Filozofická kritika kresťanstva

Ak chcete túto stránku a Youtube kanál podporiť, kliknite sem

Dôkazy, že zlo ťahá sa dlhší koniec ako dobro. (Filozofický článok)

Dôkazy, že zlo ťahá sa dlhší koniec ako dobro
V tomto článku budem hovoriť o téme ako je zlo silnejšie ako dobro na našej planéte a o úpadku spoločnosti. Pravdupovediac slovo dobro a zlo používam veľmi nerád, pretože kresťanský vplyv na našu kultúru úplne relativizoval a pošpinil význam týchto slov.
 

Konkrétne príklady

Oblasť cirkvi, siekt, náboženstva
  • Ustašovci sú naozaj desivým príkladom ako zlo víťazí na tejto planéte. Málokto vie, že neboli to nemeckí nacisti, ktorí spáchali najväčšie zločiny v Druhej svetovej vojne ale bola to Katolícka cirkev, katolícki ustašovci. Kým nemeckí nacisti robili všetko pre to, aby mali židia čo najviac humánnu smrť v plynových komorách, ustašovci robili pravý opak – v koncentračných táboroch vraždili pravoslávnych kresťanov mučiacim spôsobom z náboženských dôvodov. Nevražili ľudí strelnými zbraňami, ale podrezávali ich nožmi. Mimochodom z humanistických dôvodov, takéto niečo sa nerobí ani na jatkách – najprv sa zviera omráči až potom podreže. Podrezať človeka pri vedomí je doslovne mučiaca smrť, všade strieka krv do obrovskej vzdialenosti. Počet takto zavraždených obetí sa odhaduje na 700000. Väčšina šéfov koncentračných táborov boli katolícki kňazi. Mimochodom pre porovnanie takéto veci sa neudali ani vo svete islamu, kedy by takto masovo a mučiacim spôsobom vraždili moslimovia moslimov. Kresťania kresťanov áno. Ustašovci patria medzi najväčšie záhady v dejinách ľudstva a to nielen pre ich krutosť, ale hlavne pre to, že o týchto veciach sa vôbec nehovorí. Za hranicami Srbska nikto nemá nemá povedomie, že vôbec nejakí ustašovci existovali, všetko sa podarilo úspešne ututlať. O ustašovcoch sa nehovorí zďaleka tak veľa ako o nemeckých nacistoch a ich koncentračných táboroch. Katolícka cirkev má silné čiernomagické ochranné energetické pole – zlo víťazí https://en.wikipedia.org/wiki/Ustashe
  • nerovnosť občanov, nerovnosť organizácii. Na Slovensku a dokonca ani v ČR aj napriek silnej vôli väčšiny ľudu ešte stále neprebehla odluka cirkvi od štátu. Keď nejaká firma krachuje štát sa jej nepýta či daná firma chce nejaké dotácie, cirkev však dostáva peniaze automaticky, čo jej umožňuje mať neúmerne vysoký vplyv na spoločnosť a politiku. Čierno-magický vplyv kresťanských cirkví je obrovský, keď sa aj napriek obrovskej nevôli občanov dokážu udržať pri moci a cicať štátny rozpočet na úkor daňových poplatníkov. Viac tu. Za čo má katolícka cirkev dostávať dotácie? Za to, že je to najviac zločinecká organizácia v dejinách ľudstva? Ďalej prečo politici nevypísali referendum o tom, či si občania naozaj prajú odluku cirkvi od štátu?
  • Kým jediná organizácia kritická k cirkvi humanistické združenie Prometheus sa márne dobíjalo na ministerstvách o dotácie, kresťanské cirkvi dostanú dotácie automaticky. Združenie Prometheus nejak extra neidealizujem nakoľko má sympatie k materialistickej filozofii, na druhej strane si toto združenie veľmi vážim ako jedinú opozíciu voči obrovskej moci kresťanských cirkví. Toto nie je rovnosť pred zákonom, štát sa zachoval protiústavne, akákoľvek filozofická organizácia či je to cirkev alebo humanisti, musia dostať dotácie rovnako. (Poznámka na okraj: Mimochodom združenie Prometheus ak by zažalovalo štát za proti-ústavnosť, súdu by neostávalo nič iné ako mu dať za pravdu a tak by si mohlo vysúdiť peniaze).
