org/clanky/neuveritelne-je-naozaj-pravda-cirkev-v-minulosti-podporovala-prostituciu
                    Pokiaľ som správne pochopil Michala Pataráka z jeho blogov, tak len malé percento kňazov-páchateľov majú z pohľadu psychiatrie pedofilnú sexuálnu orientáciu, avšak aj kňazi, ktorí nie sú pedofili, majú často pedofilné správanie. V praxi to zrejme znamená to, že problémový kňaz je v určitom zmysle sociopat, nemá schopnosť komunikácie, nie je schopný si dohodnúť dobrovoľný pohlavný styk z niekým dospelým, tak zneužije dieťa, ktoré má viac po ruke. Nízke percento pedofilných kňazov by mohlo byť aj z dôvodu toho, že mnohí delikventi sa ani nedostali ku psychiatrovi, zaoberala sa tým výlučne polícia či súdy, a tak ani nemohli mať psychiatrom či psychológom zistenú pedofilnú orientáciu.
                    Ďalej nesúhlasím s názorom, že sexuálneho násilia je u kňazov percentuálne rovnako prípadov ako u iných skupín obyvateľstva a obávam sa že by to aj oficiálne štatistiky potvrdili. Ďalej v prípade kňazov sa len minimálne tieto prípady nahlasujú a riešia. Kňaz ako duchovná autorita dokáže s obeťou lepšie manipulovať. Celá cirkev má silné ochranné energetické pole, ktoré úplne paralyzuje obeť povstať a ozvať sa. A tiež v cirkvi existuje silný mechanizmus ututlávať a neriešiť delikventných kňazov a tí páchajú sexuálne násilie ďalej. Ďalej je pohoršujúce, že cirkev, ktorá hlása minimalizovanie sexuality len na rozmnožovanie, má vo svojich radoch sexuálnych predátorov, ktorí robia pravý opak. Cirkev je majsterkou sveta v ututlávaní nielen sexuálnych afér ale aj akýchkoľvek iných afér ako napríklad korupčná kauza Ružomberská univerzita, ono tu totiž ide o spomenutý ochranný mechanizmus.
Kým v sekulárnom prostredí sa proti sexuálnemu násiliu postupuje nekompromisne, naopak v cirkvi existujú mechanizmy delikventov chrániť a tí pokračujú v sexuálnych zločinoch ďalej.
                    Upozorňujem, že oficiálnym štatistikám koľko percent kňazov sú homosexuáli veriť netreba. Svätenie homosexuálnych kňazov v cirkvi je oficiálne zakázané, takže ak by v prieskume daný kňaz priznal k homosexuálnej orientácii, priznal by sa k deliktu, že svoju orientáciu pred svätením zatajil, čim by riskoval, že by ho mohli suspendovať. Väčšina kňazov sa pri prieskumoch k homo orientácii jednoducho neprizná. Navyše ide o veľmi citlivú osobnú otázku, pri ktorej ľudia často nie sú úprimní.
 

Prečo Katolícka cirkev doteraz úmyselne tolerovala deviantných kňazov vo svojichradoch?