  • kým štát zákonmi vytvára rôzne nezmyselné obmedzenia pre občanov, naopak pre sekty neexistujú žiadne regulácie a štát sa bezmocne prizerá na rôzne sekty, ktoré vymývajú mozgy ľuďom. Ďalej si je treba uvedomiť, že aj pod krídlami Katolíckej cirkvi ako aj pod krídlami iných regulérnych cirkví vznikajú takzvané kresťanské spoločenstvá, ktoré sú prakticky sekty, majú mnoho prvkov siekt: autoritatívny vodca, ktorý manipuluje emóciami ľudí, šialený náboženský fanatizmus, drsná indoktrinizácia detí a mládeže a tak ďalej. V prvom rade samotní veriaci by si mali vytvoriť organizácie, ktoré by upozorňovali na tento problém a sami po štáte požadovali reguláciu rôznych kresťanských spoločenstiev, ktoré patria pod ich vlastné cirkvi… Veľmi sa čudujem, že aj medzi samotnými veriacimi sa nenájdu ľudia, ktorí by mali kritický hlas napríklad na veľkú masovú akciu kresťanských siekt menom Campfest. Kým sekty agresívne besnia, neexistuje voči nim žiadna opozícia, žiaden kritický hlas.
  • Kým kresťanské a iné sekty agresívne indoktrinizujú svoje obete, na Slovensku existuje len jedna jediná psychologička na dôchodku, ktorá sa venuje obetiam siekt.
  • Vo vnútri katolíckej cirkvi neexistuje nič také ako kritizovanie pomerov v cirkvi a návrhy na nejaké reformy. Neexistuje žiadna organizácia v Katolíckej cirkvi zložená so samotných veriacich, ktorá by kritizovala pomery a navrhovala riešenia a reformy. Existujú veľmi silné anti-reformné mechanizmy v cirkvi. Naopak existujú silne spiatočnícke katolícke organizácie ako je Aliancia za rodinu, ktorej základom je rozdelovanie spoločnosti, nenávisť k sexuálnym menšinám, či propagácia Kotlebu a Harabina. (dôkazy tu a tu).
  • Dôkazom že zlo ťahá za dlhší koniec je aj to, že kým Aliancia za rodinu bola schopná vyzberať 350000 podpisov na referendum, ktoré šírilo netoleranciu, vášne, nenávisť a vojnu proti sexuálnej výchove na školách respektíve proti antikoncepcii, naopak nenašli sa žiadni ľudia, ktorí by vyzbierali podpisy na referendum o odluke cirkvi od štátu.
  • Absencia filozofov kritických ku kresťanstvu, ktorí by sa kresťanskú teológiu sa snažili spochybniť práve teologickými a historicko-teologickými argumentami podobne ako na mojej stránke.
  • Zaujímavé je to, že je extrémne málo vedcov historikov, archeológov, ktorí by sa vo svojej vedeckej publikácii viac zamerali na čierne stránky kresťanstva, ktorých bola pravdupovediac väčšina. Naproti tomu máme vo vedeckej komunite veľa silne zaujatých pro-kresťanských odborníkov, pričom mnohí z nich sú kňazi a historici v jednom. Sú to ľudia, ktorí poctivo ignorujú akékoľvek negatívne historické udalosti v súvislosti s cirkvou.
  • Treba si uvedomiť, že vzhľadom k tomu, že ľudia dávajú do náboženstva veľmi veľa energie, cirkev si tak vytvorila veľmi silné ochranné energetické pole a človek potrebuje veľmi veľa energie aby mohol vytvoriť opozíciu proti tejto mocnej zlovestnej mašinérii. Tiež je veľmi smutné a je to prejav úpadku spoločnosti, že sa nenájdu aktivisti, ktorí by šírili podobné informácie ako na tejto stránke, tiež je veľmi málo ľudí ktorí by boli ochotní nejaký článok / video zdieľať.