Ak sa kňaz dopustí sexuálneho deliktu, respektívne ak cirkevnému predstaviteľovi veriaci takýto prípad nahlási, tak logicky by to cirkevní predstavitelia mali vyšetriť a daného kňaza suspendovať, zakázať mu činnosť kňaza, zbaviť kňazského úradu. Tento problém má ale jeden háčik: ak biskup suspenduje, kňaza, potom sa spolubratia kňazi a hlavne veriaci pýtajú kde sa im ten kňaz zo dňa na deň vyparil, prečo daný kňaz už v ich farnosti neslúži a prečo už na fare nie je. A to je práve problém. Aj keby biskup neviem ako nechcel, je nútený dôvod suspendácie vysvetliť. Biskup bude radšej tolerovať delikventného kňaza ako by sa mali veriaci dozvedieť, že v kňazských radoch je sexuálny násilník. Problém je v tom, že často cirkevní predstavitelia v prípade nahlásenia deliktu kňaza, neboli ochotní ani daný prípad vyšetrovať!!
                    Určite súhlasím s názorom Michala Pataráka, že kauzy sa ututlávajú aj z dôvodu, že sama cirkev funguje dodnes ako skorumpovaný diktátorský režim, ktorý si nie je schopný priznať svoje slabosti a zlyhania. Krásny príklad je súčasné Rusko. Každý kto vie niečo viac o Rusku, vie že je jedna s najviac skorumpovaných krajín, avšak novinári majú prísny zákaz písať o korupcii, to je trestné. Na písanie o korupcii novinári riskujú, že pôjdu do basy. Politický režim v Rusku, hoci si sám uvedomuje, že korupcia je zlo, si až tak fanaticky chce zachovať dobrý kredit vo verejnom mienenení, že bude trestať novinárov za písanie o korupcii. V súčasnej dobe už cirkev nie je pri politickej moci, avšak v cirkevnej mentalite dodnes zostala mocensko-politická mentalita. Monarchisticko – diktátorská mentalita, ktorej hlavným cieľom si je udržať moc a vplyv na spoločnosť.
                    Kým v sekulárnej politickej sfére nemá problém politik rozprávať o korupcii a deliktoch svojich vlastných úradníkov, ktorí zlyhali a to v médiach na tlačovej konferencii, katolícka cirkev už nie je tak transparentnou organizáciu ako je štát. Ak by cirkev fungovala skutočne transparentne, musela by ku každému delikventnému kňazovi urobiť tlačovú konferenciu kde by biskupský vikár alebo hovorca diecézy a povedal prečo bol delikvent suspendovaný a koľko obetí zneužil. Problém je ale to, že cirkev funguje na presne rovnakom princípe ako skorumpovaný diktátorský režim.
 

Záverom

Cirkev vyhlásila sexualite vojnu a vidíme toho neblahé následky, že výsledky toho sa prejavia vo veľmi pokrivenej sexualite vo forme sexuálneho násilia.
Zdobrovoľnenie celibátu v heterosexuálnom kontexte manželstvo vzťah muža a ženy by vyriešilo problém v cirkvi len čiastočne, pretože pretože veľká časť kňazov sú gayovia.
Faktom je, že 30 až 50 % kňazov sú homosexuáli. Povolená masturbácia a tolerantnejší postoj v cirkvi k homosexualite a to aj u katolíckych kňazov by paradoxne znížil počet prípadov sexuálneho násilia, pretože by mohli mať regulérnych partnerov.
 

Odkazy

Pápež označil kňazov zneužívajúcich deti za nástroj satana https://www.etrend.sk/ekonomika/papez-oznacil-knazov-zneuzivajucich-deti-za-nastroj-satana.html
 
Zlyhali sme, kryli sme vinníkov a umlčiavali obete, znelo Vatikánom https://svetkrestanstva.postoj.sk/40912/papez-oznacil-knazov-zneuzivajucich-deti-za-nastroj-satana
 

Jan Rozek: Oběti zneužívání církevním představitelům většinou nevěří. Proto jim chceme pomoci http://forum24.cz/jan-rozek-obeti-zneuzivani-cirkevnim-predstavitelum-vetsinou-neveri-proto-jim-chceme-pomoci/

Jan Rozek: Oběti od církve očekávají přijetí a omluvu https://www.krestandnes.cz/jan-rozek-obeti-od-cirkve-ocekavaji-prijeti-a-omluvu/

Na stránkách českobudějovického biskupství si dělají legraci ze sexuálního zneužívání. Holt příklad zajisté dán byl https://www.bcb.cz/zpoved-zneuziteho/
 
 
 
 
Lorman: V církvi je přijatelnější homosexuální promiskuita, než vztah gayů založený na lásce https://video.aktualne.cz/dvtv/v-cirkvi-je-prijatelnejsi-homosexualni-promiskuita-nez-vztah/r~638127b08ef311e79e4a0025900fea04/?redirected=1552167617
 

Vladyku Milana Chautura vyšetruje polícia. Ide o zneužívanie dieťaťa, ktoré sa malo stať pred desiatkami rokov. https://www.noviny.sk/slovensko/371472-vladyku-milana-chautura-vysetruje-policia-ide-o-zneuzivanie-dietata-ktore-sa-malo-stat-pred-desiatkami-rokov

Polícia vyšetrovala vladyku Chautura pre sexuálne obťažovanie. Neskôr celú vec zastavila http://www.tvnoviny.sk/domace/1935559_policia-vysetrovala-vladyku-chautura-pre-sexualne-obtazovanie-neskor-celu-vec-zastavila

 
 
 
 
//////////////////////////
CLOSE
CLOSE