  • Kým pápež František sa snaží priniesť do Katolíckej cirkvi reformy a trochu zdravého rozumu, naráža na obrovský odpor konzervatívneho spektra. Dá sa povedať, že prebieha obrovská vojna medzi pápežom a konzervatívcami v samotnom Vatikáne. Došlo k precedensu ku ktorému tu ešte nikdy nedošlo – dochádza k masívnej cenzúre pápeža v jeho liberálnych výrokoch v katolíckych médiach vrátane Vatikánskeho rozhlasu. 99% Katolíckych veriacich ani netuší, že pápež by chcel zmeniť a reformovať extrémne kontroverzné učenie cirkvi o antikoncepcii, avšak narazil na veľký odpor. Pre konzervatívneho katolíka znamená zdravý rozum ohľadom antikoncepcie zničenie základov viery. Viac o téme tu.
  • Kým kresťania sú najviac typický tým, že sa veľmi aktívne združujú, stretávajú a v rámci rôznych kresťanských spoločenstiev a iných akcií, čo dokazuje aj sociologický výskum, naopak neexistuje žiadne väčšie spoločenstvo ezotericky založených ľudí.
  • Hovoriť o kríze v oblasti ezoteriky / spirituality by bola osobitná téma.
  • Je tiež smutné sa pozerať na to ako dezorientovaní ľudia nevedia odlíšiť dobro od zla, čistých spirituálnych ľudí od ľudí z oblasti ezoteriky, ktorí sa na nich snažia zarobiť a manipulovať nimi.
  • Dôkazom toho ak temnota vyhráva nad svetlom je aj to, ako ľudia nemajú radi jedincov, ktorí sa ich snažia prebúdzať, ktorí sú energeticky z budúcnosti, ktorí sa snažia priniesť pokrok do spoločnosti. Ako príklad sú agresívne reakcie ľudí ak ich prebúdzam z nenávistnej Kremeľskej propagandy, keď vyzývam ľudí aby sa nerozdeľovali. Podobne ako to bolo s Giordanom Brunom či Gelileom Galileim je to aj so mnou, história sa opakuje – ľudia nemajú radi pokrok a prebúdzanie. Ak sa človek snaží ľuďom pomôcť, ľudia to ako pomoc nevnímajú, a na miesto vďačnosti reagujú na prebúdzanie často agresívne. … S fenoménom kedy sa ľudia voči mne správajú z nepochopiteľných príčin agresívne sa často stretávam a deje sa to rovnako aj mne energeticky blízkym bytostiam.
  • Je veľmi smutné, že viac ako 10 percentami podporia ľudia vo voľbách extrémistickú politickú stranu, plnú psychicky chorých bláznov, ktorá ak by sa dostala k moci, zničila by celé Slovensko.
  • Na jednej strane majú politici plne ústa toho ako je treba bojovať proti globálnemu otepľovaniu, na druhej strane riešenia politikov sú najhoršie aké len môžu byť: uhlíkové dane, ktoré by poškodili firmy, či budovanie neefektívnych solárnych či veterných elektrárni. Budúcnosť však spočíva vo fúznych reaktoroch, v termojadrovej fúzii čo je v stručnosti super efektívna jadrová reakcia pri ktorej nevzniká žiaden problémový rádioaktívny odpad. Je to 100% ekologický a vysoko bezpečný a nevyčerpateľný zdroj energie. Je tragikomické, že aké extrémne miliardy eur sú ochotné vlády investovať do neefektívnych solárnych, veterných elektrárni, ale dotácie na vedecký výskum a vývoj technológii fúznych reaktorov vlády investujú len smiešne odrobinky. Rovnako ani súkromné firmy, ktoré prevádzkujú jadrové elektrárne si neuvedomujú zodpovednosť a nie sú ochotné do toho investovať. Masové využívanie fúznych reaktorov by znamenala veľmi lacnú energiu, zbavenie sa závislosti na rope a masové využívanie elektromobilov (aspoň dve odkazy o tejto téme: tu a tu).
Aký by bol raj na tejto planéte ak by uvedené problémy boli vyriešené!